Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Ja imam od Avene kremu sa faktorom 30 koje je bas za problematicnu kozu i nekomedogena,tako da je bezbedna za nas ne zatvara pore...Ne znam ima li neka bolja.
Mislim da avene ima verziju kreme za suvu/normalnu i mesovitu/masnu.Znaci da bi ova druga bila dobar izbor.Ja nisam koristio avenovu,a sada sam se odusevio sa la roshe antihelios spf50+ fluidom koji sam dobio posle TCA da koristim.Totalno je nemasan i nema onih belih tragova.Secam se jednom kada sam dosao na vezbe sa cikovom kremom profesorka je mislila da mi je pozlilo posto sam beo
.Inace uz roakutan je i spf 30 dovoljan,ali ne smeta ni 50.
Magistarka,pa zar ne mozes lek da dobijes na recept?
Spotaknuta ja korstim efaklar duo i meni posle njega treba panetnol,ali je dobar,svidja mi se.
Efaklar k bi trebao da bude dobar za fleke i prosirene pore,mozda cak malo i za oziljke jer ima LHA pa radi piling,jedino ne znam posto si na rokautanu,dodaj spf obavezno
.

Magistarka,pa zar ne mozes lek da dobijes na recept?
Spotaknuta ja korstim efaklar duo i meni posle njega treba panetnol,ali je dobar,svidja mi se.
Efaklar k bi trebao da bude dobar za fleke i prosirene pore,mozda cak malo i za oziljke jer ima LHA pa radi piling,jedino ne znam posto si na rokautanu,dodaj spf obavezno

Da li koristi neko i da li mogu da se koriste kao dopuna imam neke prirodne recepte za piling lica tipa mekinje i med, med limun i kukuruzno brasno, belance umuceno dosta fino deluju izbeljuju ciste lice???
Brate to i mene interesuje, samo kad bih mogao malo ove flekice i crvenilo da ublažim. Mislim dosta dobro se to prikrije matirajućom kremom, ali me sve nešto ''grize savest'' da je svakodnevno koristim, prvo jer se plašim da se negativno ne odrazi na terapiju, a drugo jer mi je nekako bedan osećaj da kao muško svaki put pre nego što izađem iz kuće zamaskiram lice.
Meni je za dva dana tri meseca terapije i mogu reći da sam zadovoljan. Na licu više nemam akne, a i kad izađe nešto obično budu veoma male i brzo prođu (sem jedne koja stoji na čelu već dobrih 15 dana, ali je sad u fazi prolaska). Koža se takođe promenila, sad je stvarno ko bebina guza
, to se posebno primeti prilikom umivanja. Isto tako leđa mi nikad nisu bila u toliko dobrom stanju, skoro da su glatka, ali ima bukvalo hiljadu fleka, tako da i dalje odvratno izgledaju. Ono što se promenilo u odnosu na pre nekih mesec i više dana jeste da sam sad skoro pa ubeđen da ću se ipak potpuno izlečiti, stvarno je fenomenalan lek, ali samo se nerviram što nisam počeo bar mesec-dva ranije da ga pijem, a mogao sam... Sad ću morati da ga pijem i na ozvučenju, maturi itd, a mogao sam sve da završim pre toga. Al jbg. ne kajem se nikako, jeste malo nezgodno za vreme terapije, crvenilo, usne, promene raspoloženja, ali ubeđen sam da će mi se itekako isplatiti. Samo da dođe taj dan!
Pozdrav.

Meni je za dva dana tri meseca terapije i mogu reći da sam zadovoljan. Na licu više nemam akne, a i kad izađe nešto obično budu veoma male i brzo prođu (sem jedne koja stoji na čelu već dobrih 15 dana, ali je sad u fazi prolaska). Koža se takođe promenila, sad je stvarno ko bebina guza

Pozdrav.
E hteo sam još da pitam jel dovoljno da matirajuću kremu skinemo samo gelom za čišćenje lica ili mora da se koristi nešto drugo? I može li se negativno odraziti na kožu tuširanje vrućom vodom?
Mislim da je dovoljno.Tusiras se normalno kao i uvek...
Urkee ja sam stavljao do sada povremeno (jednom nedeljno) cak i redje posle brijanja na primer izmesam med, limun, kukuruzno brasno i belance (moze kombinacija i kvasca) to stavim lice u roku od pola sata ti se stegne koza lica da ne mozes usta otvoriti posle toga isperem i namazem linolu (tzv. crna krema tako je zovu inace je bele boje
i ima onaj efekat hladjenja).Pa me eto interesuje da li je to uredu da nije u nekom sukobu sa R ili celokupnom terapijom mada verujem da nije!!!???

