Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Roaccutan!

Post od Shomy »

Dragi,
Avene cicafalte nije za vec formirane oziljke.Dermatix i scarzone su preparati na bazi silikona.Dermatrix bi trebalo da je efikasniji i cistiji preparat.Medjutim ni silikonski preparati nisu namenjenji za atroficne oziljke.Recimo na englekom sajtu dermatrix jasno pise da nije za takav tip oziljaka.Mada odredjen broj ljudi kaze da si imali pozitivne efekte i kod ovog tipa oziljaka.Cicatrix krem bi navodno trebao da bude pogodan za atroficne oziljke.Ja sam ga koristio relativno kratko i bilo je nekog pomaka.Radjena je pilot studija u kojoj se preprucuje cicatrix uz jos neke tretmane.
Od ovih navedenih kremova ja bih se najpre odlucio za cicatrix,medjutim treba da znas da se efekti bilo koje kreme ne mogu meriti sa efektom dobrog tca pilinga.

Nerwe,
istina je da retinodi po svom primarnom dejstvu ne isusuju kozu,medjutim isusivanje koze tokom terapije retinoidima se gotovo uvek javlja kao nus pojava.Razlicite generacije retinodia imaju slabije ili jace dejstvo i slabije ili jace nus pojave.Diferin je retinoid zadnje generacije,on ima najblaze nus pojave,ali je i najslabiji retinoid.

Inace zdrava ishrana i fizicka aktivnost uticu na lepotu koze,ali ne i na pojavu akni.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Ljudi ja ne mogu da docekam da prodje 6 meseci od kraja terapije,pa da uradim taj TCA piling i resim se i oziljaka jednom za svagda...... Eto samo toliko :D
zNeXn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 28, 2011 5:26 pm

Post od zNeXn »

Evo i ja da se javim,bio sam na kontroli 12.8.2011,doktorka mi je povecala dozu za duplo,znaci sada pijem 1mg/kg umesto 0.5mg/kg sto znaci da pijem 60mg dnevno,30mg posle dorucka i 30mg posle vecere.Uz to je ostao i hemomicin koga cu piti narednih 3 meseca najmanje,i to ponedeljkom sredom i petkom,od lokalne terapije je ostalo isto,od novih preparata sam dobio anti akne cream,koja moze da se kupi u apotekama kamilica u Beogradu,dobio sam i jos neku kremu za hidrataciju koze jer mi se bas mnogo peruta i jos neki preparat za suve usne.Inace doktorka mi je rekla da ima poboljsanja.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Bas sam hteo da napravim mali test sto se tice moje koze.... Na nedelju dana sam izbacio scarzone,skinoren i sve ostale agresivne preparate... Ujutru i uvece sam samo umio lice Avene gelom za umivanje,i potom namazao Avene hidratantnu kremu.. Evo danas,nedelju dana posle zelim da kazem da mi je lice mnogo bolje nego kada sam koristio skinoren,scarzone i ostale ,,agresivne,, preparate.. Kad kazem agresivne mislim na to da imaju neku kiselinu i da imaju ulogu da osuse bubuljicu (skinoren ) ili da ublazi oziljke-fleke (scarzone) .. Lice mi je mnogo bolje od kada sam izbacio ove preparate... Valjda mi je koza vec umorna i izmucena od svih tih silnih krema i cuda... :) Nastavicu samo ujutru i uvece da cistim lice Avenom i mazem tu hidratantnu kremu,ionako mi Rokutan susi kozu ( ne iskacu mi vise bubuljice ) tako da mislim da nema potrebe da stavljam neke agresivne kreme da bi ublazio oziljke itd itd... CAk mi lice vise nije crveno kao pre,fleke kao da vise nisu toliko upadljive kao dok sam koristio te kreme.. :D Eto,zeleo sam da podelim ovo iskustvo sa vama. Ukoliko mi iskoci neka bubuljica,pusticu 2,3 dana da vidim da li ce se sama osusiti,sto do sada nikad nisam radioo..uvek sam bio opterecen kad mi iskoci nesto i stavljao skinoren na to,a mozda sam samo trebao da budem strpljiv i sacekam da Rokutan obavi svoj posao...
Skontao sam da mi je koza ustvari vec umorna od svih tih silnih preparate,tako da sam odstranio navedene,i drago mi je sto sam to uradio jer mi je koza dobila na svezini,a i kao sto sam rekao nije mi vise toliko crvena,i oziljci tj.flekice nisu vise toliko upadljive :)
mare777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 5:25 pm

Post od mare777 »

Jel moze neko da mi preporuci nesto za usne a da nije pantenol,posto su mi uzas....
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Probaj eucerin lip repair.
Mislim da bi i linola fett krema bila dobra,sad ne znam koliko se isplati kupovati samo za usne.
Uriage ima jako hvaljenu kremu ili balzam za tu problematiku,ali ne znam tacan naziv.
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Zdravo narode!

