Ponavljam da tecni puder Manhattan (bar ovaj moj Active make up) nije komedogen. Za kompakt ne znam. A inace meni miristitati uopste ne smetaju, neke od najboljih maski koje koristim imaju izopr. miristat. Ionako ne postoje stvari koje ce svima zapusiti pore i one koje nece nikom. Sve je individualno. Znaci, ne obracajte toliko paznju na te liste, vec utvrdite sami sta vam od sastojaka odgovara, a sta ne. A da ne pominjem kako vecina ljudi dobije bubuljice od same BOJE pudera (rumenila...) ili parfema ili konzervansa, iako im ostali sastojci mozda ne smetaju.
@Arwena - Postoje dermatolozi koji ce radije preporuciti kompakt puder za problematicnu kozu, sto UGLAVNOM nije dobro. Zapravo, to su dermatolozi koji znaju da se u pudere pre dvadeset godina dolivalo ulje

, te zato nisu dobri za masnu kozu. Danas postoje tecni puderi koji nemaju (stetna) ulja. Ti isti dermatolozi veruju da je kompakt puder bolji, jer nema ulje, ali zato ne uzimaju u obzir da se u njima skoro uvek koriste miristati, koji, utvrdili smo, mnogima smetaju. Pokusaj da predjes na tecni puder, a kompakt samo za T zonu. I jos jedna stvar – ne nanositi puder na kozu bez dobre podloge, i uvece DOBRO ocistiti lice. Ja se umivam dva puta gelom i jednom penom, plus lice ocistim i tonikom, tek onda vidim da mi je tufer cist, znaci da sam tek tada uspela da skinem to sve s lica. Inace, sutra bi moglo da iskoci nesto na faci

.
@An@ - vec su ti odgovorili. Meni je gel jako fin i lagan, fino matira, momentalno se upije. Posto sam prestala da koristim jojoba kremu kao nocnu, ovo mi je super i za noc i za dan. Koristila sam skoro celu kolekciju – i Sensitive gel 5.5, onu kremu za umivanje (dobra, ali ne skine sminku, moras prvo necim da je skines, pa tek onda ovim gelom da isperes), piling i masku u kesici (fenomenalna!). Imaju i neki gel za umivanje, koji moze da bude i maska ako se ostavi nekoliko minuta na licu, ali to nisam isprobala.
@ Dondolan – Nema na cemu