Murad

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

@lu
Ne znam ja cu ti dati nekoliko razloga da ne uzmesh Murad:
1. suvishe je veliko i skupo pakovanje, da bi rizikovala da ga kupish pa da ti ne odgovara
2. gelovi ne hidriraju lice kao kreme, zapravo uopshte ne hidriraju vec stezu i sushe
3. isuvishe je agresivnih sastojaka grupisano na jednom mestu, a i sama rec u nazivu "Exfoliating" govori da je agresivan
4. niko nije vec probao na forumu i nemash iskustvo u koje mozesh da se koliko toliko uzdash

Najbolje bi bilo da nadjesh testere i od Murada i od Avene pa da odlucish. Ipak dati oko 3500din. nije isto kao 1000din. :P
P.S> Nemoj pogreshno da me shvatish, nemam nishta protiv čika Murada, samo dajem svoje vidjenje novonastale situacije :lol:
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Bas ste svi jedno VELIKO srce-tako ste mi brzo odgovorili !!!!
Ma meni je stvarno "murad"mnogo skup, a i ovo sto makki kaze radi se o gelu , a setila sam se da mi je lekarka rekla da izbegavam gelove...Ma ne znam ,poludecu...Uzela bih ovaj Avene al' me plasi tretinoin.......MUKA!!!
...jos malo cu da krckam sve to u mojoj glavi.....MADA BIH TREBALA DA UZMEM NESTO SA KISELINEMA zbog neravnina od proslih akni !!!
POZDRAVLJAM VAS !!!!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Moram da se ispravim. U prethodnom postu sam napisala da sada savetujem moje klijente da uzmu Avene Diacneal, medjutim, danas sam se kosultovala sa profesorkom Goranom, i ona je za tu kremu imala samo reci hvale, medjutim, upozorila me je na to da ta krema ne sme da se koristi stalno kao dnevni ili nocni krem, vec da je to TERAPIJSKI KREM koji nije za dugotrajnu svakodnevnu upotrebu. Posto smo bile u guzvi, obrazlozice mi naknadno razloge.
Inace Muradov gel sam bas danas probala, posto sam imala neke uzorke. Probala sam na sebi, posto su mi se pojavile neke nedefinisane akne gnojanice oko usta( sto inace nije karakteristicno za moju posnu kozu :o ), i moram reci da je sjajan, ali samo za LOKALNU UPOTREBU. Dakle, stavlja se samo na problematicnu regiju, odnosno aknu, i deluje tako sto ubrzava eksfolijaciju pa se bubuljica jako brzo isusi i izgubi.
Dakle, Lu,demantujem se, za tvoj problem nije ovaj gel.
Mora da se trazi drugo resenje.
Pozz
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Eto, izgleda da ipak ima nesto u onome sto sam ja nasla o Diacnealu...
Hm, mozda je onda ipak bolje Cleanance K, i on ima vocnih kiselina, ali manje je agresivan.
Dragana, HVALA na informaciji, od velikog je znacaja...
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

I da, da li da je ja ipak uzmem za podrucja, gde lojne zledze previse rade, kao brada na primer? Videla si moju kozu...
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Istorija se ponavlja-kada sam uzeo Dercome Activ navedena je nekolicina razloga zasto to nije za mene i ja batalim nju,danas kada uzmem Avene desi se ovo!
Mazati je ili ne,pitanje je sada?!
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Ljudi ja samo znam da mi je lice cisto, da je belo, nikad lepshe, nikad nije delovalo mladje, i shto je najvaznije da na kutiji od Avene-a pishe "da se nakon 2 meseca upotrebe vide rezultati" i na srpskom i na engleskom, prozivodjac nije naveo nikakvo ogranicenje u upotrebi.

