Komedogenost kozmetičkih preparata

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

cemu takav komentar? :o :roll:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Shala, shala ...
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

ne zezajte se sa tim raznim kozmetickim preparatima ako imate iole ozbiljnije akne,lecite im uzrok u startu!
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

uuuuuu al nas prosvetli :o :o :o
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

...

Post od Mya »

arwena napisao:upravo sam pogledala sastojke prema listi i dobila skroz nelogične rezultate :-? :

dakle Max Factor pan stick nije komedogen (ko bi rekao)
ovo mu je sadržaj:
Mineral Oil, Kaolin, Carnauba, Beeswax, Paraffin, Ozokerite, Fragrance, Propylparaben, Sorbic Acid, Methylparaben, Titanium Dioxide, Iron Oxides
od ovoga ništa nije veće od 2

a već spomenuti Manhattan kompakt puder za problematičnu kožu sa cinkoderm kompleksom itd. sadrži:
Isopropyl Myristate
Oleyl Alcohol
PEG8

što je redom 5, 4 i 3 po stepenu komedogenosti.

mislim stvarno!
Ma ajde bre to su gluposti,sada kao treba da bacimo gomilu preparata koji nam odgovaraju zato sto je na nekom socijalnom sajtu ima crveni smajli i broj 5 pored jednog od sto sastojaka koje sadrzi neki preparat...

U pravljenje tog sajta je ulozeno nesto smesno, mogu misliti koliko je ulozeno u ispitivanje komedogenosti i racunanje tog stepena... uostalom razliciti tipovi koze razlicito reaguju na neke iste sastojke,zato i ne odgovara svakom od nas isti puder,krema i drugo...
kako onda mogu te "ocene komedogenosti" da budu realne...
razmislite ljudi... :roll:
Mya
Stalni član
Stalni  član

...

Post od Mya »

evo na primer VICHY NORMATEINT puder ima nekih 30 sastojaka od kojih vise od pola ni nema na toj famoznoj listi... od onih ostalih nekoliko ima jedan pored kog su oba smajlija crveni,znaci kao extra iritira i komedogen...
I sta sad kao VICHY prave debili? Oni kao strucni ljudi nisu znali da je taj jedan sastojak los, a neki tamo anonimusi koji su pravili onaj socijani sajt znaju bolje?

Ili su mozda znali ali su ga ipak ubacili u sastav svog najnovijeg sebum-proof pudera jer su glupi?

Da bacim ja moj normateint iako mi je savrsen,lagan,ne zapusava pore itd?
Ipak jedan satojak ima crveni smajli sa brojem 5 na nekom sajtu koji je moga da napravi i napravio je ko zna ko... :roll:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

tu listu mozes naci i na drugim sajtovima, ne samo na tom kako kazes SOCIJALNOM sajtu... svako moze da proceni da li mu nesto odgovara ili ne, tebe niko ne tera da bacis puder koji ti odgovara... tu listu sam stavila na ovaj sajt da bi svaka od nas mogla da zna da li joj nesto od kozmetickih proizvoda smeta... ne vredi nista non comedonic puder ako preko njega stavis nekvalitetno rumenilo, bronzer, ilumitator etc... ukoliko tebi lista nije potrebna, tim bolje ... ima ljudi kojima su bitne te stvari :wink: uostalom, ako te ne zanima, zasto si uopste i proveravala sastojke normateint pudera? 8) :-?
Mya
Stalni član
Stalni  član

Post od Mya »

nisam_luda napisao:tu listu mozes naci i na drugim sajtovima, ne samo na tom kako kazes SOCIJALNOM sajtu... svako moze da proceni da li mu nesto odgovara ili ne, tebe niko ne tera da bacis puder koji ti odgovara... tu listu sam stavila na ovaj sajt da bi svaka od nas mogla da zna da li joj nesto od kozmetickih proizvoda smeta... ne vredi nista non comedonic puder ako preko njega stavis nekvalitetno rumenilo, bronzer, ilumitator etc... ukoliko tebi lista nije potrebna, tim bolje ... ima ljudi kojima su bitne te stvari :wink: uostalom, ako te ne zanima, zasto si uopste i proveravala sastojke normateint pudera? 8) :-?
Nisam rekla da me ne zanima i da to nisu bitne stvari...
i ja bih volela da postiji takva lista koja je proverena i potpisana od strane strucnih ljudi,a da je tako sa ovom,renomirani proizvodjaci medicinske kozmetike bi je sigurno uzeli u obzir...

Ako je jedan VICHY nije uzeo u obzir,zasto bi neko od nas...
verujem da normateint puderu nista ne bi falilo da su od 30 sastojaka izbacili taj jedan visoko-komedogen...

Pozdrav za doktorku Barbaru Strickland (Certified Para-Medical Esthetician), koja se tu potpisala,ali ja joj nesto ne verujem... Da li je mozda neko nekad cuo za nju?
EEj pa google nije cuo za nju... Pominje se samo na tom sajtu gde je i prezentovala svoju listu...
Da li stvarno mislite da je ona kao takav anonimus kompetentna da prezentuje listu po kojoj 90% poznate medicinske kozmetike treba da leti u kantu za smece jer je ona nekom od sastojaka okacila crveni smajli??

btw bas me zanima sta joj znaci to "para" u tituli :lol:
Mya
Stalni član
Stalni  član

Post od Mya »

nisam_luda napisao:tu listu mozes naci i na drugim sajtovima, ne samo na tom kako kazes SOCIJALNOM sajtu...
Ima li negde takva lista,a da je potpisao simpozijum poznatih lekara iz oblasti kozmetologije?
Ili da je potpisao barem jedan lekar koji nije anonimus kao sto je ova Barbara Strickland?
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Re: ...

