Gimnazija ili srednja medicinska?
Gimnazija ili srednja medicinska?
Imam 14 godina (uskoro 15), i kao sto pretpostavljate, molila bih vas da me posavjetujete sta da upisem. Sta je bolje. Racunajte da svakko cu fax upisati, tako da.. Medicinska skola kod ans nije bas najbolje opremljena, cesto se seli a sada je u dobrom stanju, ne znam ali nesto me odvlaci da ju ne upisem, a sa druge strane drugi izbor mi je gimnazija. Medjutim opet ne znam sta bih studirala kasnije , mada je rano da sada o tome razmisljam. Molim vas pomozite, iznesite vasa iskustva
Ipak mislim da ja sa 15 godina ne mogu da izaberem zanimanje za sebe.

Re: Gimnazija ili srednja medicinska?
gmnazija!!!
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
genije98,
имаш ли икакве афинитете?
имаш ли икакве афинитете?
Volim decu, pomagati ljudima, ali i poslovne obaveze npr sa finacijama.
Да ли то значи да би касније уписала неки од следећих факултета: педагошки, дефектолошки, економски? Или неки други?
Mislila sam medicinski, jer ne mogu sebe da zamislim ni u jednom drugom poslu.
Ако желиш да помажеш људима, то ти није добар избор. Погледај у којој су ситуацији данашњи лекари. Не желим да коментарише оне лоше лекаре и незналице и оне којима ништа није битно осим пара. Сада мислим на оне стварно квалитетне особе које су се посветиле медицини и лечењу људи. Имају веома мало времена по пацијенту, тако да не могу да му се посвете. Осим тога, стално су принуђени да раде радове и троше превише времена на суштински бескорисне ствари. Знам их неколико који су успели све то да превазиђу и да се заиста стручно посвете пацијентима, али то су платили својим здрављем.genije98 napisao:Mislila sam medicinski, jer ne mogu sebe da zamislim ni u jednom drugom poslu.
Нађи некога ко је сличног карактера као што си ти, а завршио је медицину, па поразговарај.
Лично мислим да је за емотивну особу, човекољупца, лоше да се бави медицином.
Добро размисли!
Jao hvala ti puno, mada stvarno ne znam cim bih mogla da se bavim kasniej. najvise se bojim da mi nece pasti to ta krv i sve to, mislim do sada nemam problema ali kasnije, sve je to drugacije nego sto se zamislja. Stvarno sam u problemu 

Шта ти је све од варијанти за средњу школу падало на памет?
samo gimnazija i medicinska nazalost
Ako znas da te posle studiranja ceka posao onda nije vazno sta upisujes od te dve oblasti. Danas su nazalost svi profili otisli u aut. Sta god da zavrsis i ako nemas debelu vezu mozes samo da se nadas. I da visis na biro-u 

genije98,
медицинску немој да уписујеш ако нећеш да ти се живот сведе на окретање непокретних пацијената и чишћење измета. Наравно да има и лепих и корисних ствари, али батали.
Значи остаје ти само гимназија.
За факултет ћеш да видиш за неку годиницу.
медицинску немој да уписујеш ако нећеш да ти се живот сведе на окретање непокретних пацијената и чишћење измета. Наравно да има и лепих и корисних ствари, али батали.
Значи остаје ти само гимназија.

Ne mora da znaci da ce cistiti izmet.... To nece obavljati ako zavrsi bilo sta posle srednje medicinske skole, npr. visu il fakultet.aa_aca napisao:genije98,
Значи остаје ти само гимназија.![]()
Знам много лекара, али ни један није завршио средњу медицинску школу. Одатле могу да закључим да особе које заврше медицинску школу, после тога не иду на факултет.
ne idu u srednju medicinsku nego odma na fakultetaa_aca napisao:Знам много лекара, али ни један није завршио средњу медицинску школу. Одатле могу да закључим да особе које заврше медицинску школу, после тога не иду на факултет.