Crvenilo lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
bobole
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 10:40 am

Post od bobole »

Nakon 10 dana upotrebe sampona Squaphan P crvenilo se smanjilo ali mi je perut i dalje prisutna. Mozda moja koza glave ne reaguje adekvatno na pomenuti sampon? Sta mislite o samponu T/Gel
hvala
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Doktor Neven Isailovic mi je predlozio Zycotec krem ili losion spravljen u SB trade,eventualno Muradov antisolarni krem za lice sa rozaceom i Mycogel dva puta nedeljno kao i skinoren uvece.
Da li mozda umesto ovih krema mogu da koristim Roseliane krem?
Ne znam da li ovde u Kragujevcu zna neko da mi pokaze limfnu drenazu ili
bih morala da dodjem kod vas?
Razjasnili ste mi neke stvari samo mi jos predlozite konkretnu terapiju pored limfne drenaze.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Rozeliane moze ali i Mycogel.U Kragujevcu pokusajte da odete u Epilcentar kod dr Snezane Jeremic, moja studentkinja koja kod dr Jeremic radi diplomski rad sigurno zna limfnu drenazu njen mail je

[email protected]
Djuković Emina
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Otici cu onda u Epil centar i pitacu za Eminu.
Sinoc sam procitala da ste rekli da ima vise tipova rozacee:rozacea, cuperoza ,papulopustulozna,rinofima i gnatofima.Da li se razlikuje terapija za njih? Ja sam vam poslala slike na mail jos pre nekoliko dana,ne bih znala koju imam.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

tipova, pardon :)
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

SD, Rozacea

Post od mr ph. Silvio »

Razlike u terapiji su male, a odgovor ste dobili od mene.
Bane_24
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 12:48 am

Post od Bane_24 »

Bobole, nemoj jos menjati sampon, rano je jos da ocekujes rezultate. Ja sam T/Gel Total sampon od Neutrogene koristio oko mesec i po dana, ali ne zbog peruti, vec zbog bubuljica koje mio se pojavljuju na glavi i nisam uspeo da resim problem, pa sam presao na Squaphane P, za koji kazu da je najefikasniji sampon (uz Squaphane S) na trzistu kada su u pitanju perut, crvenilo, svrab, deskvamacija i gljivicna flora zato sto je ujedno i keratolitik (salicilna kiselina - 1.5 %) i antimikotik (mikonazal 0.4% i klimbazol 0.6 %).
Sve u svemu koristi ga bar 2 meseca, a ako ne bude rezultata predji na Squaphane S koji ima 3 % salicilne kiseline.
Pozdrav
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Jesam dobila odgovor od vas " samo prodje malo vremena dok ne pronadjemo ono sto ce vama prijati..." Da li to znaci da treba jos da cekam? :)
mr ph. Silvio
Saradnik

Strpljen-spašen

Post od mr ph. Silvio »

Naravno! :oops:
Vi bi za dan da nema ništa, pa da mi apotekari ali i doktori stavimo ključ u bravu. :)
Za Vašu kožu je potrebno najmanje 15 dana za neke vidljivije efekte, s tim što morate biti spremni na to da će koža, i tako oporavljena, ponekada iskakati iz koloseka. :(
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Izgleda da se nismo razumeli. :) Ja sam veoma strpljiva i ne ocekujem za jedan dan promenu.Kao sto i ne ocekujem da imam savrsenu kozu posle toga.Samo niko mi nije detaljno objasnio sta da koristim i kojim redom.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Ja jos nista nisam pocela da koristim,tako da se moje pitanje odnosilo na to kada cu dobiti potanko objasnjenje o terapiji.Razumela sam za limfnu drenazu i antisolarni krem ali koji posto mi je pored rozacee koza sklona aknama.Da li se pre aplikacije kreme ili Mycogela umivam samo vodom?
Da li sad da uvedem skinoren ili kasnije? Da li je roseliane antisolarni ili se stavlja samo nocu? I ako nije da li sutradan treba da stavim i neki antisolarni ? Dakle jos uvek dosta toga mi nije jasno. Izvinite sto vas mucim ovolikim pitanjima,ali zelim da budem sigurna da sam na pravom putu.Ja ne sumnjam u vas,samo pitam ono sto mi nije jasno.
mr ph. Silvio
Saradnik

SD

Post od mr ph. Silvio »

Mycogelom se umivate uveče.
Roseliana nije antisolarni krem.
Preko dana morate da stavljate anti-solarni krem.
Skinoren možete da uvedete odmah, uveče posle umivanja.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Hvala! Ja sam pitala na [email protected] gde mogu da nabavim Mycogel ali nisu mi odgovorili.Mozete li to da mi saznate ili gde ga ima u Beogradu?
mr ph. Silvio
Saradnik

SD

Post od mr ph. Silvio »

Pošaljite mi na privatan mail adresu i ja ću Vam poslati pouzećem.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Poslato.
Odgovori