Make up uz kaficu ;)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Kupih danas u lilly-u sundjerice za puder, titanium, i nesto su mi cudni..
suvise mi gumeno izgledaju.
ja sam ranije imala neke iz oriflame-a koji su bili drugaciji, pa se pitam da l i su ovi bolji/gori?!
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Bas su lepe boje skvo..narocito ona najtamnija. Takve boju i ja koristim,doduse Aurinu,i meni je odlicna jer mi ide uz zelenkaste oci.

Kakav sundjercic za puder trazis? Za kameni?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ne za colorstay.. mnogo mi se lepse razmaze i prirodnije izgleda kad stavim tecni puder sundjericem.
Da boje su odlicne, kao da sam uh ja pravila:)
Imamo slican ukus onda ;)
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

POZDRAV SVIMA!

Post od Jack »

Ovde jackova devojka :) ja se izvinjavam sto jos uvek nisam otvorila sopstveni nalog :roll: Ali morala sam sto pre da odgovorim na ovu zanimljivu temu :)

Kao sto vecina zna, zbog svog problema sa kozom lica uradila sam dermoabraziju,pre toga sam isprobala sve moguce tretmane i naravno pudere...pa vam mogu podeliti sa vama svoja iskustva... samo da napomenem da imam 28 godina i mesovitu kozu

lice mi se jos uvek oporavlja i koristim scar so soft- preparat protiv oziljaka,koji se odlicno pokazao sto se tice "peglanja' oziljaka,ali ne bas preterano i u izjednacavanja boje oziljka sa bojom koze,pa za sada i dalje to resavam korektorom i puderima :(

isprobala sam mnogo mnogo vrsta pudera i uvek kupovala drugi u nadi da ce biti bolji od prethodnog (meni je bitno da dobro pokriva nepravilnosti,a da pritom izgleda prirodno,koliko je to moguce)

Ovde sam procitala savet u vezi korektora miss sporty, i stvarno je jeftin a odlican... hvala
sto se pudera tice, dosla sam jednom do testera estee lauder
http://www.dooyoo.co.uk/makeup/double-wear-foundation/
,bila sam zadovoljna,ali je ipak bio preskup za redovno koriscenje(40eura kad sam gledala poslednji put)... kupila sam ga jednom, da me mine zelja,ali sam odlucila da pronadjem jeftiniji :(

Onda sam slucajno dosla do MANHATTAN pur mate make up (for oily and mixed skin)
http://www.dooyoo.de/makeup/manhattan-pure-mat-make-up/

I pomislila sam- napokon! Ali u radnji u kojoj sam ga kupovala nije ga vise bilo...isprobala sam drugi,reko mozda je jos bolji ,ima i spf12...ali mnogo mi je bio tezak... http://www.dooyoo.de/makeup/manhattan-o ... t-make-up/

Onda sam otkrila LOREAL ideal balance... skvo je vidim bas za njega dala link na ovoj temi http://www.lorealparisusa.com/cosmetics ... /index.asp

koristila sam samo taj u stiku(touch and go) i stvarno je touch and go...
ja sam ga bila platila 500 dinara kod neke devojke sto je prodavala sminku po firmama,ali kada sam ga istrosila,tu devojku nisam mogla vise da nadjem...kasnije sam ga nasla u parfimeriji,ali na moje razocarenje cena je bila 1200 :(

Odlucila sam da ga kupim kada mi vec odgovara,ali sada me kopka kakav je taj revlon colorstay koji pominjete,jer njega nisam isprobala... eh kada bih nabavila neki tester... :roll:

p.s. molim vas obavestite me ako negde nadjete MANHATTAN PURE MAT MAKE UP (boja-mat sand 28)
ali da mu nije istekao rok trajanja :) (mada mislim da se vise ne proizvodi :( )
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

"Jackova devojko"-da li mozes molim te nesto blize da mi kazes o tom"scar so soft- preparatU protiv oziljaka"-proizvodjac , CENA , gde ga kupujes...koliko dugo ga koristis ...Izvinjavam se devojke-nije "make up"tema , al' kad je "jackova devojka "ovde spomenula-moram ovde da je pitam !
Pozdrav !
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

Post od Jack »

Lu napisao:"Jackova devojko"-da li mozes molim te nesto blize da mi kazes o tom"scar so soft- preparatU protiv oziljaka"-proizvodjac , CENA , gde ga kupujes...koliko dugo ga koristis ...Izvinjavam se devojke-nije "make up"tema , al' kad je "jackova devojka "ovde spomenula-moram ovde da je pitam !
Pozdrav !
Narucila sam ga putem telefona,od ovlascenog distributera i tako kosta 40 eura...ima u nekim apotekama u centru,ali je naravno skuplji (3800dinara)

