Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Zna li neko kako roaccutane utice na mitisere? 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am
Trebalo bi da eliminiše mitesere i sužava pore....ja se bar tome nadam 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
dana85 napisao:Da li je normalno da na vec unetih 125mg izlaze po dve tri malo vece bubuljice... meni juce izasle
Meni nije izasla nijedna od pocetka terapije ( 2 i po meseca ) , ali jeste normalno da ti u toku terapije izlaze , cak i kratko nakon zavrsetka lecenja.
OK, hvala na pomoci. Koliko je bitno da se pije tacno na vreme, posto ga pijem ujtru i uvece, jel mora rigorozno da bude u isto vreme na 12 sati ili to nije toliko bitno pola sata gore dole?
Imam jos da pijem do 19og aprila, ukupno treba da popijem 150mg/kgbassivity91 napisao:Nzm koliko imas kg, tj. koliko bi jos trebala da pijes da ispunis dozu koju ti je dr rekla, ja sam pio lek pet i po meseci...ali kada sam vec navrsio 5. mesec meni su izsle 2 veelike, koje su bile takve da nisu mogle da se iscede, vec su stajale tu vise od nedelju dana, malo je reci da sam bio u soku kada su se pojavile, tako da ocekuj da su to poslednji trzaji.dana85 napisao:Da li je normalno da na vec unetih 125mg izlaze po dve tri malo vece bubuljice... meni juce izasle
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Uhaj Dano, dosta je to vremena...
Nema veze na koliko se pije, mozes i odjednom punu dnevnu dozu...
Nema veze na koliko se pije, mozes i odjednom punu dnevnu dozu...
Prestao sam da pijem Roakutan pre 5-6 dana. Pio sam oko 4,5 meseca i za to vreme popio 114mg/kg. Očekivao sam da će trajati duže ali doktorka je rekla da je dovoljno. Nadam se da se akne neće vraćati. Sada mi je lice skorz ok, izađe po neka sitna ali prođe u roku od 24h.
Rečeno mi je da će mi lice biti ovako suvo i naredna 2 meseca i da treba da se štitim od sunca u tom periodu.
Rečeno mi je da će mi lice biti ovako suvo i naredna 2 meseca i da treba da se štitim od sunca u tom periodu.
Drago mi je Dule da je sve proslo super!
Pozdrav svima, nisam se dugo javljao.
Pijem Roakutan zbog foliculitisa tj. zbog akni po kozi glave. Vec tri mjeseca sam na terapiji, prvih mjesec i po sam pio 80mg, zatim mjesec dana 60mg, i pola mjeseca 40mg. Stanje mi se dosta popravilo, ostalo je crvenila na odredjenim mjestima, 3-4 sitne bubuljice i 2-3 pecata koja polako nestaju jer kosa je uveliko pocela da raste.
Medjutim pocetkom marta sam morao da prekinem terapiju 7 dana zbog povecanih triglicerida, nakon toga juce sam isao na kontrolu kod doktora i moram jos 15 dana da pauziram kako bi se trigliceridi popravili. Medjutim doktor je u fazonu da mi je koza glave 100% u savrsenom stanju tako da ga nisam u potpunosti razumio sta cemo raditi nakon ovih 15 dana pauze, da li ce apsolutno prekinuti terapiju i proglasiti da sam izlijecen
ili cemo nastaviti jos 2-3 mjeseca koliko bi objektivno i trebalo, zbog toga sam strasno zabrinut jer osjecam da uz pomoc roakutana mogu konacno da se izlijecim od ovih napasti. Brinu me ove pauze jer bukvalno cu 21-22 dana biti na pauzi i ne znam koliko je to dobro, razumem da sam morao prekinuti 7 dana jer ipak trigliceridi su dosta skocili, ali nakon 7 dana skoro da su se vratili u normalu. Uglavnom videcemo sta ce biti.
Pijem Roakutan zbog foliculitisa tj. zbog akni po kozi glave. Vec tri mjeseca sam na terapiji, prvih mjesec i po sam pio 80mg, zatim mjesec dana 60mg, i pola mjeseca 40mg. Stanje mi se dosta popravilo, ostalo je crvenila na odredjenim mjestima, 3-4 sitne bubuljice i 2-3 pecata koja polako nestaju jer kosa je uveliko pocela da raste.
Medjutim pocetkom marta sam morao da prekinem terapiju 7 dana zbog povecanih triglicerida, nakon toga juce sam isao na kontrolu kod doktora i moram jos 15 dana da pauziram kako bi se trigliceridi popravili. Medjutim doktor je u fazonu da mi je koza glave 100% u savrsenom stanju tako da ga nisam u potpunosti razumio sta cemo raditi nakon ovih 15 dana pauze, da li ce apsolutno prekinuti terapiju i proglasiti da sam izlijecen

Zavrsio sam terapiju prije 4. mjeseca.Zadovoljan sam ucinkom,ostali su neki oziljci i dr. mi je prepisao Aknefug oxid wash i Dermatix. Ako se neko nalazi ili se nalazio u slicnoj situaciji ako moze da kaze kakav je ucinak na kraju? 

