Skvo, nista ne brini, da nema Nikole, ja ne bih znala koliko ne znam.
Nikola, bila bih ti zahvalna kada bi nam dao neki konkretan agrument da su tvoje tvrdnje ispravne. Posto, moji klijenti sa dijagnozom acne vulgaris ili gnojanice najpre idu kod dermatologa na pregled i obicno kao terapiju dobiju Benzoil peroksid ili Tretinoin, pa se tek onda rade neke tretmani tipa enzima, kiselina.....Sto znaci, tretinoin ne preporucujem ja, vec dermatolog.
Zatim, koncentracija tretinoina u komercijanlim preparatima je jako niska, pa cim se nalazi u slobodnoj prodaji, moze da se koristi.
Dragana, slazem se sa tobom APSOLUTNO, zato mislim da je duznost svake apotekarke, dermatologa ili kozmeticara koji preporucuje kremu sa tretinoinom da upozori na rizike. A stvarno mislim da Makkiju i Bobi nije potrebna kontracepcija
Jos, tretinoin se koristi u tretmanu akni jos dok sam ja bila jako mala.
Dragi Bobo, ti kada si meni poslao pp rekao si da su tvoj problem oziljci od akni, posto si primarno stanje lepo sanirao Normadermom. Zato sam ti ja rekla da mozes da uzmes Decome active. Inace, ne slazem se sa izjavom da su kiseline za sve osim za akne, posto meni licno mnogo pomazu u saniranju svojih niidentifikovanih akni. Konkretan primer. U subotu su mi se pojavile 3 ogromne ruzne akne oko usta, i mnogo sam se iznervirala. Lokalno(samo na njih) sam aplikovala 40%vocne kiseline po Muradu, nakon toga Muradov gel za akne(koji sadrzi kiseline+tretinoin), dosla kuci uvece stavila Dercome active na citavo lice, i u nedelju se probudila bez njih!!!!!!!!!!! I bila sam jako srecna. Sada je ponedeljak, ja cak nemam ni flekicu na mestu gde je bila akna.
Inace Dercome Active koristim po potrebi, kada mi se pojave akne iz dobro poznatih razloga(nama devojkama). Sve u svemu, Bobo,koristi kremu koja ti vise prija. I nemoj da se nerviras, to utice na ten! Budi veseo i nasmejan kao i uvek.Vidis kako se ja ne nerviram, nego moram stalno da obnavljam.
Pozdrav svima!