Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Re: Roaccutan!

Post od Chrisie »

Dragi777, drago mi je da je sve dobro. :D Ja sam danas uradila 4. i poslednji piling. Doktorka je rekla da su sada vec skoro samo flekice ostale, a i ja mislim da mi je dosta pomogao. Inace sam planirala da uradim jos jedan piling i hijaluron, mada nema potrebe za 5. pilingom, hijaluron ce biti sasvim dovoljan da popuni ovo sto je preostalo. I to je super i zbog toga sto ipak necu provesti citavo leto bez sunca. :)

IvanO, videla sam tvoje slike sa pocetka terapije i moram da ti kazem da si postigao veoma dobar rezlutat, lice ti je neuporedivo bolje. I ne brini za oziljke i flekice, sve se da srediti. :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Chrisie napisao:Dragi777, drago mi je da je sve dobro. :D Ja sam danas uradila 4. i poslednji piling. Doktorka je rekla da su sada vec skoro samo flekice ostale, a i ja mislim da mi je dosta pomogao. Inace sam planirala da uradim jos jedan piling i hijaluron, mada nema potrebe za 5. pilingom, hijaluron ce biti sasvim dovoljan da popuni ovo sto je preostalo. I to je super i zbog toga sto ipak necu provesti citavo leto bez sunca. :)

IvanO, videla sam tvoje slike sa pocetka terapije i moram da ti kazem da si postigao veoma dobar rezlutat, lice ti je neuporedivo bolje. I ne brini za oziljke i flekice, sve se da srediti. :)
Slazem se,uf one slike su grozne.Ali moram napomenuti da sam se slikao na onim slikama 5 dana posle pocetka terapije Roakutanom a tada sam vec bio ispio 300 mg,jer sam pio dnevno 60 mg,to je bila faza pogorsanja,ali ono jezivo izgleda :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Chrisie napisao:Dragi777, drago mi je da je sve dobro. :D Ja sam danas uradila 4. i poslednji piling. Doktorka je rekla da su sada vec skoro samo flekice ostale, a i ja mislim da mi je dosta pomogao. Inace sam planirala da uradim jos jedan piling i hijaluron, mada nema potrebe za 5. pilingom, hijaluron ce biti sasvim dovoljan da popuni ovo sto je preostalo. I to je super i zbog toga sto ipak necu provesti citavo leto bez sunca. :)

2 puta se isti post postavio :)
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

Ivano stvarno je ogromna razlika..super..
Chrisie i dragi gde radite piling ?jel imate za preporuku nekog?Chrisie ti ces raditi i hijaluron?to je za rupice?
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

i da li je neko koristio coverderm puder za lice?ili je cuo nesto?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:i da li je neko koristio coverderm puder za lice?ili je cuo nesto?
Nesto mi je poznat taj puder,mozda si ga ti bila negdje ranije pomenula na forum.Inace ne znam kakav je.

Ja koristim Vichy Dermablend,kupio sam ga krajem Januara i jos mi traje,a koristim ga svakodnevno,a cesto se desi da ga stavljam 2 puta dnevno.

Inace on mi je preporucen kao puder sto najbolje sakriva na nasem trzistu tako da sumnjam da je Coverderm bolji.Ja sam platio ovaj oko 22 eura i evo traje 4 mjeseca,a koliko sam ga samo puta nanio :)
Chrisie
Novi član
Novi član

Post od Chrisie »

Loli123, radila sam pilinge u Dermatimu, dok. Svetlana Djurisic, po preporuci mnogih ljudi sa foruma. :) Hijaluron jeste za rupice, ja sam mislila da se ne moze koristiti za plitke rupice, ali moze i jedva cekam da uradim i to. On jedino ne moze da se koristi za ice pick oziljke (vrlo uski i duboki). Ne bih ti preporucila Coverderm za lice, nisam ga koristila ali jesam videla kako izgleda kada se nanese, izgleda bukvalno kao maska i sigurna sam da moze da ti napravi veliki problem.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

