Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Bilo gdje može da se kupi u Bg-u, npr. imaš na Savskom Vencu apoteku, Kralja Petra 70 (preko puta dermatim ordinacije) itd...ne traže ništa, samo pare mada je pakovanje drugačije.
samo da se javim da sam završila terapiju pre pet dana... pila sam tačno 5 meseci i to prvo mesec i po 40mg na 53kg, a posle do kraja 50mg na 53 kg... znači ukupno 135mg po kg.
zadovoljna sam i nadam se da će tako ostati!... pošto ne vidim da se oni pre što su pili sada javljaju, pretpostavljam da im je dobro, a da će boti i nama!
ljubice.. ja sam čitala neke koji su isto tako imali malo bubuljica posle terapije, ali im je posle mesec dva sve prošlo!...
a meni je doktor rekao da u krajnjem slučaju mogu ponoviti terapiju! za dva meseca idem na kontrolu pa će mi reći šta od krema da koristim... za sada još uvek samo uveče stavim malo pantenol kremu i to je to!
inače sve me prolazi baš osetno... nemam više bol u leđima koji sam dosta imala, manje mi se suše usta i ruke, itd...
nisam više mnogo nervozna... smirila sam se....
bolje, sve u svemu...
mali_tuksi napisao:Bilo gdje može da se kupi u Bg-u, npr. imaš na Savskom Vencu apoteku, Kralja Petra 70 (preko puta dermatim ordinacije) itd...ne traže ništa, samo pare mada je pakovanje drugačije.
hvala na preporuci, probacu da odem.
Jel zna neko mozda neku apoteku u NS koja ne trazi recept, ili u Novom Bg, Zemun?
U ns-u svi koji imaju prodaju bez recepta, ali najjeftinije je (oko 2250 rsd kutija 20mg) u apoteci tilia, na bulevaru oslobodjenja preko puta futoske.
moram malo da se požalim da me leđa još uvek bole... ponekad jedva da mogu da stojim na levoj nozi!
ne pijem R tek 15 dana, leđa me doduše bole manje nego pred kraj terapije, ali bole me još uvek!
da li je neko imao slično iskustvo?
šteta što se ljudi koji su se izlečili posle više ne javljaju da nam kažu kako im je bilo posle terapije! a verovatno im je dobro kad se ne javljaju.. sva sreća...
sophie* napisao:U ns-u svi koji imaju prodaju bez recepta, ali najjeftinije je (oko 2250 rsd kutija 20mg) u apoteci tilia, na bulevaru oslobodjenja preko puta futoske.
e odlicno, hvala!
ranije sam probao da kupim u apoteci na futuskom putu, mislim da je drzavna, i nisu hteli da mi prodaju bez recepta..
znaci mislis da u tiliji mogu samo da udjem i trazim lek, platim i izadjem, bez potpitanja itd?
Za 2 dana će biti 2 mjeseca od kako koristim Roacc.
Prvih 15 dana 40mg dnevno, zatim 60mg dnevno pa od danas 70mg na mojih 70tak kg.
Vrijednosti nalaza na granici. Popio sam već 3100 mg, u naredna 2 mjeseca trebalo bi još 4000mg (do sledećeg pregleda).
NUS: suve usne (eucernin), suve oči (vještačke suze), bol u leđima, umor, pospanost, suvlja koža...(navikavam se na njih)
POBOLJŠANJA: Generalno koža je izbelila, mitisera skoro da nema, mnogo manje izlaze nego prije, svega jedna sedmično na licu ...
kako da se resim ovog crvenog? vec mi 2 sedmice stoji, ta mi je najveca a imam jos nekoliko manjih. na dodir osetim udubinu kad prelazim prstom preko toga http://img3.imageshack.us/img3/9738/1001877w.jpg
Cao svima nije me duze bilo. Zavrsila sam sa roakutanom pre mesec i po dana i koza je ponovo pocela da mi se masti. Odmah posle roakutana lice mi je bilo glatko i pore su mi se skupile za 50 %. Sada mi se opet pojavljuju zadebljanja na kozi i crvenilo. Sve je mnogo blaze ali mozda vodi ka starom stanju. Da li neko zna posle koliko vremena se moze ponoviti terapija roakutanom. Inace mislim da ni moja doktorka ne zna tacnu dijagnozu moje koze. Bila mi je masna sa prosirenim porama i zadebljanjima koja su licila na bubuljice. Ona misli da je to izmedju ostalog i neka vrsta pilarne keratoze mada je ona vezana bas za suvu kozu tako da mi i nije bas najjasnije. U svakom slucaju bila je super u toku i posle roakutana ali sada se pogorsava.
