Ukidanje prakse studentima privatne medicinske akademije

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: moderato, vlada99

studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

....

Post od studentbgd »

Ja sebe ne smatram nekim ko je pozvan da dokazuje nekome ili sebi da li privatni stomatoloski fakultet treba da postoji ili ne, a jos manje da budem dokaz toga. Niti zelim da dokazujem da drzavni ne bi trebao da postoji. Ali ono sto znam a to je da je drzavnim fakultetima medicinske struke (stomatologija i medicina) potreba hitna i korenita reforma i da zaista nemaju nikakvo prvo da napadaju privatne fakultete, jer kad bi smo krenuli od rupa u znanju njihovih studenata pa preko korupcije , uslova rada , prakse ne bi po svetskim standardima dobili akreditaciju ni za 10 godina.
Drzavni fakulteti bi trebali malo da zavire u svoje dvoriste a ono smrdi li smrdi.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

studentbgd napisao:...Ako sam nesto pogresio ja se izvinjavam :) Ipak ja jos ucim.
Kolega,
molim vas da se ne izvinjavate, ja mislim da se mi ne razumemo dobro, pa cu da pocnem ispocetka.
Svrha mog pisanja nije da vas preslisavam, ne dao Bog i daleko bilo, nego da vas nateram da mislite. Da mislite svojom glavom, za cega treba da imate MNOGO informacija.
Dakle, sve ono o cemu smo kolege i ja govorili Bumbaru: PRVO da znate mnogo, pa onda da krenete da spajate informacije i njihove delove, i da MISLITE.
U vasem konkretnom tekstu je greska samo ta da vi nemate osnova: vi treba da naucite osnove endodoncije, dakle UDZBENIK, zove se KNJIGA i ucenje napamet, pa onda tek dalje da citate j interpretirate naucne radove. Bez uvrede, niste mi citiali ni Ingla, ni Johnsona, ni Cohena i Burnsa, nijedan ozbiljan udzbenik endodoncije, jos uvek se drzite onoga "cuo sam, video sam".
Pokusajte da shvatite zasto vam ovo govorim, ponovicu: morate moci da branite svoj stav. I zbog struke, i zbog kolega, i zbog toga sto idu vremena gde mozete zatvor zaglaviti ako radite po principu "video sam da on tako isto radi".

Dakle, pokusajte da krenete od pocetka. Od ozbiljnih udzbenika, od UCENJA, pa polako nadalje.
Osim toga, pokusajte svojom zdravom pamecu da promislite zasto niko ne spominje jodoform. Zanemarite pomodnost, sujetu, i sve ostale budalastine koje vas blokiraju u razumnom misljenju, pokusajte da promislite svojom glavom. Ionako svuda tvrdite da imate zavidnu inteligenciju, pa krenite polako...

Hvala na odgovoru i svako dobro.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

....

Post od studentbgd »

Ja bi zaista voleo da znam zasto se jodoformchlumski nigde ne spominje kad je u pitanju antibakterijsko dejstvo u kanalu korena zuba. Moze dato sto je suvise agresivan? Mozda zato sto moze da izazove proliferaciju tkiva u unutrasnjost kanala korena pa da ga zatvori?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Re: Ukidanje prakse studentima privatne medicinske akademije

Post od Djuu »

studentbgd napisao:Dakle ministar zdravlja Milosavljevic Dr Tomica zabranio je da se praksa privatnog medicinskog fakulteta odrzava na drzavnim klinikama.

Sta vi mislite o ovom potezu "dragog" nam ministra?

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 2008-11-22
Evo clanak iz danasnjih novina
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 2008-11-25
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

.....

Post od studentbgd »

Ja sam lecenje kanala korena zuba jodoform chlumskim (uloscima , pastom, kombinacija jodoforma i kalcijum hidroksida) video bar 50X do sada u zivotu uspesno, a mogao bi da nadjem minimum 500 slucajeva (kartona) gde je lecenje bilo uspesno. Ne znam zasto jodoform nije u knjigama naveden kao sredstvo kojim se uspesno lece infekcije kanala korena kada je fenomenalna stvar. Ne znam zasto gospoda profesori nisu to naveli u knjigama da li ne znaju ili cuvaju tajnu da ne bi bas ceo zanat prodavali studentima. Ali definitivno ne mora da znaci da je sve sto pise u njizi 100X tako i da su knjige profesora stomatoloskog fakulteta sve. Vi odlicno znate od koga sam ja naucio za uloske jodoforma chlumskog , kombinaicju jodoforma i kalcijuma , ne od nekoga sarlatana nego od jednog od boljih stomatologa koji bi verovatno u nekoj normalnoj zemlji mnogo pre dobio mesto predavaca na fakultetu od mnogih dragih nam profesora.