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 07, 2011 5:51 pm
Cao svim Roaccutancima.na terapiji sam tacno mesec dana.poslednjih par dana mi je malo losije lice,pa mi je potrebna neka rec od ljudi koji me razumeju kako se osecam. kazite mi sta koristite za ciscenje lica i koliko cesto to dnevno radite ? ja koristim neki sapun od Puzzle kolekcije(100 din) to koristim od kada znam za svoj problem sa kozom i nekako mi to jedino odgovara,probao sam razne(sebamed,i ostale sapune) ali to je dovodilo samo do pogorsanja.od krema nista ne stavljam na lice osim ponekad namazem bekutan kada vidim da mi je lice jako suvo. Ako negde gresim,kazite mi,doktorica mi je ispisala 2 puta dnevno po 2 tablete od 10mg. imam 86kg,btw..
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm
tamarilosu niko nije odgovorio
ja sam isla na to sto kazes ciscenje lica, termoakuterom, pisala sam o tome, sve u svemu posle toga mi bolje lice e sad da li zbog toga, ili zbog toga sto je i vreme da mi se poboljsava, posle 2,5 meseca to ne znam... ne bi trebalo da ides na svoju ruku, meni su to doktorka i med.sestra radile. mozda ce i shomy imati na tu temu da ti kaze nesto
samo polako i strpljivo, ne mozemo drugacije 

Pa na svoju ruke nikako.
.Mitiseri se uglavnom sasuse i odpadnu,mozda se i neki upali,ali nije to strasno.
Secerlema,ja sam terapiju zavrsio u maju,a na more sam isao sredinom avgusta.Stavljao sam na suncu zastitni faktor na lice cesce i uvece neku masniju kremu i nisam imao nikakvih problema.
Vlado te recepte isprobavaj kada zavrsis terapiju,nemoj sada.Limun svakako ne bi smeo.Kukuruzno brasno ti je nesto poput piligna,bolje je da umes neki blag biling pa to da radis jednom nedeljno,nego to brasno da stavljas.
Milanche,doktorka koja ti je propisala rokautan je morala i da ti propise negu tokom roakutana,to je jako vazno,jer je koza tada osetvljiva i susi se.Meni je malo neverovatno da ti nista nije rekla?
Treba da se umivas blagim sredstvom za umivanje(sapun ili gel) 1-2 puta dnevno.Ja ne znam da li puzzle ima vise sapuna,ali znam da imaju neki sa sumporom,ako je to taj sto ti koristis menjaj jer je supor komedogen(stvara mitisere)
Takodje treba da stavljas hidrantnu kremu bar 2 puta dnevno,da li ce to biti obican pantenol ili nesto jace zavisi sta ti prija i sta kaze lekar koji te vodi.
Nije lose ni blag piling da se uradi jednom nedljeno,zato sto se koza susu,pa da se skidaju te mrtve celije.
Takodje leti ces morati da koristis kreme sa zastitinim faktorom.

