Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Evo da napisem svoje iskustvo. Koristio sam roakutan pre nesto vise od 2 godine. Imao sam katastrofa lice. Koristio sam roakutan 6 meseci,ne secam se tacno doze,ali smo stavili na maksimum a da ne skoce preko granice rezultati krvi,tj. oni koji su vezani za jetru (ast,alt,bilirubin).I evo posle 2 godine,nikakvih problema nemam,izadje mi jedna bubuljica mesecno.Roakutan me je stvarno spasao jer nijedna druga metoda,tretman i slicno nije pomagalo.Takodje sa zdravljem nikakvi problemi.Jedini problem su oziljci,ali cu za nekih mesec dana da vidim sa dermatologom sta je najbolje za mene,za oziljke.Nisam 2 godine nista radio sto se oziljaka tice da bi mi koza povratila malo vise svoju masnocu jer su te metode za oziljke dosta jake. Jedino sto sam za dnje 2 godine uradio je jedno ciscenje lica.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 11:34 pm
Zdravo svima....
Zavrsio sam terapiju roakutanom pre nekih 2 meseca, lice se skroz poboljsalo, prestale su da izlaze bubuljice totalno, sve do pre 3-4 dana...Spopale me neke sitne, cak se pojavila i neka gnojanica!
jel moze neko da mi kaze da li je imao slicnih problema posle terapije i da li je to neki post-prolazni efekat ili sam ga opet nagrabusio!? bas sam se smorio, a taman sam mislio da sam se resio ovog zla!
Zavrsio sam terapiju roakutanom pre nekih 2 meseca, lice se skroz poboljsalo, prestale su da izlaze bubuljice totalno, sve do pre 3-4 dana...Spopale me neke sitne, cak se pojavila i neka gnojanica!
jel moze neko da mi kaze da li je imao slicnih problema posle terapije i da li je to neki post-prolazni efekat ili sam ga opet nagrabusio!? bas sam se smorio, a taman sam mislio da sam se resio ovog zla!
Evo i ja da se javim a i da pomognem ovom prethodnom clanu koji je postavio pitanje u vezi sa pojavom bubuljica posle terapije.Ja sam zavrsio terapiju pre skoro 4 meseca lice mi je sada super nemam ni jednu bubuljicu a bilo je perioda kada su izlazile nekoliko njih posle terapije naidje neki period cak i neka sitna gnojanica izadje bitno je da se pridrzavas terapije koja ti je data posle Roaccutana i da ne diras lice i ne obracas paznju na to toliko (iako je to tesko) znam iz iskustva.Vec ako se proces pojave novih bubuljica ubrza i pocnu nove da izlaze onda se konsultuj sa svojim doktorom.Ali mislim da ti je sve to ok i ja sam prosao kroz sve to kao i vecina nas...
Pozzz
Pozzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am
Pozdrav,
Sto pre mi treba informacija, da li ste prilikom mesecne kontrole, u toku terapije Roakutanom, kada ste davali nalaze (tj. vadili krv), davali nalaze i za PROFIL ? Ako moze neko da mi odgovori, treba mi ta informacija.
Hvala unapred
Sto pre mi treba informacija, da li ste prilikom mesecne kontrole, u toku terapije Roakutanom, kada ste davali nalaze (tj. vadili krv), davali nalaze i za PROFIL ? Ako moze neko da mi odgovori, treba mi ta informacija.
Hvala unapred
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am
e da,
treba mi jos jedna informacija... jel vam se desilo da u toku terapije Roakutanom izgubite par kilograma
))
hvala
treba mi jos jedna informacija... jel vam se desilo da u toku terapije Roakutanom izgubite par kilograma

hvala
Malopre sam odradio TCA piling. Jačina je bila 20%, mada koliko sam razumeo dva puta je premazivano, tako da se to može računati kao 30%. Tako mi je rečeno... Čelo, gde su najuočljivije posledice akni, je rađeno nešto jače od ostatka lica. Inače, sam proces je prilično kratak (nekih 10ak minuta) i sastoji se u premazivanju kože kiselinom pomoću četkice. Ja sam predpostavljao da se to potom spira, ali nije tako, već se preko toga samo maže nekakva krema, dok kiselina ostaje na koži. Takođe, dosta peče, mada nije strašno.
Nakon tretmana sam izgledao ovako -
, bukvalno sam pitao da nije nešto pošlo naopako, pošto sam bio katastrofalan. Međutim, već se situacija stabilizovala, mada sam i dalje veoma crven. Rečeno mi je da se 24h ne umivam, a da potom koristim Pantenol crem gel više puta u toku dana i još neku kremu ujutru i uveče (zaboravio sam kako se zove, imam zapisano). Uglavnom, za nekih 7 dana bih trebao da vidim rezultat. Toliko i mogu da priuštim sebi da ne izlazim iz kuće...
Sve u svemu, nadam se da ću imati dobar rezultat, posebno jer nisam imao nekih prevelikih problema sa ožiljcima, već više fleke. Javljam za 7-10 kako sam prošao.
Nakon tretmana sam izgledao ovako -

Sve u svemu, nadam se da ću imati dobar rezultat, posebno jer nisam imao nekih prevelikih problema sa ožiljcima, već više fleke. Javljam za 7-10 kako sam prošao.
Da li je neki deficit roakutana ili samo kod mene u kraju po apotekama nema roakutana ili ga nema bas u svakoj apoteci??Treba da krenem terapiju a danas ga nisam nasla??
Urkee,gde si radio TCA i koliko si platio?Planiram da radim za 2 nedelje.I sta si koristio pre tretamana kao pripremu koze za piling?
Piling sam radio u Dermatim-u, kod doktorke Svetlane Djurisic. Cena je 5000 dinara.
Inace, danas, dan nakon pilinga, koza mi je kao da sam dobro izgoreo na suncu.
Inace, danas, dan nakon pilinga, koza mi je kao da sam dobro izgoreo na suncu.
Zaboravih gore da odgovorim... Kao pripremu nisam koristio nista, jer doktorka koristi neke supstance kod kojih to nije neophodno.
E ja sam danas pocela da pijem roaccutan, pa se iskreno nadam da ce mi pomoci, mada poslijednjih par dana lice mi se jako ocistilo, pa sam pocela sa minimalnom dozom, a i kupila sam odma malo bolje labelo, s obzirom da su mi rekli da se usne suse kao i koza, tako da, samo nek bude pomoci od njega pa se sve da izdrzati 

e i ja isto danas:) ajde bas ces javljati sta se desava, kako napredujes..koju dozu ti pijes??jeca95 napisao:E ja sam danas pocela da pijem roaccutan, pa se iskreno nadam da ce mi pomoci, mada poslijednjih par dana lice mi se jako ocistilo, pa sam pocela sa minimalnom dozom, a i kupila sam odma malo bolje labelo, s obzirom da su mi rekli da se usne suse kao i koza, tako da, samo nek bude pomoci od njega pa se sve da izdrzati
10 dnevno?jeca95 napisao:Od 10mg
Danas mi je treci dan od TCA pilinga i jos uvek nema nikakvog perutanja. Koza mi je nekako kao isprzena... crvena, naborana. E sad, meni bi bilo logicno da taj deo koze polako pocne odstranjivati, medjutim to se jos uvek ne desava.
Jos od ove masne kreme mi je iskocila jedna akna na bradi. Nekako mi za sad ovo ne deluje ohrabrujuce, nadam se da gresim.