Crvenilo lica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Micogel je odlican preparat koji sadrzi antimikoticne supsrtance u podlozi koja ne iritira vec dehidriranu i zapaljenu kozu kod seboroicnog dermatitisa. Imidazolski antimikotik ukomponovan je u gel podlogu koja sluzi za pranje pa ima manje sanse da izazove iritantnu i alergijsku reakciju na kozi jer se kao sredstvo za umivanje na kozi zadrzava kratko za razliku od kremova i losiona koji se dugo zadrzavaju na kozi. Sustina je u pravilnoj upotrebi 2 x nedeljno najvise 5 minuta drzati gel na seboroicnim regijama i zatim dobro isprati mlakom vodom.
Pored ove etioloske-uzrocne terapije predlaze se i simptomatska antizapalenjska terapija- hidratacija-hidratisucim kremama-cold kremama- koje vlaze i hlade kozu- kao sto su Visio hidro gel Sebamedov, Dnevni krem sa 5 % uree Eucerinov, Apaisac- uriage-ov ili Hydracristal krem ili Hyseke 25+ kokji ima i antisolarnu zastitu.
Pored ove etioloske-uzrocne terapije predlaze se i simptomatska antizapalenjska terapija- hidratacija-hidratisucim kremama-cold kremama- koje vlaze i hlade kozu- kao sto su Visio hidro gel Sebamedov, Dnevni krem sa 5 % uree Eucerinov, Apaisac- uriage-ov ili Hydracristal krem ili Hyseke 25+ kokji ima i antisolarnu zastitu.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Da li je neko od Vas probao da umesto te gomile preparata koristi nešto jednostavno, meni savršeno pomaže krema "Solea". Funkcioniše već duže od godinu dana i rezultati su bolji od bilo kog medicinskog preparata.
Neka neko proba pa neka iznese svoje mišljenje. Pomenuta krema se može naći u bilo kojoj prodavnici "lilly" i najmanje pakovanje je oko 60 din.
Neka neko proba pa neka iznese svoje mišljenje. Pomenuta krema se može naći u bilo kojoj prodavnici "lilly" i najmanje pakovanje je oko 60 din.
-
- Saradnik
Solea je savrseni preparat za zdravu kozu koju treba zastititi od sunca u dnevngradskoj varijanti. Meni dugi niz godina , skoro do punih 45 ili cak 48 godina nije bio potreban nikakav krem, niti sam bilo sta mazala, niti sam se sminkala.
Bila sam nedavno mentor u jednom veoma zanimljivom diplomskom radu moje studentkinje koji se bavio faktorima koji uticu na starenje koze.
Izmedju ostalog u radu se iznosi i primer 2 bake bliznakinje iz gerontoloskog centra.
Jedna je ostala da zivi na selu, radila je po ceo dan dobrim delom i na suncu od koga se stitila maramom, hranila se zdravo,vocem i povrcem i belim mrsom, nije pusila, nije se stresirala, rano je legala i rano ustajala i nije se uopste negovala, osim sto se umivala vodom sa bunara i sapunom.
Njena sestra bliznakinja je otisla u grad, pusila je , jela fast food, kasno legala, slabo spavala, isla u solarijim, przila se na suncu, nije izlazila iz kola i lifta, bila je pod stalnim stresom i trosila gomilu krema.
Posto postoji algoritam za procenu starosti koze- gradska baka bliznakinja je imala 7 godina stariju kozu od svoje sestre!
Bila sam nedavno mentor u jednom veoma zanimljivom diplomskom radu moje studentkinje koji se bavio faktorima koji uticu na starenje koze.
Izmedju ostalog u radu se iznosi i primer 2 bake bliznakinje iz gerontoloskog centra.
Jedna je ostala da zivi na selu, radila je po ceo dan dobrim delom i na suncu od koga se stitila maramom, hranila se zdravo,vocem i povrcem i belim mrsom, nije pusila, nije se stresirala, rano je legala i rano ustajala i nije se uopste negovala, osim sto se umivala vodom sa bunara i sapunom.
Njena sestra bliznakinja je otisla u grad, pusila je , jela fast food, kasno legala, slabo spavala, isla u solarijim, przila se na suncu, nije izlazila iz kola i lifta, bila je pod stalnim stresom i trosila gomilu krema.
Posto postoji algoritam za procenu starosti koze- gradska baka bliznakinja je imala 7 godina stariju kozu od svoje sestre!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
imao sam crvenilo kao i mnogi ovde. preteranom upotrebom elocoma sam samo pogorsao stvar (steroidni dermatitis), pa sam poceo da koristim caj od zalfije i metronidazol i sebamed visio gel. crvenilo se posle 7 dana smanjilo do neke granice i sad je na tom nivou i povremeno se javlja sasvim blago peckanje i svrab. pitanja koja me muce su da li metronidazol i sebamed visio gel mogu da izazovu negativne posledice kao elocom ?
da li da nastavim sa ovom terapijom (koliko dugo) ili da predjem na nesto drugo (mycogel mozda).
da li da nastavim sa ovom terapijom (koliko dugo) ili da predjem na nesto drugo (mycogel mozda).
-
- Saradnik
Potpuno sam fascinirana kako korisnici foruma pokazuju razumevanje za probleme medicinske nege seboroicnog dermatitisa. Mycogel 2x nedeljno za umivanje je pravo resenje! Bas ste me oraspolozili!
OK, mycogel 2 puta nedeljno. da li treba sada da prestanem sa upotrebom caja od zalfije (tj obloge od caja od zalfije), metronidazola i sebamed visio gela ili da nastavim sa njima svaki dan, plus mycogel 2 puta nedeljno?
koristim i sampon Sqaphan P. prvih 7 dana sam prao kosu svaki dan i za sad daje rezultate ali sam danas prvi put osetio svrab u predelu glave 3-4 cm iznad cela
. jel treba da smanjim upotrebu sampona?
koristim i sampon Sqaphan P. prvih 7 dana sam prao kosu svaki dan i za sad daje rezultate ali sam danas prvi put osetio svrab u predelu glave 3-4 cm iznad cela