Ljubice baš mi je žao što ti se to pogoršanje dešava, ali nadam se da je kratkotrajno, da će ubrzo biti sve ok :P !
Ja sam završila terapiju 6 maja ove godine i do sada je mogu reći stanje zadovoljavajuće, uglavnom Bogu hvala ne ide na gore, nadam se da će tako i ostati.
Prošle sedmice sam bila na moru,čuvala sam se dosta od sunca i mislim da je sve prošlo OK, pošto sam pisala da imam problema i sa flekama od sunca ispod očiju, i da koristim kremu i za to...
Na kontrolu ću za nekih 15 dana i nadam se da će doktorica biti zadovoljna.
Trenutno koristim što se akni tiče Avene kremu i kremu za ove fleke, ostalo ništa...izbacila mi je skinoren kada sam rekla da planiram na more, pa kakva će dalja terapija biti to ću da vidim.
Podrška svima narode i nedajmo se!

Pozdrav za sve :P :P :P
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Da li je neko cuo za Uriage CICAKTIVE kremu? Kazu da je dobra za oziljke? Izvinite stvarno sto toliko smaram oko ovih oziljaka,i znam da nista ne moze da se uporedjuje sa dobrim TCA pilingom,koji cu najverovatnije raditi 6 meseci nakon zavrsetka terapije,ali opet zelim dobro da se raspitam i napravim pravi izbor koju kremu da mazem narednih 6 meseci,i koja krema ce mi koliko toliko pomoci i bar malo izbledeti oziljke... :D Do sada me je najvise privukao CICATRIX,ali opet kazem...ne zelim da se zalecem,zato se raspitujem za svaku kremu posebno... Na Internetu kada sam ukucao Uriage cicaktive nisu mi izbacili neke posebne rezultate,a doktorka mi je na prosloj kontroli spominjala tu kremu...:)
Inace,lek pijem do 4. septembra,kada cu ici i na kontrolu... Zanima me,sta posle terapije? Vi koji ste zavrsili terapiju,kako ste nastavili sa negom lica? :) Sta ste koristili,i sta koristite i dalje?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Slab je cicaktive,osnovna aktivna supstanca je pantenol,dodata je termalna voda itd.To je slabo i za sasvim sveze oziljke.
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Evo meni je već prošlo dva meseca od kraja terapije. U posednje vreme se slabo šta menja, uglavnom lice mi je solidno, mada još uvek mnogo zavisi od osvetljenja. Flekice stvarno brže blede posle terapije i Dragi777 ako možeš nemoj mnogo da se opterećuješ njima, ne znam kakva je situacija kod tebe, ali moguće je da će ti fleke i same izbledeti pre nego što budeš u mogućnosti da radiš piling. Meni su u velikoj meri izbledele, naravno ne skroz, ima ih posebno po čelu, ali su značajno bleđe. Dr Željko je rekao da rešavanje fleka i ožiljaka (kojih nemam mnogo, uglavnom po čelu, mada nisu duboki) ostavim za sredinu novembra, kada bi trebao da odem na kontrolu kod njega. Tada će biti 4,5 meseca od kraja terapije, pa ne znam koliko je realno da će tada hteti da odradi piling?! Zna li neko jel tih 6 meseci obavezno ili ipak može i ranije da se odradi? Uglavnom, tad ću otići kod njega, pa ćemo videti šta i kako, mada bih ja voleo da uradim piling.

Što se tiče nege sad posle terapije koristim Zorac, ali dosta neredovno, trudim se da budem redovniji, ali ipak često pravim pauze od 2-3 dana. Znam da nije dobro tako, ali šta da se radi... Za hidrataciju koristim Pantenol krem gel i dosta sam zadovoljan sa njim, možda i najbolja krema koju sam koristio. I da, akne uglavnom ne izlaze, mada zna na čelu da izađe ponekad nešto sitno, ali nikad više od 1-2 istovremeno, a i veoma su male, više liče na mitiser. Leđa isto miruju (a na njih ne nanosim Zorac), ali ima mnogo jarkih fleka i dubokih ožiljaka i hteo sam da pitam jel moguće odraditi piling na koži leđa? Mislim, predpostavljam da je moguće, ali da li se često radi i kakvi su rezultati?

