Make up uz kaficu ;)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Pa nisam ni mislila da kupim cetku za 200 dinara, ali da ne bude ni 2000 ;)
Inace, danas sam bila u apoteci kod Kalenica gde je bila promocija dr Murad.
Od njihove promoterke dobila sam tester nocne kreme sa vocnim kiselinama, dnevnu kremu i kremu sa spf koja se maze preko ove dnevne.
Nije mogla da poveruje da je diacneal bio prejak, i rekla mi da je normalno to sto mi se desavalo, ne mislim tako ali ajde...
Sve u svemu, znam ja da se Murad kvalitetan i tako to, ali ta devojka/zena, ne znam nije puno starija od mene, ima kozu jako slicnu mojoj. Ona radi u Muradovom centru.
Ima jako prosirene pore, mozda i vise nego moje, par oziljaka na obrazima, koji izgledaju kao velike pore nepravilnog oblika, po obrazima flekice, kao blaga crvenila, od bubuljica koje su prosle. Nije joj bila preterano masna koza tada, ali verujem da je stavila nesto za matiranje.
Sve u svemu, verujem ja da ce mi ove kreme biti super, ali koza je takva kakva je, i moja nikada nece moci da bude savrsena. Maaaali je broj ljudi sa takvom kozom.
tako da mi ne pada na pamet da dam 3000 za kremu, postoje jeftinije koje ce imati slican ucinak.

Trenutno razmisljam o italijanskoj kozmetici Nature's. I kad kupim kremu, javicu kakva je.
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Andjela napisao:Shiseido je vrhunski, ne verujem da ce tu biti promasaj arwena.

Ja sam izgubila kriterijume sto se pudera tice od kad sam odlucila da na njima ne stedim i kupim svoj prvi skupi ali skoro savrsen Clinique. On mi je odlican za zimu, a za leto preporucujem svima koji mogu da izdvoje malo vise para za puder koji je lagan toliko da ga uopste ne osecas na kozi, barsunast, svilenkaste teksture, srednje pokriva ali ODLICNO ujednacava ten - jednom recju Estee Lauder.Slika

Jeftinija varijanta a ne tako losa , za moj ukus, bi bili puderi Borjois, oni su lagani koliko sam mogla da procenim kad sam probala tester, ali ne znam kako pokrivaju i kako ujednacavaju ten jer ih nikad nisam koristila.
Andjela, koliko kosta E. Lauder i da li mislis na tecan ili compact?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Mislim na tecni. Ja imam njen Individualist, boja fresco, broj 01. Pise da je za sve tipove koze, mada Estee ima i puder za masnu kozu. Platila sam ga oko 2500.din.

Kod njenih pudera je mali problemcic to sto im je najsvetlija nijansa malo tamnija za devojke koje imaju izrazito svetli ten. To je jedina mana, sve ostalo je savrseno:)
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Andjela, a gde si ga kupila po toj ceni?To je odlicna cena za taj puder?

Nego, ne znam je li neko koristio Artdeco senke za oci...Mislim da su odlicne a i cena im je super kada se kupuju bez onog uloska...ili kako se to vec zove..:)Ali boje su fenomenalneeee:)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Kupila ga u Negriti, znas ti mene:) ... mada sam videla jedan koji je kostao oko 3.000. Ne znam koji je bio u pitanju, ali njeni puderi se krecu u okvirima tih cena , od 2500 do 3000. Ali zaista su po pitanju ujednacavanja tena sjajni.Lagani, ne osecas ih na kozi, ma super stvar. Bez parfema, bez ulja. Meni su odlicna varijanta za ove toplije dane koji nam stizu.

Anci, ja nisam nikad koristila te senke ali sam sa vise strana cula da su odlicne. Mada su se kao dobre pokazale i Deborah i Dior. Ja se i dalje drzim dobre stare Aure ,bordo mat senka koju vise na zalost ne proizvode. Cena je bila smesna a senka traje godinu dana. Srecom, pa sam uzela dve tako da sam se obezbedila za jedno duze vreme:)
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

Nikad nisam koristila te Aurine, bas bih mogla da kupim da vidim...

