Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Re: Roaccutan!

Post od Urkee »

Mia, jesi li ti radila TCA piling?! Meni je jačina bila svega 20% :-? , mada je to verovatno iz razloga što mi je koža isuviše osetljiva. Rekla mi je doktorka da će sledeći biti jači, mada koliko sam razumeo najjači piling je 35%, zato mi je sve to malo čudno... I da, ako nije tajna, gde si radila piling i šta si dobila kao negu?

Javljaj rezultate... :wink:
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

jeca95 napisao:Jeli primjecujete pobosljanje, ovi sto trenutno koriste Roaccutan? :D
Pročitaj moj post na prethodnoj strani, naravno da se primećuje posle mesec i po dana ćeš već videti rezultate, ako ne i pre toga .

ivan0 napisao:Ljudi da vam javim da sam danas poceo sa Roakutanom.Imam 15 godina (65 kg) i evo upravo sada sam uzeo 50 mg (inace trebam 60 mg da uzmem,ali me bilo strah pa rekoh da danas uzmem 50 pa cu sjutra 60).Javljacu rezultate,ne kajem se sto sam poceo da uzimam,jer sam vidio neke osobe sto su na Roakutanu a meni je lice daleko gore od njihovog.Nadam se da ce sve ici kako treba.
Srecno, samo hrabro .

hampalamp napisao: Tačno je da sam 16 dana na terapiji i da ne mogu baš puno da pričam o svojim iskustvima osim da mi je već sad super, ali sve što sam napisao u vezi alkohola je samo ono što mi je dermatolog rekao. Samo sam parafrazirao njegove riječi. Naravno da se ne treba konstantno piti alkohol, ali ja i dalje mislim da se ponekad može popiti, ako je jetra zdrava. Taj dečko kojeg spominješ je imao probleme, a ja ama baš nikakve. Možda je to i individualna stvar, ali sumnjam da je slučaj sa tim momkom pravilo...prije izuzetak.
Pa taj decko je uveliko koristio Roaccutan a ti ga koristis dve nedelje i jos ti se organizam nije navikao na njega . Što se mene tiče radi šta hoćeš, ali samo nemoj druge da ohrabruješ da rade nešto što ne bi trebalo da rade .
Mala crna i prgava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm

Post od Mala crna i prgava »

Небитан napisao:
hampalamp napisao:Ja sam nekih 16 dana na terapiji i prekjuče sam se napio na jednom rođendanu. je***a, morao sam. :evil: Sve je isto i ne boli me jetra. Samo napred.
Nemoj da ohrabrujes druge da rade to sto ti radis ako je to pogresno, a jeste . 16 dana si na terapiji i ne mozes da vidis rezultate i ne moze alkohol da utice na tvoje lice . Nisu ovde mnogi bez razloga napisali da ne treba piti gazirano i alkohol, ako te ne mrzi vrati se jedno 15,20 strana nazad i nadji post od decka koji je rekao da je pio alkohol i kakvo mu je lice bilo narednih nekoliko dana i da li je osecao nesto .

Ivan0 prvi put citam ovako nesto, 3x20mg ODJEDNOM ? Mozda ti je rekao 3x dnevno - dorucak, rucak, vecera .

loli123 i posetilac, ne mozete naravno odmah da vidite rezultate, ni posle mesec dana ih necete videti, kasnije vec hocete . Evo ja pijem roaccutan 4 meseca i nedelju dana i jos se nije procistilo sve, ali jeste dosta, sada ima jos malo tackica tih ali nema veze, i to ce se valjda procistiti i onda nakon 4,5 meseci od kraja terapije TCA piling koji ce valjda i te fleke da ukloni .

Mala crna i prgava, jedna casa vina nece uticati ali nemoj da preterujes .

Evo jedne slike, nadam se da ce vam pokazati neke stvari (iako se nije slikalno svakog meseca i nije pod istim svetlom ali vidi se)

http://www.dodaj.rs/f/3F/s2/3e5pdh2F/untitled.png

Pozdrav drugari, srecno i samo hrabro . :)

Hvala svima na savetima...u četvrtak sam bila kod doktorke kad mi je i prepisala recept za lek,tako da samo treba da ga kupim i uskoro krećem sa pijenjem...Trudiću se da izbegavam alkohol u što većem obimu,nadam se da dve čaše vina za moj rođendan i NG neće škoditi...
Mala crna i prgava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm

Post od Mala crna i prgava »

Drugari,imam još jedno pitanje?da li mogu da idem u solarijum,ako pijem roaccutan?idem u solarijum jednom do dva puta mesečno...
hampalamp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 11:25 pm

