Exfoliac krem-sa vocnim kiselinama
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
arwena, stvarno ne znam sta jos moze da se pronadje u toj apoteci iz Exfoliac kolekcije, verovatno postoji sve to sto si navela.
Ja sam namenski otisla da kupim neku kremu sa voc. kiselinama, trazila sam prvo Uriage Hyfac, ali apotekarka je bila jako ljubazna, i iako su imali celokupnu Uriage kolekciju, preporucila mi je Exfoliac varijantu kao mnogo bolju iz iskustva korisnika, jer moze da se koristi i tokom suncanih dana, za razliku od svih ostalih krema sa AHA za koje ja znam... a jos je blaga, a pritom mnogo efikasnija od recimo Avene Diacneala, koji mi je, suma sumarum, napravio jos veci haos od lica.
Ja je poslusah i nisam pogresila. Ten mi je zaista neuporedivo lepsi, a jos svaki dan stavljam neki od tecnh pudera, sto mi negativno utice na mascenje. Pretpostavljam da kad ne bih koristila puder, lice bi mi bio IDEALNO, but I can`t help it.
Ja sam namenski otisla da kupim neku kremu sa voc. kiselinama, trazila sam prvo Uriage Hyfac, ali apotekarka je bila jako ljubazna, i iako su imali celokupnu Uriage kolekciju, preporucila mi je Exfoliac varijantu kao mnogo bolju iz iskustva korisnika, jer moze da se koristi i tokom suncanih dana, za razliku od svih ostalih krema sa AHA za koje ja znam... a jos je blaga, a pritom mnogo efikasnija od recimo Avene Diacneala, koji mi je, suma sumarum, napravio jos veci haos od lica.
Ja je poslusah i nisam pogresila. Ten mi je zaista neuporedivo lepsi, a jos svaki dan stavljam neki od tecnh pudera, sto mi negativno utice na mascenje. Pretpostavljam da kad ne bih koristila puder, lice bi mi bio IDEALNO, but I can`t help it.
e bas mi je drago sto ti je pomogla, samo nemoj se razocarati ako se stanje malo pogorsa i odmah tragati za novom kremicom
ako ti odgovara koristi je i dalje. Cak i ja dolazim u situaciju da je probam, ali obecanje je obecanje. Ove godine nema kremica. Krenuo sam sa dermabionom, ne ocekujem nikakva cuda, picu ga 3 mjeseca negdje do ljeta. Boze moj ako i to ne pomogne na zimu roaccutan, vise se ne opterecujem mnogo.
Pridruzujem se konstataciji da nam je avene svima napravio od lica haos ali cini mi se da se to polako sve vrati na staro. Ne da se nasa koza cim god je bombardovali...
jos dok je mlada za poslije cemo vidjeti.
veliki pozdrav svim suborcima

Pridruzujem se konstataciji da nam je avene svima napravio od lica haos ali cini mi se da se to polako sve vrati na staro. Ne da se nasa koza cim god je bombardovali...

veliki pozdrav svim suborcima

-
- Aktivan član
Da, jako sam zadovoljna kremom, potpuno je drugačija od svega što sam probala do sada... efikasna je, a s druge strane, potpuno NEagresivna, tj. blaga...
Najviše bih je preporučila onima koji imaju problem sa sitnim ožiljcima, tj. crvenilom od kopanja i proširenim porama.
Posle samo nedelju dana tenu se vraća zdrav izgled u svakom smislu te reči: fleke se izbeljuju i ten dobija potpuno ujednačenu nijansu, mašćenje se dosta smanjuje, pore se sužavaju. Malo li je?

Najviše bih je preporučila onima koji imaju problem sa sitnim ožiljcima, tj. crvenilom od kopanja i proširenim porama.
Posle samo nedelju dana tenu se vraća zdrav izgled u svakom smislu te reči: fleke se izbeljuju i ten dobija potpuno ujednačenu nijansu, mašćenje se dosta smanjuje, pore se sužavaju. Malo li je?

Savremeni tecni puderi ne povecavaju lucenje sebuma. Dva najbolja pudera koja sam koristila su iz klase jeftinih pudera (iako sam probala Dior, Clinique i umastila sam se kao slaninanenna napisao:Ten mi je zaista neuporedivo lepsi, a jos svaki dan stavljam neki od tecnh pudera, sto mi negativno utice na mascenje. Pretpostavljam da kad ne bih koristila puder, lice bi mi bio IDEALNO, but I can`t help it.