Secerlema,ja sam terapiju zavrsio u maju,a na more sam isao sredinom avgusta.Stavljao sam na suncu zastitni faktor na lice cesce i uvece neku masniju kremu i nisam imao nikakvih problema.
Vlado te recepte isprobavaj kada zavrsis terapiju,nemoj sada.Limun svakako ne bi smeo.Kukuruzno brasno ti je nesto poput piligna,bolje je da umes neki blag biling pa to da radis jednom nedeljno,nego to brasno da stavljas.
Milanche,doktorka koja ti je propisala rokautan je morala i da ti propise negu tokom roakutana,to je jako vazno,jer je koza tada osetvljiva i susi se.Meni je malo neverovatno da ti nista nije rekla?
Treba da se umivas blagim sredstvom za umivanje(sapun ili gel) 1-2 puta dnevno.Ja ne znam da li puzzle ima vise sapuna,ali znam da imaju neki sa sumporom,ako je to taj sto ti koristis menjaj jer je supor komedogen(stvara mitisere)
Takodje treba da stavljas hidrantnu kremu bar 2 puta dnevno,da li ce to biti obican pantenol ili nesto jace zavisi sta ti prija i sta kaze lekar koji te vodi.
Nije lose ni blag piling da se uradi jednom nedljeno,zato sto se koza susu,pa da se skidaju te mrtve celije.
Takodje leti ces morati da koristis kreme sa zastitinim faktorom.
Eeee ja do sada stavljao 2-3 puta ,vise necu i to sam stavljao limun tacnije sok oko pola limuna, sta moze da mi bude i zasto ne limun???
Evo da se javim malo pred kraj terapije.Ostalo mi je oko 2 nedelje do kraja.Juce sam bas bila tuzna,jer sam zaista ocekivala mnogo vise od ove terapije,ali cini mi se da mi je stanje kao nakon visemesecne upotrebe topijskih retinoida.A ja tako necim nisam bila zadovoljna i mislila sam da su sistemski retinoidi nesto sto ce imati mnogo vece efekte.Nemam velikih i bolnih akni,ali ja takve nisma ni imala pre roacc.(dobila sam ih tokom pogorsanja u terapiji),ali imam dosta nekih sitnijih i to ispod vilice,ne bole ali se osecaju kao neke kvrge pod kozom kad pipnem.I kad zategnem kozu vide se ispod nje ,izgledaju kao neki beli chepovi.
Psihicki sam dosta iscrpljena ,jako neraspolozena i bez energije,dosta sam se povukla u sebe tokom terapije,sve sam mislila Ma izdrzacu dok ne dodje kraj ...I eto,i dalje ne izlazim iz kuce bez pudera,puna sam fleka,a nazalost suocavam se i sa cinjenicom da imam oziljke ,neravno lice i cak i da prodju akne opet koza nece biti lepa
Psihicki sam dosta iscrpljena ,jako neraspolozena i bez energije,dosta sam se povukla u sebe tokom terapije,sve sam mislila Ma izdrzacu dok ne dodje kraj ...I eto,i dalje ne izlazim iz kuce bez pudera,puna sam fleka,a nazalost suocavam se i sa cinjenicom da imam oziljke ,neravno lice i cak i da prodju akne opet koza nece biti lepa

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am
Shomy, stigao mi je Athelios od nasega omiljenoga proizvodjaca LRP, ali neki koji je namenjen kozi aknoznoj, kaofluid je, ima spf 30 (mislim da mi ne treba jos uvek nesto vise) i odlican je! Kupite, kupite, ja sam njihov promoter

sta se koristi za usne sem onog Eucerin, meni su krajevi usana katastrofalni, popucalo je sve, jedvapricam, krvari, mazem pantenol i ono Eucerin Acute ali i dalje mi je uzasno.

sta se koristi za usne sem onog Eucerin, meni su krajevi usana katastrofalni, popucalo je sve, jedvapricam, krvari, mazem pantenol i ono Eucerin Acute ali i dalje mi je uzasno.
Mia,ja bih potrazio misljenje jos jednog lekara.
Ako se ne varam ti ides kod Dr Zeljka,ja imam lepo misljenje o njemu,ali opet bih otisao kod jos nekog da cujem sta ima da mi kaze.
Flekice ces lako resiti kada prodju akne,to nije problem,a oziljci se mogu poboljsati.
Ja od skoro idem kod Dr Slavice Djurisic,i ne mogu da opisem svoje zadovoljstvo sa njom.
Bar joj posalji mail,imas na njemom sajtu,pa da vidis sta ce da ti kaze.Ako ne nadjes a budes htela,javi se pa da ti posaljem na pp,da ne pisem bas ovde.
Ako se ne varam ti ides kod Dr Zeljka,ja imam lepo misljenje o njemu,ali opet bih otisao kod jos nekog da cujem sta ima da mi kaze.
Flekice ces lako resiti kada prodju akne,to nije problem,a oziljci se mogu poboljsati.
Ja od skoro idem kod Dr Slavice Djurisic,i ne mogu da opisem svoje zadovoljstvo sa njom.
Bar joj posalji mail,imas na njemom sajtu,pa da vidis sta ce da ti kaze.Ako ne nadjes a budes htela,javi se pa da ti posaljem na pp,da ne pisem bas ovde.
Spotaknuta sad me nasmeja 
I ja imam taj fluid,samo sto je moj 50+ zbog tca tretmana,a tebi je 30 sasvim dovoljan.
Meni su njihovi favoriti efaklar duo i antihelios.
Jedino sto me nervira sto kao i vichy imaju dosta parfema u sebi.
Ne znam da li bi ti znacilo nesto da za usne probas linola fet krem.Meni se cini da bi bio dobar za to.Oko 500 din je.

I ja imam taj fluid,samo sto je moj 50+ zbog tca tretmana,a tebi je 30 sasvim dovoljan.
Meni su njihovi favoriti efaklar duo i antihelios.
Jedino sto me nervira sto kao i vichy imaju dosta parfema u sebi.
Ne znam da li bi ti znacilo nesto da za usne probas linola fet krem.Meni se cini da bi bio dobar za to.Oko 500 din je.