Komedogenost kozmetičkih preparata

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

finis je u potpunosti mat, nije ti potreban onaj puder iz njihove linije za preko :wink: cene se krecu od 2000 do 3000, kako gde, sto je ok cena obzirom da meni jedna tuba traje do nekih godinu dana kad svakodnevno koristim puder :wink: lice se od njega uopste ne masti i ne znam zasto neki na ovom forumu kazu da je tezak. ja ga koristim vise od 3 godine i nikad ga ne bih menjala. posto sam cula da ce ga uskoro povuci iz prodaje, moram obezbediti zalihe :wink: malo je odabir nijanse problematican ali imam utisak, iako to nigde ne pise da se ovaj puder pomalo sam prilagodjava boji tena :wink: ajde pa javi kako ti se svidja :wink:
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

@nisam luda, a gde moze u Beogradu da se nadje Coverderm puder?
I u koliko nijansi se pravi?
Poslednja izmena od nenna u Sre Mar 21, 2007 8:55 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Coverderm je zaista teska kozmetika, s obzirom da upravo treba da ima sposobnost da prekriva sve nepravilnosti na licu, on mora po svom sastavu da ima tu vrlo jaku prekrivnu moc. Koliko je nekome nesto 'tesko' je individualna stvar, i zavisi od lica do lica, i naravno do ukusa.

Ja sam recimo citala komentare nekih devojaka da im je ColorStay tezak, a po mojoj proceni i mom ukusu nije. Dakle, sve je individualno.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Danas sam pomešala Revlon ColorStay i Manhattan na malom tanjiru, i dobila super kombinaciju, pošto mi je ColorStay prilično taman (ali potpuno po mom ukusu i savršeno se uklapa u periodu kad sam "samo-potamnela" :D , što trenutno nije slučaj), a Manhattan je suviše svetao, i dobila sam teksturu koja se jako lako razmazuje, sa nijansom "boli glava". (u pozitivnom smislu). 8)
Sutra ću da probam da dodam par kapi vode u sve to, da bih masu učinila "lakšom".
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Slicna tema, ali vezana za kozmetiku je bila svojevremeno ovde.

Da nije sve tako kao sto se prikazuje, dobicete u odgovorima koji su tada ostavili dr Gorana i mr Silvio.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=stetni
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

nenno, citala sam na hrvatskom forumu da je jedna devojka pomesala 4 pudera i dobila svoj savrseni puder. Jedini je zez u tome sto je njihov standard ihahaaaaaaaaaah daleko veci od naseg pa im nije problem da pomesaju recimo jedan Diorov, jedan Collistarov, jedan Cliniquev i jedan od Estee Lauder i dobiju ono sto traze.

Nemoj da stavljas vodu u ovu tvoju smesu, probaj sa nekoliko kapi neke hidratantne kreme.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Uh, u pravu si Andjela, ali u nedostatku nečeg boljeg (skupljeg) ja ću da mešam ovo čime trenutno raspolažem, i koliko-toliko prilagodim svojim potrebama. Veruj mi da je ispalo extra, i baš lepo stoji na licu.
ColorStay mi je zaista postao jako težak i lice ne može da mi diše kad sam "pod njim", dok je Manhattan smesa koja se jako lepo razmazuje i dosta je laganiji od Revlona, ali mi je nijansa skroz bezveze, a tamniji ne postoji.

I mene muka uhvati kad čitam hrvatske forume, gde navode kako apsolutno za svaki kozmetički proizvod mogu da dobiju tester, i to po sistemu - koliko uspeju da zagrabe rukom. Kod nas ako nešto hoćeš da probaš, moraš da ispljuneš pare. A ako se za`ebeš iz bilo kog razloga - tvoj problem. :-?
Dondolan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 1:13 am

Post od Dondolan »

hvala hejli! napokon da mi je neko odgovorio :D sve citam..pa ne verujem..kako to da ja ne mogu da nadjem. sad znam.
Hejli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 10:03 am

Post od Hejli »

Ponavljam da tecni puder Manhattan (bar ovaj moj Active make up) nije komedogen. Za kompakt ne znam. A inace meni miristitati uopste ne smetaju, neke od najboljih maski koje koristim imaju izopr. miristat. Ionako ne postoje stvari koje ce svima zapusiti pore i one koje nece nikom. Sve je individualno. Znaci, ne obracajte toliko paznju na te liste, vec utvrdite sami sta vam od sastojaka odgovara, a sta ne. A da ne pominjem kako vecina ljudi dobije bubuljice od same BOJE pudera (rumenila...) ili parfema ili konzervansa, iako im ostali sastojci mozda ne smetaju.

