Pitanje za bivshe/sadashnje ROACCUTANE-ce?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

snezzana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 10:12 am

Post od snezzana »

Zdravo svima
Ja sam tri meseca koristila differin gel. Imam bubuljice (nisu tako strassne) i fleke i dr mi je prepisala differin gel. Ima poboljsanja, ali manje nego sto sam ocekivala. Skoro da nema novih bubuljica, i kad neka hoce da izadje ne bude strassno, ali fleke malo teze nestaju. Znam da ne moze to ici brzo.

Pissem zbog toga sto sam citala vase komentare o masnoj kozzi. Mozda bi trebalo probati sa DIFFERINOM. On isusi kozzu vec za nekoliko dana.

Koristila sam i hidrantnu kremu i zastitu od sunca pre izlaska napolje. Koza mi nije posebno masna pa mi je lice bilo strasno suvo, sve se perutalo.

Brine me samo leto, postojece fleke ce se jos pojacati, i onda na jesen sve ponovo.

Sigurno cu probati to sa aktivnim kiseonikom.
Mozda bi za nase probleme homeopatija dala neke rezultate?

Pozdrav
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

Andjela napisao: fedja,mozda bi bilo dobro da se malo uzdrzis od daljih komentara na ovu temu?

u pravu si Andjela, mozda sam ipak preterao... izvinjavam se svima koje sam uvredio...
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

ok, nije me bilo neko vreme, naime bio sam kod dermatologa (prof karadaglic) i prepisan mi je roakutan... ne bih da ponavljam da sam koristio bukvalno sve od lokalnih preparata, da sam pio antibiotike nekoliko meseci, itd... profesor je sam zakljuchio da je vreme za roakutan, dakle ja nisam nishta sugerisao...

tezak sam 76 kg i dobio sam sledecu terapiju 2x20 mg (40 mg) ujutru pre jela i 30 mg uveche pre jela... pitao sam profesora za onu varijantu da se umesto 1 mg po 1 kg telesne tezhine daje 0.5 mg ali on mi je rekao da postoji dve varijante doziranja i da nishta ne brinem... rekao mi je da su njegova iskustva sa ovim lekom fantastichna i da je samo 2 puta u karijeri morao da prekine terapiju i to zbog suvoce oka... naravno, rekao mi je da se klonim sunca i da slobodno mogu da se bavim sportom u hladu...
to je bilo pre 2 dana, ja josh uvek nisam krenuo sa terapijom jer cu narednih 10-ak dana biti pod stresom pa cu zapocheti terapiju kada prodju obaveze jer sam negde prochitao da je moguc pad koncentracije zbog leka, a koncentracija mi je neophodna u narednih 1o dana...
eto, toliko, sad slede pripreme za roakutan :)
ako mozete samo da mi pomognete oko toga shta mi je sve neophodno za terapiju roakutanom za vreme leta... imam apaisac za vlazhenje lica, vishijev zeleni shampon, seba med zeleni sapun za umivanje, ali me interesuje shta se pokazalo ubedljivo najbolje za suvocu usana???
naravno, ako imate neki predlog oko nekih drugih preparata koji su se pokazali bolji za vreme terapije roakutanom, rado cu vas saslushati...

pozdrav :))))
schoone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 11, 2008 8:59 pm

Post od schoone »

cao svima,da li neko moze da mi odgovori:pio sam roakutan 6 meseci.zavrsio sam terapiju pre oko 2 meseca.koliko je potrebno vremena da prodje da bi mogao da razmisljam o bebi?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

schoone napisao:cao svima,da li neko moze da mi odgovori:pio sam roakutan 6 meseci.zavrsio sam terapiju pre oko 2 meseca.koliko je potrebno vremena da prodje da bi mogao da razmisljam o bebi?
Mozes odmah da pocnes da razmisljas
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