Post od arwena »

Mya napisao:
arwena napisao:upravo sam pogledala sastojke prema listi i dobila skroz nelogične rezultate :-? :

ovo mu je sadržaj:
Mineral Oil, Kaolin, Carnauba, Beeswax, Paraffin, Ozokerite, Fragrance, Propylparaben, Sorbic Acid, Methylparaben, Titanium Dioxide, Iron Oxides

a već spomenuti Manhattan kompakt puder za problematičnu kožu sa cinkoderm kompleksom itd. sadrži:
Isopropyl Myristate
Oleyl Alcohol
PEG8

mislim stvarno!
Ma ajde bre to su gluposti,sada kao treba da bacimo gomilu preparata koji nam odgovaraju zato sto je na nekom socijalnom sajtu ima crveni smajli i broj 5 pored jednog od sto sastojaka koje sadrzi neki preparat...

U pravljenje tog sajta je ulozeno nesto smesno, mogu misliti koliko je ulozeno u ispitivanje komedogenosti i racunanje tog stepena... uostalom razliciti tipovi koze razlicito reaguju na neke iste sastojke,zato i ne odgovara svakom od nas isti puder,krema i drugo...
jao, ej vidi, ne radi se samo o tom sajtu, nego jednostavno hoću non-comedogenic proizvode jer stvarno imam problema sa komedonima. ako je nešto npr. antibakterijsko to znači da smiruje već upaljene bubuljice (kao manhattan compact), ali ne mora da znači da ne stvara nove zapušene pore. ustanovila sam da mi ne odgovara jer iako matira i lepo prekriva uzrokuje mi stalno punjenje pora.

svako ima različiti tip kože, to stoji. ali prema njemu i bira šta će koristiti. tako masna koža, sklona aknama ima posebnu liniju koja ne bi trebalo da je komedogena. ja ne znam koliko je manhattan uložio u testiranje sastojaka, ali na kutiji nigde ne stoji oznaka non-comedogenic. samo sam bila malo besna što se prodaje kao make-up za problematičnu kožu a ipak nije toliko dobrog sastava. možda nekome sa manjim problemima od mojih odgovara, ali ja idem u potragu za nečim novim.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

i kao prvo, mya

vise od pola sastojaka normateinta na ovoj listi nema, sta mislis... da su sve to NON COMEDONIC sastojci? tesko :lol: :lol: :lol:
Mya
Stalni član
Stalni  član

Re: ...

Post od Mya »

arwena napisao:
Mya napisao:

ovo mu je sadržaj:

Isopropyl Myristate
Oleyl Alcohol
PEG8

mislim stvarno!

jao, ej vidi, ne radi se samo o tom sajtu, nego jednostavno hoću non-comedogenic proizvode jer stvarno imam problema sa komedonima. ako je nešto npr. antibakterijsko to znači da smiruje već upaljene bubuljice (kao manhattan compact), ali ne mora da znači da ne stvara nove zapušene pore. ustanovila sam da mi ne odgovara jer iako matira i lepo prekriva uzrokuje mi stalno punjenje pora.

svako ima različiti tip kože, to stoji. ali prema njemu i bira šta će koristiti. tako masna koža, sklona aknama ima posebnu liniju koja ne bi trebalo da je komedogena. ja ne znam koliko je manhattan uložio u testiranje sastojaka, ali na kutiji nigde ne stoji oznaka non-comedogenic. samo sam bila malo besna što se prodaje kao make-up za problematičnu kožu a ipak nije toliko dobrog sastava. možda nekome sa manjim problemima od mojih odgovara, ali ja idem u potragu za nečim novim.
Ma bre sve je individualno i ne postoji puder koji ce odgovarati svakome...
ako imas problematicnu kozu jednostavno moras da isprobas gomilu dok ne naidjes na onaj koji ti odgovara... retko ko ubode iz prve :)
Ja sam isprobala sigurno 20 vrsta pudera do sad... trenutno koristim normataint i svidja mi se,nadam se da cu se zadrzati na njemu...
Za sad deluje bas kako je ovde opisano
http://www.vichy.com/HR-HR/popup/normateint/index.html

Colorstay mi je takodje bio OK i uzela bih ga ponovo da nisam slucajno dobila tester normateinta kada sam kupovala normaderm kremu...
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

mya, jos uvek mi nisi odgovorila na pitanje :o
Mya
Stalni član
Stalni  član

Post od Mya »

nisam_luda napisao:mya, jos uvek mi nisi odgovorila na pitanje :o
Nisam htela da se ponavljam,vec sam napisala sta mislim!
Ova lista je cista GLUPOST.
Neka anonimna doktorka ne moze da daje ocene komedogenosti kako njoj padne na pamet, jer svi dobro znamo da je svaka koza drugacija i ako je nekom jedan sastojak komedogen, ne mora da znaci da je i nekom drugom.

Da ova lista ima veze s' mozgom, potpisali bi je neki poznatiji lekari i usvojile bi je valjda bar neke kozmeticke kuce.
Odgovori