Make up uz kaficu ;)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

An@ napisao:@ PLESAČICE jel koristiš SKINOREN 2x dnevno?

Ja sam ga koristila ali koliko znam ne bi smela da ga nanosiš u toku dana i da sa njim izadješ na sunce!!

Meni moj dermatolog rece da nije stetno skinoren pa na sunce,a koristim ga dva puta, ujutro i navecer sto znaci uvijek mi je na celu? valjda bi mi doktorica rekla da ne smijem na sunce, mozda ti mislis na suncanje pravo ili?a nisam primjetila neku rekaciju kad izadjem na sunce?prepala sam se sad, molim te pojasni?HVALA
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

jos nesto, kazes koristila si skinoren, nakon koliko si primjetila rezultate i jel ti pomogao?hvala
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

Joj kako si me sad prepala, sta se moze desiti ako sam izlazila na sunce sa skinorenom?imal kakvih posebnih stetnih djelovanja?:( mozda mi je usporilo djelovanje?
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Andjela, koji bi mi puder preporučila za ovo toplo vreme, treba mi neki čija je tekstura nalik na Revlon ColorStay, samo da bude malkice lakši, i naravno da postoji i u oil-free varijanti? Nije mi bitno da ima neku veliku pokrivnu moć, koliko mi je važno da dobijem što prirodniji i baršunast izgled kože.
Hvala unapred :)
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Koristila sam 9 meseci,negde sam ti to i napisala,vide se rezultati posle par meseci na pr posle 3 meseca , ne secam se vise....

Cini mi se da mozes da dobijes alergiju ako ga stavljas leti i izlazis na sunce, ali ne znam..proveri .Raspitaj se kod dermatologa!Ovde kod nas u Bg dosta lekara preporucuje taj SKINOREN!

Meni je pomogao...ali posle sam ja ipak imala neke upale pa mi on i nije bio vise za to....

Inace, obavezno posle 8-9 meseci se mora prestati sa koriscenjem tj napraviti pauza
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Devojke, pomagajte.
Imam problema da nadjem maskaru, jer imam osetljive oci.
Probala sam mali milion marki i nista-posle izvesnog vremena oci pocnu da me peku :(
Cula sam da La Roche Posay
ima posebnu maskaru za osetljive oci ali ne znam gde da nadjem
tu kozmetiku u Bg.
Ako neko od vas zna, neka javi. :D
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

nenna napisao:Andjela, koji bi mi puder preporučila za ovo toplo vreme, treba mi neki čija je tekstura nalik na Revlon ColorStay, samo da bude malkice lakši, i naravno da postoji i u oil-free varijanti? Nije mi bitno da ima neku veliku pokrivnu moć, koliko mi je važno da dobijem što prirodniji i baršunast izgled kože.
Hvala unapred :)
Do koliko para nenno? :roll:

Tekstura ColorStaya i slicnih pudera ne bi bili dobri za ovo toplo vreme, trebalo bi ti nesto laganije, mazljivije. Tekstura ColorStaya malo zacementira lice i nije bas za vrucinu. Kako ti je ispala ona mesavina pudera koju si spominjala ?

Mozda neka tonirana oil free krema ili Borjois od jeftinijih :), a Estee Lauder od skupljih?:(
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

tara-bg, ja tu kozmetiku nigde nisam videla.. Kazu da ima po bolje snabdevenim apotekama, al ja ne vidoh nigde.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Andjela, nije mi bitna cena, jer imam neke "bitne momente" ovih dana i moram da blistam, al ajde da kažem, do nekih 30-tak evra.

Mešavina ColorStay-a i Manhattana je skroz OK, ali Revlon mi je pri kraju, imam za još max par stavljanja.

Danas sam bila na sajmu, tj. bazaru, i gledala pudere, sve prodavačice su htele da mi uvale neke od MF-a, L`oreala ili ovaj novi vodeni Maybelline. Bezuspešno... mislim se ja, moram prvo da "overim" odluku na forumu. :D
Mada je taj Maybelline nešto baš jeftin, oko 600 dinara, ali ne znam koliko bi meni odgovarao.

A kome treba, na skoro svakom kozmetičkom štandu na bazaru imaju i Revlon ColorStay (Soft flex) i cene su od 1000 do 1350, kako gde.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Lovely matt bourjosi mi jako dobro izgleda za leto...
merry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm

Post od merry »

PLESAČICA napisao:jos nesto, kazes koristila si skinoren, nakon koliko si primjetila rezultate i jel ti pomogao?hvala
ja koristim skinoren vec dve nedelje.dermatolog sa VMA mi je preporucio protiv bubuljica i tamnih fleka na licu ali mi nista nije rekao u veyi sunca,inace mi prija
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

skvo napisao:Lovely matt bourjosi mi jako dobro izgleda za leto...
Toliko brandova i toliko podvrsta u okviru svake kuće, da stvarno ne znam šta da kupim. Sad vidim, kaže Andjela da je Estee Lauder prava stvar, i košta oko 2500, što je potpuno OK, imajući u vidu da mi je jedna bočica ColorStay-a trajala nekih 6 meseci, a stavljala sam ga skoro svakodnevno.

skvo, gledala sam taj Lovely matt, i nekako mi deluje mnogo praškasto... možda grešim, drugačije je kad se proba na ruci, a druga priča na licu preko dnevne kreme.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Setila sam se i ArtDeca. Koliko sam probala na ruci, ne deluje lose, ne pokriva bog zna sta, ali mi se cini da nije tezak. Ogradjujem se od ovoga, jer ga nisam probala na licu.

nenno, pa gde nadjose da nude MF pudere sad, pa to je filmska sminka, teska sminka, te prodavacice ko da za druge pudere nisu cule. Mogu misliti kako bi se lice borilo za trunku vazduha po ovakvom vremenu. Uzas.

E, ok....30 eurica, to je vec mnogo bolji i veci izbor i sto je najvaznije, dobices kvalitet, a to je ono sto treba posebno vama sa osetljivijim licem.
Da sam na tvom mestu, ako ikako mozes da 'nategnes' jos jedno 100 , 200 dinara i onda imas veeeeeliki izbor zaista kvalitetnih pudera. Idi u onu parafimeriju kod palate Albanija, tamo imaju odlican izbor proverenih marki. Svaka marka ima oil fri varijante. Ja sam , licno, zaista prezadovoljna sa Estee, probaj da stavis malo od testera na ruku da vidis kako klizi kao barsun:)
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

meni on bas niej izgledao praskasto.. ne bi mi se svideo da je tako.
Ko zna, mozda je to bila neka druga tura :roll:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Kako ce puder leci na lice mnogo zavisi i od podloge. Ako je previse suva, puder nece imati dobru podlogu pa ce biti mozda brasnast, ako je opet previse masna, koji god puder da stavis na lice, taj sjaj ce vremenom probiti preko pudera.
Odgovori