Hvala vam puno .. ja inace koristim clinikov za bas problematicnu kozu..i prelep je na licu ..kao da nemas puder ali slabo prekriva..pa sam mislila ponekad i ovaj ali u prvu si Chrisie..ipak necu da rizikujem, bas mi nije svejedno..sacekacu da prodje leto pa u dermatim..Ti si zadovoljna bas?pisi obavezno sta si uradila za hijaluron i kakvi su utisci na kraju!!!!da li si koristila nesto posle terapije za oziljke??
Chrisie
Novi član
Novi član

Post od Chrisie »

Meni je Deborah comfort mat fino pokrivao flekice, sada sam uzela Art deco sun protect jer ima zastitu 30 ali mi se ne svidja, moracu da nadjem drugi puder. Jesam jako zadovoljna pilinzima, dosta su smanjeni oziljci a bice jos bolje kada se oljusti koza posle ovog pilinga. :) Hijaluron cu raditi za nekih mesec i po dana. Od terapije sam koristila neku akne kremu i losion koji se pravi u jednoj apoteci, koji je dobar za bubuljice i flekice ali ne znam da ti kazem nista o njemu jer ne pise naziv, uglavnom od kad sam pocela da radim pilinge izasle su mi samo 2,3 bubuljice i flekice su svetlije tako da je terapija bila dobra, doktorka ce proceniti stanje tvoje koze i odrediti pravu terapiju za tebe. Meni je sada malo promenjena- koristicu i dalje akne kremu,a li umesto ovog losiona airol 2 puta nedeljno, mada sam zaboravila da li to treba da stavljam samo na flekice, moracu da je pitam. Za hidriranje koristim eucerin ph5 kremu koja je dobra i za obnovu koze.
Zvoncica445
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 2:38 pm

Post od Zvoncica445 »

ja vam se nisam dugo javljala. zavrsila sam sa terapijom pre 5 dana. do samog 6. meseca izlazile su mi bubuljice, tek kada sam usla u6. mesec stanje je pocelo da se poboljsava. :) izasla mi je samo 1 bubuljica nakon zavrsene terapije, ali je to valjda normalno. ja sam ispila 120mg, na telesnu teyinu. i skreno se nadam da cu naokon zavrsiti dugogodisnji problem. cak su mi i flekice malo izbelele. ali ja u sustini nisam bila tezak slucaj, pa nisam mnogo ni fleka imala. ali ne mogu da vam opisem kako je tesko kada vidite da pomaze teskim, bas teskim slucajevima, a vama nista... cela terapija bila je mukotrpna za mene... ali sada mi je bolje, i samo molim boga da tako i ostane...
Tamara:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 8:36 pm

Post od Tamara:) »

loli123 napisao:Hvala vam puno .. ja inace koristim clinikov za bas problematicnu kozu..i prelep je na licu ..kao da nemas puder ali slabo prekriva..pa sam mislila ponekad i ovaj ali u prvu si Chrisie..ipak necu da rizikujem, bas mi nije svejedno..sacekacu da prodje leto pa u dermatim..Ti si zadovoljna bas?pisi obavezno sta si uradila za hijaluron i kakvi su utisci na kraju!!!!da li si koristila nesto posle terapije za oziljke??
Hej, cao loli123, ja koristim isto kao i ivan0 Dermablend Vichy i mogu reci da sam zaista zadovoljna. Ima bas laganu i tecnu teksturu tako da se izuzetno lako nanosi i treba ti bas mala kolicina. Odlicna stvar, po mo misljenju je to sto zbog takve teksture moze da se nanosi u vise slojeva pa onda mogu lepo da pokrijem fleke :) Cak super pokriva i podocnjake! Preporucila bih ti ga, mada ti mozda u pocetku bude malo teze dok se ne naviknes jer je zaista tecan xD ja sam skapirala da je najbolje da prvo izmazem prstom po flekama i svuda gde mi je bas crveno ili tamno na licu (sto je prakticno svuda :D), i onda tu utapkas malo, sacekas 30, 40sekundi da se malo osusi (onda bude kao korektor, i bolje pokriva) i onda ga lepo utrljas. I onda preko toga stavim jedan sloj preko celog lica uz pomoc jastucica za sminku i voila! :)) I bas bas je postojan tokom celog dana, i ne izgledas onako kao da imas masku...Evo ja sam ga skoro istrosila a koristim ga 2 mesaca i nedelju dana, SVAKI DAN, a nekad i 2 puta dnevno ;) Cena je 2055din u Lily-ju.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

