Murad

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

nikolabeograd napisao:Draga Dragana,
tema mog doktorata jesu retinoidi u lokalnoj terapiji.
Za neupalne oblike akni, znači sve do stadijuma papulo-pustuloznih koriste se retinoidi, benzoil peroxid, azelaična kiselina, tj. komedolitička sredstva.
Za upalne oblike, koriste se drugi preparati, ali ne retinoidi.
Toliko o konkretnom argumentu.
Pozdrav i srećno u učenju!
Ma dzaba taj doktorat, evo ispravke na osnovu sopstvenog iskustva:
1) Dermatolog sa niskog VMA mi je prepisao skinoren za gnojnice, dakle azelaicnu kiselinu, verovatno je i profesor, poshto su bila dva studenta medicine jednom kada sam dolazio na kontrolu, a bio sam par meseci
2) Isti doktor mi je prepisao i Dercome Clear, dakle i BP
3) Pre skoro godinu dana drugi dermatolog mi je prepisao kremu sa airolom i pantenolom koja se pravi u apoteci, dakle tretinoin
4) Na kraju sam zavrshio kod par dermatologa koji su mi predlagali roakutan, dakle ne jedan vec par njih, ali poshto mi je problem delovao mali, naravno da se nisam odlucio na ovo. Tome pribegavaju dermatolozi kad im dodjem s gorim licem nego pre njihovih terapija, ne znaju gde ce.
5) Kada sam bio totalno u ocaju, najvishe mi je pomogao jedan mladi dermatolog, sa radnim iskustvom od mozda godinu, dve dana, i to sa klindamicinom i oblogama od zalfije, i ihtiol mixturom od 3%

I na kraju mi je Normaderm sa salicium acidom preporodila lice (saznao od Dragane 15 za tu kremu na ovom forumu), i od skora Diacneal sa sve retinoidima koji su potpuno ocistili gnojnice.

Pozdrav i sve najbolje sa doktoratom, napomenuo sam shta prepisuju Vashe iskusnije kolege za GNOJNICE, iako su dijagnoze bile i papule i acne vulgaris, shto samo svedoci koliko tacne dijagnoze daju, primetio sam da prepisuju jedni od drugih dijagnoze, a gledaju u sve, sem u moje lice.

I odbacite sujetu, ovaj forum kao buducem dermatologu treba da Vam posluzi da pokupite preparate koji daju rezultate, a ne da se drzite strogo teorije, koja je jako zastarela s obzirom na to koliko se novih prozivoda u medicinskoj kozmetici javlja. Mozete li naci literatutu za dejstvo azelaicne kiseline ili je to nauci i dalje nepoznato?? Znate li uopshte koja je koncentracija retinoida u Diacneal kremi?? Jeste li ikada probali na sebi differin gel?? E da jeste znali bi koliko je jaci od Diacneal kreme, verovatno zbog znatno vece koncentracije adapalena.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