To bi otprilike bilo to, manje-više sam zadovoljan, mada nije to još uvek koža za koju se može reći da nije problematična. Ono što mi je interesantno jeste da mi koža i onde gde nikad nisam imao akne (recimo obrazi) ne deluje baš najbolje, ne znam kako bih to objasnio, ali nije onako čista i lepa kao kod većine ljudi, deluje nekako nezdravo. Naravno nije to nešto što će neko odmah primetiti kad me vidi, odnosno nisu to promene očigledne kao akne, fleke itd., daleko od toga, ali je činjenica da mi koža nije baš najbolja i onda kad izuzmem fleke i ovo što je preostalo od dugogodišnje borbe. Zašto je to tako još uvek ne znam, mada verovatno ima uticaja loša ishrana i loš način života, ali to je nešto što jako teško mogu da promenim. Odlučio sam da odem da izvadim krv, da uradim sve moguće analize, znači kompletna krvna slika, gvožđe, jetra itd., iz razloga što ni jednom nisam vadio od kraja terapije, ali i zato što sumnjam da mi rezultati nisu baš najbolji, posebno me interesuje gvožđe, jer sam kao mali imao manjak gvožđa, a vrlo je moguće da je to opet slučaj, jer mi se čini da imam neke simptome, a možda je sve to povezano i sa kvalitetom kože. Isto, moram da proverim dal su one crvene fleke što su mi iskakale od alkohola povezane sa jetrom, jer me stvarno ne bi iznenadilo da je jetra malo otišla... Još jedan razlog zašto je možda to tako, jeste što imam veoma beo ten, pa se svaka promena vidi kao na papiru, predpostavljam da kada bi neko ko ima na prvi pogled sasvim normalnu kožu i tamniji ten u slučaju da mu ten izbledi, na površinu bi izašle mnoge nesavršenosti, koje se ovako ipak ne vide. Ali opet, srećem ljude koji isto imaju dosta svetao ten, pa im je koža savršena... Ovo leto sam baš izbegavao sunce tako da sam ostao baš beo, štrčim kad odem na plažu, mislim realno i kada se sunčam teško dobijem boju, ali ipak dobijem nešto, dok sam sad ostao skroz svetao. I to me malo smara, ali jbg ako mora tako.

I još sam zaboravio da kažem, od nus pojava koje sam imao tokom terapije uglavnom je sve prošlo... Crvenilo se skoro skroz povuklo, usne više nisu suve, ponekad malo ispucaju, ali nisu više nikakav problem. Međutim ono što mi je ostalo i što sam siguran da je od Roaccutana jeste da se mnogo lakše i više znojim, posebno koža lica, recimo kad izađem da prošetam po ovim vrućinama posle malo vremena budem mokar po licu kao da sam se umio. To je počelo da me malo nervira, ali nadam se da će proći, mada bih rekao da se tu situacija nije ni malo poboljšala od kraja terapije. Videćemo, a ja iskreno nisam ni čuo (pročitao) da je još neko imao ovu nus pojavu, ali eto ja imam i siguran sam da je od Roaccutana.

Izvinite zbog opširnosti, ali volim da dođem ovde i ispišem sve što imam, inače jako retko sa nekim pričam o koži, pa mi ovo mesto dođe idealnim. A i korisno je da mi ostane sve ovako zapisano, pa da mogu da pročitam nekad ako mi bude trebalo. Pratim ovu temu redovno, uđem na svakih dan-dva da vidim jel pisao ko šta i iskreno se nadam da će vam svima biti bolje. Žao mi je što se Ljubici sve vratilo, a ja sam nekako najviše sličnosti pronašao u njenim postovima, e sad se nadam da neću doživeti istu sudbinu. Ne znam kako se vi nosite (ili ste se nosili) sa ovim problemima, ali ja stvarno ne bih podneo da mi se sve vrati. Inače, zacrtao sam sebi kao neki ''dugoročni cilj'' da 01.01.2012. imam potpuno normalnu kožu, do tada ima još četiri meseca i ja mislim da je to realno, posebno ako odradim pilinge u novembru. Videću sam posle vađenja krvi ako ima nekih problema da uvedem neki dodatak ishrani (vitamini itd...) jer mislim da mi i to može pomoći.

I da, ovo što pišete da ljudi primećuju da vam je bolje lice, tako je i kod mene, dosta ljudi prokomentariše, mada ima i onih koji prećute, a inače obzirom da iako imam širok krug drugova malo njih zna da sam bio na terapiji, tako da me je stvarno više ljudi pitalo ''jesi to koristio Akne Intesive Forumulu'' :lol: A inače, nisam hteo da pričam svima da sam na terapiji, jer bi me smaralo da me svaki čas zagledaju kako napreduje situacija, a i da mi ne bi moralisali u vezi alkohola itd...

