Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bubuljice

Post od mr ph. Silvio »

1) Kozmetičar treba da Vam uradi enzimski tretman. Dobar je Muradov i RVB.
2) Skinoren uveče
3) Apaisac emulzija za masnu i iritiranu kožu preko dana, odmah posle umivanja
4) Antopar gel u sebi sadrži benzoil peroxid. Ako Vam je to prijalo, nastavite neki preparat sa istom supstancom. Antopar se više ne proizvodi.
ivanbgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 9:15 pm

Bubuljice

Post od ivanbgd »

Ja sam super zadovoljan terapijom koju ste mi prepisali (BP+E gel, losion D i penu za umivanje) :) . Uradio sam i dva tretmana voćnim kiselinama kod vaše kozmetičarke Ane. Lice je odlično, bubuljice su se skoro povukle, imam jos malo ožiljaka. Ana je savetovala prekid sa voćnim kiselinama zbog sunca.
Da li mogu da nastavim sa enzimima?
Srdačan pozdrav i samo tako nastavite!
mr ph. Silvio
Saradnik

Bubuljice

Post od mr ph. Silvio »

Kombinacija preparata, kozmetičkog tretmana i voćnih kiselina ne može da ostane bez efekta. Pozdrav i hvala.
ane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 10:47 pm

Post od ane »

napravila sam tretman kod kozmetičarke, stavljam navečer skinoren i ujutro apaisac.
sad mi je malo bolje, naravno i čistije lice, ali još to nije kako treba..
Zanima me koliko dugo da koristim skinoren i da li se smije upotrebljavati dugo budući ga ja koristim već jedno duže vrijeme.
Vidjela sam da se preporučava i differin gel, što mislite bili mi bolje odgovarao za moje komedone
htjela bi uraditi i tretman sa voćnim kiselinama, kako se sada ne može hoće li biti kasno poslje ljeta ili da probam ipak sada?
hvala, pozdrav!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

skinoren i deluje na duže vreme. Diferin je derivat kiseline vitamina A- manje iritira a isto je efikasan kao tretinoin. Ipak nije preporučljiv za sekundarne-zagnojene akne i za seboroični dermatitis. Za kombinaciju akni i seboroicnog dermatitisa idealan je Skinoren, moze de kombinovati i sa cajnim drvcetom koje deluje seboregulatorno, dezinfekciono i komedoliticki
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Strpite se dok ne prodje leto, jer sada ne smeju da se rade tretmani vocnim kiselinama. Nastavite Skinoren a uskoro ce biti dostupan gel sa cajnim drvetom.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Da li se javlja bilo kakva iritacija od Skinorena?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Vrlo, vrlo retko.
mn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 2:47 am

Post od mn »

Koza mi je uglavnom masna, ali u sustini mesovita. Po licu mi izlaze bubuljice, ima i mitisera i dosta potkoznih- cega vec. S vremena na vreme mi se cak i na ostalim delovima tela(rukama, nogama, grudima) javljaju mitiseri. Da li je u pitanju problematicna koza ili su iu pitanju hormoni. Majka mi je takodje do skoro imala jako problmaticnu kozu pa pretpostavljam da je ipak nasledno. Sta bi mi preporucili?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Izvinite, a kog ste Vi pola? :wink: To je u dermatologiji i medicinskoj kozmetologiji nekada veoma bitno.
mn
Novi član
Novi član

Post od mn »

zenskog, izvinite sto odmah nisam napisala.
mr ph. Silvio
Saradnik

Miteseri i bubuljice

Post od mr ph. Silvio »

Za početak, higijenski tretman u kozmetičkom salonu. Ako nemate kozmetičara, ja Vam ga mogu preporučiti.
mn
Novi član
Novi član

Post od mn »

Ja sam u sustini posecivala kozmeticara cak i par puta zaredom sa razmakom od 2-3 nedelje ali nije dalo efekat cak ni na kraci rok. Vrlo moguce da kozmeticar nije bio adekvatan, ja cak i nisam bila zadovoljna, iako nisam strucnjak mislim da su mi ranije prilikom tretmana bolje cistili. Zato pitam da li treba da odem i do dermatologa? A bilo bi jako lepo i ako biste mi preporucili nekog "strucnog" kozmeticara
mr ph. Silvio
Saradnik

Bubuljice

Post od mr ph. Silvio »

Ako želite pregled dermatologa, zakažite besplatan pregled sledećeg utorka na telefon 011/557-553.
Mogu Vam preporučiti Anu, veoma stručnog i edukovanog kozmetičara.
Telefon je 011/3187-27-37.
mn
Novi član
Novi član

Post od mn »

sad ovog utorka nisam tu onog sledeceg tek jesam, nadam se da nije problem tada da se javim. a sto se tice Ane broj koji ste napisali ima osam cifara jel sigurno ide tako?
Odgovori