Aknefug ne znam koliko je potreban,ja ga ne bih mazao da sam na tvome mjestu.Ja mazem kremu na bazi retinoida Sona gel,ali u poslednje vrijeme vrlo rijetko.Mada ja sam jos u pubertetu pa cisto zbog preventive.vuja777 napisao:Zavrsio sam terapiju prije 4. mjeseca.Zadovoljan sam ucinkom,ostali su neki oziljci i dr. mi je prepisao Aknefug oxid wash i Dermatix. Ako se neko nalazi ili se nalazio u slicnoj situaciji ako moze da kaze kakav je ucinak na kraju?
Dermatix koliko ja znam nije uopste za ovu vrstu oziljaka tj. oziljke od akni,mada vjerovatno dermatolog zna,ali ja stvarno nisam cuo da neko maze oziljke od akni takvim kremama kao sto je Dermatix (postoji jos i Contratubex) to su kreme koje su vise za oziljke od operacija.Uz to Dermatix je dosta skup,mislim oko 30-40 eura,tako da ja da sam na tvom mjestu nikako ne bih mazao lice s njim.
Za oziljke jedino rjesenje Pilinzi (najbolje Hemijski) to ce ti rijesiti problem (iako znaj da se oziljci nikad ne mogu 100% ukloniti) a ne postoje kreme koje rjesavaju oziljke ove vrste.
Meni je danas zvanicno prekinuta terapija.
Imala sam bolove u ledjima a i dr mi je reka da je doza od 120mg sasvim dovoljna
Sada pratimo stanje narednih mesec dana pa cemo videti. Iskreno se nadam da ce sve biti ok
Imala sam bolove u ledjima a i dr mi je reka da je doza od 120mg sasvim dovoljna

Sada pratimo stanje narednih mesec dana pa cemo videti. Iskreno se nadam da ce sve biti ok

Evo mene posle više od 3 meseca na roacutanu kako mi je sin..Prvo hoću da vas pitam dali je neko dobio osip u vidu pečata ..sinu se sad pojavilo onako na grudima na rukama gore i na ledjima jedna fleka sa sitnim malim tačkicama ne svrbi ga ali izbilo napolje..Danas smo radili i analize sve u redu jedino trigliceridi povećani preko 2.6 ali večerao kasno mislim glupost napravio pa sad moramo u ponedeljak da ponovimo sve jer je nemoguće da bi trigliceridi skočili duplo za mesec dana a sve drugo je isto kako bilo....Ali ajd proverićemo u utorak je kontrola ali sad se jako plašim te ospice što mu izašle..nije po celom telu ..po nogama nema ništa samo na rukama na mišiću na grudima i na jednoj strani na ledjima.Jeli to neko imao'?da nije od suvoće kože? uh ovo će da me izludi..E i još nešto...u licu nekad tako pocrveni da je to strašno čak mu toplo lice pa se smiri ali baš je pojačano crvenilo lica...Bubuljice na ledjima 50% manje i te što ima su male ali lice mu je očajno...u kosi na vratu na jednoj strani lica baš baš...koža ..usne suve to maže pantenolom i koristi labelo..
Prva dva meseca je pio 30 mg a sad treći mesec mu povećao na 40 mg...
Počeo je 7 januara a dr mu reče da treba do kraja juna..da nije to mnogo?
uh ja vas deco ugušila sa pitanjima izvinite.
Počeo je 7 januara a dr mu reče da treba do kraja juna..da nije to mnogo?

Stejsi,koliko se sjecam ja imam isto godina kao vas sin (16 god.)...ja sam zavrsio prije 10 mjeseci terapiju.To sto se pojavljuje u vidu pecata,kakve je boje?Meni se pojavilo ali je bilo u boji kao koza i bilo je hrapavo,to je od suvoce...To za crvenilo licno nisam imao ali sam citao,to ce se povuci posle terapije.Stejsi napisao:Evo mene posle više od 3 meseca na roacutanu kako mi je sin..Prvo hoću da vas pitam dali je neko dobio osip u vidu pečata ..sinu se sad pojavilo onako na grudima na rukama gore i na ledjima jedna fleka sa sitnim malim tačkicama ne svrbi ga ali izbilo napolje..Danas smo radili i analize sve u redu jedino trigliceridi povećani preko 2.6 ali večerao kasno mislim glupost napravio pa sad moramo u ponedeljak da ponovimo sve jer je nemoguće da bi trigliceridi skočili duplo za mesec dana a sve drugo je isto kako bilo....Ali ajd proverićemo u utorak je kontrola ali sad se jako plašim te ospice što mu izašle..nije po celom telu ..po nogama nema ništa samo na rukama na mišiću na grudima i na jednoj strani na ledjima.Jeli to neko imao'?da nije od suvoće kože? uh ovo će da me izludi..E i još nešto...u licu nekad tako pocrveni da je to strašno čak mu toplo lice pa se smiri ali baš je pojačano crvenilo lica...Bubuljice na ledjima 50% manje i te što ima su male ali lice mu je očajno...u kosi na vratu na jednoj strani lica baš baš...koža ..usne suve to maže pantenolom i koristi labelo..
Počeo je 7 januara a dr mu reče da treba do kraja juna..da nije to mnogo?uh ja vas deco ugušila sa pitanjima izvinite.
Koliko ima kg? Nije to veliki period,tacno toliko i treba da traje,6 mjeseci.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Nije toliko bitno koliko se pije vremenski, dr je to rekao onako odokativno, vazno je uneti dovoljnu dozu...a mislim da smo svi imali taj osip, ja sam imao na misicima, na sakama i zglobovima, naravno crvenilo kad predje iz toplog u hladno i obrnuto, ok je sve to, tek ste na pola puta
...Dano, kakvo ti je stanje sada s'obzirom da si prekinula terapiju?