Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
da tako je 12 mjesec. ali imas ti pravo icu ja vec sada po uputnicu i ravno do dermatologa, ako nebude pogorsanja ja presretan, ako bude ehh onda se nadam da nece biti duze od mjesec dana, koliko sam citao i cuo mnogima je poboljsanje krenilo nakon 1mj . imam 17god i vjerujem da cu dobit na recept jer i moj prijatelj pije roaccutan isto ima 17god pa je dobio na recept pa mu je to jeftinije.i u hrvatskoj je tako .samo se nadam da ce mi prepisat roacc i hvala ti puno
Ja ti preporućujem da odmah počneš da piješ, AKO TI PREPIŠU, jer što pre - to bolje . Pa ne znam, ne možeš ni ti to da znaš . Može lice dobro da ti reaguje a može i loše . Meni se nije pogoršalo, ako se nešto desilo, a mislim da jeste, onda je to da je bolje nego pre, evo sad će još malo tačno 2 meseca kako pijem (9.7.2011.) . Imam ja 18 god pa isto uzimam na recept . Pa verovatno hoće, a mislim da i ti to možeš da tražiš jer oni obično to prepišu ako kažeš da si probao već neke kreme . Ja nemam neki mnogo teži oblik jer ove moje nisu nešto duboke i one koje se cede, hvala Bogu, nego one koje su jednostavno vidljive i moram da čekam da prođu same ili da ih izleči ovaj lek daj Bože . Ne mora da znači da će biti bolje odmah nakon prvog meseca, može a i ne mora da znači, može da ti bude tek posle drugog ili trećeg meseca a možda i kasnije . Sve jedno, ako ti i ne bude bolje odmah nego tek na kraju terapije, posle 5,6 meseci vredi sigurno i isplati se . Bolje sad da ih lečiš nego u 30 godina .
slazem se da samo da te jos pitam , jel si ti smanjio masnoce odnosno slatkise cokoladu i masnu hranu ? imam osjecaj da ja i ti imamo jako slicne akne hehe i nisi mi jos reko jel ti se poboljsalo lice nakon tih 2 mjeseca ? iako vjerujem da je
Naravno . Gazirano prvo uopste nisam pio, npr prvih mesec dana a sad retko, i to limenka koka kole na 3 dana tako da to nije nista posebno . Cips, smoki i tako te gluposti masne sam izbacio . Slatko jedem, kolace, sladoled, cokolade, sve sve ali ne nesto preterano i cesto . To ce ti reci dermatolog da li smes ili ne . Jeste mi se poboljsalo, nije se naravno sve sklonilo ali ima manje i nisu tako vidljive kao pre . Polako, ima jos 3 meseca .
Bila sam skoro na jednoj privatnoj klinici.Raspitivala sam se za hemijski piling i dobila sam savet da uporedo krenem da pijem roakutan ukoliko ne planiram trudnocu 2god.To je bas velik period.Citala sam dosta o tome i dalje nisam sigurna sta je istina i da li cu da planiram nesto u naredne dve god..STA JE PO NAJNOVIJEM ISTRAZIVANJU i kakvi su primeri uglavnom??Nemam tezi oblik akni ali dovoljno jer ga vucem vec dve tri god, prikrivam i nerviram se i pred ciklus mi lice bukne.Ne znam da li da probam prvo sa kontracepc.pilulama??Da li je neko probao laser??i to su mi preporucili pa ne znam sta je bolje laser iili piling??ne znam vise ni sama..u zelji da resim taj grozan problem pogubila sam se skroz!Hvala unapred..
Pilinzi ne idu uporedo sa roakutanom,vec po zavrsenoj terapiji,ako ima oziljaka i flekica mogu da se rade pilinzi.
Akne se ne lece pilinzima,vec piling moze biti samo pomoc i to u nekim terapijama,ali uz roakutan svakako ne.
Laser koji se kotisti u terapiji akne,takozvani clear light je bezobrazluk.Efekat je mali i traje samo tokom kvazi terapije pomenutim laserom,a cena je velika.
Nesto mi se cini da lekar kod koga si bila nema preteranog iskustva sa lekom,posto je pomenuo dve netacne stvari,prvo ovo u vezi sa pilinzima,a drugo ovo u vezi trudonoce.
Trudnoca se ne sme planirati tokom terapije(sto je oko 6 meseci) i 3 meseca po zavrsetku terapije.
Znaci sve ukupno oko 9 meseci.
Ako ima potrebe za roakutanom i ako dosadasnje terapije nisu dale zeljeni rezultat,a nema nikakvih prepreka za roakutan,ja zaista toplo preporucujem.
Jedino bih preporucio nekog drugog dermatologa.
