SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
milanpr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 7:10 pm

Post od milanpr »

Fimozan ti si bas bio nadrljao :(. Ja sam istog dana izasao iz bolnice a za dva dana sam setao po gradu. Ocigledno da kod nekih to ide malo teze. Sve vreme mi je previjen tako da mi jos uvek ceo glavic nije bio otkriven, pa mi je verovatno i zbog toga lakse da se krecem. Doktor mi je rekao da sam skinem ovu gazu sutra i da se ponasam normalno, osim sexa naravno. A 11 dan mi je od operacije. Izgleda da je sve individualno, nema pravila.
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 12:44 pm

Post od Inspektor_luki »

Ja imam jedno pitanje,znam da je glupo. Imao sam operaciju frenuluma. Doktor je rekao da ne treba da se obrezem. U opustenom stanju mogu skroz da ga povucem, u erekciji mogu da prevucem da mi se vidi glavic i ne mogu skroz ka dole. Problem je sto pre nego sto cu imati seksualni odnos,planiram prvo da vidim da li mogu da stavim kondom. Pokusao sam da stavim kondom,ali nije uspelo. Da li ste vi mogli kad ste imali fimozu da stavite kondom?
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

Zanima me koliko treba da ide kozica ispod penisa. Da li kod svih muskaraca u erekciji kozica ide ispod glavica i ne moze do kraja ili treba i u erekciji do samog korena penisa.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

Inspektor_luki napisao:Ja imam jedno pitanje,znam da je glupo. Imao sam operaciju frenuluma. Doktor je rekao da ne treba da se obrezem. U opustenom stanju mogu skroz da ga povucem, u erekciji mogu da prevucem da mi se vidi glavic i ne mogu skroz ka dole. Problem je sto pre nego sto cu imati seksualni odnos,planiram prvo da vidim da li mogu da stavim kondom. Pokusao sam da stavim kondom,ali nije uspelo. Da li ste vi mogli kad ste imali fimozu da stavite kondom?
pretpostavljam da se radi o tome da je prilikom operacije frenuluma on oslobodjen samo od glavica, a da je ispod njega taj deo koze i dalje ostao nabran i ne dozvoljava da se kozica skroz povuce ka korenu penisa i izravna...onda se verovatno iza glavica formira kruzni nabor kozice koji ti pravi problem prilikom stavljanja kondoma...javi se ponovo urologu da vidi da li treba da se reintervenise...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

Inspektor_luki napisao:Zanima me koliko treba da ide kozica ispod penisa. Da li kod svih muskaraca u erekciji kozica ide ispod glavica i ne moze do kraja ili treba i u erekciji do samog korena penisa.
to varira od muskarca do muskarca, nemaju svi istu duzinu i oblik kozice, kod nekih je glavic vise ili manje otkriven cak i u spustenom stanju, kod nekih ima dovoljno kozice da prekrije glavic i u erekciji, kod nekih se ona sama skroz izravna, a tu su i citave varijacije izmedju ova dva slucaja...bitno je kada rukom svuces kozicu u erekciji, koliko god da je imas, da lako mozes da je skroz povuces a da pri tom nista ne zateze i ne smeta...
milanpr
Novi član
Novi član

Post od milanpr »

Danas mi je dvanaesti dan od operacije i konacno sam skinuo gazu, da mi penis ostane otkriven, tako mi je doca rekao), sad sa gornje strane mi izgleda ok, ali onaj deo gde je bio frenulum pa ispod je tako naduvan, uzas. Doktor mi rece da taj deo zarasta sporije ali lepse. Meni je sve zaraslo ali je taj deo izrazito naduven. Mozda je to zbog toga sto je meni uradjena i frenulotomija pored cirkumcizije. Zanima me zna li neko za koliko se to ''meso'' smanji, izravnja, kako god???
milanpr
Novi član
Novi član

Post od milanpr »

Jos jedno pitanje, posle koliko ste se vi ljudi kupali, posle koliko je preporucljivo? Meni doktor rece da mogu cim skinem gazu ali nema sanse da se ovo kvasi, malo sam nakvasio i tako me zapeckalo...
giosfer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 10:23 pm

Post od giosfer »

moram li radit ikakve vjezbe jer nemogu navuc kozicu
jeli to zato jer nisam uso u puberter?
milanpr
Novi član
Novi član

Post od milanpr »

Giosfer koliko imas godina? Opisi lepo sta ti se desava ne bi li ti neko odgovorio, ili procitaj prethodne poruke pa uporedi svoje stanje. Ako jos uvek nisi usao u pubertet kao sto kazes nema razloga za frku. Ali je najbolje da posetis urologa i on ce ti reci o cemu sa radi.
fimozan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 2:02 am

probem

Post od fimozan »

Ljudi imam problem, nocas sam imao sex sa curom prvi put nakon operacije, e sad kao sto rekoh imam jedan problem, jedva sam prevukao kondom preko kurca. Jednostavno zapne u onom kao kanalu izmedju glavica i tela penisa. Uspeo sam tek nakon sto je malo splasnu pa sam stavio, ali nakon toga on je hteo da pukne koliko ga je kondom stegao. E sad me interesuje gde mogu naci kondome comfort durex XL i da li to ima kod nas posto sam po netu nalazio da ima?
Skroz mi je frka jer ne mogu ovako, skroz me steze kondom i boli me, jednostavno ne uzivam u onome sto radim.
milanpr
Novi član
Novi član

Post od milanpr »

Fimozan gde god imju Durex imaju XL. Idi u bilo koji Lily, ako si iz Srbije uopste. IMas na svakom kiosku, apoteci...
giosfer
Novi član
Novi član

Post od giosfer »

milanpr napisao:Giosfer koliko imas godina? Opisi lepo sta ti se desava ne bi li ti neko odgovorio, ili procitaj prethodne poruke pa uporedi svoje stanje. Ako jos uvek nisi usao u pubertet kao sto kazes nema razloga za frku. Ali je najbolje da posetis urologa i on ce ti reci o cemu sa radi.
imam 13 god
kada pokusam prevuci kozicu preko glavica nemoze,boli
a jako me sram reci roditeljima :oops:
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

Nema sta da te bude sram! Sramota je ukrasti. Lepo reci roditeljima,bolje resi sad nego kasnije da resavas. Nemoj da napravis gresku kao sto sam ja napravio,uci se na tudjim greskama.
milanpr
Novi član
Novi član

Post od milanpr »

Giosfer kao sto kaze Luki nije tu nista sramota. I mene je bilo sram u tvojim godinama pa sam skupio hrabrosti tek sad sa 20 da odem, sto je totalno pogresno. To nosi sa sobom hiljadu negativnih stvari.... Bio sam nesiguran, propustio mnogo fantasticnog sexa sa extra curama sa kojima sam bio u vezi jer me bilo blam sa 16, 17 da mi vide kitu sa fimozom..... cak sam neke veze i raskinuo kad dodje do situacije da treba da imamo sex. ZATO STO PRE GOVORI SVOJIMA :) I CEKAM TVOJ IZVESTAJ OD UROLOGA :).

P.S. Cak i sad kad sam otisao na pregled bilo me je malo blam da se skinem, a posle kad se sve zavrsilo i kad sam isao na previjanja skidao sam gace k'o od sale. Cak me i doktor zezao jer sam se jednom skinuo pred punom ambulantom, kaze : Tebi se bas usladilo... polako, polako :)

SAMO NAPRED!!!!!!!!!!!!
giosfer
Novi član
Novi član

Post od giosfer »

prvo cu 'probat nekakve vjezbe radit(ako ih ima)pa onda pravac urolog
Zaključana tema