Post od hampalamp »

Mala crna i prgava napisao:
Небитан napisao:
hampalamp napisao:Ja sam nekih 16 dana na terapiji i prekjuče sam se napio na jednom rođendanu. je***a, morao sam. :evil: Sve je isto i ne boli me jetra. Samo napred.
Nemoj da ohrabrujes druge da rade to sto ti radis ako je to pogresno, a jeste . 16 dana si na terapiji i ne mozes da vidis rezultate i ne moze alkohol da utice na tvoje lice . Nisu ovde mnogi bez razloga napisali da ne treba piti gazirano i alkohol, ako te ne mrzi vrati se jedno 15,20 strana nazad i nadji post od decka koji je rekao da je pio alkohol i kakvo mu je lice bilo narednih nekoliko dana i da li je osecao nesto .

Ivan0 prvi put citam ovako nesto, 3x20mg ODJEDNOM ? Mozda ti je rekao 3x dnevno - dorucak, rucak, vecera .

loli123 i posetilac, ne mozete naravno odmah da vidite rezultate, ni posle mesec dana ih necete videti, kasnije vec hocete . Evo ja pijem roaccutan 4 meseca i nedelju dana i jos se nije procistilo sve, ali jeste dosta, sada ima jos malo tackica tih ali nema veze, i to ce se valjda procistiti i onda nakon 4,5 meseci od kraja terapije TCA piling koji ce valjda i te fleke da ukloni .

Mala crna i prgava, jedna casa vina nece uticati ali nemoj da preterujes .

Evo jedne slike, nadam se da ce vam pokazati neke stvari (iako se nije slikalno svakog meseca i nije pod istim svetlom ali vidi se)

http://www.dodaj.rs/f/3F/s2/3e5pdh2F/untitled.png

Pozdrav drugari, srecno i samo hrabro . :)

Hvala svima na savetima...u četvrtak sam bila kod doktorke kad mi je i prepisala recept za lek,tako da samo treba da ga kupim i uskoro krećem sa pijenjem...Trudiću se da izbegavam alkohol u što većem obimu,nadam se da dve čaše vina za moj rođendan i NG neće škoditi...

"Imao sam i ja problem sa aknama i naravno probao SVE moguce. Tetka mi je kozmetichar pa se to uvjek svodilo na tretmane i ostale mukotrpne radnje, koje nijesu nimalo prijatne. Lijecenje biljkama ti nece pomoci a isao sam i kod Saljica i samo im je u interesu da ti uzmu pare. E sad... Kad sam otishao u Beograd u poznatoj dermatoloshkoj klinici u Avalskoj ulici povuklo mi se dosta bilo, ali uglavnom se opet sve svodilo na tretmane jednom do sva puta mjesechno uz ciscenje lica tecnim azotom :S

To je sve trajalo god dana dok konachno nijesam rijeshio da probam kod Karadaglica. Nije me on lichno primio nego njegov zamjenik jer je covjek uvjek u nekoj zurbi i puno je zauzet. Terapija koju mi je dao dr.Milan Veselinovic ista je terapija koju dr.Karadaglic propisuje u njegovom odsustvu. Oni su zajedno radili na ovom lijeku u i njegovoj shiroj primjeni kod nas. Prije nego shto sam otishao kod covjeka imao sam predrasude tipa.. strah me za zdravlje.. potencija i sl. E sad nishta od ovoga blage veze nema, kad ti doktor napravi terapiju po kojoj se upravljash narednih 6 mjeseci. Izvadish nalaze i vodish rachuna ti 6 mjeseci o svom zdravlju i ishrani. Pijesh lijek 2 puta dnevno i posle mjesec dana vidish veeeelike rezultate a kasnije da ne govorim. Nezeljeno dejstvo tokom chitave terapije su samo susenje usta sto nadoknadish labellom ili vec... Ostavi predrasude kuci i otidji kod chovjeka. Ovo ti sve pricham iz lichnog iskustva i nadam se da sam ti barem malo pomogao."