Od zavrsetka moje terapije sad ima oko tri meseca. I mogu da kazem da, masnoca se u nekoj meri vratila. Tacno znam na sta mislis, jer sam i ja u to vreme dakle posle mesec-mesec ipo posle terapije pomisljala sad ce mi se sve vratiti jer mi koza nije glatka kao tokom terapije. To nekako prvo primetim po nosu. Sve u svemu, bitno je samo da nemas upale i dalje, tj akne. Masnoca se u nekoj meri mora vratiti, a crvenilo sam ja npr uvek imala, znaci i pre roaca, jos vise tokom, da bi se ono sada posle dva ipo, tri meseca povuklo. I mene je ono plasilo, mislila sam da se nece povuci jer sam ga stalno dobijala cak i preko sminke se videlo npr u toku dana odjednom skroz pocrvenim kada se iznerviram oko necega, ili ako je mnogo toplo i slicno. Mislim da ce ti kao i meni ono vremenom proci. U to sam skoro sigurna. Jer je ono upravo rezultat suve koze.
E sad, ja recimo i dalje dobijam upaljene mitesere i bubuljice da budem iskrena. Naravno nisu kao pre, manji su i mnogo brze prolaze, sto je ranije jednostavno bilo nemoguce. Ostale su mi fleke i oziljci naravno, ali dobro, dr mi je rakao da je rezultat dobar i da je cak i bolji nego sto je on mislio da ce biti. Cak mi nije dao nikakav retinoid, a za hemijski piling mi je takodje rekao da smatra da mi je nepotreban. Po tome sto je on rekao, verovatno ce vecina vas pomisliti kako mi je lice sada sigurno super, ali nije. I ja znam da ni ne moze biti. Ali iako mi nije idealno ili onako kao bih ja zelela da bude, realno je da mi je ovaj lek zaista mnogo pomogao i zahvalna sam na tome.
Sto se tice tog vracanja na staro, mislim da svi donekle imamo taj strah, ali prosto se treba truditi da se ne misli o tome. Mislim da se terapija moze ponoviti posle 6 meseci minimum, cak verovatno i vise. Ne znam kako tacno izgledaju ta zadebljanja koja si pomenula, jer su to kao miteseri, potkozne bubuljice ili?
Evo i ja da se javim,nisam odavno...prestala sam sa terapijom prije otprilike mjesec,dva,lice je i dalje super,ko u bebe,nevjerovatno sta je ucinio ovaj lijek.nije vise suho kao u toku terapije ali nije ni masno kao prije.zanima me zna li ko koliko se ne smije posle zavrsetka uzimanja lijeka suncati,ja bih se sada tako rado malo kvarcala )) sta vi mislite?
Za 7 dana će biti 3 mjeseca od kako sam na Roacc-u, trenutno pijem 70 mg/dnevno na svojih 70tak kg.
Do sada popio oko 5000 mg. Nalazi krvi na granicama normale... Nus pojave već poznate, suve usne, oči, koža, bol u kostima, mišićima, umor, pri bilo kojoj fizičkoj aktivnosti lakše se umaram, ponekad loš apetit, često u zadnje vrijeme kao neka "težina" u stomaku, rijetko boli glava, ali oči da. Nema depresije, ali rijetko kad "poludim" onda su reakcije naprasnije. Na sunce ne izlazim, ne pijem gazirano, treniram u teretani 4 puta sedmično, teži sam 5 kg od kako sam počeo terapiju (vjerovatno zbog manje aktivnosti).
I dalje izlaze akne, uvijek je na licu bar jedna aktuelna, ali ništa strašno, bolje nego prije (ja nisam imao onaj "udar" na startu pa možda zato). Lice je izbjelilo, dobilo normalnu boju, skoro da nema mitisera, svi mi govore da je bolje i ja osjećam da zaista jest.