Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Uz vakcinu je roaccutane bezbedan.E sad uz tamiflu je veoma diskutabilno i zavisi od opsteg stanja organizma i situacije sa leukocitima.U svakom slucaju usled infekcije H1N1 virusom bi terpajia roaccutanom privremeno morala biti prekinuta.
Malo mi ta doza od 80mg deluje preterano,jesi li imao bas veliki problem sa licem?Koja ti je DG?
Malo mi ta doza od 80mg deluje preterano,jesi li imao bas veliki problem sa licem?Koja ti je DG?
lice je najmanji problem... ledja i grudi...ne znam kako bi ti opisao to stanje...uzasno mozda?!
ali kazem ti, da kucnem u drvo
sad je super... akne vulgaris su u pitanju... 

Cao ljudi. Pijem Roacc. vec dva meseca. Usne su suve, koza lica se peruta i bela je dok je ne namazem kremom. Poceo sam sa 40mg. i nakon dobre krvne slike terapija je povecana na 60mg. Koza oko nosa (i sam nos) je nekako mekanija, kao bebina. Najvise akni trenutno imam na vratu i celu, gde uprkos redovnom uzimanju leka, uvek izlaze nove. Da li je to ok i do kada ce to trajati?
To je ok,ne moze se tacno reci koliko ce trajati,ali recimo bi bilo ocekivano za nekih mesec,eventualno 1.5 mesec da krene znacajnije poboljsanje.
Hey ljudi, pa gde ste? De su svi sto piju vec duze vreme? Nma nikog da se javi.. 

ljubica_ napisao:Ej, Igore 90 samo da ti kazem da mi je bas drago zbog tebe, i da ti nadalje zelim sve najbolje sto se tice lica. Zelim ti isto sto i sebi na kraju, a to je da se jos samo resis i tih fleka!I naravno da sve bude dobro i da ne dobijas vise nista novo.
@Lea
Eeej pa de si ti? Koji ti je ovo sad mesec?
Ne znam da li si procitala da se i meni isto to pojavljuje, samo na sakama. Jedino sto mi je pomoglo je da kada mi crvenilo i tacke prodju ne radim nista.
Perem ruke blago mlakom vodom, ni toplom ni hladnom i pomalo namazem pantenolom ali tek posto mi prodje jer kada se sve to pojavi u tom momentu nema svrhe, nego tek kada se smiri i vrati u normalu. I da, najvaznije nosim svugde rukavice pa cak i kad idem negde na 10 minuta. I ono sto sam primetila da mi smeta jeste kada se oznojim na treningu ili kada je bas mnogo vruce u prostoriji. Sad ne znam kako je kod drugih, ali meni je samo to pomoglo.
Mislim da je Arwena negde napisala za elocom krem u slucaju ekcema na rukama.
Za tu kremu je rekao njen i moj dr. I mislim da je ustvari to to, posto je meni sada dva dana kako mi je proslo crvenilo sa tackama i sad vidim blage hrapave neravninice na sakama- sto je ekcem ili ispucala suva koza nisam sigurna..
Tu sam, pratim ....