Ovo ti je citat sa jednog furuma, a dečko iznosi svoja iskustva. Možda sve ovo ispada kao reklama za dr. Veselinovića koji je moj dermatolog, ali ovo ti šaljem samo da ti otprilike predstavim ko je on, a ko je i dr. Karadaglić, jer od početka rade zajedno. Oni su prvi razvili korištenje roaccutana na prostorima bivše Jugoslavije i to od 1982. godine, kad većina ljudi sa ovog foruma nije bilo ni rođeno,a kamoli čulo za taj lijek. Na početku, taj lijek se koristio samo na VMA, i to za teške oblike akni kod mladih ljudi koji su bili nesposobni za služenje armije zbog teških infekcija ili pripadnika JNA koji su tokom služenja dolazili na liječenje. Za sve ove godine imali su preko 5000 pacijenata na roaccutanu i za to vrijeme svega dva pacijenta kod kojih su morali obustaviti terapiju zbog reakcije jetre. Jedan je bio hronični alkoholičar, a drugi je bio narkoman ali to im nisu rekli prilikom prepisivanja terapije. Kod prvog vađenja nalaza, rezultati jetre su bili u granicama normale, ali su uskoro morali da obustave terapiju jer je prvi cugao svaki dan, a drugi se drogirao. Svi drugi su super podnisili rokija iako su neki i pili ponekad. Daleko od toga da su se oduzimali od alkohola ili pili svaki drugi dan, ali po nekad su sebi i priuštili cugu, pogotovo u specijalnim prilikama. Da ne pričam o drugim popratnim nus pojavama koje nikad nisu zabilježili...a to su one užasne nus pojave koje pišu na uputstvu-1 od 1000 ili 10 000. Oko roaccutana se bez potrebe diže velika prašina i pravi fama bez potrebe.
Dakle, ovdje nije upitanju sukog mišljenja Nebitnog i mene, već Nebitnog i dermatologa Veselinovića. Možda je i Nebitan dermatolog...to ne znam, ali ako jeste, to je onda sukob mišljenja dva stručnjaka.
Kako god...daleko od toga da te ohrabrujem na bilo šta, ali moje mišljenje je da se testiraš sa manjom količinom alkohola na prvoj sljedećoj žuraji, pa ako ne osjetiš nikakve probleme, ti sledeći put pojačaj dozu. Gazirana pića ni slučajno, čak i kad ne uzimaš roaccutan, jer to je sranje neopjevano, za jetru.
Izvini na opširnosti, ali znam da je fino čuti razna mišljenja, jer i ja to volim.
Veliki pozz od mene i puno sreće sa rokijem. Meni je danas 19-i dan i šta da ti pričam. Osjećam se super i predivno sam suv a novih nema ni u tragovima. :lol:
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

Daleko od toga da sam ja dermatolog, imam 18 godina . Nije to nikakav sukob misljenja ali ti si sad sam napisao da gazirano nikako ne sme a da alkohol sme ?!

Evo ti sa OVOG foruma, ne znam koja strana ali nije ni bitno:
Vazne stvari
Pre nego sto vam se prepise Roaccutan svim lekaru morate reci da li ste vi ili neko iz vase porodice boluje od Dijabetesa,oboljenja srca ili jetre ili ste doziveli depresiju.

* Sta trebate da izbegavate
Tokom terapije Roaccutanom kao i 2 meseca nakon toga treba da izbegavate suncanje i davanje krvi (krv moze dobiti trudna zena a to ne bi smela).Ne smete koristiti niti jedno drugo sredsvo protiv akni.Strogo se uzdrzavajte alkohola,ne uzimajte nikakva druga sredstva koja sadrze preko 5.000 IE A vitamina.
Izbegavajte sledece antibiotike
tz.tetracikline:
Idocyklin,Vibramycin,Novum,Tetralysal,Rondomycin,Oxy-Dumocyklin,Oxytetral,Achromycin i Teracyklin.
Oko roaccutana se bez potrebe diže velika prašina i pravi fama bez potrebe.
I nemoj da si tako siguran u ovo sto si napisao . Meni doktorka moja nije htela da da recept dok ne odem kod nekog dermatologa u klinickom centru i kad sam otisao na pregled tamo nije hteo da mi da tu "dozvolu" za recept jer jednostavno nece da prepisuje roaccutan jer misli da je los lek i moze da utice na svakakve stvari .

Moj dermatolog mi je rekao da su se neki kod nje zalili na bolove u zglobovima itd, nekima je isla krv iz nosa .

Mnogo ljudi promeni ponasanje, upadne u depresiju . Upravo zbog ovog poslednjeg jedva cekam zavrsim terapiju . Kao i zbog toga sto mi suze oci i crveni mi lice kad sam napolju ili kad pricam sa nekim .

Znam devojku jednu, koja je koristila roaccutan i njoj je u prva dva meseca bas mnogo bubuljica iskocilo, bas je bilo katastrofalno lice i kasnije je bilo sve manje i manje i nema nista vise, odavno je zavrsila terapiju . Ovo je mene najvise plasilo ali ja nisam imao ovakve probleme hvala Bogu .