Hvala puno na savetu..Ako neko ima nesto da predlozi protiv flekica i protiv oziljaka a da je dobro i prevereno, neka napise..
Chrisie
Novi član
Novi član

Post od Chrisie »

Tamara:) sad citam na jednom zenskom forumu da Dermablend deluje "brasnjavo" na licu i da upada u pore/naglasava ih. Da li ti imas takav utisak ili izgleda skroz normalno? Moram da nadjem uskoro savrsen puder a ne znam za koji da se odlucim.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Chrisie napisao:Tamara:) sad citam na jednom zenskom forumu da Dermablend deluje "brasnjavo" na licu i da upada u pore/naglasava ih. Da li ti imas takav utisak ili izgleda skroz normalno? Moram da nadjem uskoro savrsen puder a ne znam za koji da se odlucim.
Sto se mene tice....brasnjavo,pa da ponekad tj. zavisi u kojoj mjeri mi je suvo lice.Inace Dermablend nije bas za suvo lice,a terapija Roakutanom naravno isusuje lice.Tako da svakodnevno moram da stavljam pantenol mast na lice kako bih ga omeksao inace ne bih uspio da stavim Dermablend jer naravno citavo lice bi mi bilo u ljuspicama ili dobilo tako neki izgled kao brasnjavo.Tako da ukoliko ti je suvo lice ja ti iskreno ne bih preporucio ovaj puder jer iskreno mislim da ces se razocarati.Da ulazi u pore to nisam primijetio,jer bas ne gledam detalje,musko sam,pa je to drugo kod nas.

Inace kada sam kupio puder i stavio ga prvi put totalno sam se razocarao jer kad sam ga stavio citavo lice mi je bilo u ljuspicama tj. bas je dobilo takav,brasnjav izgled.Nisam mogao da vjerujem,jer je to bilo bas po citavome licu i bas vidljivo.Ali onda sam shvatio da je to od isusene koze i onda svakodnevno nanosim Pantenol mast na lice (inace krema nista ne pomaze,koliko mi je suvo lice) vise sati prije stavljanja Dermablenda jer se ne moze naneti ni odmah posle Pantenol masti pa skoro ni sat-2 dva posle.
Chrisie
Novi član
Novi član

Post od Chrisie »

Hvala puno IvanO, a da li ti se te ljuspice stvaraju od koze, mislim je l ti se peruta koza pa puder to istakne ili je puder takve teksture da se prave ljuspice od pudera? Valjda me razumes, znam da bi devojke bolje shvatile o cemu pricam, za pore mozda Tamara moze da mi odgovori :) ) Treba mi fakticki za jedan dan za koji mi je bitno da se ne vidi nijedna flekica. Jeste mi ponekad suvo lice, ali nisam koristila Roakutan, pa je mozda manje, tj. da li mislis da bi bio ok za lice koje nije mnogo isuseno?

Inace, stanje posle 4. pilinga je fenomenalno, sada mogu slobodno da kazem da se oziljci jedva vide (fleke su tu, ali bledje). Tako da, vi koji tek planirate da radite TCA, radite ih dok god ne dobijete rezlutat koji vam se dopada. :) I obavezno kod dobrog dermatologa.
Odgovori