Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.
^ hahahaha, a greote...
Moja koleginica je izjavila da je upisala stomatologiju da bi nasla nekog doktora, udala se i 'zavrsila posao' ... Samo ne znam koji to posao, al' dobro...
Cudo...obnovila je godinu, doktora nasla nije .
Nisam sigurna, imam jednu drugaricu iz Kostolca ili tu negde u blizini i njeni roditelji takodje moraju naci 'vezu' da bi se ona zaposlila tu negde u okolini a i Pozarevac naravno dolazi u obzir?!
Jel verujete da neko moze da coveku od 17 godina potpuno zdravom i pravom dijagnostikuje na osnovu snimka kicme SPINU BIFIDU na L5 prsljenu?
Mislim pao sam pod sto kad sam cuo
Zasto???? Ja sam to video na snimcima najmanje desetak puta. Cak sam pipanjem, a naknadno i snimkom opisanim od kolege radiloga to isto dijagnostikovao i supruzi...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dr ivica napisao:Zasto???? Ja sam to video na snimcima najmanje desetak puta. Cak sam pipanjem, a naknadno i snimkom opisanim od kolege radiloga to isto dijagnostikovao i supruzi...
Zato sto ja kad imam na velikom snimku svih zuba proces radim najmanje 2 mala snimka da potvrdim dijagnozu, i na sve to gledam i ostale simptome pa donesem zakljucak. I ako sam student. Pa je malo neozbiljno da jedan doktor medicine na osnovu 1 snimka saopsti dijagnozu Spine Bifide i kaze pacijentu da ce da umre.
Student od spine bifide se ne umire!!! To je poremecaj razvoja kada ne dolazi do spajanja vertebralnih arkusa u sagitalnoj ravni ,a defekt moze zahvatati i slojeve koji se nalaze iznad kicme.Ako mozdane ovojnice prolabiraju kroz otvor onda je to meningocela,a ako prolabiraju i ovojnice i kicmena mozdina onda je to meningomijelocela gde tkivo mozdine propada i udruzena je sa spastickom paraparezom nogu i inkontinencijom fecesa i urina.E ovo poslednje je udruzeno sa ozbiljnim invalidnitetom a umire se zbog drugih stvari:DVT i PE,HBI usled pijelonefritisa,hipostatske pneumonije i ostalih komplikacija koje se uobicajeno javljaju i kod drugih nepokretnih pacijenata sa inkontinencijom.Zato pre nego sto uzmes da komentarises sta je ozbiljno a sta neozbiljno zapitaj se da li znas o cemu govoris a moja kolegijalna preporuka je da se drzis zuba.
severus napisao:Student od spine bifide se ne umire!!! To je poremecaj razvoja kada ne dolazi do spajanja vertebralnih arkusa u sagitalnoj ravni ,a defekt moze zahvatati i slojeve koji se nalaze iznad kicme.Ako mozdane ovojnice prolabiraju kroz otvor onda je to meningocela,a ako prolabiraju i ovojnice i kicmena mozdina onda je to meningomijelocela gde tkivo mozdine propada i udruzena je sa spastickom paraparezom nogu i inkontinencijom fecesa i urina.E ovo poslednje je udruzeno sa ozbiljnim invalidnitetom a umire se zbog drugih stvari:DVT i PE,HBI usled pijelonefritisa,hipostatske pneumonije i ostalih komplikacija koje se uobicajeno javljaju i kod drugih nepokretnih pacijenata sa inkontinencijom.Zato pre nego sto uzmes da komentarises sta je ozbiljno a sta neozbiljno zapitaj se da li znas o cemu govoris a moja kolegijalna preporuka je da se drzis zuba.
Svatas li ti da je neko klincu od 17 godina rekao da ima spinu bifidu i da se od toga umire, ja o tome pricam, da se mali ohladio, otisao na urgentni centar. Realno i ja bi se ohladio da mi neko tako nesto kaze.
Pa u prvom postu o SB nisi nigde pomenuo da je doktor rekao da ce mali umreti. Iz prvog posta se jasno vidi da ti umalo nisi pao pod sto od smeha sto je uopste postavljena dijagnoza SB... Da je doktor stvarno rekao da ce taj decko umreti, verovatno ne bi nakucao tri smajlica na kraj posta... Bilo je primereno staviti onog djavolcica, jer on odrazava emociju ozlojadjenosti i besa... Evo, bas kao sto cu ja sada staviti djavolcica...
severus napisao:Student od spine bifide se ne umire!!! To je poremecaj razvoja kada ne dolazi do spajanja vertebralnih arkusa u sagitalnoj ravni ,a defekt moze zahvatati i slojeve koji se nalaze iznad kicme.Ako mozdane ovojnice prolabiraju kroz otvor onda je to meningocela,a ako prolabiraju i ovojnice i kicmena mozdina onda je to meningomijelocela gde tkivo mozdine propada i udruzena je sa spastickom paraparezom nogu i inkontinencijom fecesa i urina.E ovo poslednje je udruzeno sa ozbiljnim invalidnitetom a umire se zbog drugih stvari:DVT i PE,HBI usled pijelonefritisa,hipostatske pneumonije i ostalih komplikacija koje se uobicajeno javljaju i kod drugih nepokretnih pacijenata sa inkontinencijom.Zato pre nego sto uzmes da komentarises sta je ozbiljno a sta neozbiljno zapitaj se da li znas o cemu govoris a moja kolegijalna preporuka je da se drzis zuba.
Svatas li ti da je neko klincu od 17 godina rekao da ima spinu bifidu i da se od toga umire, ja o tome pricam, da se mali ohladio, otisao na urgentni centar. Realno i ja bi se ohladio da mi neko tako nesto kaze.
al ti si samo pao pod sto...
e ajd jos jednom procitaj sta ti je napisao severus, pa jos jednom, pa jos jednom, pa kad god nemas sta drugo pametnije da radis...