Ako je treba prorediti, cucemo razloge, ja cu je koristiti za pocetak svako drugo vece, mozda i redje ako se pokaze da nema potrebe za cescom upotrebom, u kombinaciji sa Avene Cleanance K najverovatnije. Ali, otom potom. Cekamo nashu dragu Draganu :lol: da sazna razloge :P Pozdrav svima.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Makki, bez uvrede, ali mislim da je pocetno stanje tvog lica bilo gore nego na primer moje i nenino, tako da je Dragana mozda mislila samo da nas upozori da ne pohrlimo odmah svi za tvojim primerom.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Ljudi, da se razumemo, nema ja nista protiv Avene kreme, nego sam Vam samo prenela sta mi je doktorka rekla. To jeste medicinska kozmetika, i koristi se kao terapija.
Sto znaci, Skvo, ti ne bi trebala da je mazes po citavom licu, vec samo lokalno na problematicnu regiju.
Bobo, tebe nisam videla, ali po tvom opisu bih rekla da je tebi potrebna krema sa vocnim kiselinama. Sada, da li ce to biti Avene ili Dercome, ili Hyfac ili bilo koja druga krema, to je stvarno manje vazno, vazno je da ti prija.
Kada se vidim sa profesorkom, pitacu je za Avene. U svokom slucaju, kada se kaze terapijska krema, misli se na kremu koja ce se koristiti izvesno vreme, a nakon toga ce se preci na neku dnevnu ili nocnu kremu. Terapijse kreme sluze za saniranje problema koji je u akutnom stanju, stoga je jako vazno da se ne zaleti neko ko ima manji problem.
Makki, meni je jako drago sto je tebi lice super, kako i da ne bude kada krema ima dobar sastav, ali, Skvo je bila u pravu. Ona nema problema primarnih akni, vec samo Whiteheads i Blackheads. U njenom slucaju je bolje da je maze samo lokalno.
Javljam kad jos nesto saznam.
pozz
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Dragana hvala na razjasnjenju situacije, sta bismo mi bez tebe! :)
Videcu da je redovno mazem na nos, celo, bradu i deo obraza uz nos gde su mi prosirene pore, a da ostatak lica ne mazem, mozda jednom nedeljno..
Sad sam bila na sajmu kozmetike, mislila sam da ce biti mozda Avene kozmetike, ali nije bilo.
nikolabeograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:31 pm

Avene sa tretinoinom

Post od nikolabeograd »

Dragi forumaši,
preparati sa tretinoinom (pa i ovaj Avenin proizvod) se koriste isključivo za acne comedonica,znači akne gde dominiraju komedoni. Kod gnojnica uopšte nema efekta. Drugo, koža je fotoosetljiva u ovom godišnjem periodu. Treće, kao mnogo efikasniji i bezbedniji retinoid koristi se adapalen, odnosno zaštićen preparat pod imenom Differin.
Dragana, obnovi retinoide! :roll:
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

ne znam, da li bi trebalo da tek tako jedni drugima preporucujemo retinoide, posto njihiva upotreba zahteva koriscenje kontracepcije, za vreme i par meseci posle upotrebe. Mislim da ipak sve treba uraditi pod nadzorom lekara. :o
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Dragana Petrovic ja verujem forumu,narocito DRAGANI 15 , makkiju i drugima -oni su moji lekari!Mene su dermatolozi unistili tako da im ne verujem!
Ljudi sa foruma me nikada nisu videli a ucinili su cudo za mene,dok dermatolozi koji su pomno posmatrali moje lice nisu nista ucinili,zato batali tu tvoju teoriju.

Nikola OK,shvatili smo da nisi za Avene,doduse iz nepoznatih razloga,ali ajde!

DRAGANA 15,da li se slazes sa izjavom da je Dercome Active "za sve osim za akne"??????????Uopste ne znam sta da radim,tj.sta da mazem!Ne znam sta je bolje za moj slucaj!Uzeo sam i Avene,ali ne mazem dok ne nadjem neku kremu sa spf!Srecom,javljaju za naoblacenje!Treba to iskoristiti,zar ne.
Pozdrav
P.S.nije mi bio cilj da zvucim negativno,ali me izjave poput dragane p.lako iznerviraju!Valjda zbog loseg iskustva zbog dermatolozima.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

@Dragana Petrovic
Vec nam je Dragana 15 rekla da DEVOJKE KOJE PLANIRAJU TRUDNOCU NE SMEJU DA KORISTE AVENE DIACNEAL ZBOG RETINOIDA, ali eto nije zgoreg ponoviti :P

I svi smo ishli godinama kod dermatologa, ne jednog nego preko 10, pa smo zbog njihovog poznavanja materije, koja se svodi na proizvode pre 20 godina, kada su studirali, prinudjeni da trazimo savete po netu. Da ne pominjem da prepisuju sapune, a da ne prepishu hidratantnu kremu iil kremu s airolom, a da ne savetuju zashtitu lica sa UV kremom danju, ili kljokanje dovicinom par meseci a da ne upute na kontrolu krvi na par nedelja. Dakle, mene je u mnogome sreca posluzila da prodjem bez tezih posledica, kako su me mnogi shkolovani dermatolozi lecili. Naravno cast izuzecima, ima i dobrih dermatologa, ali meni, na moju zalost, nijedan njihov savet nije reshio problem, mada sam dosta (najvishe kako ne treba leciti) naucio i od njih. Kada sam koristio preparate sa kortikosteroidima mesec dana upravo me je ovaj forum spasao jer sam saznao od Dr. Gorane i Mr. Silvia da se smeju koristiti samo sedam dana, shto je moj dermatolog prevideo. Poz.
Poslednja izmena od makki u Ned Okt 15, 2006 9:31 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Koliko se ja secam doticni je i ranije koristio priliku da protivreci Dragani15, tako da je najbolje ignorisati ga. Ako ima neki problem sa njom, neka ga sam resi...
Odgovori