Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Chrisie napisao:Hvala puno IvanO, a da li ti se te ljuspice stvaraju od koze, mislim je l ti se peruta koza pa puder to istakne ili je puder takve teksture da se prave ljuspice od pudera? Valjda me razumes, znam da bi devojke bolje shvatile o cemu pricam, za pore mozda Tamara moze da mi odgovori :) ) Treba mi fakticki za jedan dan za koji mi je bitno da se ne vidi nijedna flekica. Jeste mi ponekad suvo lice, ali nisam koristila Roakutan, pa je mozda manje, tj. da li mislis da bi bio ok za lice koje nije mnogo isuseno?

Inace, stanje posle 4. pilinga je fenomenalno, sada mogu slobodno da kazem da se oziljci jedva vide (fleke su tu, ali bledje). Tako da, vi koji tek planirate da radite TCA, radite ih dok god ne dobijete rezlutat koji vam se dopada. :) I obavezno kod dobrog dermatologa.

Znam na cem mislis,ali vjeruj mi da ne znam ni sam.Ali cini mi se da on pravi ljuspice ali sve zavisi,nisu uvijek tu ljuspice.Na nekim mjestima manje nekim vise.Meni se koza ne peruta ali kad stavim njega naprave se ljuspice,mislim da je i od jednog i od drugoga,znaci koza mi se malo ljusti (ali ja to ne vidim) dovoljno da kad njega stavim to se pojaca :D (ne znam ni sam sto sam napisao).Mislim da ce tebi biti dobro s obzirom da si radila i pilinge,meni lice ionako ima dosta neravnina i sl. stvari.Ne znam kakve su tvoje fleke,mozda si vidjela moje (na nekim prethodnim stranicama) ja ih imam bas mnogo i to bas jako crvene.Meni npr puder prekriva 50% tj. one crvene mi potamni ali se i dalje vidi,one bledje sakrije,tako ako su ti blijede pokrice ti to :)
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Dobro si mi skoz objasnio, hvala ti! :)
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm

Post od anonimnaizbg »

Ima li nekoga da je imao vise od 2 terapije?
Kakvo vam je stanje nakon terapije?
Koliki je procenat da se akne vrate?
Meni su se vratile i bas sam tuzna ,jer vec 2 puta sam bila na terapiji :(
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

anonimnaizbg napisao:Ima li nekoga da je imao vise od 2 terapije?
U kojoj meri su se vratile? Ja sam zavrsio u decembru, i sada mi je masno lice i imam jednu, od juce, prekljuce. Ali ne hranim se dobro i pijem koka kolu, pa je verovatno od toga.

Ostali, kako ide?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Небитан napisao:
U kojoj meri su se vratile? Ja sam zavrsio u decembru, i sada mi je masno lice i imam jednu, od juce, prekljuce. Ali ne hranim se dobro i pijem koka kolu, pa je verovatno od toga.

Ostali, kako ide?

Ja danas ispio zadnju tabletu (nadam se da necu opet trebati).Ispio sam oko 123 mg po kg tezine tj. oko 9000 mg Roakutana.Medjutim desi mi se da mi na zadnjicu onda cak kod koljena sa druge strane ponekad izadje neka,nisu to one koje se cijede ali ipak izadju ponekad pa me to malo brine.Takodje se desi na ledja ponekad da izadje.Na lice da kucnem nije tj. ponekad mi nesto sitno izadje ali to je zanemarljivo barem u ovom obliku jer je vidljivo (opipljivo) samo pod rukom.Nadam se najboljem :)
schupka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2012 9:15 am

Post od schupka »

Pročitala sam vaše postove i pitala bih vas da li neko može da mi preporuči dobrog dermatologa u Beogradu? Ja bih da počnem sa lekom i da se rešim tih bubuljica. Bankrotiracu od silnih preparata koji nemaju efekat.
Hvala unapred! :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

schupka napisao:Pročitala sam vaše postove i pitala bih vas da li neko može da mi preporuči dobrog dermatologa u Beogradu? Ja bih da počnem sa lekom i da se rešim tih bubuljica. Bankrotiracu od silnih preparata koji nemaju efekat.
Hvala unapred! :)
Moja preporuka Svetlana Djurisic,a ne idem kod nje jer nisam iz Srbije ali vidim da su mnogi odavde isli kod njega,svi je hvale tako da imam mogucnosti,da sam u Bg ne bih se mislio :)
schupka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2012 9:15 am

Post od schupka »

Hvala vam.:)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

schupka napisao:Hvala vam.:)

Nema na cemu.

