Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Re: Roaccutan!

Post od posetilac11 »

ivan0 napisao:Ocete li mi reci da li je normalno i da li ce mi se nesto desiti ako ovako budem uzimao Roakutan.Meni je dermatolog rekao da uzimam dnevno 60 mg i to ODJEDNOM sve 3 tablete po 20 mg (poslije obilnijeg obroka).Inace imam samo 15 god. i 65 kila i nisam neki ekstreman slucaj sa bubuljicama (iako ih imam bas dosta).Posebno me brine jer nisam naisao na nekoga na ovim forumima ko pije na pocetku terapije 60 mg a pogotovo ne ODJEDNOM.Ja sam mislio da trebam da podijelim,jednu tabletu ujutro,jednu popodne,jednu uvece ali danas sam zvao dermatologa i on kaze da treba da se pije 60 mg odjednom,mene je strah a pocinjem sjutra da pijem...samo kad pomislim kako cu popiti 3 tablete (po 20 mg) sjutra poslije rucka najezim se.....
Opusteno. Ja od pocetka terapije uzimam jedan dan 3 x 20 mg, drugi dan 2 x 20 mg ODJEDNOM u jutarnjoj dozi, posle dorucka. Bilo je situacija kad nisam mogao da nadjem Roakutan od 20 mg, pa sam pio 6 x 10 mg, tako da nije strasno popiti ni 6 tableta odjednom ;)

Ono sto je najvaznije ... OBAVEZNO slusaj sve sta ti tvoj dermatolog kaze, budi uporan i terapije se pridrzavaj prema njegovim uputstvima, a ne prema savetima sa sajta. Ipak je on tebe video i preporucio ovu dozu... tako da opusteno radi sve sto ti on kaze. ;)

Pozz
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Nije to bukvalno odjednom, jedna po jedna ide . :D
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Небитан napisao:Nije to bukvalno odjednom, jedna po jedna ide . :D

Haha ma daj,ne zezaj :)...jos trenutno imam samo ove od 10 mg...i ono sjutra ih pijem kao bombone,6 tableta zaredom :(
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

posetilac11 napisao:
ivan0 napisao:Ocete li mi reci da li je normalno i da li ce mi se nesto desiti ako ovako budem uzimao Roakutan.Meni je dermatolog rekao da uzimam dnevno 60 mg i to ODJEDNOM sve 3 tablete po 20 mg (poslije obilnijeg obroka).Inace imam samo 15 god. i 65 kila i nisam neki ekstreman slucaj sa bubuljicama (iako ih imam bas dosta).Posebno me brine jer nisam naisao na nekoga na ovim forumima ko pije na pocetku terapije 60 mg a pogotovo ne ODJEDNOM.Ja sam mislio da trebam da podijelim,jednu tabletu ujutro,jednu popodne,jednu uvece ali danas sam zvao dermatologa i on kaze da treba da se pije 60 mg odjednom,mene je strah a pocinjem sjutra da pijem...samo kad pomislim kako cu popiti 3 tablete (po 20 mg) sjutra poslije rucka najezim se.....
Opusteno. Ja od pocetka terapije uzimam jedan dan 3 x 20 mg, drugi dan 2 x 20 mg ODJEDNOM u jutarnjoj dozi, posle dorucka. Bilo je situacija kad nisam mogao da nadjem Roakutan od 20 mg, pa sam pio 6 x 10 mg, tako da nije strasno popiti ni 6 tableta odjednom ;)

Ono sto je najvaznije ... OBAVEZNO slusaj sve sta ti tvoj dermatolog kaze, budi uporan i terapije se pridrzavaj prema njegovim uputstvima, a ne prema savetima sa sajta. Ipak je on tebe video i preporucio ovu dozu... tako da opusteno radi sve sto ti on kaze. ;)

Pozz
U pravu si ali ipak ako si ti sumljicav, a i ja bih bila na tvom mestu, uvek mozes i treba da se posavetujes sa drugim dermatalologom (a da tvoj ni ne zna)pa i trecim jer ti si taj , prvenstveno ti ,koji vodis racuna o sebi!!Mislim da sve to nije nista alarmantno ali ipak si mlad i nekako mi je velika doza i sve to ..ali ja samo mogu da nagadjam kao i ti!
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

Небитан napisao:
hampalamp napisao:Ja sam nekih 16 dana na terapiji i prekjuče sam se napio na jednom rođendanu. je***a, morao sam. :evil: Sve je isto i ne boli me jetra. Samo napred.
Nemoj da ohrabrujes druge da rade to sto ti radis ako je to pogresno, a jeste . 16 dana si na terapiji i ne mozes da vidis rezultate i ne moze alkohol da utice na tvoje lice . Nisu ovde mnogi bez razloga napisali da ne treba piti gazirano i alkohol, ako te ne mrzi vrati se jedno 15,20 strana nazad i nadji post od decka koji je rekao da je pio alkohol i kakvo mu je lice bilo narednih nekoliko dana i da li je osecao nesto .

Ivan0 prvi put citam ovako nesto, 3x20mg ODJEDNOM ? Mozda ti je rekao 3x dnevno - dorucak, rucak, vecera .

loli123 i posetilac, ne mozete naravno odmah da vidite rezultate, ni posle mesec dana ih necete videti, kasnije vec hocete . Evo ja pijem roaccutan 4 meseca i nedelju dana i jos se nije procistilo sve, ali jeste dosta, sada ima jos malo tackica tih ali nema veze, i to ce se valjda procistiti i onda nakon 4,5 meseci od kraja terapije TCA piling koji ce valjda i te fleke da ukloni .

