Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am
Re: Roaccutan!
Hvala vam puno na savetima, idem u ponedeljak lekaru (za vikend ne mrdam iz 4 zida
) pa cu pitati za ti injekciju. Uh. Razmisljam i da pitam za Skinoren eventualno, mozda ce on malo ublaziti upale koje se javljaju. Mozda je i moje psihicko stanje ili moje strpljenje cudno jer ja sam ocekujem da se sve to sredi a ono samo nove i nove akne izlaze. Hvala vam na podrsci, puno mi znaci! Pisacu o tome kako se stanje razvija ovih dana...

Ljudi molim vas nek odgovori neko. Kupio sam Exfoliac matirajuću toniranu kremu i bukvalno ne mogu da verujem koliko odgovara mojoj koži, mislio sam da ću moći samo uveče ponekad da je koristim, ali danas sam je prvi put stavio preko dana i oduševljen sam. Popravi mi lice za najmanje 50%, a uopšte se ne vidi da je ikakva šmika korišćena. Iako imam beo ten ne vidi se apsolutno ništa.
E sad ono što me brine jeste što je sa AHA kiselinama. U opisu kaže: ''specijalno dizajnirana za masnu, mešovitu i problematičnu kožu. Prva krema sa dvojakim dejstvom: korektivnim i seboregulatornim. Ona prikriva i koriguje nepravilnosti i ožiljke; matira ten i ostavlja kožu čistom i nežnom. Exfoliac matirajuća krema je hipoalergijska i nije komedogena.'' Inače kad je nanasem oseća se da hidrira kožu, slično kao rekonstruktivna.
Ako mogu da je koristim (a brinem se zbog kiselina) olakšaće mi terapiju (i život) u velikoj meri!!? Danas sam posle mnogo godina opet video normalno lice u ogledalu, bez akni i sa skoro neprimetnim crvenilom i flekicama, ali tek pošto sam naneo ovu kremu. Bez nje je potpuno druga priča. Još me brine da nije mnogo različitih krema ako i ovo počnem da koristim jer moram i rekonstruktivnu i zaštitnu od sunca?! Valjda neće toliko krema opet izazvati akne?! Mada sve su namenjene problematičnoj koži i od istog su proizvođača...
Aj nek mi neko potvrdi da smem da je koristim, ima pivo od mene prvom prilikom.
E sad ono što me brine jeste što je sa AHA kiselinama. U opisu kaže: ''specijalno dizajnirana za masnu, mešovitu i problematičnu kožu. Prva krema sa dvojakim dejstvom: korektivnim i seboregulatornim. Ona prikriva i koriguje nepravilnosti i ožiljke; matira ten i ostavlja kožu čistom i nežnom. Exfoliac matirajuća krema je hipoalergijska i nije komedogena.'' Inače kad je nanasem oseća se da hidrira kožu, slično kao rekonstruktivna.
Ako mogu da je koristim (a brinem se zbog kiselina) olakšaće mi terapiju (i život) u velikoj meri!!? Danas sam posle mnogo godina opet video normalno lice u ogledalu, bez akni i sa skoro neprimetnim crvenilom i flekicama, ali tek pošto sam naneo ovu kremu. Bez nje je potpuno druga priča. Još me brine da nije mnogo različitih krema ako i ovo počnem da koristim jer moram i rekonstruktivnu i zaštitnu od sunca?! Valjda neće toliko krema opet izazvati akne?! Mada sve su namenjene problematičnoj koži i od istog su proizvođača...
Aj nek mi neko potvrdi da smem da je koristim, ima pivo od mene prvom prilikom.

