Dali je moguce?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 12, 2006 2:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Dali je moguce?
Progutala sam spermu dali mogu da zatrudnim?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Onda je bolje da misli da se moze u drugom stanju...ako djevojka nema informaciju o tome kako se ostaje trudna prije pocetka seksualnog zivota, onda se moramo sluziti zastrasivanjem...evo Cat odgovorite Vi na ovo pitanje ! pa to je iz domena opsteg obrazovanje, uci se na casovima biologije u osnovnoj skoli, pa u srednjoj skoli, pa pise u novinama, pa pise na internetu...!!!
Pozdrav.
Pozdrav.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 22, 2005 7:54 pm
Nisam navikla da lekari govore izmedju redova, zato mi nije bilo jasno zasto ste ono napisali. Pogotovo ne verujem da bi devojka koja je pitala razumela, s obzirom da ona za razliku od mene nije znala tacan odgovor na to pitanje. A sto se tice zastrasivanja, mozda je to i dobro, mada licno mislim da bi bolje bilo da joj objasnite zasto je oralni seks los, ako mislite tako. Na ovom forumu je bilo pokrenuto pitanje oralnog seksa i higijene, ali je onda zaboravljeno... Mozda ne bi bilo lose da se to objasni neupucenima koji to upraznjavaju.Hana...znate li Vi da citate izmedju redova ?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
U redu. Ja se slažem sa delom o zastrašivanju, u pitanju je velika neobaveštenost ali mislim da je veća šansa da nas shvate ozbiljno ako dobiju jasne i konkretne informacije umesto uopštenih pretnji. Jeste, danas se svuda priča o tome i čudno je da neko to ne zna ali kao što mi je hana skrenula pažnju bolje i ovako da dobiju informacije nego nikako.obgyn napisao:...ako djevojka nema informaciju o tome kako se ostaje trudna prije pocetka seksualnog zivota, onda se moramo sluziti zastrasivanjem...evo Cat odgovorite Vi na ovo pitanje !
Iva18: od oralnog seksa ne može da se zatrudni (želudac razgradi spermu i tako je 'ubije') ali mogu itekako da se dobiju polne bolesti - herpes, hepatitis B, gonoreja...jer niko ne koristi zaštitu prilikom oralnog seksa.
Može se zatrudneti ako sperma ili čak presemena tečnost dođu u kontakt sa vaginom na bilo koji način.
Kao što obgyn reče, postoji toliko materijala na temu seksa pa ako te i nisu ništa učili u školi treba se potruditi i pročitati nešto. Možeš i da pitaš nekog stručnog. Nije problem što ne znaš ali prvo se informiši a posle radi, ako već misliš da si dovoljno zrela za seks.
Inače ko ti je rekao da se može zatrudneti oralnim seksom?
hana: ja nisam stručna da bilo šta tvrdim ali ne mislim da je oralni seks nehigijenski, sve dok su oba partnera zdrava. Sad, koliko u to možemo biti sigurni...stvar je procene i poverenja. Teoretski trebalo bi da se koristi zaštita, zbog bolesti, ali nisam čula da to iko koristi.
-
- Stalni član
Cat hvala lijepo na pomoci.
U pravu ste potpuno, ja sam samo malo umorna i bez strpljenja na pitanja koja se ticu common sense.
Ja obicno odgovoram opsirno i edukativno, kao sto ste mogli primjetiti (sto Hana nije do sada ) sto zahtijeva mnogo vise mog vremena nego sto ga imam za ovakvo besplatno edukovanje sirokih narodnih masa i mnogo vise nego sto ga bilo koji citalac i posjetilac sajta trosi ovdje, ukoliko nije vezano za njegov problem...dakle...moze i ObGyn da se iscudjava, strasi djevojcice koje stizu da progutaju spermu, ali ne da procitaju biologiju....jer su vec progutale istu ! Spit it out !
O Haninom komentaru za prljavi oralni seks...nemam komentara...i najbolje je da se na ovakva pitanja uopste ne javljam.
Pozdrav Cat.
U pravu ste potpuno, ja sam samo malo umorna i bez strpljenja na pitanja koja se ticu common sense.
Ja obicno odgovoram opsirno i edukativno, kao sto ste mogli primjetiti (sto Hana nije do sada ) sto zahtijeva mnogo vise mog vremena nego sto ga imam za ovakvo besplatno edukovanje sirokih narodnih masa i mnogo vise nego sto ga bilo koji citalac i posjetilac sajta trosi ovdje, ukoliko nije vezano za njegov problem...dakle...moze i ObGyn da se iscudjava, strasi djevojcice koje stizu da progutaju spermu, ali ne da procitaju biologiju....jer su vec progutale istu ! Spit it out !
O Haninom komentaru za prljavi oralni seks...nemam komentara...i najbolje je da se na ovakva pitanja uopste ne javljam.
Pozdrav Cat.
-
- Stalni član
Za doktorku:
Ne razumem na osnovu cega ste zakljucili da to nisam primetila. Bas zato sto jesam,nisam razumela to vase "izmedju redova".
Ne razumem cime sam vas uvredila,ni zasto necete da odgovorite na pitanje koje sam postavila,dok drugima odgovarate opsirno i edukativno...Vi verovatno to najbolje znate,ali ja ni o kome nisam nista lose ni pomislila ni rekla. I nije mi namera da se sa bilo kim prepirem.
Ja obicno odgovoram opsirno i edukativno, kao sto ste mogli primjetiti (sto Hana nije do sada )
Ne razumem na osnovu cega ste zakljucili da to nisam primetila. Bas zato sto jesam,nisam razumela to vase "izmedju redova".