bobo001 napisao:DRAGANA,moj trenutni problem jesu oziljci,i to zelim sada da resim!Postojece akne sam sanirao Normaderm,kojim sam i sprecio pojavu novih,i sada nemam akni,s vremena na vreme po jedna ali to odmah zasusi!E sada ne znam kako bi mi lice bilo kada 15 dana nista ne bih koristio,jer nisam siguran da li su akne zauvek otisle od mene ili cekaju da izadju!Zato mi treba krema koja bi resila problem oziljaka i sprecila pojavu akni!Jer dzaba je da se ja resim oziljka ako mi se vrate silne akne!
Ne znam........
Vec sam ti rekao da za prvo vreme koristish Diacneal, pa onda jedno vece Dercome, drugo Diacneal, i ti opet zapitkujesh i u dilemi si?? Kreni Diacneal i prati situaciju, niko ne moze od tebe samog da odredi shta najbolje deluje na tvom licu, kad osetish da je stvar pod kontrolom, da lice vishe ne pece od vocnih kiselina, da ti je lice lepshe, znaci nakon mesec dana otprilike, kreni sa 10% i Dercome-om, da ne bude da si uzimao za dzabaka, a krema je sigurno dobra. I onda malo ovo malo ono :lol: :lol: :lol:
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Nikola,
prvo zelim da ti pozelim puno srece sa doktoratom. Drugo, mislim da u ovom slucaju nisi sujetan, posto sam ja, zaboga, samo kozemticar, a dobro znamo kako se dermotolozi odnose prema kozmeticarima.
Na moju veliku srecu, nije uvek tako, pa ja imam tesnu saradnju sa dermatologom, od koje sam dosta naucila, i ne bhi pisala bezveze da praksa nije pokazala sta je dobro.
Inace, na ovom forumu su uglavnom dobronamerni ljudi, koji razmenjuju medjusobna iskustva, i mi se nismo navikli na takve komentare. Ako je neko pogresio, ljudi su uglavnom NA LEP NACIN ukazivali na gresku, a ne na tako cinican nacin. Pa da se setimo samo price o SPF. Isto si imao komentar "da naucim malo bolje", a u stvari sam ja uprostila a ti dao definiciju iz knjige.
Inace, ja ne smatram da sam pogresila, posto su meni mnogo vazniji rezultati od literature. A takvu terapiju nisam izmislila.
Emi, ja nisam kompetentna da ti odgovorim na takvo pitanje, mogu samo iz iskustv, kao nekoga ko je imao isti problem, da ti kazem. Ja sam dijagnozu PCOS dobila nakon prestanka konzumiranja pilila, a pre nisam imala problema.Dakle imam lose iskustvo sa pilulama. Jedno je sigurno,ako imas problem i sa licem, koji je vezan za PCOS, pilule ce ti pomoci. Mnoge moje drugarice su se uspesno izlecile. Moj savet ti je da pogledas ginekologiju, tamo se bas pisalo o tome kako se kod nas olako daje ta dijagnoza.
Bobo, probaj Makijev savet. Koristi u prvo vreme Avene Diacneal, ali nemoj duze od 2 nedelje. Posle nastavi sa Dercome active i bice OK. Ukoliko ti se bas pojavi neka akna, aplikuj Avene samo lokalno, na aknu.
I obavezno krem sa SPF!!!!!!! Ali ne onaj masni! :D
Veliki pozdrav,
Dragana
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

:D :D :D
Hvala Dragana,uzeo sam danas Sebamed kremu za zastitu i pocinjem sa Avene,za pocetak,pa cu videti da li ce mi trebati Dercome!
Pozzzzz
rajci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 10:18 pm

Post od rajci »

Ljudi sta ja da radim!!!!! Skoro sam se prikljucila ovom forumu. Dve godine sam se lecila u kotodermi, u pocetku je bilo bolje ali se posle opet pogorsalo, zatim sam isla u u Zavod u Dzordza Vasingtona, tu mi nista nije pomoglo,pa sam koristila kozmetiku afrodita, pa sam 2 godine isla kod doktora Lalosevica,pila sam amracin ,koristila losione klindamicin, eritromicin, doroslovac, dercome clear, benzoil preokside, i jos neke kreme,pa mi je doktor na kraju varatio amracin i ja sam odustala. Onda sam isla u dom zdravlja u Zemunu,tu sam dobila airol,skinoren, i neki prepaprat sa cinkom,i imala sam tretmane tecnim azotom, ali mi tu nista nije pomoglo, zatim sam koristila GARNIER pure na bazi krastavca za masnu kozu, to mi je malo smirilo kozu! Sada trenutno idem u Zavod za kozmetologiju i dermatologiju u Avalskoj na Slaviji(to su mi preporucili sa VMA),koristim losion 1%klindamicin, masku(krecno mleko sa klindamicinom),i imam hirurske intervencije na licu koje su jako bolne(direktno u lice mi ubrizgavaju antibiotik) vec sam ih imala 15,lice je mnogo bolje,ali vec gubim strpljenje. opet sam imala terapiju sa amracinom. I kada nemam intervencije idem na tretmane elektroforeze i tecnog azota! Sta da radim??????? sada su mi ostali uglavnim oziljci na obrazima i bradi (dok mi je T zona cista, na celu nemam nista),na obrazima mi se ponekad pojave potkozne bubuljice,koje su jako bolne!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Trenutno ne mozes nista da radis, zato sto si vec na terapiji u Avalskoj. Kada zavrsis terapiju, i kada ti preporuce kucnu negu(ako ti kojim slucajem ne odgovara) onda se javi.
Jesi li proveracala hormone?
rajci
Novi član
Novi član

Post od rajci »

ne,nisam. Nesto mi je doktorka spominjala,ali je posle rekla da nije potrebno. Stvarno ne znam sta da radim! Polako gubim strpljenje, i imam komplekse, bojim se da ne padnem u depresiju. Non stop sam pred ogledalom, opterecena sam licem. Sad mi je mnogo bolje u odnosu kakvo mi je bilo pre 5 meseci, ali me nerviraju oziljci,i te potkozne bubuljice koje mi izlaze,one se cak i ne vide toliko ali su jako bolne.
cvetic75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 5:05 am

