Crvenilo lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mono
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 1:50 am

Post od mono »

mr ph. Silvio napisao:Mislim da bi obojica trebala da budu vidjena od strane dermatologa ili bar posaljite slicice mail-om, da ne govorimo terapiju napamet. :)
slikica poslata! :)
stereo
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Slikica pogledana, odgovor sledi. :)
mr ph. Silvio
Saradnik

Re: slican problem....

Post od mr ph. Silvio »

zok napisao:moj problem je otprilike vec vidjen ovde (i prvoj poruci ove teme): pojavilo mi se crvenilo ispod ociju, sa obe strane nosa. Peruta se , i narocito je izrazeno posle tusiranja (ne znam da li ima veze sa tim ali perutanje se javlja i na obodu kose, iznad cela). Verovatno sam ja doprineo tome cestim umivanjem sapunom i koriscenjem pavlogala (varijanta pavlovoceve masti valjda). isao sam kod dermatologa i on mi je prepisao da mazem providon jod i Chloramphenicol (5%). to je dalo skromne rezultate, pa sam posle vise od mesec dana prestao sa tim, i presao na Elocom koji je malo pomogao (nije vise toliko uocljivo crvenilo) ali sam video na forumu da on ne daje trajne rezultate.
ima li meni leka:). video sam ovde na forumu da je neko imao slican problem kao ja i preporuceno mu je:
Mycogel
Sqaphan (sampon)
Apaisac
da li da je to trajno resenje za mene? ili mozda nesto drugo?
kako se koristi...
Elocom, Pavlovićeva mast, Povidon jod i Hloramfenikol i nije baš najbolja kombinacija! Zanima me kako ste išli van kuće prefarbani jodom? Koliko dugo ste koristili Elocom? Leka ima, samo polako! :wink:
Poslednja izmena od mr ph. Silvio u Ned Jun 05, 2005 3:17 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Poslala sam Vam ponovo svoju adresu na mail.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Da li ste mi poslali proizvode ili ne?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Da, juce je poslato.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Ja sam danas narucio Elidel, pa se nadam da cete ga poslati sutra :P I mail sam Vam poslao da Vas obavestim. Pozdrav.
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Da li ste zvali apoteku da poruče lek?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Ok, mail sam pročitao, ali imate otpozdrav na isti! :)
miki1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:02 pm

Post od miki1 »

Evo ovako koristim sqaphan za kosu i minox, za lice samo mycogel uvece. Sta bih jos mogao da koristim za lice, s obzirom na seboroicnu(oko nosa , obrva i zulufa) i masnu kozu? Procitao sam sve postove, ali nisam do kraja shvatio.
mr ph. Silvio
Saradnik

Seboroicni dermatitis

Post od mr ph. Silvio »

Treba da prodje neko vreme. Koliko dugo koristite te preparate?
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Stigao mi je Elidel rano izjutra, zaista brzo, juce narucim, evo ga danas :P E sad neka mi je Bog u pomoci, probacu malo pa cemo videti shta ce da bude :P

Svaka cast SB apoteci na brzini.
miki1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:02 pm

Post od miki1 »

Pa nisam bas disciplinovano koristio, ali nije u tome problem, nego gledam ovde po forumu da za slicne stvari pored ovog sto sam ja naveo predlazete jos neke kreme. Ako sam ja dobro razumeo antirid(mada ne znam bas sta je to) ili neka krema za vlazenje koze preko dana ili tako nesto? Da li vi predlazete nesto(iz SB-a)?
mr ph. Silvio
Saradnik

Seboroični dermatitis

Post od mr ph. Silvio »

Vrlo je važno da disciplinovano koristite terapiju. Slabi su efekti ako niste disciplinovani i ustrajni. Instant rešenja nema, naročito kada je koža u pitanju.
Antirid je krem koji prevenira nastanak bora ili ublažava postojeće.
Iz SB-a možda da sačekate gel sa čajnim drvcetom.
Ja više ne bih ništa, s obzirom da primenjujete kompletnu, adekvatnu terapiju. Možda za kasnije, da uvedete Apaisac za vlaženje, ali otom-potom.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Mr. Silvio da li prodajete ovaj losion iz Eucerin kolekcije

http://www.drugstore.com/products/prod. ... LST-0-SRCH

Ja ne znam za druge, ali moja koza da bude samo na facewash-u nema shanse, jer postaje suva, ljushti se, a onda mi se stanje josh vishe pogorsha, josh je sklonija upalama, tako da mi je neophodan uz Mycogel neki dobar moisturizers.

Eucerin Skin Renewal Day Lotion, SPF 15 ima i zashtitu od sunca, i nije toliko skup, a ljudi sa aknama ga preporucuju, mislim na strance:)
Odgovori