Exfoliac krem-sa vocnim kiselinama

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

sta mislis nenno, sta sam sinoc uradila? Iskopala sam lice, napravila sam s.... :evil: Eto, to ja radim kad mi se ne uci... :cry: Dzabe je krema dobra kad ja imam ocigledno neki problem pa moram da budem samodestruktivna! Od maja pocinjem da pijem diane!!! A sta od samopotamnjivaca mazes na lice?

Nego, kako je tebi, jel si promenila pilule? Lice?
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

@ IKSA...a ti bas neces da probas pre koriscenja Diane moju terapiju...Antibiotik Panklav 14 dana...stvarno ti kazem,meni su se upale bas smirile i evo skoro 2 meseca mi nista nije izaslo na licu...Moj savet ti je da ipak prvo probas sa antibiotikom, pa tek ako ne pomaze onda kreni sa pilulama...e sad..ti kako zelis:)

Ja mozda i uzmem Exfoliac za fleke, ali tek posto vidim rezultate Contractubexa:)

Pozdrav!
p.s...IIIIIIIIIII skloni sva ogledala sa stola dok ucis!:)
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

e bre iksa... :-? nisam bas kompetentna da delim savete na tu temu, ali NEMOJ DA SE KOPAŠ! To postane vremenom pravo vrzino kolo, ako ne uspeš da se savladaš.
Pucaš pare da saniraš posledice demoliranja, i onda za par dana lice se sredi, zaraste, i ubrzo se opet desi trenutak slabosti ispred ogledala, i sve ispočetka.

@ana, nisam još kupila Skinoren, jer koristim Exfoliac u toku noći, kad potrošim ovu tubu, probaću i to, jer čujem da je Skinoren krema baš za mitisere.
Lice mi je generalno mnogo bolje, ali su pore opet počele da me nerviraju, moram da nadjem neke pilule koje mi odgovaraju i da krenem za par nedelja.
A ti Iksa, dobro razmisli pre nego što počneš sa Diane-35, one sadrže najveći nivo hormona, čitala sam pre par dana o Yasmin i Jeanine da dovode do sličnog kozmetičkog dejstva kao Diane, ali su neutralisane ili svedene na minimum sve loše strane pilula. Ja sam osetila nevidjeno psihofizičko olakšanje kad sam prestala da ih pijem, preživljavala sam pakao od jutra pa dok ne zaspim, čak sam se i u toku noći budila od mučnine, ali verujem da će sa drugim pilulama biti bez tih negtivnih posledica.
mirjanaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 3:16 pm

...

Post od mirjanaaaa »

Caos..Jedva sam se registrovala... :D Meni je skinoren totalno sprzio lice...zato pazljivo...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Anci, posto taman toliko vremena imam do 1. dana, uzecu panklav, sutra! Na 8 sati, jel? Pa ako ne pomogne, gutam pilule pa sta bude!

Nenno, sto se kopanja tice, verovatno i tu neki lek treba da pijem, da me opusti psihicki :wink:

POzdrav, i javljam rezultate
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ IKSA ja zaista po tvom opisu mislim da imas isti slucaj kao ja...Znaci crvene upale koje nemaju vrh....ako je to to onda navali na Panklav:)

Da..na 8h po 1..i mislim da je od 625mg..tako nesto..Moraces da kupis dve bocice, jer tu taman onda ima za 14 dana koriscenja...I da...jedna bocica je oko 650 din:(

p.s....I moras da pazis nekako da slucajno od antibiotika ne dobijes gljivice...znas na sta mislim:)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

aha :oops: znaci, ne ide na recept. super :evil:
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ IKSA...Savetovala bih te da tokom terapije ne koristis nista osim Klindamicin losiona ujutru i uvece....Cisto da se uveris da li ce ti biti od antibiotika bolje ili ne...Jer ako budes koristila jos nesto, onda to neces saznati:)
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

nenna napisao: A ti Iksa, dobro razmisli pre nego što počneš sa Diane-35, one sadrže najveći nivo hormona, čitala sam pre par dana o Yasmin i Jeanine da dovode do sličnog kozmetičkog dejstva kao Diane, ali su neutralisane ili svedene na minimum sve loše strane pilula. Ja sam osetila nevidjeno psihofizičko olakšanje kad sam prestala da ih pijem, preživljavala sam pakao od jutra pa dok ne zaspim, čak sam se i u toku noći budila od mučnine, ali verujem da će sa drugim pilulama biti bez tih negtivnih posledica.
E nenno ja se toliko trudila da ti objasnim neke stvari,a ti i dalje pricas ljudima istu pricu...
:roll:
Dakle diane35 NEMAJU veci nivo hormona od Yasmin i Jeanine!