Npr dr Zoricu Peric ili dr Lidiju Sekulovic na Vma.
Ako bas hoces privatno,javi se pa cu napisati kontakte.
Shomy napisao:Pilinzi ne idu uporedo sa roakutanom,vec po zavrsenoj terapiji,ako ima oziljaka i flekica mogu da se rade pilinzi.
Akne se ne lece pilinzima,vec piling moze biti samo pomoc i to u nekim terapijama,ali uz roakutan svakako ne.
Laser koji se kotisti u terapiji akne,takozvani clear light je bezobrazluk.Efekat je mali i traje samo tokom kvazi terapije pomenutim laserom,a cena je velika.
Nesto mi se cini da lekar kod koga si bila nema preteranog iskustva sa lekom,posto je pomenuo dve netacne stvari,prvo ovo u vezi sa pilinzima,a drugo ovo u vezi trudonoce.
Trudnoca se ne sme planirati tokom terapije(sto je oko 6 meseci) i 3 meseca po zavrsetku terapije.
Znaci sve ukupno oko 9 meseci.
Ako ima potrebe za roakutanom i ako dosadasnje terapije nisu dale zeljeni rezultat,a nema nikakvih prepreka za roakutan,ja zaista toplo preporucujem.
Jedino bih preporucio nekog drugog dermatologa.
Npr dr Zoricu Peric ili dr Lidiju Sekulovic na Vma.
Ako bas hoces privatno,javi se pa cu napisati kontakte.
Hvala Shomi al to sam i ja citala po forumima za trudnociu i za uporedne tretmane pilinga.Al ne bi verovao da je izuzetno poznat lekar i ima iskustvo tako da ni meni nije bas jasno..zato i pitam..mozda nije mislio bas uporedo al meni je tako zvucalo..kaze mogu da ti radim pilinge ali bi trebalo da pijes roakutan.Sve do njega nisam mislila da sam bas za te tablete..nije tako strasno..sto je najgore samo na jednom delu liza mi se pojavljuju te problematicne..al ja zelim da to sve resim, strasno se nerviram.Mislila sam da ih ocistim prvo pa onda nesto izmedju hem.pilinga ili nd yag lasera?????a opet sam citala da taj laser bas i nije nesto za taj moj problem..a ne znam vise ni sama..malo mi frka od roakutana pa sam mislila prvo ovako da probam mada mi polako nestaje zivaca..
Hemijski piling i pomenuti laser su terapija za oziljke.
Ja ne mislim ni da je taj laser najsrecnije resenje za oziljke,a cena mu je visoka,pogotovo kada se uzme u obzir efekat.
Piling u rukama strucnjaka je dosta dobro resenje,pogotovu ako se kombinuje sa jos nekim procedurama.Efekat je dosta bolji od svih lasera,izuzev CO2,a cena daleko manja.
Oziljke nema smisla resavati dok su akne prisutne,jer ce nove akne praviti nove oziljke i tako u krug.Opet oziljci se ne smeju tretirati piliznima i laserima tokom terapije roakutanom zato sto je kozna barijera bitno promenjena i rizik od oziljavanja je veliki.Ne znam da li si do sada imala adekvatnu terapiju,lokalne retinoide,benzoil peroksid,kontraceptive itd.
Ako jesi onda bi bilo najbolje uvesti roakutan,ako nisi ima smisla pokusati.
Shomy napisao:Hemijski piling i pomenuti laser su terapija za oziljke.
Ja ne mislim ni da je taj laser najsrecnije resenje za oziljke,a cena mu je visoka,pogotovo kada se uzme u obzir efekat.
Piling u rukama strucnjaka je dosta dobro resenje,pogotovu ako se kombinuje sa jos nekim procedurama.Efekat je dosta bolji od svih lasera,izuzev CO2,a cena daleko manja.
Oziljke nema smisla resavati dok su akne prisutne,jer ce nove akne praviti nove oziljke i tako u krug.Opet oziljci se ne smeju tretirati piliznima i laserima tokom terapije roakutanom zato sto je kozna barijera bitno promenjena i rizik od oziljavanja je veliki.Ne znam da li si do sada imala adekvatnu terapiju,lokalne retinoide,benzoil peroksid,kontraceptive itd.
Hvala ti puno na odg..