Re: Avene sa tretinoinom

Post od cvetic75 »

nikolabeograd napisao:Dragi forumaši,
preparati sa tretinoinom (pa i ovaj Avenin proizvod) se koriste isključivo za acne comedonica,znači akne gde dominiraju komedoni. Kod gnojnica uopšte nema efekta. Drugo, koža je fotoosetljiva u ovom godišnjem periodu. Treće, kao mnogo efikasniji i bezbedniji retinoid koristi se adapalen, odnosno zaštićen preparat pod imenom Differin.
Dragana, obnovi retinoide! :roll:
Ja sam nova na ovim forumima ali moram se sloziti sa Nikolom. Moj dermatolog (dr. Šer iz Dž.Vašingtona) mi je prepisao ovaj gel uz dnevnu kremu za moj tip kože i moram reći da su rezultati neverovatni. Prvo šta se dešavalo je to da mi se koža peruta i bilo je veoma neprijatno kada sam morala da izlazim negde napolje. Ali posle jedno nedelju dana takvog stanja uglavnom mi se peruta samo još na pojedinim mestima gde imam fleke od ranijih akni što je super jer mi se super isčistila koža. Pojavilo mi se par akni koje nisu bile bolne i upaljene i brzo prolaze. Sada je prošlo malo više od dve nedelje i ja sam prezadovoljna. Mislim da će mi trebati još jedna doza ovih preparata da bi bilo baš ono do kraja pravo. Inače Adopoleu gel i ta kremica su me koštale oko 1000 dinara tako da stvarno nije skupo da se proba. Eto to je moje iskustvo.Mozda nekom pomogne. :D
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

bump

Jesu li nekome pomogle Murad -ove vocne kiseline oko fleka i oziljaka od akni?
rajci
Novi član
Novi član

oziljci

Post od rajci »

I mene interesuje to za murad i oziljke, meni su na sajmu kozmetike preporucili na njihovom standu exfoliating blemish treatment gel (54evra) da mazem svako vece a po danu nemasnu toniranu kremu oil free sunblock spf 15 sheer tint ( Da li neko zna koja je cena te kreme? Posto se dvoumim da li nju da uzmem ili Avene lotion claenance anti shine, bila sam dobila tester i jako je dobar....)
zeljka.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 10:36 am

uh strava

Post od zeljka.r »

Ljudi kupila sam Muradovu penu za ciscenje lica sa narom. EXTRA JEE.
Pena za ciscenje i tonik za toniziranje u jednom,ah,kako je strava. A mirise na biljku nar, a nije parfimisan. Ej ljudi bar ovi Cleanseri nisu skupi, a rekli su mi da ce trajati duze od 6mes. Uzela sam za pocetak ovo, pa cu se navuci i kupiti jos jos jos MURADAAAAA
Zeljana
zeljka.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 10:36 am

Post od zeljka.r »

Ee Rajci i meni su preporucili da uzmem tu toniranu kremu jer nema ulje, a ima zastitni faktor. Jos se nisam odlucila da je uzmem, a cena je oko 1900 din. Rekli su mi da moram da stitim lice jer ce moji tragovi od akni da jos potamne. A posle cu na kiseline,a ko ce sve to patiti nemam pojma,al vrediiiii
Zeljana
rajci
Novi član
Novi član

oziljci

Post od rajci »

Ja sam vec odustala od murada, uzecu neku kremu mother of pearl cream za oziljke ima je u Americi, moze da se naruci preko neta, a za masno lice Cataphil losion....
alessandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 02, 2007 10:35 pm

Post od alessandra »

Ljudi, ja imam problema sa aknama (kao i svi vi :( ), imam ih po bradi, one bolne i velike, mitisere i prosirene pore i sitnije bubuljice na celu. Obrazi su mi cisti. Isla sam na terapije muradovim kiselinama, dve do sada sam uradila ali nisam videla neke bog zna sta rezultate, cak mislim da mi je nekako crvenija koza, mada mi je jedna devojka rekla da kiseline kao "izvuku" neke bubuljice, a tamo na terapijama su mi rekli da ce poboljsanje uslediti nakon treceg tretmana. Ono sto mene zanima je:

-kako bi koza trebala da reaguje tokom tih tretmana
-sta bih mogla da koristim izmedju tretmana tj. kao kucnu negu
-zasto mi je koza i dalje masna

Zna li neko od vas da mi odgovori???? Please.... :-?
Odgovori