Samo imaju drugu vrstu progesterona koja je dokazano antiandrogena...
A to sto tebi ta vrsta progesterona nije odgovarala, pa si "prezivljavala pakao" ne znaci da nekom drugom nece odgovarati...
Eto na primer meni su pilule diane35 savrsene, kada ih uzimam bubuljice mi uopste ne izlaze,a negativnih posledica NEMA.
Zao mi je samo sto nisam ranije saznala za njih...

Evo jos jednom da okacim sastav:

DIANE35
2 mg ciproteron acetata(CPA) + 0,035 mg etinil estradiola

(Ciproteron acetat (CPA) je sinteticki progestagen sa antiandrogenim dejstvom)

YASMIN
3 mg drospirenona + 0,03 mg etinil estradiola

(Drospirenon je novi, sinteticki progesteron posebnih svojstava koji npr. može spreciti zadržavanje vode u organizmu, ima delimicni antiandrogenski ucinak...)

JEANINE
2 mg dienogesta + 0,03 mg etinil estradiola

(Dienogest je sinteticki progesteron,pokazalo se da ima antiandrogeno dejstvo)
Mya
Stalni član
Stalni  član

Post od Mya »

Znaci Iska, to sto nenni diane ne odgovara, ne znaci da nece odgovarati ni tebi... Isto tako, to sto meni odgovara, ne znaci da ce odgovarati i tebi...
Konsultuj se sa lekarom, proveri krvnu sliku i sve sto treba... pa ako kod tebe nema kontraindikacija i prepreka za uzimanje ovih pilula, uzmi lepo recept i kostace te 50 dinara da probas, a ako ti se, ne daj Boze, pojave neke tegobe,lako ces preci na druge...

Ponavljam- meni su savrsene, nenni ne odgovaraju,znaci sve je, kao i kod drugih stvari- INDIVIDUALNO.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Mya, pogrešno sam se izrazila... slažem se sa tobom da svako drugačije reaguje na isti lek ili preparat, a ta različitost može da bude drastična kod korišćenja ISTOG leka u različitim veremenskim intervalima, ja pre 4 godine nisam imala nus pojave uz Diane osim anksioznosti, a sada...

S druge strane, ono što devojke treba da shvate, Diane-35 je pre svega (veoma jak) LEK, a tek onda zbog sastava dovodi i do kontraceptivnog i kozmetičkog učinka...znači NE MOŽE da se pije kao Cedevita bombonice...

Činjenica je da su Diane hronološki NAJSTARIJE od svih nabrojanih, i da imaju NAJJAČE anti-androgeno dejstvo (to sam htela da kažem u prethodnoj poruci), kao i da se Yasmin i Jeanin, kao pilule novijeg datuma (a pritom takodje imaju uticaj i na kožu,) mnogo lakše podnose, odnosno, manje je neželjenih sporednih efekata, bar na osnovu čitanja brojnih komentara na različitim forumima. Naravno, opet ono čuveno - sve je individualno.

Pilule su super stvar, jer deluju na UZROK, a ne na POSLEDICU, kao što je slučaj sa većinom mazalica na koje godinama bacamo pare... samo treba da se pronadju odgovarajuće, koje neće do te mere da ti deluju na psihu i telo i da te onemoguće da normalno funkcionišeš. Ja sam definitvno donela odluku da svoj problem rešim pilulama, i svakome bih preporučila isto, naravno uz konsultaciju lekara, bio-hemijsku analizu isl.

Zato Iksa, probaj, pa ako ti ne odgovaraju, idemo dalje.
Ja ću verovatno da nastavim sa Yasmin, samo da se nakanim da odem do ginekologa da je pitam za mišljenje.
Mya
Stalni član
Stalni  član

Post od Mya »

nenna napisao:Mya, pogrešno sam se izrazila... slažem se sa tobom da svako drugačije reaguje na isti lek ili preparat, a ta različitost može da bude drastična kod korišćenja ISTOG leka u različitim veremenskim intervalima, ja pre 4 godine nisam imala nus pojave uz Diane osim anksioznosti, a sada...

S druge strane, ono što devojke treba da shvate, Diane-35 je pre svega (veoma jak) LEK, a tek onda zbog sastava dovodi i do kontraceptivnog i kozmetičkog učinka...znači NE MOŽE da se pije kao Cedevita bombonice...