Pa bila sam u koto dermi par meseci i nista spec..u avalskoj ..kod dr.Sera ali isto tako zaleci i nista spec..onda sam isla kod jedne kozmeticarke u gradu koja je vise nego dobra..zena je cudo..isla sam redovno do leta i ocistila mi je lice i cini mi se da se tu ni ne vracaju akne a od nje cak nemam ni oziljke..nego od pre..nemam reci za nju,kao da je magicna..Otisla sam po preporuci na jednu kliniku za taj hem. i odlozili su mi za oktobar.Inace rade sa amrickim PCA preparatima..Gledala sam i njihove rezultate i neke devojke koje su imale ozbiljne tamne fleke po licu od kojekakvih lasera nestrucnih lica su bile ne skroz ali skoro izlecene posle 2, tretmana..znaci stvarno su ozbiljni!Onda sam se raspitivala jos i saznala za taj laser..pa se sad lomim..Inace laser mi je vise od dva puta jeftiniji od pilinga(mada sam dobila popuste i na jedno i drugo)za piling su mi rekli 2-3 tretmana a lasera vise..
Nisam nikad pila pilule za kontr..razmisljam i o njima bas..blaza mi je opcija..lokalne retinoide nisam -iskreno ne znam sta je to?a znas volela bih da to iskorenim jer dzabe ako cu to sve da uradim i opet izadje jedna i ponovo..mada verovatno uz redovno odrzavanje kod kozmeticara i pravilnu negu ne bi trebalo..valjda sve zavisi od uzroka i nikad ne znas tacno sta je a opet roakutan to sve resava..a ovaj me zaplasio malo zbog trudnoce i svega..
Shomy napisao:Hemijski piling i pomenuti laser su terapija za oziljke.
Hvala ti puno na odg..
Pa bila sam u koto dermi par meseci i nista spec..u avalskoj ..kod dr.Sera ali isto tako zaleci i nista spec..onda sam isla kod jedne kozmeticarke u gradu koja je vise nego dobra..zena je cudo..isla sam redovno do leta i ocistila mi je lice i cini mi se da se tu ni ne vracaju akne a od nje cak nemam ni oziljke..nego od pre..nemam reci za nju,kao da je magicna..Otisla sam po preporuci na jednu kliniku za taj hem. i odlozili su mi za oktobar.Inace rade sa amrickim PCA preparatima..Gledala sam i njihove rezultate i neke devojke koje su imale ozbiljne tamne fleke po licu od kojekakvih lasera nestrucnih lica su bile ne skroz ali skoro izlecene posle 2, tretmana..znaci stvarno su ozbiljni!Onda sam se raspitivala jos i saznala za taj laser..pa se sad lomim..Inace laser mi je vise od dva puta jeftiniji od pilinga(mada sam dobila popuste i na jedno i drugo)za piling su mi rekli 2-3 tretmana a lasera vise..
Nisam nikad pila pilule za kontr..razmisljam i o njima bas..blaza mi je opcija..lokalne retinoide nisam -iskreno ne znam sta je to?a znas volela bih da to iskorenim jer dzabe ako cu to sve da uradim i opet izadje jedna i ponovo..mada verovatno uz redovno odrzavanje kod kozmeticara i pravilnu negu ne bi trebalo..valjda sve zavisi od uzroka i nikad ne znas tacno sta je a opet roakutan to sve resava..a ovaj me zaplasio malo zbog trudnoce i svega..
Kotoderma nije mesto gde se resavaju problemi akni,iz prostog razloga sto tamo ne rade lekari,vec farmaceuti.Da u ovoj zemlji ima nekog reda njima bi to bilo zabranjeno,ali to je neka druga tema.
Kozmeticar je zaduzen za negu lica,a ne za odredjicanje terapije i lecenje.
Sta ti je Ser dao od terapije?
Retinodi su Airol,Diferin,Zorac.Oni su,prosto receno,roakutan za lokalnu upotrebu.
Hemijski piling ne moze biti skuplji od lasera,ako se radi o pravom laseru.
Cena TCA pilinga je oko 50e.Jedini efikasniji piling od TCA je piling fenolima,ali to je jako rizicna procedura i retko se radi.
Piling moze pomoci kod akni ali samo trenutno,tako sto ce osloboditi pore.
Sa druge strane efekat koji se postigne na ublazavanje oziljaka je trajan.
Opet kazem nema smisla leciti oziljke dok se ne izlece akne.
Laseri takodje putem energije koju emtuju mogu trentuno pomoci kod akne.Po pretanku sve se spontano vraca.
Smatram da je to skup "hobi" za tako kratkotrajan efekat.
CO2 laser je vrlo agresivan laser koji u potpunosti uklanja prva dva sloja koze i koristi se kod ozbiljnijih oziljaka.
Ja ti preporucujem da zakazes konsultaciju ili pregled kod dr Slavice Djurisic ili kod dr Lidije Kandolf Sekulovic i da o svemu porazgovaras.Tesko da ce naci bolje dermatologe u Srbiji,bez obzira na agresivne reklame i "svemirske" tehnologije.
