Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Odlično ide.Danas mi je 15dan.Lice mi dobija normalnu boju.Prva nekoliko dana mi je izašlo nekoliko većih bubuljica ali su već nestali ostali su samo fleke.znači već nekoliko dana nije izašlo ni jedan i one sitne su se povukli. mitiseri su i dalje tu. Ja pijem 60mg dnevno 5 meseci. ja nemam nikakvih problema osim suvih usta,uši,lica i imam perut.Dobro podnosim lek. Tebi kako ide?uskoro zavrsavaš? ako ti ostanu ožiljci ne brini imaš u NadaDivi u Novom Sadu lasere za ožiljke odlično ispeglaju lice.ali mora da prođe 6 meseci od prestanka korišćenja roaccutana.Lečenje roaccutanom je 90%uspešno i trajno a ostalih 10% moraju da ponove terapiju nakon 6meseci ili nekoliko godina.
Završavam početkom oktobra, znači skoro 60 mjeseci i 160 mg/kg.
Sve zavisi od osobe do osobe i do terapije, ali male su šanse da se povrate. Rekao mi je doktor da ćemo tako i uraditi, oko februara iduće godine, kaže da bude znatno bolje lice i uklone skoro potpuno ožiljke nakon toga. Koliko imaš kg ? ...samo polako i smireno, proći će i to.
Imam 75kg.60mg dnevno je 0.8mg\kg. sledećeg meseca prelazim na 1mg/kg ako sve bude uredu a mislim da hoće jer se dobro osećam nemam glavobolju,proliv,mučninu ništa sem suve kože.Ja cu da idem do120mg/kg jer nemam cistične akne samo puno mitisera i oni se pretvore u malu izdignutu crvenu bubuljicu i treba im mnogo vremena da prođu i mučim se sa njima već 8 godina i zato sam se odlučio za roaccutan. meni su za 15dana sve te bubuljice povukli i ostala su samo fleke da sam devojka mogao bi da pokrijem te fleke šminkom i da imam sasvim normalnu kožu,ali mitiseri još nisu počeli da nestaju a to mi je cilj ove terapije,jer ako nemam mitisere onda nemam šta da se pretvori u malu bubuljicu.znam jednu devojku koja je koristila roaccutan i lasere i sad izgleda odlično nikad niko ne bi rekao da je ikada imala ozbiljniji problem sa aknama.Tebi kad su počeli da nestaju mitiseri?
I ja imam toliko kg...i dr će ti davati najviše do 80mg, ali 120 teško da će, previše je.
Prvih mjesec dana su izlazili (jež efekat) i sada ih nikako nemam.
Pozdrav svima. Pre par nedelja sam u inostranstvu čula za ovaj lek, i odlučila sam da započnem terapiju kad se vratim.Zanima me jel ga u Srbiji doktori prepisuju i na našu inicijativu ili samo ako oni procene da je potreban? Jer u suštini nemam neki teži oblik akni, ali opet je neki tu već duže vreme.
Pa zavisi gde živiš u Beogradu ili u Novom Sadu ako odeš kod normalnog dermatologa on će ti prepisati,ja npr živim u Zrenjaninu i ja sam jedva našao lek preko jedne privatne apoteke.Ja pijem 31 dan i nije mi izašlo ništa već duže vreme,fleke su i dalje tu ali kako mitiseri nestaju stim baš i nisam zadovoljan jer sam čitao da kod nekih nakon 3 nedelje već nestaju.Od neželjenih efekata imam samo suva usta a to me malo brine.U početku sam imao suva usta,perutanje lice,perut i svrab ali su nestali.pijem 60mg dnevno sledeće nedelje radim analizu krvi i ako sve bude dobro onda prelazim na 70mg a mislim da će sve biti ok jer se dobro osećam.imam 75kg.jedem i pijem sve osim alkohola. jedem i sir,čvarke,slaninu,kolače ali u NORMALNIM KOLIČINAMA i pijem i gazirano sve radim kao i pre leka.
Beograd. Našla sam doktora, sledeće nedelje kad se vratim idem kod njega tada ću videti tačno kako i šta, pa se javljam.
Meni je taj lek preporučio brat, on je pio, i vidim da su rezultati izvanredni.
Postovani,
Od 17.god. imam problem sa aknama, tj. vec 9 godina se mucim raznoraznima kremicama i doktorima. Neki dan sam po preporuci otisla u privatnu kliniku i dermatolog mi je odmah dao dijagnozu- GENETSKI problem (inace imam akne vulgaris na licu, vratu, ledjima i dekolteu), dr mi rekla da je jedino trajno resenje Roaccutan!! Napisala mi koje sve nalaze trebam pre terapije proveriti i da pokusam lek na recept izvaditi, jer je jedna kutija oko 2000-2500din (oko 25e), a meni mesecno 2 kutije trebaju. Nazvala sam rodjaku koja radi u laboratoriji da mi od nekog dr pokusa nabaviti recept, nakon 2h me nazvala i s uzasom mi zabranila da ga pijem, svi dr na njenoj klinici su se zaprepastili ko mi je to prepisao i niko nije hteo da da recept, jer je preagresivan i vise nikada posle terapije niste sigurni u plod trudnoce (mada kazu 7 meseci posle terapije ne sme se ostati u drugom stanju) itd. Nazvala sam drugog dermatologa iz HN cisto zbog misljenja i ona mi preporucuje terapiju kada izradjam decu ) jer nije bas siguran lek, ali da sigurno leci. Tako da sam nazvala dr koja mi je prepisala Roaccutan i otkazala terapiju, presla sam na neke kreme koje imaju istu supstancu kao i u roaccutanu, pa cu da vidim rezultat.. Mada i dalje smatram da je R pravo resenje za muskarce, a za devojke uz RIZIK!!