Pomozite mi!Makki,DRAGANA..........

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomozite mi!Makki,DRAGANA..........

Post od bobo001 »

Kao sto svi znate ja sam se gotovo potpuno izlecio uz pomoc foruma,Vichy Normaderma i Lush FF sapuna!
Ta kombinacija mi bas prijala,nemam vise akni,crvenilo kako kad!E,ali od prekjuce ja sam poceo da koristim Dercome Active AHA 10% da bi ublazio blage neravnine i zbog revitalizacije koze,i uz to uzmem neku kremu sa UV faktorom ,dekspantenolom,jojoba uljem,bademovim uljem!
I polako ali sigurno vracam se na staro,masnoca mi se bas,bas navratila,a i mali milion bubuljica se sprema da izadju na predelu cela,a primecujem i malo vise crvenila!
Ja ne znam sta vise da radim!Ova krema sa UV faktorom je masna do bola,jedva je razmazem!Dercome Active me samo malo pece prilikom nanosenja i posle je OK,ali ova masnoca me ubi!
Zasto,zasto,zasto,zasto???????????
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nel lose krene i ne ide,razvucem osmeh i briga me!
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Najbolje da prestanesh i da se vratish na Vichy/FF.

Ja sam kupio Avene Diacneal i napisacu sad poseban post o toj kremi, inace josh jednom ti savetujem da na Avene napravish prelaz sa Vichy-a. Na posebnom topicu cu objasniti zashto.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

bobo,Dragana kao strucnjak a makki iz svog iskustva ce ti najvise pomoci ali dobro si primetio, sastav te tvoje kreme sa UV faktorom je previse mastan (gde je nadje,pa sve kreme sa bademovim uljem su prilicno masne i teske) pa ti on mozda pravi te problemcice.

Gledaj,bez obzira na sve da je pod hitno promenis i daj molim te uzmi iz Avene njihovu kremu sa zastitnim faktorom 15...Avene je fenomenalna kolekcija za osetljivu kozu bazirana na termalnoj vodi Avene.

I potrudi se da se smiris,samo optimisticno kao i do sada,bez nerviranja...bice sve ok.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

E bre Bobo bas mi je zao! :(
Ako si sam rekao da je ta krema sa UV zastitom jako masna - IZBACI JE IZ UPOTREBE !!!
Ako neko zna nek ti predlozi neku alternativnu varijantu koja je (citaj pazljivo) NON-COMEDONA I OIL-FREE)
Sam kazes ta krema sadrzi ulje ovo ulje ono, pa NE SMES DA KORISTIS BILO STA STO SADRZI ULJE, jer prva asocijacija na ulje je MASNO, a upravo to treba da izbegavas.
Ajde ne nerviraj se, samo to prestani da mazes i NE DIRAJ LICE RUKAMA, sacekaj da ti se stabilizuje, tj. vrati na staro, pa tek onda pocni opet sa Dercome Active, a u medjuvremenu nadju neku DRUGU kremu sa UV zastitom koju ces da mazes kao zastitu.
poz i glavu gore, bice sve OK! :roll:
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

mozda bas ta krema koja je toliko masna i pravi haos !!!!Prestani sa njom !!! I sacekaj DRAGANU da se javi , da predlozi neku dr. kremu sa zastitnim faktorom !!! Naravno , ili neko drugi koji ima poz. iskustvo sa kremama .....
A mozda kako makki kaze ti ne prija Dercom krema!? JOJ MUKA JE TO - ZNAM !!!!

makkki jedva cekam post o toj kremi !!! Ne zaboravi da spomenes i cenu !!!
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

kako ljudi brzometno reaguju...ne okrenuh se a vec postovi sa svih strana....
PRAVI FORUM , NEMA STA !!!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Ma najgore je sto SVI OVDE ZNAMO kako se Bobo trenutno oseca, a ne mozemo da mu pomognemo sem savetom i lepom reci.

