Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Moja devojka i ja se lecimo od hlamidije po drugi put...Sada ona ima jace simptome tipa:peckanje pri mokrenju...bez obzira sto smo na terapiji vec skoro 2 nedelje i to se lecimo azytromicinom- hrvatskim tj sumamedom i doksiciklinom, raznim tabletama za jacanje imunog sistema...tipa:oligovit,sanetagal,ehiacea....cajevi i dr.
Bez obzira na sve ovo....ona i dalje oseca peckanje pri mokrenju i druge sitnije tegobe...bez obzira na terapiju....proverila je besiku, bubrege isla kod ginekologa ali i dalje je sve isto....ja nemam nikave simptome....jedino neko blago peckanje pri mokrenju samo ujutru....ali vidim i da se drugi ljudi ovde zale na to???
Da li je moguce da se javila neka druga bakterija....sta da radimo?
Da li treba uzimati neki drugi, strani, lek koji je efikasniji???
Poludecemo uskoro
Molim sve one koji imaju iskustva da kazu nesto o ovome!
Hvala
Citam ovde da su se neki ljudi uspesno izlecili terapijom putem stranih, narocito, nemackih antibiotika...konkretno azytromicina...ja sam spreman da to narucim...pa me interesuje koliko kutija za mene i devojku treba uzet, i od koliko (mg)...250mg...500mg...Postavljam ovo pitanje ovde...jer svi doktori daju razlicite terapije...i vise nisam siguran kome da verujem...Pa sam se odlucio da bi trebao da verujem Nemcima...Hvala
Pisite....
Mislim da je to bacanje para. Hemomicin, kao i sumamed koji je tri puta skuplji imaju istu kolicinu azitromicina. To vise daje neki psiholoski efekat, tj, placebo. Vazno je koristite kondom za vreme terapije, nekad je potrebno hlamidiju leciti iz dva-tri puta. Malo vise strpljenja i vere i bice sve u redu
narucujem nemacki azytromicin....koliko kuija je potrebno za novu terapiju za devojku i mene? Da li samo po jedna kao kod klasicne terapije domacim hemomicinom i diksiciklinom ili...?
Ne znam koliko je pakovanje nemackog azitromicina. Hemomicin je od 250 mg - jedna tableta, sumamed je od 500 mg - jedna tableta. Znaci popije se jedan gram odjednom, tj. 2 tablete sumameda ili 4 tablete hemomicina. Posle sedam dana opet se popije 1 gram, i ponovo isto posle jos sedam dana. U zavisnosti koliko je nemacko pakovanje, toliko i narucite. Inace, treba piti dva sata posle jela, ili sat pre jela, jer hrana apsorbuje azitromicin i smanjuje dejstvo.
Nabavio sam nemacki azytromicin...tacan nazic je: Azytromicin-ratiopharm 250mg Filmtabletten.Naravno ima 6 tableta u pakovanju....to jest 1500mg!...Imam 4 kutije po dve za mene i devojku...sto znaci da imamo za terapiju od 3 nedelje zar ne...?
Cao qwerty,
Nisam doktor ali sam dosta informisan, i smatram da se ne treba igrati sa antibioticima, jer tu ima mnogo drugih nezeljenih posledica, ipak treba konsultovati lekara.
Ali evo nesto da kazem na ovu temu:
Jeste da u svim literaturama pise da Azytromicin 1g leci hlamidiju, ali to u praksi cesto nije bas tako, pogotovo za muskarce. U literaturi takodje pise i da je osnovni lek doksiciklin, pa ...
Nazalost, najcesce preporucena terapija kombinacija doksiciklin (Dovicin a najbolje Vibramicin) 7-10 dana + 2 dana (1g + 0,5g Azytromicina) ne daje rezultat odmah, pa treba ponoviti posle mesec dana opet.
Postoje clanci koji govore da lekari uspesno lece hlamidiju Klacidom 10 dana ili Runac-om koji spadaju u grupu eritromicina kao i Azytromicin.
Ja imam prijatelje (sada su muz i zena)koji su hlamidiju izlecili, ali im je trebalo da terapiju ponove 2 puta u roku od mesec dana. Oni su pili prvo Azytromicin 2 dana, pa onda 4 kutije Dovicine, pa ponovo tako posle mesec dana. Posle toga vise nisu imali problem i sad imaju dete i nemaju probleme.
Srecno
Pa da...Mi smo popili jednu kutiju azytomicina tj 1gr + 500mg i 4 kutije doksiciklina...Ja sam ovaj nemacki azytromicin nabavio po preporuci doktorke koja nas inace leci...Moracu u ponedeljka da je pozovem i da je pitam kada bi trebali da pocnemo da se lecimo ovim novim azytromicinom i da li u kombinaciji ,ponovo, sa doksiciklinom...Prvu terapiju, gore navedenu, zavrsili smoi pre 7 dana...ne znam da li treba cekati 3-4 nedelje do druge ili...konsultovacu doktora....hvala na odgovorima....
Potrebno je napraviti pauzu bar mesec dana od poslednje terapije, obavezno, inace cete napraviti sebi druge probleme. Terapija koju sam ja naveo je poslednja preporuka za lecenje hlamidije koju je dala svetska zdravstvena organizacija. Azitromicin je najbolji lek za hlamidiju, to pokazuju poslednja istrazivanja. Mnogi lekari prepisuju kombinaciju lekova, ako odete kod deset lekara, svaki ce vam prepisati drugu terapiju, garantujem. Ako ste popili cetiri kutije doksiciklina po 2 tablete dnevno, onda nema potrebe da ga opet pijete. Napravite pauzu obavezno, jer ste vec sad popili mnogo lekova.
pozdrav i sve najbolje
Znaci 3 nedelje azytromicina i to nemackog...pa cemo videti rezultate...da li se neko slaze sa ovom terapijom? 3x1000mgr azytromicina za 3 nedelje...na nedelju dana....po gramic
qwerty,
ma opusti se, izlecices se, mozda si se i izlecio , sacekaj tih 21 dan od terapije, pa ponovo bris, a Azitromicin tek pokazuje dejstvo posle 5-7 dana.
Jacaj organizam, uzmi ZN tablete 25 mg zdravo je, mozda cak i vitamin E 400 I.U 2-3 meseca, stiti organizam, stiti prostatu i mnogo sta.....
Kad uradis "taj" bris pitaj lekara koliko i sta da pijes, sam nemoj, unisti ces zeludac!!!!!
ma pijem sve zive vitamine....ehinacea tablete, Santegal, Oligovit....itd...
Da naravno sacekacu te 3 nedelje....jos 15-ak dana koliko mi je ostalo...bris...pa cemo videti....