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
umor sam savladao jedino uz pomoc energetskih pica (jedino sam tako uspeo da izdrzim predavanja i vezbe na faxu)......utesno je to sto kad zavrsis terapiju umor brzo nestaje,ali suve usne me jos uvek prate...
rekao mi je doktor da se Roakutan deponuje u mastima, i da je u telu (u zavisnosti od kolichine masnih naslaga) neka 3 meseca i nakon zavrshetka terapije. tako da svi kontra efekti ostaju u nekoj meri prisutni za to vreme, kao shto su suve usne npr.
meni je na kraju drugog meseca, kada mi je povecana doza, stanje bilo pogorshano. sada, nakon dve nedelje na 50mg osim jedne velike koja mi je izashla na obrazu i koja sada zarasta nemam vishe nekih vecjih bubuljica. poneki mitiser se upali i izadje, mnogo redje nego ranije, a kozha mi je meka i glatka kao nikada. fleke takodje blede, podjednakom brzinom kao i ranije. kozha lica mi nije suva, ekcem se vishe nije vracjao. nishta mi preterano ne smeta osim shto me bole ledja i tetive na petama kada dugo sedim za kompom ili dugo hodam. rezultati krvi su oba puta bili perfektni. kada se pogledam ili dodirnem lice uopshte se ne cimam oko svih neprijatnosti (bolova, suvih usana itd.) jer je vredno toga i potpuno podnoshljivo za sada.
meni je na kraju drugog meseca, kada mi je povecana doza, stanje bilo pogorshano. sada, nakon dve nedelje na 50mg osim jedne velike koja mi je izashla na obrazu i koja sada zarasta nemam vishe nekih vecjih bubuljica. poneki mitiser se upali i izadje, mnogo redje nego ranije, a kozha mi je meka i glatka kao nikada. fleke takodje blede, podjednakom brzinom kao i ranije. kozha lica mi nije suva, ekcem se vishe nije vracjao. nishta mi preterano ne smeta osim shto me bole ledja i tetive na petama kada dugo sedim za kompom ili dugo hodam. rezultati krvi su oba puta bili perfektni. kada se pogledam ili dodirnem lice uopshte se ne cimam oko svih neprijatnosti (bolova, suvih usana itd.) jer je vredno toga i potpuno podnoshljivo za sada.
Lea, kakvo ti je stanje sa flekama na licu? Verujem da se sa sminkom nista ne vidi, i da se lako pokriva, ali kako ti je bez nje?
Manje su crvene i dosta su sitne, ali posto su skoncentrisane samo na jednom mjestu meni se čine upadljive iako drugi kazu da je razlika drastična. Ono sto ja primjecujem, a vjerovatno nema veze sa terapijom je da kad jedem nesto sto mi ne prija ili ostanem vani do kasno fleke se vise zacrvene, a ako se naspavam onda bih mogla i bez korektora vani...ali posto se to jako rijetko desava, korektor je jos uvijek obavezan.ljubica_ napisao:Lea, kakvo ti je stanje sa flekama na licu? Verujem da se sa sminkom nista ne vidi, i da se lako pokriva, ali kako ti je bez nje?

Kakvo je tvoje stanje?
Drago mi je da cujem da je bolje!
Posto su me one uvek najvise brinule, s'obzirom da mi oduvek jako sporo prolaze..
Jos malo pa ce biti dva meseca kako pijem. U sustini, mislim da ide na bolje. Miteseri su se osusili, izasli i otpali. Lice mi je sada jako glatko kako ne pamtim da je bilo. Osecaj je divan. E sad, jos uvek mi izlaze bubuljice, neke budu upaljene, bude i po koja potkozna ali sada bas retko. Ponekad izadje i upaljeni miteser, ali brzo nestaje. Fleke su i dalje tu, nekada se cine bolje, a nekada gore bas kao sto ti kazes. Ujutru su bledje dok kada stavim kremu se zacrvene, ili kada se istusiram.
Arwena je upravu za to da se roac zadrzava jos 3 meseca u organizmu, tako da i tada u principu ima dosta napretka.
Neki ljudi cak kazu da je taj period za njih bio znacajan. Pogotovu za nestajanje fleka.
Ekcem, crvenilo i tacke na rukama da kucnem u drvo za sada nemam, mislim da je zato sto je vreme toplije pa je i susenje time manje.