za uzimanje roaccutane tokom leta koristi samo zastitne kreme protiv sunca i to je to. naravno, nemoj da bez potrebe boravis na otvorenom. slobodno se resi svih onih krema koje si koristio, ako ih i dalje upotrebljavas. a da, potrebno je da nanosis neku neutralnu kremu za kozu lica i neki stik za usne. verovatno ti je savetovano da mesecno kontrolises odredjene analize?
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

posto vidim da je frka za nova iskustva da se oglasim... ;]
da se ne bih opet ponavljao zasto ga pijem evo linka ka tom topicu: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 020#144020

poceo sa roakutanom 13. jula ove godine s obzirom da nisam planirao more ovog leta tj. nisam mogao da uzmem odmor, 90kg, zdrav i sve to, krvna slika kako treba... prvi mesec 80mg doza, 40 ujutru, 20 popodne, 20 uvece... Sad sam u drugom mesecu na 60mg.

Terapija je planirana da traje 5 meseci, od ovih 60 mg koliko pijem u drugom mesecu opada za po 10mg svaki mesec. Od nezeljenih efekata imam samo susenje usni sto resavam labelom i perutanje lica sto resavam Pantenol kremom. Ne stavljam nikakve zastitne faktore, ali i ne idem na sunce nesto preterano, iz gajbe do kola iz kola na posao i tako, na suncu provodim uglavnom vreme posle 18h i nisam primetio nikakve negativne efekte.

Pozitivni efekti su ohrabrujuci, vrlo retko imam aktivne upale, sve se smiruje, tu i tamo se pojavi neka upala i to uglavnom na mestima gde se nikad nisu pojavljivale, i ta mesta tretiram par dana sa eritromicin losiononm i sve se smiri. Sve u svemu, za sad odlicno.

Ono sto je jos lepse bez problema celu terapiju dobijam na recept od lekara opste prakse tako da me kosta 20 din po kutiji participacija. Po receptu se izdaju 4 kutije u pakovanju od po 10mg i nalazi se bez problema u drzavnim apotekama.

nisam primetio nikakve padove koncetracije, bolove kostiju, mucnine i razna druga cuda koja ljudi navode kao kontraindikacije i argumente zasto ne probati ovaj lek. jednostavno moras probati da vidis kako ces ti reagovati na njega, nema pravila osim da ce ti biti suve usne jer su to manje vise obavezni simptomi.

ako treba jos neki info iz prve ruke slobodno pitaj

8)
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

e, a kakva je situacija sa zelucem? mislim, da li roakutan izaziva neke teskobe u zelucu jer imam malo osetljiviji stomak...

imam povremeno gorushicu i to...

pozz
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

ja nemam nikakvih problema sa zeludcem u kontekstu ovog leka, a iskreno znam jos ljudi koji su pili i niko se nije zalio na probleme sa zelducem, a desava se i da ga popijem na prazan stomak mada se uglavnom trudim da to bude uz neki obrok. meni je recimo cesto bila muka dok sam bio na terapiji sa antibioticima tipa amracin i slicno, cak sam znao i da povracam, dok od roaccutana nikad nista za sada a s obzirom da se doza sada smanjuje iz meseca u mesec verujem da ce tako i ostati... inace ugrozenija je jetra nego zeludac od ovog leka.

takodje za hidriranje usni dosta dobro mi se pokazao i Eucerin, bolji je od labela tako da sam presao na to.
schoone
Novi član
Novi član

Post od schoone »

vojislava napisao:
schoone napisao:cao svima,da li neko moze da mi odgovori:pio sam roakutan 6 meseci.zavrsio sam terapiju pre oko 2 meseca.koliko je potrebno vremena da prodje da bi mogao da razmisljam o bebi?
da pravim ne samo da razmisljam...
schoone
Novi član
Novi član

Post od schoone »

schoone napisao:
vojislava napisao:
a da pravim bebu???????
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

schoone napisao:
schoone napisao:
vojislava napisao: Mozes odmah da pocnes da razmisljas
a da pravim bebu???????
Moze, naravno. To pravilo vazi samo za pacijentkinje