Stojim iza toga da ova terapija koju sam spomenuo radi. Sto sam se i sam uverio na par svojih poznanika.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

Bas nijedna kontraindikacija vam ne pada na pamet?
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

miminamama napisao:Bas nijedna kontraindikacija vam ne pada na pamet?
Sem one da jodoform moze da izazove proliferaciju tkiva i da zatvori kanal ali nepotpuno pa da kasnije ne moze da se prodje iglicom ni jedna mada ja to zatvaranje nikad nisam video. Tako da stojim cvrsto iza toga da jodoform chlumski predstavlja odlican medikament u lecenju infekcije kanala korena.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

O, Bože...A kako smo iznenada došli do iodfophorm chlumsky, kad nedelju dana govorimo o tome da li je - ili ne - racionalna kombinacija Caoh2+jodoform?

Ne znam da li vidite kuda ide naš razgovor, ali pokušajte još jednom da pročitate šta ste vi meni pisali.
Ja neprekidno pokušavam da vas nateram da MISLITE, na osnovu ZNANJA, a vi mi ne prekidno poturate (i to nečije tuđe) iskustvo na datu temu.
Preciznije, najbolje bi bilo da vam neko prepriča šta se dogadja, da vam uprošćeno napiše zašto je ovo dobro, a ovo loše.
Ja vam neću napisati kontraindikacije za jodoform, ali ću vam reći sledeće, sa zaista dužnim poštovanjem prema stomatologu kojeg smatram čestitim čovekom, kako rekoh: da ste je samo jednom videli u životu, držali bi CaOH2 pod jastukom, i ljubili triput dnevno.
I još jednu stvar: CaOH2 i jodoform, kao lekovi, pripadaju dvema različitim školama. Oni - ako pročitate knjige studenata od pre 30-tak godina, i današnje, a bez "teorije zavere" i teorije "krijenja znanja", i posle toga promislite svojom glavom i sve povežete, imaju bitno različita delovanja. Za različite indikacije.....

Znate, moj otac je ekonomista. Bio je vrlo cenjen, jedno vreme i u nastavi, kasnije u privredi.... diplomirao je negde 1954., otprilike. Mislite da bi bilo validno da ja njegove stavove podignem na neki čisto stručni forum, i da kažem - e, ljudi, ali on je bio i docent, bio je u komercijali pola života, iskusan čovek bez mrlje na imenu i greške? Pa pojeli bi me živu.... Jel' me sad bolje razumete?
Kad nameravate VI da krenete sa učenjem, i vi da krenete da mislite svojom glavom? Ali bez vrdanja, teorija zavere i slično.... Jer, za vaše godine, roditelji vam više ni za šta nisu krivi. To da znate.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Nego vratimo se nasoj temi.
Dluci Milosavljevic Dr Tomice.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

miminamama napisao:O, Bože...A kako smo iznenada došli do iodfophorm chlumsky, kad nedelju dana govorimo o tome da li je - ili ne - racionalna kombinacija Caoh2+jodoform?

Ne znam da li vidite kuda ide naš razgovor, ali pokušajte još jednom da pročitate šta ste vi meni pisali.
Ja neprekidno pokušavam da vas nateram da MISLITE, na osnovu ZNANJA, a vi mi ne prekidno poturate (i to nečije tuđe) iskustvo na datu temu.
Preciznije, najbolje bi bilo da vam neko prepriča šta se dogadja, da vam uprošćeno napiše zašto je ovo dobro, a ovo loše.
Ja vam neću napisati kontraindikacije za jodoform, ali ću vam reći sledeće, sa zaista dužnim poštovanjem prema stomatologu kojeg smatram čestitim čovekom, kako rekoh: da ste je samo jednom videli u životu, držali bi CaOH2 pod jastukom, i ljubili triput dnevno.
I još jednu stvar: CaOH2 i jodoform, kao lekovi, pripadaju dvema različitim školama. Oni - ako pročitate knjige studenata od pre 30-tak godina, i današnje, a bez "teorije zavere" i teorije "krijenja znanja", i posle toga promislite svojom glavom i sve povežete, imaju bitno različita delovanja. Za različite indikacije.....

Znate, moj otac je ekonomista. Bio je vrlo cenjen, jedno vreme i u nastavi, kasnije u privredi.... diplomirao je negde 1954., otprilike. Mislite da bi bilo validno da ja njegove stavove podignem na neki čisto stručni forum, i da kažem - e, ljudi, ali on je bio i docent, bio je u komercijali pola života, iskusan čovek bez mrlje na imenu i greške? Pa pojeli bi me živu.... Jel' me sad bolje razumete?
Kad nameravate VI da krenete sa učenjem, i vi da krenete da mislite svojom glavom? Ali bez vrdanja, teorija zavere i slično.... Jer, za vaše godine, roditelji vam više ni za šta nisu krivi. To da znate.
E ovo je kao uciteljica i mali Perica...
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

sunny_n napisao: E ovo je kao uciteljica i mali Perica...
A kako bi mu se vi obracali, s tim da uzmete u obzir da mu poznajete oca i porodicu, i da ste bar 20 godina stariji od njega? :)
Ja se Mimi obracam drugacije....:).
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

sunny_n napisao:
E ovo je kao uciteljica i mali Perica...
Ne sine ovo je razmena misljenja.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

studentbgd napisao: Ne sine ovo je razmena misljenja.
Sunny je bata? Ja mislila seka....lol.
Odgovori