Rozacea

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
rigoleto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 5:08 pm

Re: Rozacea

Post od rigoleto »

...big.... taj Medik8 da li je to ulje ili krema, vidim da spominjes neku kremu, ja danima nekad nemam nista po licu tako kad nekome pricam da imam taj problem ne moze da vjeruje, .........fole13....sta je to vbeam znas li gdje se moze nabaviti....
Korisnikov avatar
fole13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 3:02 pm

Post od fole13 »

rigoleto napisao:...big.... taj Medik8 da li je to ulje ili krema, vidim da spominjes neku kremu, ja danima nekad nemam nista po licu tako kad nekome pricam da imam taj problem ne moze da vjeruje, .........fole13....sta je to vbeam znas li gdje se moze nabaviti....

Vbeam ti je laser, jos ga zovu i pulsed dye laser. On je najbolji za ovu rozaceu provjereno, jer su ljudi vidjeli najbolje i najbrze rezultate sa njim. Cak sa jednim tretmanom se mogu vidjeti rezultati. Nema ga u Bih bar ja ne znam da ga iko ima od dermatologa. Ima ga u Hrvatskoj i Srbiji. Ako saznas da ga negdje ima kod nas u BiH javi please. Ovaj vbeam je najbolji za crvenilo koje je dublje od jednog milimetra, znaci za slicna stanja kao sto je kod mene.
rigoleto
Aktivan član
Aktivan član

Post od rigoleto »

...fole13... ja sam radila sa IPL laserom i mislim da mi je samo on pomogao, raspitacu se za taj laser i jaicu ti
Korisnikov avatar
fole13
Novi član
Novi član

Post od fole13 »

rigoleto napisao:...fole13... ja sam radila sa IPL laserom i mislim da mi je samo on pomogao, raspitacu se za taj laser i jaicu ti

Kao sto sam vec rekao ja sam radio dva ipl tretmana prije dvije godine. Ali nisam bas vidio neke pomake. Moguce je da dermatolog nije bas znao sta radi to jest radi se o nekom kozmetickom salonu koji ima ipl, pa sam radio kod njih. Ja bih najradije radio sa Vbeam ali ne nadoh ga u BiH. Ps ovaj je laser najskuplji pa je moguce da ga zbog toga nema kod nas.
rigoleto
Aktivan član
Aktivan član

Post od rigoleto »

....fole13.... svi oni kazu da imjlu IPL laser, vjerujem da ga nemaju, ja to nikad ne bi radila u nekom kozmetickom salonu niti bi e za rosaceu ili bilo koju alergiju obratila kozmeticaru, ja poznajem jednu zenu kozmeticari su joj upropastili lice nedaj ti Boze nikome ono, a vjerovatno i iona ima rosaceu sa bubuljicama i to onim velikim, kad ode kozmeticaru vrati se jos gora, nista bez dobrog dermatologa, opet ti kazem kad sam prvi put uradila sa tim laserom vidjela sam da mi je bolje, pocetkom aprila opet cu kod dr.Suljagica , ali raspitacu se i u Hrvatskoj za taj laser ako bi nasla negdje uradila bi i to....... javicu svakako
Korisnikov avatar
fole13
Novi član
Novi član

Post od fole13 »

rigoleto napisao:....fole13.... svi oni kazu da imjlu IPL laser, vjerujem da ga nemaju, ja to nikad ne bi radila u nekom kozmetickom salonu niti bi e za rosaceu ili bilo koju alergiju obratila kozmeticaru, ja poznajem jednu zenu kozmeticari su joj upropastili lice nedaj ti Boze nikome ono, a vjerovatno i iona ima rosaceu sa bubuljicama i to onim velikim, kad ode kozmeticaru vrati se jos gora, nista bez dobrog dermatologa, opet ti kazem kad sam prvi put uradila sa tim laserom vidjela sam da mi je bolje, pocetkom aprila opet cu kod dr.Suljagica , ali raspitacu se i u Hrvatskoj za taj laser ako bi nasla negdje uradila bi i to....... javicu svakako

