psorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
B.P
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 03, 2013 1:56 pm

Re: psorijaza

Post od B.P »

Pozdrav svima.
Izlazio sam nekoliko puta na ovakve forum,obicno onda kada mi bude najgore da bih pronasao sto bi mi makar malo pomoglo.Prvu flekicu sam dobio na laktu jos 90-te i tako svih ovih 23 god.sve je bivalo gore i gore.Probao sam sve i svasta a ona je polako osvajala i osvojila svaki dio moga tijela.Posebno je bilo grozna u zimskom periodu.Od doktora sam dobijao uobicajene kreme sa betametezonom, probao sa kineskom medicinom kuvao sve isvasta i pio.Samo sam se naplacao a malo i skoro nikakve koristi nisam vidio. Od jedne poznanice sam cuo kako su njenom ocu rekli doktori da mu u njegovom slucaju jedino neka krema (Dr Michael) iz Australije moze pomoci.Posto zivim tu ja pronadjoh i tu njegovu kliniku i evo vec 4-5 god. prvo redovno a poslije sve rjedje i rjedje.Nebi ni to nimalo jeftino a barem meni nije nesto pomoglo osim na samom pocetku.Stize i ova Aust. zima i za mene najgora i ja se opet bacih na trazenje pomoci po internetu i forumima i tako podjoh kupovati razne kreme po apotekama neke tablete i gel iz USA pa cak i solarijum a ono sve isto, i gore sve dok ne naletih na jednom forumu na jedan tekst gdje je cini mi se jedna djevojka za svoju mamu napisala da je koristila neku rusku kremu KARTALIN i da joj je puno pomogla.Ja se bacih da pronadjem i probam i to. Mogu vam reci da prvi put koristim nesto sa toliko uspjeha.Odmah nakon 3-4 dana se mogli su se vidjeti prvi rezultati.Nakon 7-10 dana niko nije bio sretniji od mene a mislim ni dosadniji pokazujuci prijateljima koliko je to dobro izgledalo nakon samo 7 dana koristenja ove kreme.Vec nakon 20-tak dana koristenja uspjeh je nevjerovatan,nema ljuspica koza postaje normalna bez onih zadebljanja i crvenila a negdje se jedva primjecuje.Sada je skoro 2 mjeseca i ja sam prezadovoljan,ostale su malo tamnije fleke na mjestima gdje je bilo najgore sa ponekom malom crvenom flekicom.Sada jednostavno ne mogu da dodjem sebi da nakon toliko godina patnje i borbe sa ovom bolesti za manje od dva mjeseca ocistim skoro cijelo tijelo.
Ja se stvarno izvinjavam za ovako dugacak tekst i molio bih da se ovo ne shvati kao reklama proizvoda,ja bih stvarno od srca zelio da ovo moje iskustvo pomogne jos nekome sa ovoga foruma i osjecam se nekako duznim obratiti se.
Ja tacno neznam koja je psorijaza kod mene jer nikada nisam ni ispitivao a jedino mi je u poslednje vrijeme pomagalo ljeto odnosno sunce i morska voda,ali ne za dugo,obicno nakon 1-2 mjeseca sve se vracalo cak cini mi se jos i u gorem obliku.
Ne znam kako ce se stvari dalje odvijati posto je ovo jos uvjek kratak period, ja se nadam najboljem. Sve najbolje. :D
Njakadi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 17, 2013 6:04 pm

Post od Njakadi »

Pogledajte na facebook strani - http://www.facebook.com/integotrade za više informacija o proizvodima sa Mrtvog mora, koji su mnogima pomogli. Posebno pogledajte album - Tretmani za kožu, gde možete pronaći proizvode od prirodnih sastojaka koji će vam pomoći. Proizvodi su novi kod nas na tržištu, međutim već duže vreme postoje u Evropi, Rusiji, Americi. Uskoro se otvara radnja u Beogradu, a može da se poruči i preko facebook-a.

Pozdrav
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Post od Vokabular »

Vredelo bi probati sa uljem konoplje.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Post od Vokabular »

ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Post od ivanica81ns »

Svima iz ličnog iskustva preporučujem korišćenje bio konopljinog ulja. Moji problemi sa kožom su nestali, a nastavila sam ga konzumirati preventivno, kao dodatak ishrani.
Verujem da je ova magična biljka zaista uspela spasiti mnoge ljude i rešiti im životne probleme. Svašta sam pročitala na internetu, a to savetujem i vama.
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 6:36 pm

Post od wanja »

Primetila sam da psorijaza ne voli sirće, znači kožu treba namazati što manje razblaženim sirćetom. Ja sam kupovala esenciju sirćeta i jedan deo sam izdvojila, sipala jako malo vode i samo mesta pod psorijazom mazala a kada se osuši , namažem daivonex kemom.
M.Scofield
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 04, 2013 8:14 pm

Post od M.Scofield »

