Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Pa da, jedna kapsula dnevno od 10 mg, od koliko ti pijes?
3 x 10 dnevno.Tvoja doza je bas mala.Jel koristi neko benzoil peroksid i klindamicin??u toku terapije roakutanom..meni on cini mi se ,ostavlja fleke a ne radi nista znacajno , samo povrsinski.
..Urkee napisao:Danas mi je treci dan od TCA pilinga i jos uvek nema nikakvog perutanja. Koza mi je nekako kao isprzena... crvena, naborana. E sad, meni bi bilo logicno da taj deo koze polako pocne odstranjivati, medjutim to se jos uvek ne desava.Jos od ove masne kreme mi je iskocila jedna akna na bradi. Nekako mi za sad ovo ne deluje ohrabrujuce, nadam se da gresim.
Posto ti je naborana,pocece to uskoro i da se peruta.
Ne brini se,sve je u redu.I to sto je iskocila bubulica je ok,i meni je se to desavalo.Masna krema,sloj koze koji treba da se isperuta,otvori se neka pora..Mora tako,ali na kraju sve bude super.
Nema potrebe da se stavljas na lice bilo sta ako ti dermatolog ne kaze .loli123 napisao:Jel koristi neko benzoil peroksid i klindamicin??u toku terapije roakutanom..meni on cini mi se ,ostavlja fleke a ne radi nista znacajno , samo povrsinski.
Dermatolog mi je i rekao ali nisam citala da iko koristi u toku terapije to pa reko da vidim misljenja..Mislim da bi roakutan sam po sebi trebalo da odradi svoje!ne znam..ali hvala na odg!Небитан napisao:Nema potrebe da se stavljas na lice bilo sta ako ti dermatolog ne kaze .loli123 napisao:Jel koristi neko benzoil peroksid i klindamicin??u toku terapije roakutanom..meni on cini mi se ,ostavlja fleke a ne radi nista znacajno , samo povrsinski.
Klindamicin ti onako procisti lice, to sam ja pre nekoliko godina stavljao na vatu pa na lice . Ovo drugo nisam koristio .
Urkee kako ti sada izgleda lice,10 Dana nakon odradjenog Tca?
E to i mene zanima,posto cu da radim piling u petak i doktorka mi rekla da u ponedeljak vec mogu na posao.Jel to stvarno moguce?
E, lice mi izgleda dobro.
Vidim poboljšanje, fleke i ožiljci na čelu su značajno blaži, a i ostatak kože lica izgleda nekako lepše. Čak sam najveću promenu uočio na obrazima, iako tu nikada nisam imao akne. Uglavnom, zadovoljan sam. Početkom decembra ću odraditi još jedan TCA piling koji će, nadam se, ukloniti i poslednje flekice i ožiljke.
Mia, ne verujem da ćeš u ponedeljak moći na posao. Ne znam ko ti je to rekao... dr Svetlana? Uglavnom, oporavak traje otprilike ovako - prvih dva do tri dana koža izgleda kao da je izgorela na suncu (i to opekotine jačeg stepena
), potom se koža nekako nabora i na kraju, kao poslednja faza, počinje perutanje. Sve u svemu, nekih 5-6 dana se jasno vidi ''da je nešto rađeno'', dok je kod mene potpuni oporavak usledio 7 dana od tretmana, kada se završilo i poslednje perutanje. Uglavnom, u tim danima oporavka stvarno sve izgleda jako ružno, mada sam ja izlazio uveče da prošetam, po krajevima gde slabo ima ljudi i naravno sa kapuljačom preko glave.
Ipak, teško je 5-6 dana ne izaći iz kuće.

Mia, ne verujem da ćeš u ponedeljak moći na posao. Ne znam ko ti je to rekao... dr Svetlana? Uglavnom, oporavak traje otprilike ovako - prvih dva do tri dana koža izgleda kao da je izgorela na suncu (i to opekotine jačeg stepena