Da, a sto je najzalosnije naplatili mi punu cjenu, kao da je to neki pro laser, a ono nije nista drugo nego masina za dlacice. ImaS vbeam u Rijeci ako mozes ici tamo,a mozes ogledati i link http://www.mariozambelli.com/hrv/kontakt.php
Big
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 03, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Big »

fole13 napisao:
Big napisao:Medic8 u svakom slucaju ne moze da skodi. Ja sam potrosio 3 kutije i u sustini sam bio zadovoljan, ostalo mi je mozda za jos par mazanja. Dobro mi je dosla krema posto je koza znala da mi se malo peruta oko nosa posle kupanja pa mi je ova krema pored svog efekta sluzila i u svrhe hidratacije. Ja iskreno nisam primetio da posle mazanja ne dolazi do crvenila. Kremu bih u svakom slucaju preporucio posto ukoliko i ja budem u prilici da je opet narucim isto bih i ucinio.
Pokusajte da idete na ovaj laser koji sam ja isao, a napisao sam naziv. To mi je pomoglo ne mogu reci ali ne i resilo problem.
U sustini zadovoljan sam sadasnjim stanjem, koza mi naravno crveni pogotovu sad zimus pri prelasku iz hladnog u toplo i obratno. Fascinantno mi je kako celo ima sasvim normalnu boju, dok nos i obraze ponekad poprime i bolesno crvenu boju :/ Bubuljice su prosto same prestale da izlaze vremenom, sto se njih tice nista nisam ni pokusavao, dok same nisu prestale nije bilo leka. Kad se probudim i pogledam u ogledalo ne vidim nikakve simptome, koza potpuno ujednacena, ali cim krenem neke aktivnosti primetim kako se crvenilo pojavi na obrazima ispod ociju i nosu.
Isao sam i na detoksikaciju oraganizma, one kadice u koje se gurnu stopala preko kojih se izvlace toksini. Preporucujem u svakom slucaju, ali prosto efekti rozaca-e su i dalje bili tu.

Moram priznati da sam malo odustao od trazenja leka, ali vidim da ima nekih novih ideja pa kad budem imao i vremena i para pokusacu jos neku novu metodu. Posle ovoliko vremena prosto sam shvatio da se moram pomiriti sa cinjenicom da ce se crvenilo pojavljivati i biti primetno, sta znam prosto jedan od vidova izlecanja i jeste pomiriti se sa tom cinjenicom i prosto nositi se sa tim kao da problema u sustini nema .....
A da li imas ikakvu sliku kako je to izgledalo prije, a kako sada? Ja sam vec spominjao vbeam i ljudi su njega najvise falili za difuzno crvenilo. Nazalost nema ga u Sarajevu, tako da sam ja uskracen za taj tretman, nadam se da ce ga neko od nasih dermatologa uskoro nabaviti. I kod mene ako si vidio moju sliku negdje cini mi se na 12-toj stranici je samo u predjelu obraza. Ostatak lica je sasvim normalan cak bi mogao reci i blijed. Ako nemas slike volio bih da usporedis svoje prijasnje stanje sa mojim naravno ukoliko te ne mrzi vratiti se nekoliko stranica unazad. Puno bi mi znacilo. Sto se tice ove bolesti znam da je tesko drzati pod kontrolom, ali ako se simptomi bar umanje covjek se osjeca drugacije. Covjek ne voli imati mrlju na kosulji pa ne voli imati mrlje ni na licu. Valjda se jednom sazna uzrok za ovu glupu estetsku bolest koja ne samo da lose izgleda nego, unistava covjekovo samopouzdanje i mogucnosti za napredak u zivotu.
Slike pre i posle iskreno nemam. Pa meni je crvenilo manje izrazeno, nije toliko intenzivno crvena boja, ali meni je veci problem sto mi je zastupljena u T zoni, navise na nosu i oko njega pa je mnogo vidljivije.Ja nemam tako na obrazima pa ti i ne mogu dati pravo poredjenje sa mojim stanjem prosto sto je na drugom delu lica.

Medic8 je krema, neko je i to pitao. A od ovog lasera sam video promene, mozda i najboje erzultate. Jedino sto prosto posle tretmana izgledate uzasno, a i narednih dana. Poslednji put kad sam radio fleke na licu u obliku modrica i krasti kasnije su mi ostale par nedelja. to izgleda ovako http://i3.tinypic.com/15f2jk7.jpg
Freedah
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 2:42 am

Post od Freedah »

Ljudi kako je kod vas posle ovih prvih suncanih dana? Kod mene zatisje trajalo 6,7 dana, sad se opet vracaju (super brzinom) sitne akne, jos uvek bez crvenila. Najavi ih svrab, a onda nema im pomoci dok sve ne izbiju..odlepicu..broj tel. osobe koja prodaje antiparazitni program, jos nisam dobila, dakle nisam zaboravila...
Moja dr kaze da je nekoliko pacijenata lecila Roakutanom od 10mg, i da vec duze vreme nakon terapije njime, nema recidiva..hmm..Sta vi mislite o tome? :-? (Mislim na recidiv akne-rosacee).
rigoleto
Aktivan član
Aktivan član

