Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Re: Roaccutan!

Post od Небитан »

Zaboravio sam da odgovorim na ovo, nisam video .
posetilac11 napisao: Ukoliko mi bude trebalo nekih informacija u toku terapije ja cu ti se obratiti... Interesuje me samo jel ima nekih ogranicenja u hrani i picu tokom terapije, tipa gazirano, masno ... sta vec.
!
Nemoj alkohol nikako, ne znam ko, ali ovde je neko pisao da je pio alkohol i da mu se zeznulo lice, ali kasnije je sve bilo u redu . Bolje nemoj, da budes siguran .
Masnu hranu izbegavaj, zbog triglicerida . Jer i sam lek roaccutan povecava trigliceride (meni je duplo vise nego sto je dozvoljeno), probaj da se bavis nekom fizickom aktivnoscu, evo ja sam npr krenuo na trcanje, i da bih malo sredio stomak a i da bih izbacio tu masnocu odnosno da bih sredio trigliceride .
Gazirano se ne preporucuje ali ja sam pio koka kolu s` vremena na vreme, npr na nedelju dana po limenku i nije nista skodilo, ali se ne preporucuje .

I da, sto ti je vec rekao Urke redovno proveravaj krv i idi na kontrolu da bi znao da li je sve u redu . Pozdrav, srecno . :)
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Urke brate, citam tvoje postove i prosto ne mogu da verujem.. Nas dvojicu kao da je neko klonirao sto se koze tice :D I ja sam se nasao u takvoj situaciji,da mi govore kako su mnogi i kako bi mnogi bili zadovoljni stanjem u kom se trenutno sada nalazim. Ni meni bubuljice nisu iskakale posle terapije, proslo je mesec ipo dana... (dobro ti si ranije zapoceo terapiju). Meni je lice vrh u poredjenju sa onim stanjem na pocetku terapije,ali ostali su oziljci,fleke i neravnine koje bih takodje zeleo da iskorigujem. TO CRVENILO imam i ja,znaci pricamo o crvenilu kada se iznerviram,oznojim,pri nekom naporu ili hladnoci, zacrvenim se u momentu. To je zato sto imam/o ubrzan krvotok. Ne treba da budes razocaran,jer bitno je da ti koza bude lepa i cista,a to da li ces se zacrveneti od hladnoce ili kad se iznerviras,to nije bitno... to brzo prodje.
Jako mi je drago sto ces ici na taj TCA piling,zbog tebe, a i zbog mene jer zelim malo bolje da se upoznam s tim,pa bih te zato zamolio da posle prvog pilinga das opsti utisak kako sve to izgleda i da nam ubuduce opisujes kakva ce ti koza biti,da bih i ja znao da li da uradim taj piling ili ne. Meni ostaje da budem strpljiv do Januara,kada cu i ja uraditi neki piling,a koji ce to piling biti,videcu vec,kada se malo bolje raspitam .
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

Hvala na odgovorima... pa se i dalje pisemo i razmenjujemo iskustva!
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Ej momci pratim vas :D Nego taj piling o kom pricate, da li su to vocne kiseline ? Znam da je meni doktorka rekla da cu ici kod nje privatno na te vocne kiseline, pa me zanima razlika? Trebalo je na kontrolu jos u septembru da odem, a nikako da se nakanim. Meni je sve ok sem tih flekica i oziljaka malih na desnom obrazu koji se korektorom lako kamufliraju.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Nije isto.Ako gresim tu je Shomy da nam objasni. :D U svakom slucaju mislim da je TCA mnogo jaci piling.Mislim da su vocne kiseline vise za fleke,ne mogu toliko da pomognu za oziljke kao TCA.Ali opet kazem,ako gresim neka me neko ispravi. :wink:
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Драги777, јел то значи да се то црвенило (кад се изнервираш или кад причаш са неким као што је код мене) неће повући тј да ће се јављати и даље и кад престанем са роакутаном ? Можда мислимо на различито али ајде . . .
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Kod mene je to bilo I pre rokutana,vec Sam ti rekao-zbog ubrzanog krvotoka. A ti po sebi gledaj,ako ti pre rokutana nije bilo tako,onda ti nece biti ni posle rokutana,mada mora da prodje odredjeno vreme....
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Kao sto rece Mia TCA i vocne kiseline su razliciti po jacini i to prilicno.
Ja mislim da vocne kiseline nema smisla raditi ni za oziljke ni za fleke,jer ono sto se dobije kao rezultat jednostavno nije ni priblizno dobro kao ono sto se dobije TCA pilingom.A cena je ista,vocne kiseline samo mogu izaci skuplje,posto je potrebno vise tretmana,sa manjim razmakom.
Problem sa TCA sto ga retko ko radi pravilno.Tj vecina ga radi slabije nego sto bi trebalo,te shodno tome razultat bude slabiji.
Meni je zao sto ne mogu da odvojim dovoljno vremena da ispostujem pravu proceduru u odradim kompletnu seriju tretmana,jer efekat na oziljke zaista moze da bude dramatican ako se sve uradi kako treba.
Naravno postoje jos neki tretmani koji se mogu kombinovati sa TCA,ali na vocne kiseline nemojte bacati novac:).
Oko ovog crvenila o kome raspravljate,
ko nije imao crvenilo pre rokautana nece ga imati ni mesec-dva po zavrsenoj terapiji.
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Mia, kakvo je stanje kod tebe? Koristiš li još Zorac? Planiraš li kakav piling?
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Stanje je odlicno,pu pu da ne ureknem :wink: .Bubuljica,akni,komedona nema,prosto neverovatno,a u ovo vreme je uvek bilo najgore ,uvek je s jeseni bilo katastrofa.Kod doktora nisam bila ,treba da odem na kontrolu i da dogovorimo TCA posto su mi naravno ostale neke rupice sto i nije nista cudno jer sam akne imala preko 10 godina :o Ja sam presrecna i ovako,ali ako vec moze da se ispegla i ovo zasto ne odraditi piling.Jedini problem meni je sto ne znam kako izgleda lice u tih nekoliko dana nakon pilinga, jer radim i ne znam koliko cu morati da budem na bolovanju.
A sto se tice Zorac gela,ja sam ga koristila nekih mesec dana nakon terapije i onda sam prestala i to najvise zato sto sam isla na letovanje pa sam mislila da je bolje da ga izbacim zbog sunca.A posle nisam nastavila jer mi je lice skroz ok,mada mislim da je mozda trebalo da nastavim jer je dr rekao da je zorac priprema za TCA piling.

