Uplasen sam, a pregled mi je zakazan tek za 25 dana...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Uplasen sam, a pregled mi je zakazan tek za 25 dana...

Post od mladic »

Molim vas za neki odgovor, doktorka mi je zakazala ultrazvucni pregled tek za 17. mart, a novca za neku privatnu kliniku nemam. :S

Bicu malo opsirniji, valjda ce i vama biti lakse da pretpostavite nesto. Zadnja 2-3 meseca, usled loseg vremena, nisam bio maltene uopste fizicki aktivan, sedeo sam kraj kompa... Pocetkom februara, shvatio sam da je vreme za fizicku aktivnost, i krenuo zestoko sa teretanom i trcanjem.

Treceg dana u teretani osetio sam "otkaz", odnosno pretreniranost, prekinuo sam trening usled premora i otisao kuci. Kada sam se kuci sagao da pokupim nesto, osetio sam 3-4 proboda u donjem delu stomaka(nedaleko iznad korena penisa). Istog tog dana osetio sam par ostrih kratkotrajnih bolova u donjem delu ledja(mozda bubrezi ? ).

Napravio dva dana pauze, krenuo jos 2 dana u teretanu, legao uvece u krevet, i odjednom sam osetio tup bol u levom testisu, 3 puta zaredom, cini mi se sve u jednoj sekundi, i osecao sam se kao da cu pasti u nesvest. Naredna tri dana osecao sam neku nelagodu u testisu i donjem levom delu stomaka, i povremeno nelagodu ili kratak bol u donjem delu ledja.

Zadnja dva dana me nije bolelo nista(mala nelagoda, vise psiha cini mi se...), a danas sam opet poceo da osecam nelagodu u ledjima i donjem delu stomaka, cini mi se da mi je mnogo teze da se suzdrzim kada mi je besika puna, i osecam da mi je puna i nakon mokrenja.

Pregledala me juce doktorka opste prakse, odnosno samo saslusala moju pricu, nije me gledala uopste, ali mi je prepisala kompletan ultrazvucni pregled(testisi, besika, bubrezi). Medjutim, na ultrazvucnom su mi rekli da se pregled zakazuje, i da je prvi slobodan termin 17. marta.

I da, ponekad zajedno sa ovim simptomima osetim neku nelagodu, kao "uvrtanje/golicanje" pupka, i to bogami ume i da potraje :S

Konstantno osecam da imam problem sa urinarnim traktom u zadnjih nedelju dana, i poceo sam toliko da se opterecujem, da zadnja tri dana pijem bromazepam od 3mg pre spavanja. (znam da nije preporucljivo uzimati lekove na svoju ruku, ali nije isto kad boli ruka ili noga, i kada boli testis, i bas sam nervozan... :S )

Neko neki komentar na ovo ? Jel da se smirim ili da kukam kod doktorke za neki hitni uput ? :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Uplasen sam, a pregled mi je zakazan tek za 25 dana...

Post od Dr011 »

za hitni uput je kada je i stanje hitno! :wink: sto se tice testisa to bi recimo bilo ukoliko opipavas neku promenu na testisu, tada ne bi trebalo da se ceka vec se odmah rade pregledi...ako ti je sa testisima sve u redu (opipaj pazljivo), ako nemas bas jake bolove u trbuhu, smetnje pri mokrenju, onda mozes da pricekas, u svakom slucaju treba uraditi te preglede kako bi se znalo postoji li ili ne neki problem vezan za urogenitalni trakt, bez toga se ne moze nista znati...mozda si samo istegao misice, ligamente, ili je upala misica, zatim teoretski moze da bude i pesak, ili neka infekcija, ali dok se ne pregledas ne moze da se ima uvid...ono sto je bitno je da se trudis da se opustis, jer i psiholoski jako moze da utice ta briga i da se osecaju problemi koji mozda i ne postoje, ili se bar osecaju jace... :wink: dakle lepo se opipaj, ako nema hitnih razloga moze da se priceka... :wink:
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

mladic napisao:A da li bih mogao da pitam doktorku ako mogu da dobijem uput za laboratoriju(urin + krv), nadam se da se u lab ne upucuje samo hitno, a isto tako da ce laboratorija otkriti ako je nesto "opasno" u pitanju... Posto 25 dana cekanja nije bas malo... :S A i strah me je da sprovodim intenzivniju fizicku aktivnost...

I jos jedna stvar, preporucila mi je danas drugarica caj od brusnice ili uvin caj, nadam se da ne moze da skodi cak i ako mi nije nista ?
svakako, bilo bi dobro uraditi i pregled krvi i mokrace...one mogu da ukazu na neke stvari, ali ima i onih stvari koje se ne mogu utvrditi iz krvi i urina, pa je zato potrebno uraditi i te druge preglede...prva stavka je uvek fizikalni pregled, da li te je pregledala?

intenzivnu fizicku aktivnost izbegavaj, ukoliko je povezano sa tim da onda dalje to ne deluje kao faktor...

cajevi nece skoditi, naravno...
mladic
Stalni član
Stalni  član

Post od mladic »

vec sam napomenuo gore, doktorka me uopste nije pregledala, samo saslusala, i poslala na ultrazvuk :)

Ja sam probao da izvrsim "sopstveni pregled", i cini mi se da je sve u redu, testisi su u istoj visini, ne bole me na dodir, cini mi se da me nijedan deo tela ne boli na dodir...

Jedino sto sam primetio: Kada se sagnem za 90 stepeni, desni testis "dolazi u prvi plan", a levi odlazi "pozadi", odnosno levi se ne vidi od desnog... Valjda to tako treba... :S
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

mladic napisao:vec sam napomenuo gore, doktorka me uopste nije pregledala, samo saslusala, i poslala na ultrazvuk :)
ne znam zasto se taj pregled preskace, to je nesto najjednsotavnije sto se moze uraditi odmah i od cega treba poceti...
mladic napisao:Ja sam probao da izvrsim "sopstveni pregled", i cini mi se da je sve u redu, testisi su u istoj visini, ne bole me na dodir, cini mi se da me nijedan deo tela ne boli na dodir...

Jedino sto sam primetio: Kada se sagnem za 90 stepeni, desni testis "dolazi u prvi plan", a levi odlazi "pozadi", odnosno levi se ne vidi od desnog... Valjda to tako treba... :S
to je bitno svaki muskarac povremeno da radi, da detaljno pregleda testise i da obrati paznju na polozaj, oblik, velicinu, cvrstinu, glatkocu...sto se tice polozaja pri savijanju, normalno je da moraju tako da se nameste, ipak su "pritisnuti" izmedju nogu pa ne mogu da non stop stoje fiksirano jedan pored drugog paralelno :wink: ono sto je bitno je da su oba spustena u mosnice i da se nisu uvrnuli...
mladic
Stalni član
Stalni  član

Post od mladic »

Pregledao testise jutros ultrazvucno, i sve je u najboljem redu :) Veliki kamen je skinut, ali sa mog srca... :D
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

super :) eto savet svima, sta god da vas zabrine na vasem telu javite se nas pregled da se proveri sta je, ako je sve ok oslobodicete se brige, a ako postoji nesto sto treba leciti da se to zapocne na vreme!
Odgovori