Sto se tice ovog alkohola, ja zelim iskreno da i ti i svako drugi ako probate alkohol za vreme terapije, ili ako se napijete, zelim da to ne utice na jetru i na lice ali kazem ti po treci put, ne ohrabruj druge, i daj da vise zavrsimo raspravu o alkoholu .

Mala crna i prgava (sta ce ti solarijum kad si crna ? :D ) pitaj dermatologa da li smes da ides u solarijum .
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ne sme se ici u solarijum tokom terapije,a ni par meseci posle.
Mada u solarijum ne treba ni ici :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Da li se mora u toku terapije Roakutanom koristiti zastita od sunca?...meni je dermatolog rekao da moram koristiti zastitu prije nego sto podjem napolje po suncu...ja imam "Seba Med Sun lotion 30 high" nzm da li da to stavljam prije nego izadjem iz kuce....
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

jeca95 napisao:Jeli primjecujete pobosljanje, ovi sto trenutno koriste Roaccutan? :D
Ja ne nesto narocito ..ali tek ga nekih 17dana pijem.a ti???
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

Ja sam prosle godine bila na priv.klinici u Zemunu da vidim za neki PILNG koji su mi preporucili neki prijatelji(koji su radili posle lecenja akni).Ono sto sam videla je svrseno.Jedva cekam da zavrsim terapiju da mogu da ga uradim.To je izuzetno jak piling i uglavnom je potrebno da se uradi jedan, dva do tri..zavisi od stanja koze..zovu ga holivudski piling jer ga koriste tamo svi a ovde ga radi par lekara koji imaju licencu..dosta je skuplji od obicnog ali vredi svaku paru.Moze da se radi samo jednom u mesec dana.Videla sam slike raznih pacijenata i starijih i mladjih sa ozbiljnim problemima..jedna devojka je imala ogromne tamne fleke od lasera po licu (jezivo)i morala je pod hitno da ih ukloni zbog posla i svega..posle dva tretmana ostalo je blago na celu malo..zaista sam bila fascinirana.Tako da ko moze da priusti stvarno vredi svaku paru!mada i ovi obicni pilinzi kad saberes sve dodje na isto, po ceni!ja ga nisam radila ali hocu ..eto da znate, ne bih ni pisala da nisam bila toliko odusevljena.
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

Poz

Ljudi ne prepirite se bzv. Jedno je sigurno i provereno:

ALKOHOL ne mojte pite (valjda vam je vaznije da resite taj uzasan problem sa aknama, nego da ispijate alkohol i kvarite terapiju!). Mozete se valjda uzdrzati od necega 6 meseci za svoje dobro!!! Ponavljam, 2 case vina su OK, ali sve vise od toga NEMOJTE. Mozda i ne bi toliko skodilo, ali cemu RIZIK!!! U krajnjem slucaju, ko nije spreman da se 6 meseci odrekne nekih stvari zarad svog zdravlja, izgleda, pa i lepote... NE MORA ni da krece sa terapijom. To su slabici, bez obzira na godine, zrelost ili nezrelost!!!

SOLARIJUM I SUNCANJE - NE u toku terapije, sto ne znaci da sada kad je zima treba bezati od sunca, sakrivati se ili mazati zastitom... Jednostavno ne suncati se direktno i to je to (a i ne vidim kako bi se suncali na zimi... osim ako ste na planini pa se namerno izlazete suncanju)! Solarijum NE!!!

Koristite terapiju onako kako vam je DERMATOLOG prepisao. Ako vam je rekao 2x30 ili 2x20 odjednom ili sta vec TAKO I PIJTE, doza se odredjuje na osnovu telesne tezine, ne mora da bude presudno izgled lica ...

Dakle, prihvatljivi su svi dobronamerni saveti ovde, ali su vazniji saveti Vaseg dermatologa... Ovo ovde sluzi prvenstveno za razmenu ISKUSTVA!!!

Samo napred, sigurni u sebe, nemojte biti slabici sa tim alkoholom i solarijumom, redovno se kontrolisite, jednom mesecno, budite u kontaktu sa dermatologom i sve ce biti OK. Budite karakter!