@Arwena - Postoje dermatolozi koji ce radije preporuciti kompakt puder za problematicnu kozu, sto UGLAVNOM nije dobro. Zapravo, to su dermatolozi koji znaju da se u pudere pre dvadeset godina dolivalo ulje :roll: , te zato nisu dobri za masnu kozu. Danas postoje tecni puderi koji nemaju (stetna) ulja. Ti isti dermatolozi veruju da je kompakt puder bolji, jer nema ulje, ali zato ne uzimaju u obzir da se u njima skoro uvek koriste miristati, koji, utvrdili smo, mnogima smetaju. Pokusaj da predjes na tecni puder, a kompakt samo za T zonu. I jos jedna stvar – ne nanositi puder na kozu bez dobre podloge, i uvece DOBRO ocistiti lice. Ja se umivam dva puta gelom i jednom penom, plus lice ocistim i tonikom, tek onda vidim da mi je tufer cist, znaci da sam tek tada uspela da skinem to sve s lica. Inace, sutra bi moglo da iskoci nesto na faci :lol: .

@An@ - vec su ti odgovorili. Meni je gel jako fin i lagan, fino matira, momentalno se upije. Posto sam prestala da koristim jojoba kremu kao nocnu, ovo mi je super i za noc i za dan. Koristila sam skoro celu kolekciju – i Sensitive gel 5.5, onu kremu za umivanje (dobra, ali ne skine sminku, moras prvo necim da je skines, pa tek onda ovim gelom da isperes), piling i masku u kesici (fenomenalna!). Imaju i neki gel za umivanje, koji moze da bude i maska ako se ostavi nekoliko minuta na licu, ali to nisam isprobala.

@ Dondolan – Nema na cemu :D
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

Hejli, da znaš da sam upravo takav savet dobila od dermatologa - nikako tečni puder, samo u prahu ili kompakt. Problem je što imam jako masnu kožu i potreban mi je mat efekat koji daje kompakt puder, a i praktičan je jer može da se dodaje po potrebi u toku dana.
što se tiče komedogenih supstanci, problem je u tome što ne mogu da znam da li npr. izopropil miristat utiče na moje probleme jer se to ne ispoljava odmah sutradan, nego se komedoni stvaraju tokom dužeg perioda, tako da bih sada probala da i to skroz eliminišem pa da vidim ima li poboljšanja.
okano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 2:38 am

pitanje?

Post od okano »

Zanima me kad vec pricamo o toj komedonosti da li je komedona krema (koju ja inace koristim po celom telu pa i na lice) Panthenol krem gel? I nisam primetila dal je neko odgovorio da li je ArtDeco komedona sminka posto koristim njihov kompaktni puder Double Finnish, valjda?
Inace gde se moze naci da table za "crnim" sastojcima?!!!
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Ja jos nisam ukapirala kako se utvrdjuje komedogenost pudera i sl. :(
Sta oznacavaju brojevi koje pominjete?
Uzmem puder, pogledam sastojke i..
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

pratite link koji je nisam_luda ostavila na prvoj strani, kad se otvori web stranica skrolujte dole i crna lista će se ukazati :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

ne znam da li je neko vec napisao za vichy normateint... danas sam ga testirala.. postojanost, savrseno prekivanje a izgleda kao da nemate puder na licu, mat zavrsnica, ja odusevljena... sad gledam sastav... pola sastojaka na listi uopste nema, dobro da ne preterujem, ne bas pola ali jedna trecina sastojaka ne moze da se nadje na listi.... a medju onima koje ima na listi... sastojak koji je ocenjen cetvorkom i peticom! :o :o :o
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Bice da je onda komedogen i vazduh koji udisemo.
Odgovori