Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 11:10 am

Re: Roaccutan!

Post od Chokito »

mala_plava2009 napisao:Evo i ja da se javim,nisam odavno...prestala sam sa terapijom prije otprilike mjesec,dva,lice je i dalje super,ko u bebe,nevjerovatno sta je ucinio ovaj lijek.nije vise suho kao u toku terapije ali nije ni masno kao prije.zanima me zna li ko koliko se ne smije posle zavrsetka uzimanja lijeka suncati,ja bih se sada tako rado malo kvarcala :))) sta vi mislite?
Ej,ja sam prosle nedelje zavrsio 5-omesecnu terapiju Roakutanom i rekao bih da sam zadovoljan, ali se znojim mnogo vise po licu nego pre konzumiranja leka a i usne su mi i dalje suve samo tako da ih kidam kao nenormalan ;(
..pa sam hteo da te pitam za neki predlog za usne osim pantenol kreme i onih labela koji ne da ne pomazu,nego mi odmazu ;( ..ako si ti uopste i imala slican problem sa tom suvocom

a pitanje vazi i za druge, pa ako neko nesto zna ili ima iskustva sa periodom nakon uzimanja leka kao i onim preteranim izlaganjem suncu i sl ?!
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

@Chokito
Meni su nenormalno suve usne, gore bukvalno... EUCERIN Lip Aktiv oko 200 din, ubjedljivo najbolji, meni može 20 dana 1 pakovanje, to mi je i doktor preporučio. Nema mirisa, dobro hidrira, nema ukusa ni boje niti ostaje sjaj. Vjerovatno će te sušenje usana brzo proći, ne može baš odmah jer ostaje u tijelu i nakon prestanka...
life is life !
etka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 23, 2010 3:50 pm

Post od etka »

Pozdrav svima. Ja pijem roakutan vec 2 mjeseca i presadovolna sam do sada.Naime mene muci jedan problem. Kako sam hronicno anemicna i patim od nedostatak od zeljezo u krvi i moram ga unositi nekoliko dana u mesecu, da ne bi mi pao hemoglobin. Moj dermatolog nije znao da mi kaze dali smem da unosim zeljezo u organizmu, dok mi traje terapija sa roakutanom. Dali neko mozda zna da mi odgovori?
Pozdrav iz Makedonije....
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član

Post od Chokito »

mali_tuksi napisao:@Chokito
Meni su nenormalno suve usne, gore bukvalno... EUCERIN Lip Aktiv oko 200 din, ubjedljivo najbolji, meni može 20 dana 1 pakovanje, to mi je i doktor preporučio. Nema mirisa, dobro hidrira, nema ukusa ni boje niti ostaje sjaj. Vjerovatno će te sušenje usana brzo proći, ne može baš odmah jer ostaje u tijelu i nakon prestanka...
hvala za savet, koristio sam taj eucerin-ov lip aktiv pre par meseci dok sam konzumirao lek ali mi nije bio od neke pomoci. sve u svemu prosla me je suvoca, i prezadovoljan sam terapijom.

sve preporuke za lek za one koji imaju slican problem sa kozom, ako uspete da dodjete do istog tj preporuke.
pozdrav i sve najbolje sa terapijom, strpljenje je najbitnije i sto manje nervoze.

p.s. Ona pantenol krema mi je spasila zivot. :wink:
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

pa jesam rekla da je pantenol krema najbolja!? :lol:
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član

Post od Chokito »

mari13 napisao:pa jesam rekla da je pantenol krema najbolja!? :lol:
istina, nema reci :P
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Wucko »

S;azem se,probao sam sve i svasta,skupocene kreme,ali panthenol,najbolji,jedino za lice mi nije nista bolje bilo od AVENE HYDRANCE OPTIMALE koja je fantasticna krema za lice,nazalost,i najskuplja. Ruke,usne i slicno,samo panthenol.
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

prošlo je 4 meseca kako sam završila sa terapijom Roakutana... pojavile su mi se sitne bubuljčice po T zoni! ima li neko slično iskustvo?
MilenaRadovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 1:40 am