Poz
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

ivan0 napisao:Da li se mora u toku terapije Roakutanom koristiti zastita od sunca?...meni je dermatolog rekao da moram koristiti zastitu prije nego sto podjem napolje po suncu...ja imam "Seba Med Sun lotion 30 high" nzm da li da to stavljam prije nego izadjem iz kuce....
Da, ako nadjes negde sunce u decembru . :D

Posetilac, kako tebi ide ? Koliko je proslo ?
darko_j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 09, 2006 12:46 am

Post od darko_j »

Evo i ja da ispricam svoje iskustvo sa roaccutanom. Meni su ledja bila veliki problem. To je bilo neverovatno upaljeno i bila je zahvacena cela povrsina ledja, pa se cak prostiralo i na sedalnu regiju. Naravno, dobijao sam razne kreme, losione, ali nista nije imalo efekta (eventualno je dolazilo do prolaznog umirenja koze). Doktorka mi je onda preporucila Roaccutan i dosta sam se razmisljao da li da pocnem da pijem, jer sam citao svakakve stvari o leku i stvarno me je plasio. Medjutim, nisam vise mogao da trpim ledja, jer pored toga sto je estetski izgledalo jako lose, cesto mi se desavalo da osecam bol kada se naslonim ili legnem da spavam. Onda sam poceo sa terapijom. Mislim da je maksimalna doza bila 70mg dnevno. Od nuspojava najvise sam imao problem sa usnama. JAKO su se susila, ali sam konstantno mazao labelo i utrljavao kreme. Primetio sam i da sam imao promene raspolozenja, tj. da sam imao trenutke kad "klonem duhom" (da ne kazem depresivan, jer mi je to isuvise jaka rec) i dodao sam par kg. To je uglavnom bilo to od nuspojava, ali to zaista nije nista u poredjenju sa odlicnim rezultatima. Jako sam zadovoljan kozom na ledjima. Cak mi se i lice sredilo (iako tu nisam imao velikih problema), i naravno, koza mi nije vise toliko masna.
Medjutim, trebao sam da pijem lek 6 meseci, jer mi je doktorka rekla nakon 4,5 meseca uzimanja, da treba da pijem jos 1,5 mesec, i ja sam kupio unapred kutije, jer su mi narucivali u apoteci u kojoj sam kupovao. Ali kad sam otisao na kontrolu (nakon 5 meseci) doktorka mi je rekla da prestanem da pijem jer vise nema potrebe i sad imam visak od 6 nenacetih kutija od 10 mg. U apoteci su ispali jako nekorektni i nisu hteli da mi vrate novac ni da mi zamene za neke druge preparate, pa bih zeleo da ih prodam. Naravno, cena po dogovoru, a u svakom slucaju niza od one u apoteci. Ukoliko neko zeli da ih kupi, neka mi pusti pm.
Pozdrav! :)
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

Небитан napisao:
ivan0 napisao:Da li se mora u toku terapije Roakutanom koristiti zastita od sunca?...meni je dermatolog rekao da moram koristiti zastitu prije nego sto podjem napolje po suncu...ja imam "Seba Med Sun lotion 30 high" nzm da li da to stavljam prije nego izadjem iz kuce....
Da, ako nadjes negde sunce u decembru . :D

Posetilac, kako tebi ide ? Koliko je proslo ?

Poz

Proslo je mesec ipo i za sada je sve ok. Koza mi je suvlja i lica i tela, sto je super, jer sam imao masnu kozu ;) Osim sto mi se suse usne za sada nikakve "negativne" promene nema. Svakih mesec dana idem na kontrolu krvi i sve je ok, malo su porasli trigliceridi i holesterol, ali je sve to u granicama normale. Nije mi lice reagovalo lose, naprotiv nema novih akni, sem par njih pojedinacnih, 2 - 3, koje su se pojavile za ovih mesec dana i to je to. Koza mi je super, zategnuta i lepa ;)

Uzdrzavam se samo od alkohola i gaziranih pica, kao i solarijuma, a ostalo koristim sve kao i pre!

Ti?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

E ovako ljudi ja sam tek peti dan na Roakutanu (60 mg dnevno) i vidim da mi se malo koza susi ali usne jos uvijek nimalo,za koliko mogu ocekivati da pocne "susenje" usana? :)...malo me oci poneka zasvrbe pa mi dodje da ih dobro iscesem,takodje povremeno imam blagi svrab lica prvenstveno na mjestima dje su bubuljice.Primijetio sam jednu drasticnu promjenu na licu iako koristim samo 5 dana Roakutan,prakticno su mi sve bubuljice zagnojile odnosno "nabubrile".Prije su bile uz kozu a sada izlaze na povrsinu,to mi je malo problem jer mislim da ih ne smijem dirati i nikako cijediti jer mislim da ce ostati oziljci a isto mi je neugodno da me ovako gledaju :)
Odgovori