Lecena hlamidija,peckanje i drugi simptomi!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

vviktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PCR TEST na chlamidiju

Post od vviktor »

nenadns napisao:Moj savet vam je da uradite pcr test iz urina, malo je skuplji, ali je i najtacniji.
Video sam ovde po konferenciji da ovaj test košta 3.000 din.

Gde u Novom Sadu mogu da ga uradim?

Da li se ovaj test radi tako što se jednostavno odnese urin u laboratoriju?
Srdačan pozdrav, Viktor!
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

da

Post od nenadns »

najbolje je uzeti jutarnji urin, samo se odnese u laboratoriju na analizu, bude gotovo za 5-6 dana

pcr u novom sadu rade decja bolnica i privatna laboratorija biotest, za njih sigurno znam, mozda je poceo da radi jos neko
vviktor
Novi član
Novi član

Antibiotici iz inostranstva

Post od vviktor »

Qwery kako napreduješ sa inostranim antibioticima?

Da li ti se koža i mokraća oseća na lekove?
Srdačan pozdrav, Viktor!
qwerty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 11:27 am

pa...

Post od qwerty »

pa ne pijem ih jos kazem ti...Prekosutra idem na test...PO DRUGI PUT....nadam se opet negativnom...Ma kontraidikacije od ovih antibiotika su prilicno grozne...razara sluzokozu...peckanja razna....gljivice....mozda i osipi po kozi....u ha
vviktor
Novi član
Novi član

SUMAMED

Post od vviktor »

qwerty napisao:pa ne pijem ih jos kazem ti...Prekosutra idem na test...PO DRUGI PUT....nadam se opet negativnom...Ma kontraidikacije od ovih antibiotika su prilicno grozne...razara sluzokozu...peckanja razna....gljivice....mozda i osipi po kozi....u ha
Da li si se izlečio? Predpostavljam da si bio negativan na test čim se ne lečiš više.
Da li si pio Sumamed? Ja sam kupio kutiju koja ima 3 film tablete Suameda od 500mg - AZITHROMYCIN.
Terapija je odjednom uzeti 2x500mg ujutru 1 sat pre doručka i to je to.

Da li je neko primetio da se simptomi pojavljuju svake 3 nedelje.
Ja sam počeo da pišem kada mi se pojavljuje crvenilo na vrhu glavića i mislim da to ima veze sa Chlamydiom. Mislim da tada treba uzeti lek.

Kakva su iskustva sa Sumamed tabletama?
Srdačan pozdrav, Viktor!
rare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 4:51 pm

Post od rare »

Problem:
Lecio sam uspesno hlamidiju ( nakon 3 meseca konzumacije antibiotika)
pre 2god. pre 10-ak dana pojavila se krv u spermi i pri prvom mokrenju nakon odnosa, uradio sam bris uretre i test na hlamidiju,ureaplasm-u i mycoplasm-u je negativan.
Sta jos moze biti uzrok krvi u spermi ?
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

Moje hlamidije više nema... Posle tri pozitivna testa (a pila sam 3 standardne terapije za nju: runac, dovicin, hemomicin, pa visiren, pa klindamicin i sumamed), evo konačno negativan test - PCR. Neverovatno je to što ovaj put nije lečena hlamidija, već jaka urinarna infekcija uzrokovana e. coli sa palitreksom i ciprocinalom. Na ove lekove je inače srednje osetljiva, ali u mom slučaju je delovalo! Srećno svima.
PedjaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 8:16 pm

Post od PedjaM »

Pozdrav svima!Molim vas za hitan odgovor!
Naime,moja,sad već bivša, devojka i ja bolujemo od hlamidije već dugo vremena.Već skoro godinu dana se lečimo antibioticima(i to vrlo jakim).Danas mi je prepisana nova terapija od mesec dana gutanja antibiotika .Moji poslednji rezultati su pozitivni(DIF metoda),ali u nalazu piše "granični preparat".To je pisalo i prethodna 2 testa.Ona je radila cervikalni bris 26.1.2006. i nalaz joj je bio negativan(0,18 referentne vrednosti(neg <0,29 gr. 0,29-0,34 poz.>34)).I svi ostali rezulatati testa(bris) su joj bili negativni.Za to vreme smo koristili kondome tokom odnosa.Ali,avaj,tokom jednog odnosa nam je pukao kondom.Ona je ove nedelje radila test PCR metodom (urin) i treba da sačeka rezultate za dve nedelje.Interesuje me,ako joj i sad rezultat bude negativan ,kako se može znati da li se hlamidija zadržala u genitalnom delu?
Molim vas za brz odgovor!(Ne želim da joj hlamidija bude najveća "uspomena" od mene)
Odgovori