Bobo, vec i sam znas da su oscilacije sastavni deo izlecenja, ali TIM KOJI POBEDJUE - NE MENJAJ! Dakle, Vichy + Lush FF + voda + voce, povrce, a
batali taj Dercome Active za sada, a POSEBNO TU GLUPU MASNU KREMU sa pantenolom i ostalim uljima!!!
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Re: Pomozite mi!Makki,DRAGANA..........

Post od makki »

bobo001 napisao:Kao sto svi znate ja sam se gotovo potpuno izlecio uz pomoc foruma,Vichy Normaderma i Lush FF sapuna!
Ta kombinacija mi bas prijala,nemam vise akni,crvenilo kako kad!E,ali od prekjuce ja sam poceo da koristim Dercome Active AHA 10% da bi ublazio blage neravnine i zbog revitalizacije koze,i uz to uzmem neku kremu sa UV faktorom ,dekspantenolom,jojoba uljem,bademovim uljem!
I polako ali sigurno vracam se na staro,masnoca mi se bas,bas navratila,a i mali milion bubuljica se sprema da izadju na predelu cela,a primecujem i malo vise crvenila!
Ja ne znam sta vise da radim!Ova krema sa UV faktorom je masna do bola,jedva je razmazem!Dercome Active me samo malo pece prilikom nanosenja i posle je OK,ali ova masnoca me ubi!
Zasto,zasto,zasto,zasto???????????
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Bobo, imash 100 ulja u toj UV kremi, Dercome pishe da je za sve sem za bubuljice. Ajde prepishi ceo sastav Dercome-a, da uporedim sa Avene Diacneal.

Vrati se na staro, nabavi Avene Diacneal, preko dana ne mazi nishta, izbegavaj sunce, a dok ti kupish kremu ionako ga nece biti. Dragana 15 ti je preporucila Hyseke 25.
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

Post od iguana »

Uh Bobishka bezi od te masne kreme sto dalje i vrati se na dobitnu kombinaciju i bice ponovo sve ok ;) drzim ti palceve :D
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

HVALA VAM SVIMA ZA PODRSKU!OBOZAVAM VAS!
Problem je sto sam trazio Hyseke ali nema,kao ni Biobody Paris!
Ovo je uzas,ne mogu da kontrolisem masnocu :cry:
Ceo dan jedem voce,pijem vodu,ne mogu vise!A najgore je sto sutra moram u skolu,znaci moram u narod!
SASTAV:aqva,glycolic acid,isohexadecane,ppg-15srearyl ether,propylene glycol,ammonium hydroxide,cetearyl alcohol,dimethycone,stearic acid,palmitic acid,phenoxyethanol,xanthan gum.
Gledajte,meni prija Dercome,ali na sunce ne mogu bez zastitne kreme,tako da me ova druga krema ubi,i cini mi se da mi ujutru(10-11h) lice nije masno,pa kada nanasem ovo usijam se do bola!
Evo sada sam sedeo na terasi i naravno ne ispustam ogledalo iz ruka i bas se gledam i shvatam da je meni celo lice(ne samo predeo oko nosa)masno!

A da li bih smeo uvece ovu Dercome,a ujutru Vichy?!

I sunce se vratilo u punom sjaju,tako da mi se ne uopste ne izlazi iz kuce,a najmanje sto zelim je depresija!
Hvala vam svima!
Pozdrav
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Ma prijatelju...dogodilo mi se to vec 100 puta!
Taman krene na bolje i onda PROBLEM...al onak do jaja!

Ukratko, 2 mjesec 2006...taman zavrsio dugomjesecnu terapiju antbiotikom i sve ok, koliko moze biti, ali taman da mi se zivot vraca u normalu!
I onda uzmem neki vitamin A i namazem lice nekoliko noci...isprva dobro reagiralo i stvarno flekice manje, neravnina manje, onih sitnih manje itd.
Kad kupim drugu bocicu...ajmeee maaajko...izbilo mi je toliko sitnih da sam mjesecima to rjesavao!!!
To niste mogli zamisliti od onakvog lica sta se pojavilo!