-
- Saradnik
I squaphan se koristi 2-3 x nedeljno, visio hidrogel vlazi i bezopasan je i moze se dugo koristiti. Metronidazol gel deluje protiv zapalenjski i on se moze dugo koristiti
Pozdrav svima!
Ja takodje imam seboroicni dermatitis na licu, i zamolio bih za savet.
Izvinjavam se za dug post, ali pretpostavljam da je bitna istorija ovg stanja.
Pre par godina mi je dijagnostikovan SD, i dermatolog mi je dao neki preparat sa ihtiolom i mycoseb shampon za lice i kosu. Sve je bilo relativno ok par meseci, i onda mi je u zimu lice buknulo.
Otad koristim obicnu Niveinu kremu uvece i neki preparat koji mi je prepisao derm. koji sadrzhi clindamycin i cink oksid, koji namazhem pred spavanje i isperem ujutru. Kozha se ne peruta, nemam akne i sl, ali crvenilo i dalje ostaje. Ujutru je manje, a tokom dana se pogorshava. Problem je izmedju ostalog shto je sloj toga shto stavljam na lice uveche stvarno debeo, i mora da stoji celu nocj, i stvarno gubim strpljenje. Niveina krema omeksava kozu, ali je zaista masna, ali ako je ne stavim moram bukvalno da sastruzem preparat ujutru sa lica, sto samo pogorsava situaciju. Ako nista drugo, zanima me da li taj cink oksid i klindamicin mogu da koristim u drugom obliku, odvojeno, u nekim losionima, kremama i sl. narocito me interesuje zinkoksid, koji izgleda ima neki bolji efekat.
Takodje me zanima ako mi mozete preporuciti jos neki vid terapije, stvarno bih vam bio zahvalan. Na netu sam nasao puno stvari koje ljudi koriste: aloe veru, preparate sa cinkom, ketokonazolom, elidel, ciclopiroxolamine, med, maslinovo ulje, cetaphil, pa cak i terapije vitaminima i izmenjenom ishranom itd. Meni je glavni problem zasad crvenilo, stvarno bi mi bio koristan savet.
Unapred zahvalan na odgovoru

Ja takodje imam seboroicni dermatitis na licu, i zamolio bih za savet.
Izvinjavam se za dug post, ali pretpostavljam da je bitna istorija ovg stanja.
Pre par godina mi je dijagnostikovan SD, i dermatolog mi je dao neki preparat sa ihtiolom i mycoseb shampon za lice i kosu. Sve je bilo relativno ok par meseci, i onda mi je u zimu lice buknulo.
Otad koristim obicnu Niveinu kremu uvece i neki preparat koji mi je prepisao derm. koji sadrzhi clindamycin i cink oksid, koji namazhem pred spavanje i isperem ujutru. Kozha se ne peruta, nemam akne i sl, ali crvenilo i dalje ostaje. Ujutru je manje, a tokom dana se pogorshava. Problem je izmedju ostalog shto je sloj toga shto stavljam na lice uveche stvarno debeo, i mora da stoji celu nocj, i stvarno gubim strpljenje. Niveina krema omeksava kozu, ali je zaista masna, ali ako je ne stavim moram bukvalno da sastruzem preparat ujutru sa lica, sto samo pogorsava situaciju. Ako nista drugo, zanima me da li taj cink oksid i klindamicin mogu da koristim u drugom obliku, odvojeno, u nekim losionima, kremama i sl. narocito me interesuje zinkoksid, koji izgleda ima neki bolji efekat.
Takodje me zanima ako mi mozete preporuciti jos neki vid terapije, stvarno bih vam bio zahvalan. Na netu sam nasao puno stvari koje ljudi koriste: aloe veru, preparate sa cinkom, ketokonazolom, elidel, ciclopiroxolamine, med, maslinovo ulje, cetaphil, pa cak i terapije vitaminima i izmenjenom ishranom itd. Meni je glavni problem zasad crvenilo, stvarno bi mi bio koristan savet.
Unapred zahvalan na odgovoru

-
- Saradnik
Pokusajte da primenite gel sa modukinima ili krem sa modukinima-kontaktirajte mr Ph Silvia Bulica na 011 557 553 i koristite Cu Zn gel ili Mycogel za umivanje
Koristim Squaphan oko 2 meseca 2 ili 3 puta nedeljno - rezultati nikakvi, cak se crvenilo kod zalizaka povecalo. Svojevremeno sam, cini mi se, bolje to resio sa head & shoulders-om. Minox jos nisam hteo da ubacim dok ne resim perut, ali ovo nikako da se stabilizuje. Molim Vas za savet: Koji sampon da koristim i da li i kada da ubacujem Minox? Kakvo je Vase misljenje o Head & shoulders -u? Pozdrav
Hvala vam najlepshe!goranai napisao:Pokusajte da primenite gel sa modukinima ili krem sa modukinima-kontaktirajte mr Ph Silvia Bulica na 011 557 553 i koristite Cu Zn gel ili Mycogel za umivanje

Zanima me da li u apoteci da trazim kao Cu Zn gel, ili ima neka posebna marka? I mozete li bar mi ukratko reci sta su modukini, nikad nisam chuo za to.
Hvala jos jednom i pozdrav