Nego, kako je tebi, jel si promenila pilule? Lice?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
E nenno ja se toliko trudila da ti objasnim neke stvari,a ti i dalje pricas ljudima istu pricu...nenna napisao: A ti Iksa, dobro razmisli pre nego što počneš sa Diane-35, one sadrže najveći nivo hormona, čitala sam pre par dana o Yasmin i Jeanine da dovode do sličnog kozmetičkog dejstva kao Diane, ali su neutralisane ili svedene na minimum sve loše strane pilula. Ja sam osetila nevidjeno psihofizičko olakšanje kad sam prestala da ih pijem, preživljavala sam pakao od jutra pa dok ne zaspim, čak sam se i u toku noći budila od mučnine, ali verujem da će sa drugim pilulama biti bez tih negtivnih posledica.
E sada se u potpunosti slazemo.nenna napisao:Mya, pogrešno sam se izrazila... slažem se sa tobom da svako drugačije reaguje na isti lek ili preparat, a ta različitost može da bude drastična kod korišćenja ISTOG leka u različitim veremenskim intervalima, ja pre 4 godine nisam imala nus pojave uz Diane osim anksioznosti, a sada...
S druge strane, ono što devojke treba da shvate, Diane-35 je pre svega (veoma jak) LEK, a tek onda zbog sastava dovodi i do kontraceptivnog i kozmetičkog učinka...znači NE MOŽE da se pije kao Cedevita bombonice...
Činjenica je da su Diane hronološki NAJSTARIJE od svih nabrojanih, i da imaju NAJJAČE anti-androgeno dejstvo (to sam htela da kažem u prethodnoj poruci), kao i da se Yasmin i Jeanin, kao pilule novijeg datuma (a pritom takodje imaju uticaj i na kožu,) mnogo lakše podnose, odnosno, manje je neželjenih sporednih efekata, bar na osnovu čitanja brojnih komentara na različitim forumima. Naravno, opet ono čuveno - sve je individualno.
Pilule su super stvar, jer deluju na UZROK, a ne na POSLEDICU, kao što je slučaj sa većinom mazalica na koje godinama bacamo pare... samo treba da se pronadju odgovarajuće, koje neće do te mere da ti deluju na psihu i telo i da te onemoguće da normalno funkcionišeš. Ja sam definitvno donela odluku da svoj problem rešim pilulama, i svakome bih preporučila isto, naravno uz konsultaciju lekara, bio-hemijsku analizu isl.
Zato Iksa, probaj, pa ako ti ne odgovaraju, idemo dalje.
Ja ću verovatno da nastavim sa Yasmin, samo da se nakanim da odem do ginekologa da je pitam za mišljenje.