Pozdrav svima i čujemo se još 8)
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Evo i ja da se javim. Prolazi drugi mesec od kad nisam na terapiji. Bila sam i na moru, mnoooogo sam pocrnela, nisam imala problema, prvih dana sam imala fleke crvene od sunca samo na vratu i rukama pa se sve to prebacilo u boju. Toliko sam se brinula oko tog sunca, a na kraju nisam koristila ni zastitnu kremu, osim na desnom obrazu koji je problematican i gde imam flekice. Sad je to ujednaceno sa bojom, ai evo kako bledim flekice su vidljivije. U septembru imam kontrolu, tad mozda vocne kiseline, ili sta vec treba da prodje ovo. Nista ne mazem osim pantenol crem gela. Nadam se da ce se sve ujednaciti i biti glatko, malo mi je hrapava da tako kazem ta strana, taj deo samo...
Drago mi je zbog svih kojima je bolje, i nadam se da ce kod tebe Ljubice da se popravi stanje.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Urkee mislim da si upravu.. Mozda je bolje da ne cackam nista,nego da odmorim kozu od agresivnih krema narednih 6 meseci... Citao sam i trazio mnogo,tako da mislim da cu za odrzavanje posle rokutana koristiti Avene cleanance gel i Avene emulziju(to je blaga krema inace) ... U utorak idem zavrsnu kontrolu,gde cu se konsultovati sa doktorkom,tako da cu tada opsirnije pisati :) Drzite se ljudi !!! :)
Smanjitemipore
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 02, 2011 1:12 pm

Post od Smanjitemipore »

Da li neko zna kako mogu da dodjem u kontakt sa doktorima koji su ovde bili pod nickom Mr. Silvio tako nesto i Gorana cini mi se tako nesto.Puno bi mi znacio bilo kakav odgovor.
car1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 03, 2011 1:37 am

Post od car1 »

eo ovako ljudi da se i ja javim. procitao sam svih prvih 50 strana i sve do 210 napreskokce malo pomalo i morao sam se javit. nekoristim jos roaccutan ali bih ga radio koristio .musko sam imam 67kila i imam blazi oblik akni. isprobao sam sve zive gluposti i sredstva i jednostavno nepomaze. Jedino dove sapun i melem su DONEKLE pomogli ,no ni u tome nema spasa. mucim se s njima 3 godine, nije tooliko puno naspram ljudi kojih se muce po 10godina ali ih se jako zelim rijesit.kad je skola bude losije stanje lica, a kad je zima jos losije . nemogu vise koristit obicna sredstva od kojih nike koristi zbog toga zelim roaccutan.akne me uzaasno nerviraju sportas sam i to lijepo tijelo i sve a djaba meni to kada imam akne :S stoga skupljam hrabrosti za roacc da odem dermatologu vise i da mi ga prepise.nezelim ga koristit na svoju ruku jer se bojim malo pa bi prije sa deramatologom se dogovaro za doze i sve a ako mi ga neprepise onda se nadam da cu naci nekog koji bi htio. kolko sam cuo i vidio prvih mjesec dana ili mjesec ipo lice bude pogorsano pa onda poslje toga bude fenomenalno. sto se mene tice trpio bih tih mjesec ipo ali samo da stalno poslje imam ljepo lice :D jer to mi je san snova :D , samo me malo muci to sto bih htio pocet terapiju u 12mj pa da pola terapije bude na praznicima da nebudem u skoli s tim pocetnim pogorsanjem,ali ko ce docekat 12 mj? haha :roll: . sada ozbiljno razmisljam o roaccutanu , samo cekam kad cu puknit i otic po uputnicu i ravno do dermatologa da mi prepise rouaccutan :D mnogi kazu da je to cisti otrov ali ja tako nimalo nemislim. tisuce i tisuce ljudi su se izlijecili sa njime pa se nadam da cu i ja , da nemoram vise gledat tu crvenu gamad :D
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Ne kapiram bas sta ti je 12mj ( ili maj ili decembar kao 12. mesec :D ) ali dobro . Sto se tice tog "pogorsanja" u prvih mesec i po dana kako ti kazes to ne mora nista da znaci . I ja nisam imao neki tezi oblik nego neki osrednji (ne znam kakvo ti je lice ali sve jedno) i evo vec 2 meseca pijem 2x20 mg i nije dolazilo do nekog pogorsanja narocitog ni jednom, ali izadje na 3,4 dana neka onako jaca malo, pa se upali itd, ali mazem obicnom kremom samo da ne bih cackao jer se onda jos vise prosiri . Tako sam se i ja plasio kao ti kao, kako cu u skolu ako mi to bukne, ako budu svuda bubuljice . Nekima verovatno jeste tako, uostalom citao si dosta ovih strana pa znas i sam verovatno, ali to zavisi, moze da bude a i ne mora da znaci, sve zavisi od tvog lica i toga kako ce i da li ce da reaguje tako burno na lek . Ja mislim da trebas odmah da pocnes da pijes lek tj kad ti dermatolog prepise (nikako na svoju ruku) i onda ako ti prepise onda odmah da pocnes da pijes . Ne znam koliko imas godina ali ako si mladji od 19 godina onda mozes na recept da uzimas, mora tvoj lekar da ti napise recept za to . Ne znam odakle si ali tako je ovde, u Srbiji . Srecno, sve najbolje . :)
Odgovori