Ajmo se jos vratiti u proslost...11/2005.
Odem kod dermatologa (u Zg) i prodaju mi kremica za 889 kuna, sto vam je cca 120 eura.
To je skupa i poznata Murad kozmetika (ali preporucuju je za starije, kao iz iskustva). Sastav je AHA kiselina i to mi je napravilo doslovno sranje!
Bas tamo na najboljim mjestima na licu gdje sam se skoro oporavio - bas tamo! Znate i sami kako to boli...toliko truda i za 2-3 noci kaos!

Gledaj...moje misljenje...pokvario si sa tom UV kremom.
Je, masna je ali mislim da je glavni krivac AHA.
Svi znate da su retinoidi (derivati vitamina A) dobri za kozu ali MORA doci do pocetnog pogorsanja (kao i kod Roaccutana).
Ako netko ide na mehanicko ciscenje kod kozmeticarke to ce mu olaksati jer vitamin A cini kozu boljom za istiskivanje komedona i mitesera uz manju iritaciju.

E sad, neki kazu da treba nastaviti mazati 60 dana s tim pa ako pomogne!!!
Nitko od nas nije mazohist i toliko lud da ide protiv sebe...zato nemoj!
Odmah prestani!!!

Mozda ce potrajati to sranje koji tjedan ali vratit ces se u normalu!!!
Drzi se i uz tebe smo!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Hvala i tebi fic!
Joj dokusuri me,meni se bas te sitne spremaju!Ali ja sam bas bio dosao do kraja,sve je bilo super.I vidi sta me snadje!
:cry:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Pa zar razlika izmedju Avene i Dercome nije u tome sto imaju 6%odnosno 10% vocnih kiselina?????????
Ne znam ni sam sta cu,necu ni da jedem,ni da spavam,ni da izlazim iz kuce!Nista necu!
Kako cu sutra ovakav medju svet!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Bobo!!!!!!!!
Izbaci taj masni krem. Verovatno je zbog njega, ti si mi napisao sastav i koliko sam ja mogla da vidim glavna barijerna supstanca je TiO2, koja nije masna. Odakle se tvorise sva ta ulja sada?
Nadji drugi krem sa zastitnim faktorom, a do tada mazi Dercome SAMO UVECE, a Vishy ujutru.
Inace, tokom koriscenja kreme sa vocnim kiselinama i ili tretmana vocnim kiselinama, cesto se desava da se nakon par dana ili nedelja(ako se radi o tretmanima) ponovo pojave akne, zato sto je proces eksfolijacije ubrzan i tako dolazi do brzeg izlaska na povrsinu dubljih epidermalnih lipida i bakterija. To je normalan tok(cak je i Silvio o tome pisao dok je bio na forumu).
Moras da promenis kremu. Hyseke ili Biobodi su ti najbolje resenje. Ustvari, Hyseke je najbolje resenje!
Iz prof iskustva ti govorim.
Do sada jos niko kome sam dala Dercome ili Hyseke nije imao problem!
Maki, razlika u kremama je u tome sto Avene ima, pored AHA i tretinoin, derivat vitamina A, koji super deluje na stvaranje akni, prodire cak do fibroblasta. Sastav Avene kreme je ODLICAN!
Reci mi tacno naziv te kreme. Do sada je mopj favorit bio Dercome, ali zbog ovog tretinoina, izgleda ce biti Avene. Obavezno nam prenesi i svoja iskustva.
Fici, vit A je masna supstanca......
Pozz
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Od sve muke kupio sam sve moguce novine o zdravlju i dr.
Pa me zanima da li je probao neko BIOTEN kapsule("kombinacija pivskog kvasca i beta karotena za otklanjanje koznih oboljenja")i CLYNDAMICIN MIP("antibiotik za problematicnu kozu")
Dragana sve si mi objasnila,hvala!
Odgovori