Mala crna i prgava, jedna casa vina nece uticati ali nemoj da preterujes .
Hvala puno za slike..Sad mi je lakse !!ja ih nemam bas puno ali imam 2, 3 krupnije pa me malo plasi da necu uspeti>>

Evo jedne slike, nadam se da ce vam pokazati neke stvari (iako se nije slikalno svakog meseca i nije pod istim svetlom ali vidi se)

http://www.dodaj.rs/f/3F/s2/3e5pdh2F/untitled.png

Pozdrav drugari, srecno i samo hrabro . :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Sve odjednom,danas sam ga zvao i pitam ga "doktore pijem li 3x20 mg jednu dorucak,druga rucak,treca vecera" kaze on "ne,nijesi ti mene slusao,lijepo sam ti rekao da ide odjednom poslije najobilnijeg obroka popijes sve tri,znaci 60 mg" ja kazem "dobro"....pff svasta em imam 15 god. em 65 kila i da mi je tolika doza,pi.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

ivan0 napisao:Sve odjednom,danas sam ga zvao i pitam ga "doktore pijem li 3x20 mg jednu dorucak,druga rucak,treca vecera" kaze on "ne,nijesi ti mene slusao,lijepo sam ti rekao da ide odjednom poslije najobilnijeg obroka popijes sve tri,znaci 60 mg" ja kazem "dobro"....pff svasta em imam 15 god. em 65 kila i da mi je tolika doza,pi.
slazem se sa tobom..jesi procitao moj prosli post..posavetuj se sa jos nekim
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

loli123 napisao:
Небитан napisao:
hampalamp napisao:Ja sam nekih 16 dana na terapiji i prekjuče sam se napio na jednom rođendanu. je***a, morao sam. :evil: Sve je isto i ne boli me jetra. Samo napred.
Nemoj da ohrabrujes druge da rade to sto ti radis ako je to pogresno, a jeste . 16 dana si na terapiji i ne mozes da vidis rezultate i ne moze alkohol da utice na tvoje lice . Nisu ovde mnogi bez razloga napisali da ne treba piti gazirano i alkohol, ako te ne mrzi vrati se jedno 15,20 strana nazad i nadji post od decka koji je rekao da je pio alkohol i kakvo mu je lice bilo narednih nekoliko dana i da li je osecao nesto .

Ivan0 prvi put citam ovako nesto, 3x20mg ODJEDNOM ? Mozda ti je rekao 3x dnevno - dorucak, rucak, vecera .

loli123 i posetilac, ne mozete naravno odmah da vidite rezultate, ni posle mesec dana ih necete videti, kasnije vec hocete . Evo ja pijem roaccutan 4 meseca i nedelju dana i jos se nije procistilo sve, ali jeste dosta, sada ima jos malo tackica tih ali nema veze, i to ce se valjda procistiti i onda nakon 4,5 meseci od kraja terapije TCA piling koji ce valjda i te fleke da ukloni .

Hvala puno za slike..Sad mi je lakse !!ja ih nemam bas puno ali imam 2, 3 krupnije pa me malo plasi da necu uspeti>>

Evo jedne slike, nadam se da ce vam pokazati neke stvari (iako se nije slikalno svakog meseca i nije pod istim svetlom ali vidi se)

Hvala!!!
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Ivane zovi jos nekog (neke) dermatologa pa pitaj, ako se ne varam napisao si da nemas toliko lose lice a imas 15 godina . Mnogo je to, stvarno .
hampalamp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 11:25 pm

Post od hampalamp »

Небитан napisao:

Tačno je da sam 16 dana na terapiji i da ne mogu baš puno da pričam o svojim iskustvima osim da mi je već sad super, ali sve što sam napisao u vezi alkohola je samo ono što mi je dermatolog rekao. Samo sam parafrazirao njegove riječi. Naravno da se ne treba konstantno piti alkohol, ali ja i dalje mislim da se ponekad može popiti, ako je jetra zdrava. Taj dečko kojeg spominješ je imao probleme, a ja ama baš nikakve. Možda je to i individualna stvar, ali sumnjam da je slučaj sa tim momkom pravilo...prije izuzetak.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Mia zelim da ti pozelim srecu sutra sa TCA pilingom,I da nam pises narednih Dana kakvo ti je stanje posle tretmana :))
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

(zelim da ti pozelim -ovakav lapsus u zivotu nisam imao :D Svejedno,SRECNO! :) ) Zaboravio Sam da te pitam gde ces raditi TCA piling?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Ljudi da vam javim da sam danas poceo sa Roakutanom.Imam 15 godina (65 kg) i evo upravo sada sam uzeo 50 mg (inace trebam 60 mg da uzmem,ali me bilo strah pa rekoh da danas uzmem 50 pa cu sjutra 60).Javljacu rezultate,ne kajem se sto sam poceo da uzimam,jer sam vidio neke osobe sto su na Roakutanu a meni je lice daleko gore od njihovog.Nadam se da ce sve ici kako treba.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Dragi777,hvala puno.
Veceras sam radila piling jacine 50%.Izgledam :o ,ali dobro,vazno je kako ce sve ispasti na kraju.Ovo mi je tek prvi piling,sledeci ce biti jos jaci,tj kiselina ce biti u vecoj koncentraciji.Dobila sam terapiju koju cu koristiti 7 dana koliko traje proces dok se koza potpuno ne isperuta i oljusti.
Crvena sam ,ali nije tako strasno,mada mi koza izgleda kao da sam naduvena.Dr mi je rekla da cu sutra izgledati najgore.Sve u svemu nije toliko strasno,malo pece kad se nanese kiselina,ali to traje kratko.

Pozdrav svima,zelim Vam svima uspesnu terapiju :wink:
jeca95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2011 9:16 pm

Post od jeca95 »

Jeli primjecujete pobosljanje, ovi sto trenutno koriste Roaccutan? :D
Odgovori