Make up uz kaficu ;)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Lu napisao:Da,da ..taj...Beige clair 71-posto ja imam UZASNO beo ten....pa kad uzmem tamniji puder izgledam zamazano...Kutijica je crna sa nekim ljubicastim sarama...kosta 900i nesto din.Skoro 1000.
Kazem ti meni je bas super!!
A koji ti je taj lovely matt?(na brzaka sam preletela saij...pa nisam nasla...)
Lu,
gde si kupila taj puder?
Nigde nisam nasla tu nijansu Beige clair.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

Andjela napisao:Kako ce puder leci na lice mnogo zavisi i od podloge. Ako je previse suva, puder nece imati dobru podlogu pa ce biti mozda brasnast, ako je opet previse masna, koji god puder da stavis na lice, taj sjaj ce vremenom probiti preko pudera.

Andjela, mozes li i meni molim te pomoci!imam dva pitanja, kako mogu znati da li mi je koza dehidrirana?znam da mi je masna ali me zateze kad se umijem pa mozda to bas znaci da je dehidrirana? Ovo te
pitam jer sebi trazim podlogu za puder jer predpostavljam da ako trazim podlogu mora biti prilagodjena stanju koze, npr dehidirirana, masna, suha itd??HVALA PUNO
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Moje misljenje je da su masne koze uglavnom i dehidrirane zbog mase preparata koje koristimo. Zato mislim da hidrirajuce kreme ne mogu da stete. Eto ti odgovor. Uzmi nemasnu hidratantnu kremicu. :wink:
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

E HVALA:)! mozel becutan krema, nekako me nje najmanje strah jer mi koza jako osjetljiva polsije svega sto je prosla?imas li ti neki prijedlog mozda slucajno:)?hvala opet:)!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Molim i drugi put :wink:
mislim da becutan nije nemasna. Eto, normaderm npr. Hyseke 25,Apaisac ili najblaza varijanta sebamedov hidrogel.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

HVALA, evo bas sam onda pogdila kupila mi mama hidragel sorbet od diora, pise ultrahyidratant, samo ne zanm sta znaci ovo sorbet, ali cim je gel sigurno nije masno....
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Ako te zateze koza pri umivanju, to je jasan znak da je dehidrirana, imam isti problem. Koristim Avene Hydrance Light kremu - ona je dobra kao podloga za sminku a imas i Avene-ovu hidrantnu masku kojy mozes povremeno da stavljas. I koristi neko blaze sredstvo za umivanje, nesto za osetljivu kozu. Beccutan nikako! To je premasno.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

a jel moze ovo moje od diora, ja imam sitne bubuljicice, skroz sitne,nevidljice, hocel taj hidratantni gel smetat?HVALA
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Ne verujem da ce smetati! Sem ako nije komedogen ili tako nesto, mada cisto sumnjam. Jedino sto je ovaj Avene koji ja koristim jeftiniji...
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao...

izvinite sto upadam na temu.htela sam da pitam koji se puder od onih koji ste koristili pokazao kao najbolji sto se tice prekrivanja i postojanosti na licu.
moj "max faktor colour adapt" se i nije bas pokazao kao mnogo dobar u oba slucaja.nije los,ali...

hvala unapred! :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

tarcika, meni se colour adapt uopste ne svidja. Na ovim prostorima :) je dosta hvaljen colorstay- revlon (bez ulja i ne zatvara pore), mada ako ti lice nije bas problematicno uzmi neki laksi. Devojke su pricale o jos nekim puderima, ali ja sam se zadrzala na ovom.
aanchiee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 12:37 am

Post od aanchiee »

Ja koristim Maybelline pure makeup i fin je, lagan na kozi mada ne pokriva promene na kozi u potpunosti. Ne zatvara pore i cini mi se da je idealan za osobe sa ne preterano problematicnim tenom.
Prosli puder mi je bio Revlon colorstay i sigurno bih ga ponovo uzela jer pokriva apsolutno sve promene na kozi a opet je nekako ne opterecavajuc na kozi. Rekoh koristila bih ga ponovo ali posto mi se lice malo (pu pu da ne cuje zlo) sredilo, sada koristim ovaj malo laganiji pure makeup.
Srecno u pronalazenju idealne sminke!!!
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

tara-bg napisao:
Lu napisao:Da,da ..taj...Beige clair 71-posto ja imam UZASNO beo ten....pa kad uzmem tamniji puder izgledam zamazano...Kutijica je crna sa nekim ljubicastim sarama...kosta 900i nesto din.Skoro 1000.
Lu,
gde si kupila taj puder?
u DM-u, u Srpskih vladara-ugao sa Kneza Milosa!..Verovatno ima u svakom DM-u!
Pozz
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

tara-bg napisao:
Lu,
gde si kupila taj puder?
u DM-u, u Srpskih vladara-ugao sa Kneza Milosa!..Verovatno ima u svakom DM-u!
Pozz
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

hvala vam puno na savetima.probacu taj revlonov,mada nemam dosta problematicno lice,ali volela bih da mi puder "napravi" bas dobar efekat. :lol:
ja koristim taj max faktor i mislila sam da je to sve sto jedan puder moze da pruzi,ali kada sam probala tetkin "vichy"-flexilift teint,videla sam da je efekat prekrivanja daleko bolji.
kakvo vam je iskusvo sa vichy tecnim puderima?jel je dobra ponuda nijansi?

hvala jos jednom.. :wink:
Odgovori