Zdravo svima
. Juce sam bio na prvu kontrolu i rezultati su porazavajuci
. Naime krvna slika mi je ok medjutim doktorka mi je momentalno obustavila lecenje roakutanom upravo zbog onih nuspojava koje sam napisao u prvom postu. A to je zamucenje vida i glavobolja prvog dana po uzimanju leka i povremene blage glavobolje tokom terapije. Kaze da sam ja jedini slucaj kome je morala da obustavi lek od kada je pocela da ga prepisuje '93. god. Ja znam da nisam jedini koji je imao takve nuspojave ali mi je doktorka rekla da je moj slucaj isuvise lak da bi rizikovao da mi se nesto lose desi zbog leka.Trenutno mi je stanje fantasticno iako sam koristio roak samo mesec dana. Postoji mogucnost i da mi sve tako ostane zato sto ja po prirodi nemam masnu kozu ali sam svim ovim kremama koje sam koristio poremetio pH koze. Nadam se da je ovih mesec dana koriscenja bilo dovoljno da vrati kozu u normalno stanje. Nova terapija je sledeca: Normaderm krema, Afrodita pena za umivanje i Diferin gel. E sada molio bih vas da mi kazete gde mogu da nabavim Diferin gel i da li je neko od vas to koristio i kako deluje, kakva su mu iskustva ??? Ja sam iz Nisa a doktorka mi je rekla da uzmem samo Diferin koji je iz inostranstva, nikako domace proizvodnje. U Nisu sam se raspitao gde mogu da ga nadjem i rekli su mi samo da ce pokusati da ga naruce ali nista ne mogu da obecaju. Tako da ako ga je neko koristio molio bih ga da mi sto pre kaze kako ga je nabavio da bih sto pre krenuo sa novom terapijom
.
Kakve sam ja srece...

Kakve sam ja srece...

Kako ti se manifestuje to zamucenje vida, meni uglavnom kadam sam napolju na jak vazduh vetar, ili jaku svetlost dosta suze oci i onda pod uticajem tog sekreta u ocima ili tih viskova suza u ocima zamuti mi se vid kad gledam na daljinu inace ovako uvek sam super video...Doktorka mi je rekla ako mi smeta svetlost i spoljasnji uticaj vetra id... da nosim naocare za sunce, nadam se da to nije nista strasno da mogu da istrpim???
Urke,
ako hoces da koristis tu toniranu exfoliac kremu,
stavis kremu sa spf-om i posle nje tu toniranu,a rekonstruktivnu koristis onda uvece.
Vlado,
antihelios fluid je fluid za zastitu od sunca,samo sto nije ni kremast ni mastan vec kao vodica.
nesto slicno kao avene emulzija,ali jos lakse.
Nerwe,
pitaj doktorku gde ga ima u Nisu,trebala je i sama da ti kaze,ona to sigurno zna posto ga prepisuje.Dobar je diferin,ja sam ga kupovao u Sapcu i u Beogradu,ali ne verujem da ti to nesto znaci.
ako hoces da koristis tu toniranu exfoliac kremu,
stavis kremu sa spf-om i posle nje tu toniranu,a rekonstruktivnu koristis onda uvece.
Vlado,
antihelios fluid je fluid za zastitu od sunca,samo sto nije ni kremast ni mastan vec kao vodica.
nesto slicno kao avene emulzija,ali jos lakse.
Nerwe,
pitaj doktorku gde ga ima u Nisu,trebala je i sama da ti kaze,ona to sigurno zna posto ga prepisuje.Dobar je diferin,ja sam ga kupovao u Sapcu i u Beogradu,ali ne verujem da ti to nesto znaci.
Vlado, tvoji simptomi su suzenje i peckanje ociju a ja sam imao zamucenje perifernog vida praceno glavoboljom. Mislim da nemas zbog cega da se brines i da je to tvoje normalna nuspojava kao sto je i susenje usta. Ako ti je bas frka pitaj doktorku.
Shomy, jel mozes malo vise da mi kazes o diferinu? Kako deluje, jel ima neke nuspojave? Ne znam zasto mi doktorka nista nije rekla o njemu, cak mislim da nas dvojca delimo i istu doktorku, dr. Zorica Peric Hajzler???
Shomy, jel mozes malo vise da mi kazes o diferinu? Kako deluje, jel ima neke nuspojave? Ne znam zasto mi doktorka nista nije rekla o njemu, cak mislim da nas dvojca delimo i istu doktorku, dr. Zorica Peric Hajzler???
A ti si iz Nisa dolazio na Vma?Ja uvek pitam kada mi nesto novo prepisu gde to ima,ne mogu vise da se setam po apotekama :d.
Diferin je po sastavu adapelen,retinoid trece geneacije.U principu daje najmanje iritacije od svih retinoida.Deluje tako sto cisti pore i pospesuje perutanje povrsinskog sloja koze kako se pore ne bi zapusile,a i samim tim lek prodre dublje.Rasmeksava mitisere i izlaci ih napolje.
Kako skida povrsinski sloj koze,a u dubini pospesuje sintezu kolagenih vlakana adapelen ima dejstvo i na fleke i ograniceno dejstvo na ozljike.