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 28, 2007 11:57 pm
.
nenna da li si probala AVENE Cleanance K kremu?
isto ima AHA+BHA ali ne pise u kom procentu...
Exfoliating AHA/BHA power smoothes skin while oil-absorbing micro-capsules provide sebum control.
Highly effective free acids with a pH of 3.5 for maximum exfoliation without irritation
Cucurbita pepo extract helps minimize sebum production
Zinc gluconate helps purify
Oil-absorbing micro-capsules provide a matte finish
Avene thermal spring water soothes and softens
Instructions for use:
Apply to cleansed skin in the evening. Daytime use of SPF 15 sunscreen is recommended.
All Eau Thermale Avene products are formulated with Avene thermal spring water and are hypoallergenic and non-comedogenic
evo i hrvatska verzija mada ne pise sve sto treba koliko vidim...
CLEANANCE K - EMULZIJA ZA REGULACIJU OROŽNJAVANJA I MAŠĆENJA KOŽE
Soin keratoregulateur et seboregulateur
s termalnom vodom Avéne
(pakiranje: 40 ml)
Sadrži ekstrakt koštica bundeve koji regulira mašćenje i Avéne termalnu vodu. Dodatni sastojci alfa- i beta-hidroksi kiseline (AHA i BHA) djeluju na dubinsko čišćenje pora (eksfolijaciju) i uklanjanje sujedica i nečistoće.
isto ima AHA+BHA ali ne pise u kom procentu...
Exfoliating AHA/BHA power smoothes skin while oil-absorbing micro-capsules provide sebum control.
Highly effective free acids with a pH of 3.5 for maximum exfoliation without irritation
Cucurbita pepo extract helps minimize sebum production
Zinc gluconate helps purify
Oil-absorbing micro-capsules provide a matte finish
Avene thermal spring water soothes and softens
Instructions for use:
Apply to cleansed skin in the evening. Daytime use of SPF 15 sunscreen is recommended.
All Eau Thermale Avene products are formulated with Avene thermal spring water and are hypoallergenic and non-comedogenic
evo i hrvatska verzija mada ne pise sve sto treba koliko vidim...
CLEANANCE K - EMULZIJA ZA REGULACIJU OROŽNJAVANJA I MAŠĆENJA KOŽE
Soin keratoregulateur et seboregulateur
s termalnom vodom Avéne
(pakiranje: 40 ml)
Sadrži ekstrakt koštica bundeve koji regulira mašćenje i Avéne termalnu vodu. Dodatni sastojci alfa- i beta-hidroksi kiseline (AHA i BHA) djeluju na dubinsko čišćenje pora (eksfolijaciju) i uklanjanje sujedica i nečistoće.
-
- Aktivan član
Iksa, Exfoliac krema je odlična za otklanjanje sitnih fleka i posledica ručnog rada, ujednačava ten, sužava pore. Ali definitivno ne reguliše rad lojnih žlezda na trajnoj osnovi, kao što se svi mi potajno nadamo kad počnemo da koristimo nešto novo. Doduše, možda ti ne stavljaš puder svaki dan kao ja, pa krema pozitivno odreaguje i u tom smislu.
Bila sam na zimovanju, i odlučila sam da se tih 10-tak dana ne šminkam, tj. da uopšte ne stavljam puder, već samo zaštitnu kremu. U tu svrhu sam koristila prvo Neutrogenu, pa preko tanak sloj Avene sa SPF 25, koji sam dobila u vidu testera od prijateljice. Tokom noći sam nastavila da mažem Exfoliac kremu. I šta se dešava? Lice mi je bilo mnogo bolje, nego kad sam tokom dana u Beogradu apsolutno svaki dan stavljala Revlon ColorStay tokom dana.
Bez obzira što je Revlon puder prva liga po pitanju svih stavki, lepo se upija, lepo prekriva, matira itd, definitvno mi zapušava pore, jer koža tokom dana ne može normalno da diše, što rezultira konstantnim stvaranjem komedona i mojom opsesijom da ih cedim. Zato sam odlučila da ga više ne stavljam svaki dan, već samo ponekad, i sad sam u potrazi za novim tečnim puderom koji je "lakši" od ColorStay-a.
Neko je ovde spominjao Menhattan puder sa cinkom, ja sam ga tražila po parfimerijama po gradu, ali nisam uspela da ga nadjem. Da li neko zna gde može da se nabavi ?
Bila sam na zimovanju, i odlučila sam da se tih 10-tak dana ne šminkam, tj. da uopšte ne stavljam puder, već samo zaštitnu kremu. U tu svrhu sam koristila prvo Neutrogenu, pa preko tanak sloj Avene sa SPF 25, koji sam dobila u vidu testera od prijateljice. Tokom noći sam nastavila da mažem Exfoliac kremu. I šta se dešava? Lice mi je bilo mnogo bolje, nego kad sam tokom dana u Beogradu apsolutno svaki dan stavljala Revlon ColorStay tokom dana.
Bez obzira što je Revlon puder prva liga po pitanju svih stavki, lepo se upija, lepo prekriva, matira itd, definitvno mi zapušava pore, jer koža tokom dana ne može normalno da diše, što rezultira konstantnim stvaranjem komedona i mojom opsesijom da ih cedim. Zato sam odlučila da ga više ne stavljam svaki dan, već samo ponekad, i sad sam u potrazi za novim tečnim puderom koji je "lakši" od ColorStay-a.
Neko je ovde spominjao Menhattan puder sa cinkom, ja sam ga tražila po parfimerijama po gradu, ali nisam uspela da ga nadjem. Da li neko zna gde može da se nabavi ?
Videla sam u jednoj parfimeriji na bulevaru da imaju bas veliki izbor Menhattan kozmetike... cini mi se da je tu negde blizu depoa...nenna napisao:
a zanimljivo je da sam u depou sam na par mesta videla Revlon Colorstay(neko je pitao i za taj)