Koliko se radi tih pilinga ?
KADA SE RADI U TOKU TERAPIJE RAOK. PRVI PUT, USTVARI DRUGI( RACUNAJUCI PRE NEGO STO SE KRENE) PROVERA REZULTATA KRVI?na 10 dana, dve nedelje ili mesec??I KADA SE PRVI REZULTATI UOCAVAJU?(znam da je individualno ali bar kako vecini)nestrpljiva sam:)
Meni je danas preporucen Roakutan od strane dermatologa,tako da cu ovih dana poceti (moram prvo krv izvaditi ujutro) a drugi put se krv vadi za 3 nedelje,tako je barem meni rekao ovaj dermatolog.Inace ja sam dosta mlad imam 15 godina oko 70-75 kg i moja doza je 3 puta na dan po 20 mg.Inace i mene zanima za koliko se vidi poboljsanje?loli123 napisao:KADA SE RADI U TOKU TERAPIJE RAOK. PRVI PUT, USTVARI DRUGI( RACUNAJUCI PRE NEGO STO SE KRENE) PROVERA REZULTATA KRVI?na 10 dana, dve nedelje ili mesec??I KADA SE PRVI REZULTATI UOCAVAJU?(znam da je individualno ali bar kako vecini)nestrpljiva sam:)
Ja sam na "rokiju" nekih 15 dana i prezadovoljan sam dosadašnjm rezultatima. 35 mi je godina i nemam nekih strašnih estetskih problema kao mnogi učesnici foruma, jer nisu tako vidljivi. Tačnije, skriveni su od oka posmatrača...ali to ne znači da moji problemi sa aknama nisu za roaccutan. Imam problem sa velikim i jako bolnim aknama u predjelu vlasišta. To je prilično gadna infekcija koja se širi i koja za posljedicu ima gubitak kose na mjestima gdje se akne pojave, a zatim iscjede. Ne samo da ostanem bez kose i kasnije dobijem gadne i trajne ožiljke...tačnije,kvrge...već se upala na istim mjestima često ponove, a dlačice koje u međuvremenu izniknu, opet otpadnu. Na tjemenu imam 5-6 pečata bez kose i to ne izgleda reprezentativno. Uz problem sa aknama u vlasištu, tj. folikulitisom, imam problem i sa aknama na bočnoj strani stražnjice i na stražnjoj strani butinama. Za razliku od vlasišta, što je prilično nov problem, ovaj problem sa butinama imam godinama...15-tak već...i te akne su potpuno drugačije od onih na glavi. Sitne su, ali ih ima u ogromnom broju...kao osip. Ne bole, ali znaju da svrbe i estetski užasno izgledaju. Interesantno ja to da ih u ljetnjem periodu skoro pa nema, ali svake zime se vraćaju u još većem broju.
Nekad sam imao problem sa licem...tačnije,imao sam akne, prvo po čelu, a kasnije i po cijelom licu i leđima. To je sa godinama prošlo. Imam veoma masnu kožu i zbog takve kože i probleme sa mitiserima na licu.
Inače, nemam nekih posebnih nus pojava. Klasika...suha usta, ispucale usne i suha
koža.
Osnovni razlog zbog kojeg sam se i nakačio na ovaj forum -he,he...zvoni alarm/vrijeme je za dozu roaccutana- je što me interesuju iskustva veterana...nekadašnjih korisnika "rokija
", koji su davno završili sa terapijom. Ja jednostavno znam da će roaccutan riješiti probleme koje imam, ali mene mnogo više interesuje drugi efekat ovog "čuda". Čuo sam da roki mijenja tip kože trajno i da koža više nikad ne bude masna kao prije početka terapije. To je ono što me muči i što bih htio da riješim...masnu kožu. Moja je jako masna i mislim da to i stvara sve moje probleme. Ustvari, to što mi je koža lica masna kao tiganj, i što imam masnu kosu, je ono što me i najjviše frustrira...oduvijek. Želim da eliminišem taj problem ovim lijekom.
Koža je sad extra suha i kosa se ne masti. Divota
! Naravno, na terapiji sam pa nije ni čudo. Mene interesuje da li ostaje takva koža i nakon jedne,dve...pet godina od završetka terapije? Da li ostaje suva zauvijek?
Volio bih da mi veterani napišu svoja iskustva.
Dr. dermatolog Veselinović, iz Beograda, koji mi je i prepisao roaccutan, tvrdi da taj lijek, u toku terapije, smanjuje lučenje lojnih žlijezda i do 40%, a da se trajno, nakon terapije, lučenje smanjuje od 25 do 30%, tj. da roaccutan potpuno mijenja "postavku" lojnih žlijezda i da nakon terapije više nemamo isti tip kože.
Da li je to tačno?
Pozz svim "roaccutancima".
Nekad sam imao problem sa licem...tačnije,imao sam akne, prvo po čelu, a kasnije i po cijelom licu i leđima. To je sa godinama prošlo. Imam veoma masnu kožu i zbog takve kože i probleme sa mitiserima na licu.
Inače, nemam nekih posebnih nus pojava. Klasika...suha usta, ispucale usne i suha

Osnovni razlog zbog kojeg sam se i nakačio na ovaj forum -he,he...zvoni alarm/vrijeme je za dozu roaccutana- je što me interesuju iskustva veterana...nekadašnjih korisnika "rokija

Koža je sad extra suha i kosa se ne masti. Divota

Volio bih da mi veterani napišu svoja iskustva.
Dr. dermatolog Veselinović, iz Beograda, koji mi je i prepisao roaccutan, tvrdi da taj lijek, u toku terapije, smanjuje lučenje lojnih žlijezda i do 40%, a da se trajno, nakon terapije, lučenje smanjuje od 25 do 30%, tj. da roaccutan potpuno mijenja "postavku" lojnih žlijezda i da nakon terapije više nemamo isti tip kože.
Da li je to tačno?
Pozz svim "roaccutancima".

Ja ti mogu reci samo da ja sada imam potpuno normalnu kozu.Od nekadasnje jako masne,sada je skroz normalna,cak mi se ne masti ni takozvana T zona.Ali ja sam tek pre 7 meseci zavrsila terapiju.Videcemo kako ce biti za neku godinicu.
Hvala ti puno
. Obradovala si me. I 7 mjeseci je popriličan period i baš mi je drago da ti je koža ok...normalna, i da ti se ne masti ni ta tkz. T zona. To mi je vrlo značajna informacija.
Još me nešto interesuje.
Znaš li ti uzrok masne kože kod tebe? Da li je nasljedni faktor ili nešto drugo?
Kod mene je upitanju nasljednji faktor jer mi majka ima vrlo masnu kožu, pa me brine da li i u tom slučaju roaccutan djeluje trajno...može li da pobjedi genetski faktor?

Još me nešto interesuje.
Znaš li ti uzrok masne kože kod tebe? Da li je nasljedni faktor ili nešto drugo?
Kod mene je upitanju nasljednji faktor jer mi majka ima vrlo masnu kožu, pa me brine da li i u tom slučaju roaccutan djeluje trajno...može li da pobjedi genetski faktor?