Post od rigoleto »

.....freedah....meni je trenutno dobro pocela sam opet piti C + Zink , da li si pocela korisiti urinoterapiju
rigoleto
Aktivan član
Aktivan član

Post od rigoleto »

.....freedah....meni je trenutno dobro pocela sam opet piti C + Zink , da li si pocela korisiti urinoterapiju
Korisnikov avatar
fole13
Novi član
Novi član

Post od fole13 »

Sta je ovo niko nista ne prica? Kod mene je stanje danas bilo katastrofa, danas kad je bilo malo jace sunce utjecalo mi je jako na crvenilo. Koza je doslovno bila uzarena i otecena kad sam dosao kuci. Jbt ova rozacea je sktoz neugodna, niti smijes na sunce, niti smijes napolje kad je nesto hladnije.

@rigoleto koju kremu sa spf koristis i da li ta krema sprijecava napade crvenila kad je ekstremno toplo?
I jos jedno pitanje da li si cula za ovu ordinaciju na Kosevskom http://www.dermaclinica.ba? imaju sve lasere osim, Vbeam laser pa budem mozda njih testirao uskoro.
Freedah
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 2:42 am

Post od Freedah »

Ehej pozdrav ljudi! verovatno smo se svi malo rastrcali napolje sa prvim suncem :)
Ja moram da priznam da meni cak i prija kada provedem neko krace vreme na suncu, npr. danas u dvoristu sam doruckovala..citala knjigu..provela bar nekih sat, sat i po na suncu i jos toliko u poluhladu, adaptiram se na vreme koje predstoji..i bas mi je prijalo..
Sa urinoterapijom nisam pocela, iz prostog razloga sto mi stizu nalazi briseva koze lica, i non-stop su tu neke cudne bakterije (kaze dr bas retke?!) i tako saram sa antibioticima, oni srede te bubuljice i cim nema njih, nema ni crvenila...onako sam malo roze "seljacki rumena" :)
Nekako je kod mene rozacea povezana sa tim bubuljicama, kad njih nema delujem relativno normalno :wink:
Jos uvek od mazalica koristim kremu Toleriane Ultra la Roche (za negu) , ponekad prepodne Elidel krem, i uvece Skinoren obavezno + Ciprocinal antibiotik ...pa videcemo....
Pozdrav svima! Srecno vam proleceeeee! :D
Crvena 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 24, 2012 2:10 pm

Post od Crvena 76 »

...Pozdrav svima...Evo mi ovamo na severu se takodje suncamo tj. crvenimo :lol: inace sve po starom
rigoleto
Aktivan član
Aktivan član

Post od rigoleto »

...fole13.... za tu ordinaciju na Kosevskom neznam mozda je nova otvorena, ja ne bi dalje od dr Suljagica isla meni je mnogo pomogao, ja koristim Laroche-Posay 50+ Anthelios XL, ja ovih dana nemam crvenila kao da mi je sve proslo ko zna mozda se opet zacrvenim... jos uvjek koristim urinoterapiju koristicu i dalje, u aprilu oticu dr na kontrolu uradula bi jos jedan laser vidjecu sta on kaze.......................................freedah ..... kad ispijes antibiotike pocni sa urinoterapijom jer kod nej se ne vracaju bubuljice ................. crvena76.... imas li jos bubuljice ili samo crvenilo......
Korisnikov avatar
fole13
Novi član
Novi član

Post od fole13 »

rigoleto napisao:...fole13.... za tu ordinaciju na Kosevskom neznam mozda je nova otvorena, ja ne bi dalje od dr Suljagica isla meni je mnogo pomogao, ja koristim Laroche-Posay 50+ Anthelios XL, ja ovih dana nemam crvenila kao da mi je sve proslo ko zna mozda se opet zacrvenim... jos uvjek koristim urinoterapiju koristicu i dalje, u aprilu oticu dr na kontrolu uradula bi jos jedan laser vidjecu sta on kaze.......................................freedah ..... kad ispijes antibiotike pocni sa urinoterapijom jer kod nej se ne vracaju bubuljice ................. crvena76.... imas li jos bubuljice ili samo crvenilo......
Gdje u Sarajevu mogu naci Laroche-Posay 50+ Anthelios XL, ako si uopste kupila u Sarajevu? Sto se tice ordinacije ja sam skoro nabasao na njih pa cu se jos raspitati jer mi je blize nego da idem u Tuzlu kod Suljagica.
Odgovori