Poštovana Wanja, kakva je sad situacija sa psorijazom? Ja sam došao do Daivonex losiona, za kosmati deo glave (jer i tu imam psorijazu). Krenuću sad da ga koristim pa javljam... Inače, ja mislim da se ipak treba nešto menjati kad je ishrana i detoksikacija u pitanju, jer realno ne ide da se ceo život koriste razne kreme i losioni... Samo je problem što ne znam šta i kako.
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Pa verovatno nešto treba menjati u ishrani, ali ja nisam baš ništa. Da bi mogli da birmo šta jedemo treba nam para,a to je ono što nemam pa ni ne vodim računa mnogo šta jedem a i nemam višak kilograma.
Što se daivoneksa tiče, ja i dalje tvrdim da nisam bolju kremu našla od ove. Po telu više nemam ništa, jedino se još po glavi mažem, ali ni tu se već ne vidi gde je psorijaza. Posle 17 godina, mogu da odem kod frizera a da me nije sramota svega onoga što se moglo videti ispod kose. Ako si uspeo nabaviti losion, potrudi se da ga imaš stalno, jer ako ti nestane i ne koristiš ga dva puta na dan i napraviš pauzu od par dana, sve se ponovo vraća nazad. Psorijaza se ne vraća samo ako je skroz prošla i ako nije ostala nijedna tačkica.
Pozzz i piši.
st.jelena78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 6:30 pm

Post od st.jelena78 »

D.dan zao mi je sto ste prestali da pisete na ovu temu,cerkici koja ima 11.dijagnostikovali su psorijazu na noktima...Da li je neko ima i kako je leci,vanja je pisala da je ima na noktima,pa me zanima da li je uspela da je izleci..ocajna sam
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Kako tačno izgleda ta njena psorijaza na noktima?
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Wanja jako mi je drago sto si se javila,jer sam tvoje stanje iscitala,pa na noktima rukice sad kako na kom noktu,na nekim su skroz izgrbani,a na nekim ima samo udubljene tackice...sta da radim,ocajna sam,sta predlazes...probala da nabavim iz inostranstva daivonex,ali svi traze recept :(
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

inace kako tvoje stanje zadnjih godinu dana,jer si se resila psorijaze?
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Ja nemam po telu više psorijaze i to zahvaljujući daivonexu, ali imam negde malo po glavi ali ne znam gde, pa mažem i dalje otprilike ako napipam. No to više nije problem jer se ništa ne vidi za razliku od pre kada me je bilo sramota i kod frizera da odem. Daivonex i dalje donosim iz Mađarske, ima ga uvek i recept im odnesem jednom mesečno, a onda ceo mesec nosim koliko hoću. Ja uvek kažem da ću poslati kome god treba, jer je nemoguće objasniti kako ovo dobro deluje ako se ne proba. Mazala sam se oko dve godine dok mi i zadnja tačkica po telu nije nestala.
Sa noktima sam imala poseban problem. Ispod nokta su mi se skupljale naslage kože i izdizale mi nokat koji ujedno bio i žut i grozan normalno. Takve sam nokte mazala isključivo esencijom sirćetne kiseline svakodnevno, Mali su nokti prošli brzo a veliki (jedan) još uvek mažem evo već godinu i po dana ali prolazi i do baš dosta. Za koji mesec mislim da će sve proći. Nokti na nogama sporije rastu i ja ponekad zaboravim da namažem i onda se naglo sve počne vraćati, pa ponovo sve ispočetka. Jednom nedeljno ga treba malo strugati a ja to radim sa grickalicom za nokte na kojoj ima onaj mali jezičak koji je rapav i sa njim mogu malo ostrugati pa onda namazati sirćetnom esencijom. Uglavnom prolazi i vidim da je to jedino rešenje.
st.jelena78
Novi član
Novi član

Post od st.jelena78 »

Cekaj nisam razumela,mislis da daivonex ne bi delovao na nokte?ona nema po telu,ima jedan mali pecat od cm.u kosici...i da imas li problema sa zglobovima(boleli te) izvini sto te bombardujem,ali kao majka cije je dete obolelo od psorijaze sam bolno ocajna,niko ko nije imao iskustva sa tim ne zna kako je tesko kad ne mozes pomoci rodjenom detetu :-(...koliko je daivonex u madjarskoj
ganes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2014 6:42 am

Post od ganes »

wanja napisao:Primetila sam da psorijaza ne voli sirće, znači kožu treba namazati što manje razblaženim sirćetom. Ja sam kupovala esenciju sirćeta i jedan deo sam izdvojila, sipala jako malo vode i samo mesta pod psorijazom mazala a kada se osuši , namažem daivonex kemom.
Pozdrav
Vidim da imas problema sa psorijazu
Ja mogu da svima iskreno rečem da svaka stvar koja se pri psorijazi proba je privremena
imam pa licna pozitivna iskustva u mojoj familiji
po 2,5 meseca je psorijaza potpuno isčezla i nie se više javila.
Toplo preporučujem da počneš da koristiš phytoDyNAmic.
Ako te zanima gde se to nabavlja i kako deluje piši mi na email [email protected] daču ti sve informacije
Odgovori