Ali eto, ja imam bas losa iskustva sa Deborom, sta god da sam kupila nije mi se svidelo, jednom sam kupila olovku za usta koja nije uopste mogla da se nanese na usta:)tj nije ni ostavljala trag:)A za senke...tu i tamo, ali generalno mislim da ta Deborah i nije nesto:)

A Dior nisam ni probala, probacu kada zavrsim fax i pocnem da radim:):)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Pa ja ne vidim neku veliku razliku u kvalitetu Aurinih senki i Deborinih, jedino u ceni - u korist Aurinih. Probaj ih, malo su promenili boje, doduse , sada nisu po mom ukusu jer su sve manje vise- svetlucave, a ja volim mat i senke za oci i karmine. Ali kome to ne smeta, sasvim su ok i traju dugo.

A za Dior...hehe..cenis da ces imati platu od 1000 eura pa ces moci da sebi priustis to...Ako! Lepo je u zivotu biti optimista.

SlikaSlika
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

ok, evo da dam feedback o shiseidu iako ga jos nisam dobro istestirala.
preko colorstaya jako dobro matira i stvarno drzi sminku mnogo duze, ten je ujednacen, pore smanjene. tekstura mu je svilenkasta a ne onako 'brasnasta', jedini problem za sada je boja, uzela sam najsvetliju ali je i ona ne bas tamna nego nekako narandzasta i primecuje se ali ne toliko strasno.
Chupka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 09, 2007 10:50 pm

Post od Chupka »

Moze li neko da mi preporuci neku dobru podlogu,iliti laksi puder za ove toplije dane,koji mi treba samo da prekrije neke sitne nedostatke,tipa kapilara ili sl. Stvarno nemem neko problemeticno lice,samo mi treba nesto kao podloga pri sminkanju i cisto da mi se ujednaci ten :) Ne pitem koliko kosta:) Poz
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

Ih Andjela,pa ja sa mojom advokatskom platom ima da kupim celu kolekciju Dior-a:):):):)Ma samo jedan ugovor ima da naplacujem po 100 eurica:):)

Ajde probacu te Aurine senke,mada senke za oci koristim iskljucivo uvece kada izlazim...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Ana, usvoji me!

Chupka, kupi Deline, slovenacki hidratantni puder sa vitaminom E. Lagan, fino ujednaci ten, postoji u 4 nijanse. Mnoge devojke su prezadovoljne. 50 ml kosta oko 320 dinara. Ima ga u Lilly prodavnicama, Veru, Mercatoru, OTC u i jos mnogim pafrimerijama.

arwena, Shiseido ti onda lece biti los kad malo potamnis.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

jel moze neka preporuka umesto Nivea tonirane kreme,
ovde sam procitala da je komodegona.....a ja to vec godinama koristim..

Unapred hvala
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

cicamaco, pa jesi li primetila da ti ne prija? Iskacu bubuljice? Pojavili se miteseri? Onda tebi nije komedogena. AKo je sve OK, onda nema razloga da je i dalje ne koristis.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

Zdravo, mozel i za mene jedna kafica:)? dosla sam da pitam jedno pitanje u vezi pudera, koliko je stetan za bubuljice?mislim pogorsaval stanje bubuljica?, jer ja imam neke sitne bubuljice, malo crvene, na celu pa koristim skinoren pa me zanima da li da se strpim da to izlijecim ili mogu slobodno da stavljam puder neki kvalitetni, i kako ga stavljati preko kreme koja lijeci ili?ako neko ima uskustva neka se javi pls?HVALA
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ PLESAČICE jel koristiš SKINOREN 2x dnevno?

Ja sam ga koristila ali koliko znam ne bi smela da ga nanosiš u toku dana i da sa njim izadješ na sunce!!
Odgovori