Činjenica je da su Diane hronološki NAJSTARIJE od svih nabrojanih, i da imaju NAJJAČE anti-androgeno dejstvo (to sam htela da kažem u prethodnoj poruci), kao i da se Yasmin i Jeanin, kao pilule novijeg datuma (a pritom takodje imaju uticaj i na kožu,) mnogo lakše podnose, odnosno, manje je neželjenih sporednih efekata, bar na osnovu čitanja brojnih komentara na različitim forumima. Naravno, opet ono čuveno - sve je individualno.

Pilule su super stvar, jer deluju na UZROK, a ne na POSLEDICU, kao što je slučaj sa većinom mazalica na koje godinama bacamo pare... samo treba da se pronadju odgovarajuće, koje neće do te mere da ti deluju na psihu i telo i da te onemoguće da normalno funkcionišeš. Ja sam definitvno donela odluku da svoj problem rešim pilulama, i svakome bih preporučila isto, naravno uz konsultaciju lekara, bio-hemijsku analizu isl.

Zato Iksa, probaj, pa ako ti ne odgovaraju, idemo dalje.
Ja ću verovatno da nastavim sa Yasmin, samo da se nakanim da odem do ginekologa da je pitam za mišljenje.
E sada se u potpunosti slazemo.
Eh da sam ja ovo sve saznala kada sam imala nekih 18-19 godina... koliko bih samo para ustedela... da ne pricam o drugim stvarima...
Definitivno treba resavati uzroke, a ne posledice...

Samo mi je krivo kada vidim da neko pljuje po odlicnom leku, samo zato sto ga nije dozvoljeno uzimati, sto ti kazes- kao cedevita bombonice, nego je potreban odlazak kod lekara, razne analize i strogo pridrzavanje pravila po kojima se uzima...
Citam na temi bubuljice izjavu jedne devojke "nije stvar u tome da su zene sa nasih prostora zaostale, stvar je u tome sto postoje brojne kontraindikacije pri uzimanju Diane 35"
Aj da ne komentarisem ponovo deo "kontraindikacije PRI uzimanju"
Jednostavno mi je krivo kada vidim da nekima osnovne stvari nisu jasne,pa zastrasuju ljude zbog svog neznanja...
Ako je nabrojano 20 kontraindikacija za uzimanje nekog leka,to ne znaci da kod svake osobe postoji neka od nabrojanih, to samo znaci da treba otici kod lekara i proveriti da li mozda postoji neka od nabrojanih...
a naravno to je vecini tesko,pa ubede sebe kako nije vredno cimanja jer i onako nista ne valja, jer jelte ima "brojne kontraindikacije"... nema veze sto zapravo nemaju pojma sta to ustvari znaci... :roll:
Mya
Stalni član
Stalni  član

Post od Mya »

Ja razumem da bi svi voleli da postoji cudotvorna tableta,ili krema od koje sve bubuljice nestanu istog trenutka,a pritom moze da se kupi na trafici... ali tuzno je sto neki nikako da shvate da NE POSTOJI :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Nisam ja naplasena, niti neupoznata, jedini razlog mog oklevanja je sto mi je hormonski status skroz normalan :roll: (biohemijske analize ok). Ali posto vidim da nista nije dalo znacajniji efekat do sada (a nemam kontraindikacije), pokusacu i sa pilulama.

A predostroznost je po meni ok, ali naravno ne volim kada neko neupucen komentarise lek. Doduse, to je sve zbog onih raaaaanijih kontraceptiva koji nisu bili ni najmanje naivni.

Anci, prepisali mi panklav (da imam recept za svaki slucaj :wink: )

A, Nenno, tragaj dok ne pronadjes adekvatnu pilulu, toliko ih ima!
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ IKSA...I ja sam imala recept ali mi nista nije znacio:)ne znam...mozda ti uspes da ga tako uzmes:)

Nego,evo i ja za mesec dana idem na ispitivanje hormona, mada veruj mi razmisljam da li i da uzimam kontraceptivne pilule ako se pokaze da su moje akne prouzrokovane hormonskim disbalansom...

Sve u svemu, sestra mi je danas rekla da mi lice nije bilo nikad bolje, tako da sam presrecna...E sad, da li je do panklava ili ne nemam pojma, ali ono sto sam primetila jeste da mi se posle njegovog koriscenja mnogo brze povuku upale nego ranije koje su trajale i po 10 dana i vise...
A i sada ce leto, tako da cim budem otisla na more sve ce se to povuci i biti jos bolje....

Jaooooooo ispada da te teram da uzmes panklav umesto pilula:)opet ti predlazem probaj njega sada,a pilule ostavi za septembar - oktobar, jer ako budes isla na more, slana voda ce ti sigurno dosta pomoci pa i nema potrebe da uzimas bilo sta...Bar je tako kod mene:)

Sve u svemu sta god da odlucis, podrzavam!:):)
Odgovori