P.S Ja napisah:idu kod "njega" :D ...greska :)
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm

Post od anonimnaizbg »

Небитан napisao:
U velikoj meri,jedino nema potkoznih...ali zato ovih sitnih bas bas puno i masti mi se jako lice,mozda i vise nego pre pocetka terapije... :(
neoplanta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 3:59 pm

Post od neoplanta »

Dermatolog mi je propisao Roaccutan ali tek od avgusta, zato što će sada biti jako sunce, a ne bi trebalo da se izlazem preterano suncu. Uz to mi je do avgusta prepisao Airol kremu, kao i Exfoliac kremu i gel za umivanje. Pošto imam fleke od bubuljica, prepisala mi je i Iklen kremu, nemačke proizvodnje. E sad mene zanima, da li vredi da ja sada uzimam tu kremu protiv fleka (usput košta 5000), ako će mi roaccutan pogoršati stanje u prvih mesec dana, i bojim se da će mi se pojaviti nove fleke? Unapred hvala na odgovoru
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

neoplanta napisao:Dermatolog mi je propisao Roaccutan ali tek od avgusta, zato što će sada biti jako sunce, a ne bi trebalo da se izlazem preterano suncu. Uz to mi je do avgusta prepisao Airol kremu, kao i Exfoliac kremu i gel za umivanje. Pošto imam fleke od bubuljica, prepisala mi je i Iklen kremu, nemačke proizvodnje. E sad mene zanima, da li vredi da ja sada uzimam tu kremu protiv fleka (usput košta 5000), ako će mi roaccutan pogoršati stanje u prvih mesec dana, i bojim se da će mi se pojaviti nove fleke? Unapred hvala na odgovoru
Ne znam sto da ti kazem,ali ja bih ti preporucio da ne kupujes kremu jos.Jer ces imati to pogorsanje od Roak. koje je kod mene bilo veliko,mada ne znam da li od toga ostaju fleke jer sam ih ja ima dosta i prije pocetka terapije.Najvaznije je da sredis akne.Evo ja sam zavrsio terapiju imam milion fleka a dr mi jos nije preporucio nista za fleke.Sad 2-3 mjeseca koristim Sona gel i Sebamed
Tamara:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 8:36 pm

Post od Tamara:) »

Chrisie napisao:Hvala puno IvanO, a da li ti se te ljuspice stvaraju od koze, mislim je l ti se peruta koza pa puder to istakne ili je puder takve teksture da se prave ljuspice od pudera? Valjda me razumes, znam da bi devojke bolje shvatile o cemu pricam, za pore mozda Tamara moze da mi odgovori :) ) Treba mi fakticki za jedan dan za koji mi je bitno da se ne vidi nijedna flekica. Jeste mi ponekad suvo lice, ali nisam koristila Roakutan, pa je mozda manje, tj. da li mislis da bi bio ok za lice koje nije mnogo isuseno?

Inace, stanje posle 4. pilinga je fenomenalno, sada mogu slobodno da kazem da se oziljci jedva vide (fleke su tu, ali bledje). Tako da, vi koji tek planirate da radite TCA, radite ih dok god ne dobijete rezlutat koji vam se dopada. :) I obavezno kod dobrog dermatologa.

Heeej ljudi izviniteeee..!!! Nisam posecivala forum nekoliko dana, bila sam bas u guzvi :( ! Ovako, ivan0 je u pravu da kada ti je mnogo suvo lice, ovaj puder jos vise naglasi to! I ja sam se uplasila prvi put kad sam stavila, medjutim onda sam izvalila da moram da stavim neku kremu ispod i na pocetku terapije kad mi jos nije nestala masnoca sa lica stavljala sam pantenol, a sad kad mi je suvo (iskreno, meni nije uzasno suvo, onako srednje, peruta mi je se tj stvaraju mi se ljuspice samo na nekim mestima, ali ja to skinem frotirskom rukavicom i onda je ok :) ) stavljam Effaclar H (La Roche-Posay) i sacekam 2, 3 min da lepo upije da se ne sijam i onda stavim Dermablend i meni je super! A s obzirom da ti ne pijes Roakutan, mislim da ces biti skroz zadovoljna ako se odlucis za ovo jer stvarno dobro pokriva!
Meni je za sada ovo najbolji puder, koji ne zapusava pore (i ne, ne povecava ih, ili istice :D), ima naravno jos jacih tipa Sephora-ini ili Coverderm mada oni em zapusavaju pore, em zaista izgledaju kao da imas masku (znam o cemu pricam, jer imam drugaricu koja ih ima i stv je lose)... Ja kad zavrsim sa terapijom definitivno planiram da nastavim da koristim ovaj puder, eventualno da promenim na Normaderm za masnu kozu jer kad mi se bude vratila masnoca Dermablend mi vrv nece odgovarati (da, lose je to sto ako imas masnu kozu, DB ne radi nista po tom pitanju, sijas se ko nenormalan, tako da u tom slucaju ne preporucujem :P) A posto su ti fleke izbledele dosta, msm da ti nece biti potreban nikakav drugi korektor ili slicno...:) Veruj mi, ja da nemam puder zabarikadirala bih se u kucu, ne bih na svetlo smela da izadjem, a sa ovim izgledam maltene normalno :DDD (ako ovo cita neko ko nema bubuljice, vrv misli da nisam sama sa sobom al pretpostavljam da me vi kapirate :))
Inace, na kutiji pise da traje 16h i stvarno ne lazu ;) A pogotovo ako stavis neki puder u kamenu (i to vrlo malo) onda si sigurna 100%!!! :D Ok, ja bih mogla ovako do sutra ali previse sam se raspisala, pa eto nadam se da sam pomogla! Ako imas jos neko pitanje reci ;)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Tamara:) napisao:

Heeej ljudi izviniteeee..!!! Nisam posecivala forum nekoliko dana, bila sam bas u guzvi :( ! Ovako, ivan0 je u pravu da kada ti je mnogo suvo lice, ovaj puder jos vise naglasi to! I ja sam se uplasila prvi put kad sam stavila, medjutim onda sam izvalila da moram da stavim neku kremu ispod i na pocetku terapije kad mi jos nije nestala masnoca sa lica stavljala sam pantenol, a sad kad mi je suvo (iskreno, meni nije uzasno suvo, onako srednje, peruta mi je se tj stvaraju mi se ljuspice samo na nekim mestima, ali ja to skinem frotirskom rukavicom i onda je ok :) ) stavljam Effaclar H (La Roche-Posay) i sacekam 2, 3 min da lepo upije da se ne sijam i onda stavim Dermablend i meni je super! A s obzirom da ti ne pijes Roakutan, mislim da ces biti skroz zadovoljna ako se odlucis za ovo jer stvarno dobro pokriva!
Meni je za sada ovo najbolji puder, koji ne zapusava pore (i ne, ne povecava ih, ili istice :D), ima naravno jos jacih tipa Sephora-ini ili Coverderm mada oni em zapusavaju pore, em zaista izgledaju kao da imas masku (znam o cemu pricam, jer imam drugaricu koja ih ima i stv je lose)... Ja kad zavrsim sa terapijom definitivno planiram da nastavim da koristim ovaj puder, eventualno da promenim na Normaderm za masnu kozu jer kad mi se bude vratila masnoca Dermablend mi vrv nece odgovarati (da, lose je to sto ako imas masnu kozu, DB ne radi nista po tom pitanju, sijas se ko nenormalan, tako da u tom slucaju ne preporucujem :P) A posto su ti fleke izbledele dosta, msm da ti nece biti potreban nikakav drugi korektor ili slicno...:) Veruj mi, ja da nemam puder zabarikadirala bih se u kucu, ne bih na svetlo smela da izadjem, a sa ovim izgledam maltene normalno :DDD (ako ovo cita neko ko nema bubuljice, vrv misli da nisam sama sa sobom al pretpostavljam da me vi kapirate :))
Inace, na kutiji pise da traje 16h i stvarno ne lazu ;) A pogotovo ako stavis neki puder u kamenu (i to vrlo malo) onda si sigurna 100%!!! :D Ok, ja bih mogla ovako do sutra ali previse sam se raspisala, pa eto nadam se da sam pomogla! Ako imas jos neko pitanje reci ;)
Tamara slazem se u potpunosti sa tobom :)...sve sto si rekla u vezi Dermablenda mislim i ja.Zaista meni evo 1 kutija Dermablenda traje vec 4 mjeseca a nanosim ga svaki dan,sto znaci da ga ja ne stavljam mnogo.Inace ja ga ne nanosim nikako odjednom preko citavog lica vec,uzimam sve po mrvicu pudera i tako prekrivam po 3-4 flekice sve redom,tako da to maskiranje traje jedno 10 min. :)..jer mi je kzoa dosta suva i kad bih ga nanio na citavo lice odjednom stvorile bi mi se sve one ljuspice,korice (mislimda znas o cemu pricam) tu ne pomaze nsita iako stavim Pantenol ipak mi se stvore te ljuspice,suva mi je koza,tu se ne moze nista.Inace najduzi period na koji sam testirao puder tj. bio sam odsutan od kuce,imao sam utakmicu bilo je oko 13-14 sati i mogu da kazem da je sve to pregurao :)
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Tamara, hvala ti puno na detaljnom objasnjenju, stvarno mi mnogo znaci. :) IvanO, hvala i tebi jos jednom. :)

Ja sam radila hijaluron danas, mada sam sva crvena pa cu tek javiti za par dana rezlutate. Imala sam malu nezgodu, jer mi je od anestezije skroz pobelela koza, oziljci se nisu uopste videli jer su jako mali inace, pa sam morala da cekam sat vremena da dejstvo prestane i radila sam bez anestezije. Uopste nije strasno kada se ubrizgava u oziljak, piling je mnooogo bolniji od toga. Hijaluron je inace super za svakakve probleme sa kozom. Inace, mnogo je veca razlika na dubljim oziljcima nego na primer na mojim, jer su jako plitki, ali bice dosta bolje svakako. Na jesen cu uraditi jos dva puta piling, a onda se vise nece videti bas nista. Eto, ako jos nekoga nesto zanima, moze slobodno da pita. :)
Odgovori