Pozdrav svima i puno srece,a kada odradim TCA javicu utiske.
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

mia i shomy hvala na odgovorima ! Sad ne znam sta da radim, ako je tvoja preporuka reci ne vocnim kiselinama. Ipak kod te doktorke moram otici na kontrolu, ipak mi je ona lek prepisala i sve... A posto ona radi privatno sa vocnim kiselinama, verujem da cu joj ja kao pacijent dobro doci. :o Kako da joj kazem da necu to, i da hocu TCA hmm... :roll:
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Zeleo bih da pitam da li ima neko da je moje godiste,godinu vise manje (ja sam 94 godiste) da je zavrsio terapiju rokutanom i da treba da radi TCA piling? Ili da je vec radio TCA piling?

Posto vi svi, Shomy,Mia itd itd ste vec stariji,imate oko 25 i vise god,koliko sam skontao iz postova... Zelim da kazem da je velika razlika u tome sto kod mene,koji imam 17 godina, koza jos treba da se regenerise i razvija oblikuje..nzm kako bih rekao, za razliku od vas koji imate po 25 godina i vise,koji su vec dobili pravi oblik lica,koza je ocvrsnula i nece se vise regenerisati kao meni. Mozda mi je koza jos mlada za TCA piling?

Cuo sam od mnogih da kao priprema pred TCA piling idu Zorac,Diacneal... tj sve one kreme koje meni ne odgovaraju!!! Kada ih stavim na flekice ili ozljike,koza mi se jos vise zacrveni...:P
I da,koji god budem piling radio,zahtevacu od dermatologa da uradimo prvo probu, tj ako budem radio TCa piling, prvo cu traziti da mi na desno obrazu npr urade mali deo,tj u obliku kruga,pa da vidim kako ce taj deo koze reagovati. Ako dobro reaguje,onda cu uraditi i preko celog lica,a ako ne onda nista. Ne mogu vise da idem na blef,jer sam tako i upropastio svoje lice (srecom,sad je dobro) .
optimista91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 11, 2011 10:27 pm

Post od optimista91 »

Dragi,ja imam jedno pitanje za tebe,naime imam 19 god. i sa terapijom sam pocela pre tacno mesec dana,imam 54 kg i pijem po 40 mg dnevno.Meni je ceo ovaj mesec lice bilo grozno,izlazile su mi bas velike i bolne bubuljice,kazi mi da li je to normalno jer sam citala da ta pogorsanja traju krace? poz :)
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Normalno je da ti u prvih mesec dana dodje do pogorsanja lica..Meni je tek posle 3,4 meseca dolazilo do prvih poboljsanja,tj tada su prestale da mi iskacu bubuljice u onoj meri u kojoj su iskakale u prva 3 meseca. I ja sam s tom dozom krenuo od pocetka i pio sam je 6 meseci. U 7 mesecu mi je doktorka smanjila na 30mg,i u 8 mesecu 20mg dnevno . To sto ti iskacu bubuljice ne treba nista da te brine,posto mora tako :D Samo se pridrzavaj terapii,budi strpljiva i rezultati ce doci sami. Ali kazem ti,tek posle 3 meseca (tako najcesce kod svih) dolazi do prvih poboljsanja.
Meni je lice sada super. Pitaj sta te zanima,ovde smo da podelimo nasa iskustva sa tobom i da te podrzimo.. :)
бисерка
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 4:24 pm

Post od бисерка »

Поздрав свима! :)
Помагајте народе, излудех! :(
Улепшали сте ми дан! Откриће овог форума је за мене... мислим да се Колумбо није више радовао Америци! :D Много сте јаки и много се радујем што су млади људи данас у стању да се овако као вееелика породица окупе око заједничке муке :)
Елем, имам 26 година и последњих 10 се мучим са акнама. Исто као и већина сам пробала брдо некаквих метода док нисам отишла први пут код дерматолога и...ништа. Давали су ми диферин, клиндамицин, флогоцид и још тако свашта али ништа.
Докторка са вма ми је рекла у јулу да дођем крајем септембра да ми напише шему за роакутан али сам одустала од лечења на вма јер за месец дана одлазим из бг.а па сам пре 10 дана била код дерматолога код куће у Кикинди, тражио ми профил полних хормона, крвну слику и брис лезије. На основу тога ми је дао да пијем дексазон и мажем синодерм Н. Информисала сам се о кортикостероидима и прилично невољно кренула то данас да пијем јер се, колико разумем, глукокортикостероиди помињу као терапија која не решава проблем већ само санира тренутно ситуацију.
Молим вас да неко да неки коментар :roll: Да ли је неко имао искуства са таквом терапијом?
Odgovori