Sto se tice nuspojava kod adapelena su one najblaze i uglavnom je to blaga suvoca koze,blago perutanje,eventualno blago crvenilo.Ukoliko su nuspojave jace,lek se u pocetku koristi svako drugo vece,dok se koza ne privikne,a kasnije svako.Takodje u prvom mesecu hoce da da pogorsanje stanja akni,sto je normalno i nije razlog za prekidanje terapije.
Uglavnom ga mozes naci u privatnim apotekama(jer nije na nasoj listi lekova) ili ga porucuti u privatnim apotekama.
Reci mi je l' se to zamucenje vida desilo jednom ili je bilo konstantno?
Diferin je po sastavu adapelen,retinoid trece geneacije.U principu daje najmanje iritacije od svih retinoida.Deluje tako sto cisti pore i pospesuje perutanje povrsinskog sloja koze kako se pore ne bi zapusile,a i samim tim lek prodre dublje.Rasmeksava mitisere i izlaci ih napolje.
Kako skida povrsinski sloj koze,a u dubini pospesuje sintezu kolagenih vlakana adapelen ima dejstvo i na fleke i ograniceno dejstvo na ozljike.
Sto se tice nuspojava kod adapelena su one najblaze i uglavnom je to blaga suvoca koze,blago perutanje,eventualno blago crvenilo.Ukoliko su nuspojave jace,lek se u pocetku koristi svako drugo vece,dok se koza ne privikne,a kasnije svako.Takodje u prvom mesecu hoce da da pogorsanje stanja akni,sto je normalno i nije razlog za prekidanje terapije.
Uglavnom ga mozes naci u privatnim apotekama(jer nije na nasoj listi lekova) ili ga porucuti u privatnim apotekama.
Reci mi je l' se to zamucenje vida desilo jednom ili je bilo konstantno?
Shomy je ekspert tako da mozemo njega sve da pitamo vidi se da je voljan da odgovori:)))Dok nerwe ne odgovori ja cu malo da se ukjlucim oko ovog zamucenja, kod mene znaci kao sto sam rekao u pojedinim periodima dana mi dosta suzi oko najvise levo i to najvise kada sam napolje, osecaj je kao u ono u sred zime na minus napolju kad ne mozes da gledas ni u sneg a samo ti suze oci e tako je.... to mi ponekad smeta da gledam na daljinu, malo zamucenje pod uticajem te tecnosti u ocima, inace imam super vid, citam odlicno, gledam tv,komp...
Shomy,
sto se tice zamucenja meni se to desilo samo prvog dana, sat vremena nakon sto sam popio roakutan. Kao sto sam rekao javilo se zamucenje perifernog vida praceno glavoboljom. Doktorka mi je odmah prekinula terapiju i rekla da sam trebao odmah da je pozovem i da joj javim za to zamucenje, medjutim kada mi je prepisala lek i kada sam je pitao koje mogu da budu nuspojave zbog kojih bi trebao da prestanem da ga pijem ona mi je rekla da je do sada lecila preko 1000 pacijenata i da niko nije imao nikakve nuspojave. I to me je dosta iznerviralo jer mi je posle rekla da sam trebao odmah da joj javim za to zamucenje. Svejedno vidim da je ona dosta oprezna sto se tice tog leka, naime izricito mi je zabranila da idem u teretanu dok sam pod terapijom iako vidim da su mnogi momci aktivno trenirali tegovima, poneki cak i pili proteine i kreatine tokom terapije i to uz dozvolu svog dermatologa. A lek nimalo nije naivan. Sada me najvise zanima da li ce difein gel uspeti da nastavi ono sto je roakutan zapoceo, s'obzirom da sam pio roak samo mesec dana, mada opet da kazem da mi je lice dosta cisto sada. I da, iz Nisa dolazim na VMA.
