psorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 6:36 pm

Re: psorijaza

Post od wanja »

@Midzi@ napisao:Cao svima...Jutros sam na laktu primetila dve crvene fleke,od kojih se jedna kao peruta...Ja bih rekla da je to psorijaza,jer je ima moja tetka,pa sam upoznata kako izgleda...Posto je danas vec petak,pocinje vikend i nista ne radi,necu moji kod lekara do ponedeljka. Zanima me koliko to brzo napreduje? Da li ima uticaja na lecenje ako se otkrije u ranijoj fazi? Ja sam jako uplasena,prosto ne mogu da dodjem sebi. Bilo koji savet bi mi sada dobro dosao....Hvala svima
Prvo bez nervoze, jer to psorijaza obožava, drugo da te utešim ima i gorih stvari u životu, a treće možeš za početak da kupiš esperson kremu ili elocom. Psorijaza se širi, ali kojom brzinom to zavisi od osobe do osobe. Zato joj u startu ne dozvoli da se širi. Ja sam imala običaj, kad vidim da se pojavljuje nova tačkica, umočim štapić za uši (sa vaticom) u esenciju sirćeta, to je mala bočica i sa time pređem preko te crvene tačkice. Jeste da posle malo vrištim, trčim pod vodu i sl. jer peče jako, ali posle se stvori mala krastica, koja otpadne i na tom mestu više nema psorijaze.
Pa sad ko kako smisli plan, ali plan moraš imati za borbu, korak po korak. Ja sam je imala 16 godina, možeš gore pročitati moje postove.
Sa srećom.
@Midzi@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2011 7:20 pm

Post od @Midzi@ »

wanja napisao:
@Midzi@ napisao:Cao svima...Jutros sam na laktu primetila dve crvene fleke,od kojih se jedna kao peruta...Ja bih rekla da je to psorijaza,jer je ima moja tetka,pa sam upoznata kako izgleda...Posto je danas vec petak,pocinje vikend i nista ne radi,necu moji kod lekara do ponedeljka. Zanima me koliko to brzo napreduje? Da li ima uticaja na lecenje ako se otkrije u ranijoj fazi? Ja sam jako uplasena,prosto ne mogu da dodjem sebi. Bilo koji savet bi mi sada dobro dosao....Hvala svima
Prvo bez nervoze, jer to psorijaza obožava, drugo da te utešim ima i gorih stvari u životu, a treće možeš za početak da kupiš esperson kremu ili elocom. Psorijaza se širi, ali kojom brzinom to zavisi od osobe do osobe. Zato joj u startu ne dozvoli da se širi. Ja sam imala običaj, kad vidim da se pojavljuje nova tačkica, umočim štapić za uši (sa vaticom) u esenciju sirćeta, to je mala bočica i sa time pređem preko te crvene tačkice. Jeste da posle malo vrištim, trčim pod vodu i sl. jer peče jako, ali posle se stvori mala krastica, koja otpadne i na tom mestu više nema psorijaze.
Pa sad ko kako smisli plan, ali plan moraš imati za borbu, korak po korak. Ja sam je imala 16 godina, možeš gore pročitati moje postove.
Sa srećom.
Hvala....Citala sam malo,i kako citam sve se vise plasim...al naravno da mi svako iskustvo znaci,zato cu nastaviti da istrazujem. Mislim da je meni ovo tek izaslo,jer bih valjda primetila. Zato cu sto pre krenuti da se lecim,pa se nadam da ce biti bolje. Porazavajuce je to sto tome nema leka. Ta cinjenica uzasno deprimira:(
Marija1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2011 8:30 pm

Post od Marija1982 »

Pokusaj da mesta na kojima ti je izasla psorijaza mazes sodom bikarbomom promesanom sa malo vode i tako nekoliko puta dnevno.Ostavo da deluje 15 min. pa isperi
Pokusaj, ne moze da skodi najgore sto moze da se desi je da se nista ne desi. :wink:
17god
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 11:53 pm

Post od 17god »

http://imageshack.us/photo/my-images/195/pso0504o3.jpg/ Probaću sa daivonex kremom ovih dana pa ćemo zajedno posmatrati napredak.
17god
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 11:53 pm

Post od 17god »

Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Vidim da imaš male tačkice psorijaze, koje će da rastu vremenom i proširuju svoj obim. E sad šta sam ja radila pre nego što sam naletela na daivonex. Štapić za uši sam umočila u esenciju sirćeta ( male bočice, ima da se kupe u trgoprometu ) i malo pritisnula po tačkici. Posle par sekundi operem, jer ne mogu izdržati. To se zove prženje kože. Naravno da peče, da crkneš, ali nakon toga pocrveni, pa se stvori krastica i onda ta krastica otpadne, ostane mali ožiljak koji nestane s vremenom, ali psorijaze tu više nema. To sam dugo radila, na puno tačkica i na taj način sam sprečila da se proširi.
Mariana92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 4:46 pm