Post od MilenaRadovic »

prvi put sam na ovom sajtu , googlala sam o rokutanu , jer me je zanimalo da li je izlecenje uz pomoc njega trajno , kao sto mi je bilo receno . prije 4 godine sam prekinula 6-mjesecnu terapiju roc. , sve je bilo u redu , bila sam prezadovoljna , medjutim , cini mi se evo vec dva mjeseca da mi se lice vraca na staro , upale su ceste ...nadam se da necu morati ponovo da koristim tablete , al ukoliko ovako nastavi to ce mi biti jedini izbor , tako da moje iskustvo govori da izlecenje nije trajno.
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član

Post od mali_tuksi »

eh, šteta, žao mi je, nekom bude trajno nekom ne uspije do kraja...ja imam noćne more da sam sa bubuljicama :/

Evo prošlo 4 mjeseca da pijem roacc.
Prvih 14 dana 40 mg dnevno, kasnije 60 pa 70mg dnevno....
Do sada popio 8000 mg na svojih 70tak kg (imao 68 kad sam počeo, sada 73).
Samo mi je povećan ALT, sve ostalo ispod normale. Po preporuci doktora jedem i pijem bukvalno sve kao i prije osim da izbjegavam gazirano. Fizičke aktivnosti iste kao prije. Sunce naravno izbjegavam maksimalno.
Kožu nakon kupanja mažem mlijekom za tijelo, lice Pantenol kremom, usne Eucerin lip aktiv-om. Ponekad su mi potrebne i "vještačke suze" tj. kapi za oči.

Što se stanja tiče skoro da ne izlaze akne, po licu već odavno, ima nešto malo da mi se smiri po ramenima.
Nastavljam još mjesec dana po 70 mg tako da će ukupna doza vjerovatno biti 10500 - 11000 mg što bi bilo oko 150 mg po kg - gornja preporučena doza unosa zbog mog teškog oblika.
life is life !
sweety88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 3:35 pm

Post od sweety88 »

Htela bih da vas zamolim da mi preporucite nekog dobrog dermatologa u Beogradu,sa kim bih mogla da popricam o upotrebi ovog leka,s obzirom da problem sa bubuljicama imam jos od osnovne skole,a sada sam vec upisala 4 godinu fakulteta (Medicinskog) ali dermatologiju imam tek od oktobra tako da jos uvek ne poznajem nikoga od profesora sa te katedre,a problem sa ovim aknama je postao jos gori od pre tri meseca i zaista ni sama ne znam sta bi mi drugo moglo pomoci osim ovog leka...Probala sam sve moguce kreme/losione/sapune,koristila pilule za kontracepciju,isla na raznorazne tretmane koji uopste nisu urodili plodom,umivala se kojekakvim cajevima,vodama i slicnim stvarima,ali nikada nisam koristila nijedan antibiotik u te svrhe...za Roacutan sam cula skoro (kada smo dobili farmakologiju),i svesna sam svih njegovih potencijalnih nezeljenih efekata,ali bih zaista volela da probam da ga koristim,naravno uz strucni nadzor nekog dobrog doktora,pa ako bi neko bio ljubazan da mi preporuci nekoga bila bih mu veoma zahvalna :) hvala unapred :)
MilenaRadovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 1:40 am

Post od MilenaRadovic »

doktor karadaglic
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član

Post od mali_tuksi »

Ja sam kod Dr med. Željko P. Mijušković u dermatim. Isto tako i Karadaglić je poznat mnogo osoba ide kod njega.
life is life !
Eskobar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 2:46 pm

Post od Eskobar »

Pa evo i ja pijem roaccutan nekoliko dana meni se suše usta i lice.ja imam bubuljice od 12god.probao sam kreme koje reklamiraju i kozmeticke salone ali nisam se rešio problema,koristio sam i preparate koje je i dermatolog dao ali ništa.mada moram da vam kažem da ja nemam velike cisticne akne nego mnogo malih crvenih bubuljica i mitisera po celom licu,ramenima i malo ruke.Mene interesuje da li su vaši roditelji imali probleme sa aknama?pošto moji nisu imali a imam i drugove koji imaju problema sa aknama a i njihovi roditelji imaju normalnu kožu.
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član

Post od mali_tuksi »

Kako ti ide terapija, koliko dnevno mg piješ ?
Moji roditelji ni niko iz porodice nije imao problema sa aknama osim nekih daljih rođaka, ali ni približno kao ja tako da nije nasledno, a imam drugaricu kojoj su roditelji isto imali i ima i ona i brat, ali nisu previše ozbiljne.
life is life !
Odgovori