Izraslina iznad analnog otvora

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Izraslina iznad analnog otvora

Post od mladic »

Mozda sam malo dosadan, a mozda ovo i nije tema za ovaj forum, ali sve ostale sam pisao ovde, a mislim i da je povezano... :)

http://www.doktor.rs/forum/urologija/up ... 38084.html
http://www.doktor.rs/forum/urologija/mo ... 38323.html

Iz ova dva linka se lepo vidi na sta sam se sve zalio :) To traje vec skoro mesec ipo dana, nekad boli vise/nekad manje.
Jedino sam uspeo da zakljucim da se bol u testisima izgleda prenosi iz stomaka a ne bole me sami testisi, i cini mi se da je pre problem u crevima nego u uro traktu, posto imam simptome kao da imam zatvor, ali imam urednu stolicu svakog jutra.

Bio sam ponovo kod doktorke, i dobio uput za hirurga sa kojim treba da se vidim u ponedeljak. E sad, na sve ove bolove sam se maltene navikao, medjutim imam jednu novost :D

Od jutros su mi se bolovi vratili u punoj snazi, a prilikom tusiranja sam primetio "izraslinu" par cm iznad analnog otvora. Prvo sam mislio da je bubuljica, medjutim brat je pogledao, i kaze da je potkozno, boja izmedju sive i boje koze. Velicina oko 2cm u duzini i 1cm u debljini, mislim da nije masno tkivo posto je veoma mekano, na dodir kao neki baloncic.

Sta bi to moglo da bude, i da li cekati do hirurga u ponedeljak, ili se javiti sutra doktorki ? :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Izraslina iznad analnog otvora

Post od Dr011 »

treba to pogledati...verovatno se radi o urasloj dlaci (pilonidalni sinus) i to se treba hirurski odstraniti kako ne bi napredovalo, a taj problem resavaju opsti hiruzi...ako nije toliko hitno i moze da saceka do sutra onda sacekaj sutra...
mladic
Stalni član
Stalni  član

Post od mladic »

Hvala doktore na odgovoru :) I ja sam sumnjao na to(par drugova imalo taj problem) ali doktorka pogledala, rekla da je neka promena na kozi. Mazem "didermal" mast, i cini mi se da je bolje.

A sto se hirurga tice, mislim da je zapanjio i mene i doktorku - u negativnom smislu :S

Otisao sam na pregled, legao na krevet. Pita on mene sta je problem, ja kazem boli me to, to, to i to... Za neku uvertiru i eventualna objasnjenja vremena imao nisam. Pitao me da li sam bio kod urologa, i na moj negativan odgovor dobio uput za istog :S Sve bi to bilo ok da mu nije dat na uvid izvestaj sa eha bubrega, testisa, prostate i besike koji su u redu. A ocigledno nije imao vremena ni da me "opipa"(ili kako se vec vrsi hirurski pregled).

E sad, pricao sam sa par rodjaka i starijih ljudi iz okruzenja i svi su ga pohvalili kao najboljeg hirurga u gradu, ali nemam bas neki utisak da je toliko dobar da u ne vise od 40ak sekundi i bez ikakvog pregleda on zakljuci da je meni potreban urolog :S

Ostaje mi samo da se nadam da je hirurg bio u pravu, i da ce mi urolog pomoci, jer ova moja situacija traje vec mesec ipo dana, i narusava mi kvalitet zivota, i dzaba se trudim da se naviknem i suzbijem to kada ja za svo ovo vreme nisam osetio ni minimalno poboljsanje stanja.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

trebalo je da mu pomenes za tu promenu iznad analnog otvora, to je nesto sto gleda hirurg, ne urolog...urolog ce ti dobro doci u vezi pregleda genitalija, pa ako je tu sve ok onda se sa tim nalazom vrati hirurgu...mada mogao je i taj hirurg da obavi najosnovniji pregled kad si vec bio kod njega...
mladic
Stalni član
Stalni  član

Post od mladic »

Pa videcemo sta ce reci urolog, pa ako se budem vracao kod hirurga pokazacu mu... E sad, samo ne znam da li je ova izraslina(ako se ispostavi da je sinus) mogla/moze da uzrokuje moje simptome, ili je to odvojen problem...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

u principu ne bi trebalo da bude povezano...
Odgovori