Ja nisam pomenula nikakav prljavi oralni seks. NE ZNAM da li je to higijenski,nisam rekla da nije. Nisam o tome ni razmisljala dok to nije na forumu pomenuto. Vi verovatno znate zasto je najbolje da se na tu temu vise ne javljate,mada je to jos manje "opsirno i edukativno" od ovog odgovora s pocetka teme. Sreca moja da ne upraznjavam tu vrstu seksa,pa necu preterano izgubiti sto necete da mi odgovorite.O Haninom komentaru za prljavi oralni seks...nemam komentara...i najbolje je da se na ovakva pitanja uopste ne javljam.
Ne razumem cime sam vas uvredila,ni zasto necete da odgovorite na pitanje koje sam postavila,dok drugima odgovarate opsirno i edukativno...Vi verovatno to najbolje znate,ali ja ni o kome nisam nista lose ni pomislila ni rekla. I nije mi namera da se sa bilo kim prepirem.
-
- Stalni član
Ne Hana niste me uvrijedili...nadam se da nisam ni ja Vas...kada kazem da na pitanje o cistoci i higijeni oralnog seksa nemam komentara, onda znaci da nemam komentara, bez namjere da Vas uvrijedim. Svako gradi individualno svoj odnos prema svemu na osnovu informacija koje ima, sklonosti, iskustvu i tu nema sta da se informise.
Vas komentar je sadrzavao recenicu...
Kada ste rekli....da je bolje da joj objasnite...kako da ne...samo trosi vrijeme...pa rekoh sebi...ovo moze da odgovori i neko od redovnih citalaca ko je generalno informisan, kao sto je uradila Cat...a kao sto ste mogli i Vi, da uradite nesto na dobrovoljnoj bazi...eto ima na prvoj stranici bar jedno 10 pitanja takve vrste, pa predjite u akciju...
Pozdrav Hana
ObGyn
Vas komentar je sadrzavao recenicu...
...ocigledno je da Vi mislite da je oralni seks los, ja to nisam rekla niti u jednom komentaru...da li je higijenski ? ovisi od osobe sa kojom imate seks ? moze da bude jako cist i zdrav, ako je osoba cista i zdrava.A sto se tice zastrasivanja, mozda je to i dobro, mada licno mislim da bi bolje bilo da joj objasnite zasto je oralni seks los, ako mislite tako.
Kada ste rekli....da je bolje da joj objasnite...kako da ne...samo trosi vrijeme...pa rekoh sebi...ovo moze da odgovori i neko od redovnih citalaca ko je generalno informisan, kao sto je uradila Cat...a kao sto ste mogli i Vi, da uradite nesto na dobrovoljnoj bazi...eto ima na prvoj stranici bar jedno 10 pitanja takve vrste, pa predjite u akciju...
....ne, ne znam i bas me zanima Vas odgovor...sada ja ne citam izmedju redova...jer nema teme na koju necu da se javim ako zelim !...Vi verovatno znate zasto je najbolje da se na tu temu vise ne javljate,mada je to jos manje "opsirno i edukativno" od ovog odgovora s pocetka teme.
Pozdrav Hana
ObGyn
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Meni nije problem da tu i tamo podelim svoju generalnu informisanost i iskustvo sa ostalima.
Pa ako negde zapne onda vi, obgyn, uskočite a do tada naravno da prioritet imaju ljudi kojima je potrebna visoko stručna pomoć.
Što se oralnog seksa tiče ja mogu samo da navedem lično iskustvo - dakle, upražnjavam ga i još sam živa i zdrava.
Neka me obgyn ispravi ako grešim ali mislim da ako su partneri čisti i zdravi oralni seks nije ništa opasniji - u smislu zaraze - od ljubljenja. Znači, kad se taj aspekt pokrije, ostaje samo - da li smo psihološki komotni sa tim.

Što se oralnog seksa tiče ja mogu samo da navedem lično iskustvo - dakle, upražnjavam ga i još sam živa i zdrava.

-
- Stalni član
Meni se na pocetku ucinilo da ste vi protiv oralnog seksa,zato sto ste toj devojci rekli da se tako moze zatrudneti,i da je treba time zastrasiti. Nisam iznela svoj stav o oralnom seksu,a mislim da i ne treba to da radim,jer nas na svetu ima toliko razlicitih. Necu da se mesam ako neko to voli da radi. To nema veze sa mnom.
A higijena...Pa,neko je bio pitao da li je higijenski gurati polni organ u usta,jer su usta ipak usta,za njih ni ruke nikad nisu dovoljno ciste,a da li je polni organ ikada toliko cist...Kad je to pomenuto,meni se ucinilo smislenim,pa sam zato pitala,cisto sa medicinskog aspekta. A sto se tice onih koji to rade,meni to ne smeta,cak me i ne zanima,dok to niko od mene ne trazi. Svako zna svoje.
Pozdrav!
A higijena...Pa,neko je bio pitao da li je higijenski gurati polni organ u usta,jer su usta ipak usta,za njih ni ruke nikad nisu dovoljno ciste,a da li je polni organ ikada toliko cist...Kad je to pomenuto,meni se ucinilo smislenim,pa sam zato pitala,cisto sa medicinskog aspekta. A sto se tice onih koji to rade,meni to ne smeta,cak me i ne zanima,dok to niko od mene ne trazi. Svako zna svoje.
Pozdrav!