Konsultacije su besplatne.
Lidija radi cak i TCA cross jedan od najboljih tretmana za oziljke od akni.
Shomy napisao:Kotoderma nije mesto gde se resavaju problemi akni,iz prostog razloga sto tamo ne rade lekari,vec farmaceuti.Da u ovoj zemlji ima nekog reda njima bi to bilo zabranjeno,ali to je neka druga tema.
Kozmeticar je zaduzen za negu lica,a ne za odredjicanje terapije i lecenje.
Sta ti je Ser dao od terapije?
Retinodi su Airol,Diferin,Zorac.Oni su,prosto receno,roakutan za lokalnu upotrebu.
Hemijski piling ne moze biti skuplji od lasera,ako se radi o pravom laseru.
Cena TCA pilinga je oko 50e.Jedini efikasniji piling od TCA je piling fenolima,ali to je jako rizicna procedura i retko se radi.
Piling moze pomoci kod akni ali samo trenutno,tako sto ce osloboditi pore.
Sa druge strane efekat koji se postigne na ublazavanje oziljaka je trajan.
Opet kazem nema smisla leciti oziljke dok se ne izlece akne.
Laseri takodje putem energije koju emtuju mogu trentuno pomoci kod akne.Po pretanku sve se spontano vraca.
Smatram da je to skup "hobi" za tako kratkotrajan efekat.
CO2 laser je vrlo agresivan laser koji u potpunosti uklanja prva dva sloja koze i koristi se kod ozbiljnijih oziljaka.
Ja ti preporucujem da zakazes konsultaciju ili pregled kod dr Slavice Djurisic ili kod dr Lidije Kandolf Sekulovic i da o svemu porazgovaras.Tesko da ce naci bolje dermatologe u Srbiji,bez obzira na agresivne reklame i "svemirske" tehnologije.
Konsultacije su besplatne.
Lidija radi cak i TCA cross jedan od najboljih tretmana za oziljke od akni.
Ne znam tacno sta mi je dao neku zutu tecnost za noc-ona mi je prijala i neku belu kremu za dan sto susi - to uglavnom svima daje koliko sam shvatila i neku tecnost da pijem..Mada me on nervira mnogo je prepotentan, nije me ni pogledao kako treba..Htela bih da odem da vidim sta ce mi reci neka od tih sto mi preporucujes..Ako imas neki kontakt tel.posalji mi, gde rade jel na VMA?.nisam probala sa tim retinodima..a cenu tretmana laserom su mi spustili sa 300 na 100e a piling sa 350e na 200/250e.Koliko sam razumela to nije klasican piling kao po kozm.salonima.i meni deluje bar sam stekla takav utisak ozbiljnije od nd yag lasera.Hvala!
Postoje povrsni,srednji i duboki pilinzi.U kozmetickim salonima bi trebalo da se rade samo povrsni.
Lekari obicno rade dublje pilinge.
Cena za laser je u redu,ako uzmemo u obzir koliko kosta jedan laser.
Medjutim cena pilinga koju su tu rekli je vise nego bezobrazna.
Ja se slazem da dobar piling moze imati bolji efekat od pomenutnog lasera,medjutim kod pilinga su troskovi vrlo mali,te nema mesta toj ceni.
Lidija radi na Vma i tu mozes regulisati problem sa aknama.
Terapija oziljaka se,nazalost,tamo ne moze raditi.To mora privatno.
Ja cu ti napisati kontakte u pp.
Izgleda da sam jos jedan roaccutanac u nizu : Zelio bih se zahvaliti svima na podijeljenom iskustvu , i kako ste podnijeli terapiju jer to mi je stvarno pomoglo. Prije mozda mjesec dana sam se javio , i rekao sam da imam upaljen konjuktivitis ali ocito niko nije pridavao paznju tome , ali niste svakako duzni odgovoriti ako necete. Konjuktivitis me je prosao. Ustanovili su bakterijski konjuktivitis u mom slucaju streptokok. Vec par dana ga lijecim sa eritromicinom , i do sada nisam primjetio nikakvo crvenilo u ocima , kao sto je bilo kada sam se ustajao ujutru.
A sada da predjem na akne , znaci ovo je cudo od lijeka. Porodica i prijatelji ne mogu da vjeruju kako sam se promijenio.Pocetna pogorsanja nisam imao , ali ona su uslijedila u 3 mjesecu i stvarno 7 dana nisam mogao sebi doci , mislio sam da lijek ne djeluje ali kada sam se probudio 9ti dan upale su nestale. Ovo je 4 mjesec i za sada nemam nikakvih pogorsanja osim poboljsanja. Ljudi ustrajte jer ovo stvarno djeluje.