Post od Mariana92 »

idite na terapiju u Gradsku bolnicu :)
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Bila. Dobila sam da pijem Metotrexat i mogu reći da pomaže dosta.
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Post od cboris »

pozz,
ja imampsorijazu vec 20 godina ( nije ph radjen) ali kazu da je iako imami idaijagnozu atopijskog dermatitisa. 20 godina krema, fototerapiej i puve i nista. Onda odem kod dermatologa u NS da se dogovorim za sistemsku( doduse ja imam na odrzumima saka, malo na laktoviam i skocnim zglobovima, na rukama je katstrofalno bilo) i on kaze ma jok, kakva sistemsak uslovi su godine i stepen zahvacenosti koze koji ja nemam i dobijem jos jednu u nizu krema. Skenjan, odem po istu, magistaralnu i nakon 8 dana kao rukom odneseno nista. izbunario sam recept, sad vam pisem pa probajte da se napravi, dva tri puta dnevno i preko noci okluzija(rukavice i samoljepljiva folija)
rp:
esperson krema
sol acidi boric 3%
belobaza aa 45
mazati spolja.
da ne povjerujete, tako jednostavan recept kod mene nevjerovatni rezultati.
Sretno svakom ko proba, ja inace nisam za te varijante recepata preko neta, ali posto mi je pomoglo, nije fora da ne podijelim sa sapatnicima.
Nadam se da ce pomoci
Borislav
miskoso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 12:31 pm

Post od miskoso »

Dragi peijatelji ja sam psorijazu dobila pre 12 godina, mučila se sa njom travari, masti, kreme, lekovi, babe i sl, i onda ostavim duvan, nevezana za nju, i posle 2 meseca namažem je sa espersonom mast i da neverujete povuče se za 48 SATI, ostalo samo crvenilo koje sam sunčala i nema je. E ali sam se posle nekog vremena ponovo vratila duvanu i naravno ona se opet vratila.
Znači znam da je teško, ali moj savet bi bio pokušajte se setiti gde ste bili ili šta ste novo počeli unositi u organizam par meseci nego ste uočili prvu piknu psorijaze, verujem da ovo ne može svakom pomoći ali vredi probati, ovo je moje iskustvo.Ovo se odnosi i na hranu, nova jela, pića i slično. Možda ovo nekom zvuči glupo alo tako je kod mene.
Ja sada imam problem da se ponovo rešim duvana.
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

Wanja kakvi su rezultati sada?
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Evo prošla je godina od moje prve kupovine daivonex kreme. Prva 3 meseca trošila sam po jednu kremu mesečno a onda jednu kremu na 3 meseca. Sva sreća je da sam blizu Mađarske, pa mogu da skoknem kada mi god nestane. Ovako, od svih normalno kortikosteroidnih krema, smatram da mi je ova najbolja. Daivonex nema kortikosteroide, pomaže mi najviše od svih krema do sada. Psorijaza mi je još ostala na glavi po malo jer je ne vidim namazati dva puta dnevno, pa nekada i promašim, ali je to toliko nebitno, jer se ni ne vidi, smanjilo se mnogo a ništa se ni ne peruta kao pre. Po telu je sve nestalo, ali moram priznati da sam malo kombinovala i sirće za male tačkice. A pogotovo za nokte. Tu me i dan danas sirće ( esencija ) izvlači. Kad god primetim neke promene na noktima, ja mažem esencijom sirćetne kiseline dok ne nestane. Može nekada i potrajati, ali je do sada uvek prolazilo. Pa da to nisam radila, sada bi mi svi nikti bili žućkasti, zadebljali i sl. Ma ja se borim sa tom psorijazom na sve načine, pa ko preživi....
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

A koliko dugo ta krema može da se koristi?
Ja imam promene na noktima...jedan dr mi je rekao da su to gljivice-kandida i pila sam diflukan meseca...a drugi dr mi je rekao da je to psorijaza i da sam se džabe trovala...
prestala sam sa diflukanom... dr mi je dao diprosalic a mazala sam već belosalic i elocom...ali se sve naravno vratilo u još gorem obliku...
šta se dešava sa tobom kad prestaneš da koristiš tu kremu?
Đoša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 12:59 pm

Post od Đoša »

Dragi moji nervozni i istraumirani.Psorijazu sam lečio preko 10 god., obišo sve moguće dermatologe, mazao svim mogućim i postojećim mastima i kremama, krio šake i laktovehttp://www.doktor.rs/forum/posting.php?mode=re ... 8915#.Nije mesto za reklamu ali evo vam broj telefona 066/91-30-560.Čovek spravlja melem i sa svim pratećim...Jeste poskup ali efikasam uspeo sam za svega dva mesaca da se rešim te kožne prokletinje.Probajte isplati se!http://www.doktor.rs/forum/posting.php? ... 11&t=18915#
mcmisonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 5:25 pm

Post od mcmisonja »

pozdrav svima,molim vas za konsultaciju
vec duze vreme lecim psorijazu na potkolenici manje vise uspesno,u poslednje vreme cini mi se da napreduje ali su sad pocele da mi rastu dlakice na tom mestu,da li da se radujem? Ima li neko slicnog iskustva :o
Odgovori