Preparat (ulje je u pitanju) je iz USA,i tamo kosta dvadesetak dolara...znaci duplo jeftinija solucija,ako imas nekog ko dolazi, da ti donese...regularno sa postarinom izadje isto kao kod nas...
http://www.beousluge.com/public_html/me ... i/Scar.htm

o mom koriscenju istog i rezultatima sam ti napisala na SCAR SO SOFT temi :)
pozdrav
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Potvrdila sam svoju teoriju da je moj glavni probem u vezi sa licem nemogucnost kontrolisanja poriva za kasapljenjem. Izdrzala sam 10-tak dana da se ne iskopam (sve do veceras) i lice mi je bilo extra.
Ne bih se ni danas kopala, ali svakodnevno stavljanje pudera mi je malo zapusilo pore, sto je valjda normalno, pa sam morala...

Diacneal mi je u principu OK, (sem sto mi je faca mnogo osetljiva od njega), i razmisljam da ga promenim na neko vreme i probam neku nocnu kremu sa vecim procentom vocnih kiselina, sto mi je palo na pamet jos pre neku nedelju.

Ima neko neki predlog iz iskustva? Dercome active iskljucen.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Mislim da na trzistu ,tj u slobodnoj prodaji ne postoji krema sa vecim procentom AHA,osim Dercom Active.

Ne da mislim,nego sam skoro sigurna.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Sa vecim procentom?!
Da te ne bude jako, kad vec kazes da ti je osetljivo lice od AD?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

skvo,batali te sundjercice u Lilliyu,imas dobar izbor kvalitetnih u skoro svim parfimerijama.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ma ja ih vec kupila, lepo su izgledali zapakovani :lol: :lol: :lol:

Jos rekoh, titanium, nisu valjda losi :-?
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

Pozdrav devojke!
Evo ja se napokon registrovala,pa mogu da dodjem "na kaficu" sa sopstvenog profila :D

Gore sam se bas raspisala sa jackovog,ali niko nista nije komentarisao :(
mozda vas je mrzelo da citate onoliki tekst :lol:

pitanje za skvo: Koji si ideal balance probala i gde si nabavila tester?
Ja koristim onaj u stiku,a zanima me kakav je tecni i koja mu je cena
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Tester sam dobila od devojke, koja zivi u Italiji.. tako da nista ovde.
Prodavacice sve razgrabe.

Cena je oko 1000, pretpostavljam ne preko te cifre.
Nije los, ali u poredjenju sa revlonom, mnogo gori, mnogo tezi.
Ja preko dana nikada nisam stavljala puder zato sto mi je skroz bzvz kad se puder vidi na kilometar, a sa masnom kozom i teskim matirajucim puderima to tako obicno biva. No, revlon je druga prica.

Bolje prekriva i manje je masan MF lasting performance, a iskreno mi se ne cini da je mnogo tezi. Colour adapt nije mnogo tezak, ali je oil free, meni se cini da je laganiji od loreala.
Ideal balance j e mnogo bolji od true match-a.. to masno cudo je najgora stvar koju sam probala. Znaci, nije los,a li za taj novac ima bolje.
Maybelline pure je potpuno nemasan, sadrzi voud, ali ima utisak da jako slabo prekriva, vise je kao neka tonirana krema.
Sad, verovatno sve ovo zavisi i od kolicine koju stavljas, ja nemam nesto posebno za prekrivanje, cisto da ujednacim ten, pa mi je mala kolicina dovoljna, a u velikoj kolicini verovatno je svaki tezak.
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

skvo, jel mozes da uporedis revlon colorstay i maxfactor lasting performance

ps izvini ako sam malo dosadna :)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Poslednji put sam imala lasting performance, pre 3 godine, ali koliko me secanje sluzi ;)
Hm, lasting preformace definitivno bolje prekriva, mislim da nisam naisla na puder koji bolje prekriva, verovatno postoji ali ja nisam imala iskustva sa njim.
Nije masan. Sad, ja sam ga koristila samo povremeno, i to za uvece, tako da ne znam kakav je kao dnevna varijanta, pretpostavljam da bi se uocavalo da imas puder, ali ako ti to ne smeta onda ok.
Revlon je laganiji, pretpostavljam bolji za kozu, ali manje prekriva, s tim sto bas dobro matira.
Ali ako imas vec probleme uz korektor, i on ce ti biti ok.
Odgovori