Vlado,
stvarno ne znam sta da ti kazem sto se tice tvog peckanja i suzenja ociju. Licno mislim da je to normalno, meni je doktorka rekla da mogu da ocekujem peckanje ociju. Najbolje je da se konsultujes sa svojim dermatologom, to ti je najbolje resenje jer niko od nas ovde nije doktor
sto se tice zamucenja meni se to desilo samo prvog dana, sat vremena nakon sto sam popio roakutan. Kao sto sam rekao javilo se zamucenje perifernog vida praceno glavoboljom. Doktorka mi je odmah prekinula terapiju i rekla da sam trebao odmah da je pozovem i da joj javim za to zamucenje, medjutim kada mi je prepisala lek i kada sam je pitao koje mogu da budu nuspojave zbog kojih bi trebao da prestanem da ga pijem ona mi je rekla da je do sada lecila preko 1000 pacijenata i da niko nije imao nikakve nuspojave. I to me je dosta iznerviralo jer mi je posle rekla da sam trebao odmah da joj javim za to zamucenje. Svejedno vidim da je ona dosta oprezna sto se tice tog leka, naime izricito mi je zabranila da idem u teretanu dok sam pod terapijom iako vidim da su mnogi momci aktivno trenirali tegovima, poneki cak i pili proteine i kreatine tokom terapije i to uz dozvolu svog dermatologa. A lek nimalo nije naivan. Sada me najvise zanima da li ce difein gel uspeti da nastavi ono sto je roakutan zapoceo, s'obzirom da sam pio roak samo mesec dana, mada opet da kazem da mi je lice dosta cisto sada. I da, iz Nisa dolazim na VMA.
Vlado,
stvarno ne znam sta da ti kazem sto se tice tvog peckanja i suzenja ociju. Licno mislim da je to normalno, meni je doktorka rekla da mogu da ocekujem peckanje ociju. Najbolje je da se konsultujes sa svojim dermatologom, to ti je najbolje resenje jer niko od nas ovde nije doktor
E da, zaboravio sam da te pitam, Shomy jel postoje neka ogranicenja tokom koriscenja diferin gela, kao kod roakutana? Npr, izbegavanje alkohola, antibiotika, pravljenje dece
itd.? I hvala ti puno na svim ovim savetima, stvarno mi puno znace, a verujem i ostalima na ovom forumu 

Pomislio sam da Zorica nije pocela da radi i u Nisu,pa sam zato pitao :d .
Diferin je dobar lek u svakom slucaju,nadam se da ce ti odgovarati ali mu moras dati malo vremena.
Ono o cemu treba da vodis racuna sa diferinom jeste samo sunce.Znaci kada si na moru tada ga ne stavljas,a ako si preko dana duze na suncu ti stavi kremu sa zastitinim faktorom.Vodi racuna da ta krema sa zastitnim faktorom ne bude teska i masna.Imas na temi nekoliko dobrih koje su pomenute.
Drugih ogranicenje nema izuzev kod trudnica koje ne smeju da ga koriste,ali ti nemas tih problema :d .
Inace ako ti diferin u pocetku bude susio lice(sto se desava cesto)slobodno u toku dana prema potrebi namazi pantenol krem gel.
Diferin je dobar lek u svakom slucaju,nadam se da ce ti odgovarati ali mu moras dati malo vremena.
Ono o cemu treba da vodis racuna sa diferinom jeste samo sunce.Znaci kada si na moru tada ga ne stavljas,a ako si preko dana duze na suncu ti stavi kremu sa zastitinim faktorom.Vodi racuna da ta krema sa zastitnim faktorom ne bude teska i masna.Imas na temi nekoliko dobrih koje su pomenute.
Drugih ogranicenje nema izuzev kod trudnica koje ne smeju da ga koriste,ali ti nemas tih problema :d .
Inace ako ti diferin u pocetku bude susio lice(sto se desava cesto)slobodno u toku dana prema potrebi namazi pantenol krem gel.
Hitno mi treba pomoc...Da li sme da se prima penicilin dok ste na terapiji roaccutanom?
Sme.Ne smes samo tetracikline.
Inace za oci koristim izuztetno dobre kapi verovatno ste culi Aloe vera activator u sebi sadrzi samo aloe vera gel odlican je regenerise i cisti oko i koristi se kod svih ali svih bolesti oka ja ga koristim tako kada su mi oci umorne od citanja...Dosto dobro deluje, nadam se da je u redu koristiti ih??
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm
Hteo bih da postavim pitanje ako ima neko strucan da mi odg...posto sam ja sportista hteo bih da pitam da li velika kolicina hrane moze da smanji dejstvo leka jeste mozda glupo pitanje ali eto ako nemo ima neka mi odg.ja bar mislim da ne da to nema nikakve veze jer on ostaje u organizmu ali eto ako neko ima nesto da kaze neka doda?