Jos malo pa ce biti dva meseca kako pijem. U sustini, mislim da ide na bolje. Miteseri su se osusili, izasli i otpali. Lice mi je sada jako glatko kako ne pamtim da je bilo. Osecaj je divan. E sad, jos uvek mi izlaze bubuljice, neke budu upaljene, bude i po koja potkozna ali sada bas retko. Ponekad izadje i upaljeni miteser, ali brzo nestaje. Fleke su i dalje tu, nekada se cine bolje, a nekada gore bas kao sto ti kazes. Ujutru su bledje dok kada stavim kremu se zacrvene, ili kada se istusiram.
Arwena je upravu za to da se roac zadrzava jos 3 meseca u organizmu, tako da i tada u principu ima dosta napretka.
Neki ljudi cak kazu da je taj period za njih bio znacajan. Pogotovu za nestajanje fleka.
Ekcem, crvenilo i tacke na rukama da kucnem u drvo za sada nemam, mislim da je zato sto je vreme toplije pa je i susenje time manje.
Cao svima, ja sam se ukljucivala ranije malo na forum pre pocetka koriscenja roakutana i evo sad sam pocela da ga pijem. Moje stanje kako je lekar opisao je: Proširene pore, pojava akni obodno uključujući i vrat. Sada prisutne akne na dekolteu i leđima blagog oblika, a na licu je dominantna slika pilarne keratoze, proširenih pora i folikularne hiperkeratoze. Na bradi povremeno pojava akni u vidu dubokih čvorića. Znaci nemam neke velike gnojnice ali imam komedonske cepove, crvenilo i pod rukom mi je koza neravna kao puno sitnih akni koje se ne vide toliko. Od sada bih volelal da budem u kontaktu sa vama, za dalje savete i da vidim kako vama ide.Ako ima i nekih strucnih osoba bilo bi odlicno da mi i oni daju neki savet. Lekar nije bio bas za roakutan u mom slucaju ali ja vec 15 god. imam ovaj problem koji je ranije bio mnogo veci i ne znam sta bi mi drugo pomoglo posto sam sve probala diferin,airol,vocne kiseline, pilinge, zorak vec neki 40 dana i nista, samo malo poboljšanje. Inace zanima me koje su vam onako teze nuspojave, sta bih mogla da ocekujem i da li smeju da se piju neki drugi lekovi uz roakutan ukoliko se ne daj bože razbolim. Eto toliko za sada nadam se da se nisam previše raspisala 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 2:51 pm
Elena ja sam danas konacno pocela da pijem roakutan tako da mozemo da razmenjujemo iskustva povremeno!:)Koliko ti pijes dnevno za pocetak?elenam napisao:Cao svima, ja sam se ukljucivala ranije malo na forum pre pocetka koriscenja roakutana i evo sad sam pocela da ga pijem. Moje stanje kako je lekar opisao je: Proširene pore, pojava akni obodno uključujući i vrat. Sada prisutne akne na dekolteu i leđima blagog oblika, a na licu je dominantna slika pilarne keratoze, proširenih pora i folikularne hiperkeratoze. Na bradi povremeno pojava akni u vidu dubokih čvorića. Znaci nemam neke velike gnojnice ali imam komedonske cepove, crvenilo i pod rukom mi je koza neravna kao puno sitnih akni koje se ne vide toliko. Od sada bih volelal da budem u kontaktu sa vama, za dalje savete i da vidim kako vama ide.Ako ima i nekih strucnih osoba bilo bi odlicno da mi i oni daju neki savet. Lekar nije bio bas za roakutan u mom slucaju ali ja vec 15 god. imam ovaj problem koji je ranije bio mnogo veci i ne znam sta bi mi drugo pomoglo posto sam sve probala diferin,airol,vocne kiseline, pilinge, zorak vec neki 40 dana i nista, samo malo poboljšanje. Inace zanima me koje su vam onako teze nuspojave, sta bih mogla da ocekujem i da li smeju da se piju neki drugi lekovi uz roakutan ukoliko se ne daj bože razbolim. Eto toliko za sada nadam se da se nisam previše raspisala
@majamacabg
Cao super sto si i ti sad pocela meni je evo drugi dan i pijem 30mg.Sada me nesto malo zeza stomak,mada ne verujem da je od leka.Inace dok. mi je rekla da uzmem Avene Clean-Ac gel za umivanje i Clean-Ac kremu za hidriranje sto je sve zajedno oko 3500din, da ne znas nesto jeftinije ,a dobro
Cao super sto si i ti sad pocela meni je evo drugi dan i pijem 30mg.Sada me nesto malo zeza stomak,mada ne verujem da je od leka.Inace dok. mi je rekla da uzmem Avene Clean-Ac gel za umivanje i Clean-Ac kremu za hidriranje sto je sve zajedno oko 3500din, da ne znas nesto jeftinije ,a dobro

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 2:51 pm
Ja pijem 50mg(30mg posle rucka, 20mg posle vecere).Meni doktor nije nista rekao za kreme, kaze to nije toliko bitno koristi sta god tebi odgovara.Samo ni je rekao da uzmem pantenol mast za usta.Inace ja sam i pre koristila avene gel za ciscenje i stvarno je dobar i bas sam razmisljala da uzmem i tu krenu sad kad sam krenula sa roakutanom.Po meni su oni jako dobri tako da mislim da je najbolje to da kupis naravno ako mozes da izdvojis toliko novca.I jos ako ti je i doktorka preporucila samo si mi time dodatno potvrdila da i ja treba da kupim posto swam razmisljala:)Inace meni taj gel traje bas bas dugo(i do 6 meseci) jer ti je potrebno samo par kapi da bi ocistila lice cak iako imas puno sminke.Ma super je!elenam napisao:@majamacabg
To je to, pisi sta god da se desava bas me zanima kako ce biti pa da mozemo da uporedimo