Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa erekcijom
PostPoslato: Sre Dec 08, 2010 9:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 8:22 pm
Postovi: 1
Problem je nastao kada se smanjila erekcija u toku sexualnog odnosa. tad sam mislio da je u pitanju samo nedostatak zelje za sexom jer sam imao problema sa bolovima u grlu i nedostatak koncetracije zbog predgripoznog stanja. zelja za sexom nije nikad bila problem,cak sam morao i da masturbiram par dana pre nastanka problema jer nisam mogao da imam odnos sa devojkom 10tak dana zbog njenih problema(misli da je u pitanju bila neka prehlada jajnika pa je osecala bolove). odmah je usledila nezgodna tisina pa pitanje u cemu je problem. samo sam o tome razmisljao i sledece nedelje se desava ista stvar,postizem erekciju ali i najmanji pad koncetracije pada i erekcija. totalno se izbedacim i neznam sta da kazem devojci,razgovor opet isti sta je sad u pitanju,sta je problem i tako dalje.pokazuje ona razumevanje ali ja neznam sta cu sa sobom,za mene je to kao teski hendikep! malo smo razgovarali o svemu i svacemu,malo grljenja i nakon opustanja presli na predigru i imali odnos u kojem je ona bila zadovoljna samo da je duze trajalo,zbog mog uzudenja brzo se zavrsilo.narednih par dana nikakakvih problema sa erekcijom a onda ponavljanje problema.dali je problem psiholoske prirode ili nesto drugo jer nakon svega uradio sam analizu krvi koja je pokazala povisene trigliceride i enzime jetre,sve ostalo je u normalnim vrednostima.nadam se da je problem psiholoski pa razmisljam da uzmem ezerex dok mi se ne vrati samopouzdanje? do tad dijeta dok nesmislim nesto drugo. vase misljenje bi mi znacilo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa erekcijom
PostPoslato: Ned Dec 12, 2010 10:49 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
najverovatnije i jeste psiholoske prirode, i tu je jedini lek da prestanes da brines i razmisljas o tom problemu...pa ne moze bas uvek da bude sve idealno, desavaju se i te stvari, sasvim prirodno, samo je bitno da se sledeci put nastavi kao da nista nije bilo...jer sto vise razmisljas i brines to ce dalje predstavljati kocnicu...trudi se da se rasteretis maksimalno, koliko vezano za sam problem erekcije, toliko i po pitanju svih drugih briga koje imas...sve nase brige, problemi znaju da se odraze i na erekciju...ali najvise zabrinutost za samu erekciju :wink: dakle, opusti se i ne misli kako ce biti pri narednom seku...a sto se tice laboratorijskih nalaza potrudi se da to regulises dijetom, zdravom ishranom i generalno zdravim nacinom zivota, jer to je bitno za celokupno zdravlje organizma...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa erekcijom
PostPoslato: Sre Jan 05, 2011 1:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 10:55 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima!

Postaviću pitanje ovde da ne otvaram novu temu bezveze...

Imam 26 godina. Zdrav sam i prav čovek :D, oženjen, rekreativno se bavim sportom... i kao što piše u naslovu imam izražen problem sa erekcijom koji me poprilično opterećuje i narušava kvalitet mog seksualnog života.
Pre godinu i po dana sam imao blaži oblik aritmije u trajanju 4 meseca, koji je otišao isto kao što je i došao :) Ne zna se kako :) Vršene su sve pretrage (EKG, ultrazvuk, holter, ergometrija itd. itd.), ali razlozi nisu utrvđeni - moja doktorka je pola u šali pola u zbilji govorila da sam zaljubljen i da navedene problemčiće imam usled emotivnih trzavica :). Uključila mi je Prinorm koji sam pio ukupno 6 meseci (dakle, i dva meseca nakon što je artitmija prestala, nakon čega sam ga po njenoj preporuci postepeno isključio), Za vreme korišćenja terapije upozoren sam da je jedna od češćih nuspojava ovog leka ED, tj. da ću možda imati problema sa potencijom ali da ne treba da se brinem jer je to prolaznog karaktera, odnosno da će eventualne poteškoće proći kada prestanem da koristim terapiju.
Međutim, ja za vreme korištenja leka nisam imao nikakvih problema sa erekcijom, ali muke su otpočele oko tri meseca nakon prestanka uzimanja i što je najgore i dalje traju. Ti problemi se ogledaju u nemogućnosti postizanja pune erekcije prilikom odnosa i prilikom masturbacije, a ni jutarnje erekcije nisu baš redovne niti su jakog intenziteta, i evo traju gotovo godinu dana bez ikakvih naznaka poboljšanja. Samo da napmenem da nikada ranije nisam imao sličnih problema.
Da li je ED koja me zadesila posledica korištenja gore pomenutog leka ili je neki drugi problem posredi? Da li postoji mogućnost da mi je ''hemija'' trajno oduzela polnu moć i da više nikada neću moći normalno funkcionisati? Molio bih da mi odgovorite i date neki savet.

Hvala unapred!

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa erekcijom
PostPoslato: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
ne bi trebalo da je povezano sa tim nakon toliko vremena niti da ostavi trajni efekat...ukoliko imas nekih problema, ako si pod pritiskom, stresom, brigama, uz previse umora i imas maklo vremena za sebe, sve to moze psiholoski da deluje...treba razmisliti o svemu, potruditi se da se covek maksimalno psiholoski rastereti i opusti tokom odnosa, da zaboravi na sve drugo...inace briga oko erekcije ustvari najvise i remeti erekciju! :wink: probaj prvo na psiholoskom planu da poradis na sebi, a ako nema nekog pomaka javi se urologu na pregled, pa da se vidi da li ima nekih fizickih problema ili je ipak sve psiholoski, i sta na osnovu toga treba preduzeti...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 104 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: