psorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ganes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2014 6:42 am

Re: psorijaza

Post od ganes »

wanja napisao:Ja nemam po telu više psorijaze i to zahvaljujući daivonexu, ali imam negde malo po glavi ali ne znam gde, pa mažem i dalje otprilike ako napipam. No to više nije problem jer se ništa ne vidi za razliku od pre kada me je bilo sramota i kod frizera da odem. Daivonex i dalje donosim iz Mađarske, ima ga uvek i recept im odnesem jednom mesečno, a onda ceo mesec nosim koliko hoću. Ja uvek kažem da ću poslati kome god treba, jer je nemoguće objasniti kako ovo dobro deluje ako se ne proba. Mazala sam se oko dve godine dok mi i zadnja tačkica po telu nije nestala.
Sa noktima sam imala poseban problem. Ispod nokta su mi se skupljale naslage kože i izdizale mi nokat koji ujedno bio i žut i grozan normalno. Takve sam nokte mazala isključivo esencijom sirćetne kiseline svakodnevno, Mali su nokti prošli brzo a veliki (jedan) još uvek mažem evo već godinu i po dana ali prolazi i do baš dosta. Za koji mesec mislim da će sve proći. Nokti na nogama sporije rastu i ja ponekad zaboravim da namažem i onda se naglo sve počne vraćati, pa ponovo sve ispočetka. Jednom nedeljno ga treba malo strugati a ja to radim sa grickalicom za nokte na kojoj ima onaj mali jezičak koji je rapav i sa njim mogu malo ostrugati pa onda namazati sirćetnom esencijom. Uglavnom prolazi i vidim da je to jedino rešenje.
Pozdrav
Vidim da imas problema sa psorijazu
Ja mogu da svima iskreno rečem da svaka stvar koja se pri psorijazi proba je privremena
imam pa licna pozitivna iskustva u mojoj familiji
po 2,5 meseca je psorijaza potpuno isčezla i nie se više javila.
Toplo preporučujem da počneš da koristiš phytoDyNAmic.
Ako te zanima gde se to nabavlja i kako deluje piši mi na email [email protected] daču ti sve informacije
nedkit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 11, 2009 8:20 pm

Re: psorijaza

Post od nedkit »

nesa74 napisao:Sinoderm ili takve kreme ne upotrebljavajte, smiruju kožu ali ne leče psorijazu čak na duže korišćenje su štetne po zdravlje....
Ishrana bitna ali ne toliko kao što neki tamo daju dijetu za psorijazu...Bitna je toliko da eto svinjetina ,alkohol takve stvari treba izbegavati a dijete i zdrava ishrana su uvek dobre...
Nervoza naravno štetna mislim da je čak glavni okidač za psorijazu (obično promena prebivališta na duže vreme ,posao,neizvesnost)
Kažete da je neizlečiva ,lekari vam daju razne masti kao zamorčićima uglavnom ili vam ne odgovaraju odmah,prvo dobro posle 2-3 dana- ništa,nekoliko nedelja super posle sve po starom...
Probao sam dosta stvari ali sam rekao sve što čujem koristim mesec dana pa onda prelazim na drugu kremu (mast)
Jedan apotekar mi je reko dzaba dajem pare na te kupke,kreme (1000 din i više) jedino što će mi pomoći je protopic ali je ima samo u Grčkoj ali košta 50 e ...Naručim je ja (ima je i u nemačkoj )proguglam vidim da je dobra za vitiligo,crvenilo po koži ...Bilo je dobro koristio preko mesec dana ali nisam bio zadovoljan ali opet bolje od svih drugih gluposti
TADA SAM OD DRUGA ČUO DA MU SE TETKA IZLEČILA U FRANCUSKOJ ZA NEŠTO VIŠE OD MESEC DANA .PRVI PUT SAM TADA ČUO DA SE NEKO IZLEČIO ,NEKOM BOLJE ALI DA SE IZLEČIO -NIKAD...NARUČIO SAM TU MAST U NEMAČKOJ (DOBIO SAM JE BESPLATNO IAKO KOŠTA ISTO PREKO 50 E ,NA RECEPTU) KORISTIO DVE NEDELJE I NA KOLENIMA ZADEBLJANE PSORIJAZE (KOJE ČAK BILO TVRDO NIJE MOGLO ČAK NI DA SE OLJUŠTI) JE NESTALO OSTALO JE JAKO CRVENILO A NA LAKTOVIMA JE POLAKO NESTAJALO I VEĆ SA MESEC DANA ČAK SE CRVENILO POVUKLO ,OSTALA JE ZDRAVA KOŽA DODUŠE MALO TAMNIJA...U MEDJUVREMENU MI SE POJAVILA NA ZGLOBU DESNE NOGE KOLIKO VIDIM I TO POLAKO SANIRAM...OSTALO MI JE JOŠ NA GLAVI (KOSI)ZA TO MORAM DA KORISTIM TEČNOST PA VIDEĆEMO...
NAMERNO PIŠEM KAKO SE ZOVE KREMA NA KRAJU:
DAIVONEX (TAKO SE ZOVE U FRANCUSKOJ IJOŠ NEKIM ZEMLJAMA)
cALCIPOTRIOL 1A (JA SAM TO KORISTIO U NEMAČKOJ SAM NABAVIO)

SREĆNO !!!!

zaboravio je apotekar da ti kaze da protopic izaziva kancer limfnih zlezda
Odgovori