Anestezija
- razocarana
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
SVAKA CAST ZA OVE POSTOVE O ANESTEZIJI!!!eh da sam to imala gde da procitam prosle godine pred opeaciju i ove pred drugu operaciju ne bih sigurno imala napade panike i od nervoze sebe ubijala nocima da se necu probuditi iz anestezije jer mi je prosle godine to bio sasvim nepoznat osecaj i naravno da je usledio strah i panika!!bukvalno ste opisali u detalj kakav je osecaj i celu tu proceduru!!!
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Ne bi trebalo da postoji anestetik u tom obliku u javnoj prodaji,mada se desavalo da se nadje,hvala bogu po nasim apotekama mozes da nadjes sta god ti dusa pozeli,radi se tacnije o dugotrajnom relaksantu,a za ovako nesto zaista treba da postoji zatvorska kazna...ljudi vole da se igraju....batulica napisao:Znam da u apotekama moze da se kupi spoljasnji anestetik (krema, gel...)
a da li je u javnoj prodaji dostupan anestetik koji se upotrebljava
injekcijom ili neki anestetik za totalnu anesteziju ?
I jos nesto, niko na ovoj temi nije napisao kako u stvari deluju anestetici,
hemijski ?
Duša tvoja ako jednom
mimo volje sama krene
tražit spokoj, mir i ruke
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
mimo volje sama krene
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
Ja sam se tek veceras registrovala,interesuje me ima li nekog ovde ko radi u anesteziji,zanimaju me i iskustva drugih sa anesteticima i narkoticima u sali....pozdrav svima
Duša tvoja ako jednom
mimo volje sama krene
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
mimo volje sama krene
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
Imala sam dugu i tesku operaciju,uspavali me sa maskom -totalna anestezia.Kada su me budili cujem ja njih ali ne mogu da otvorim oci i da progovorim.U sok sobi videla sam neke ljude sa zelenim cizmama i izguzvanim zelenim odelima i sa velikim ocima.Pacijenti koji su bili tu noc samnom u sok sobi kazu da jesu bili doktori ali da oni nisu videli VANZEMALJCE i da sam htela da ustanem iz kreveta a ja se toga ne secam.Znam da mi je bilo jako lose i da sam povracala.Da li je moguce da sam ja halucinirala i da su mi dali jacu anesteziju?Pet dana me je bolelo grlo a skoro dva meseca nisam imala osecaj ukusa da li jela meso ili travu isto mi je bilo,jedino sto je dobro u tome sto sam oslabila 12kg.ZAHVALJULEM SE SESTRICAMA KOJE RADE U SOK SOBI NA BANJICI sto su celu noc bile pored mene.
-
- Aktivan član
Da zaboravi da kazem da sam celu noc imala masku sa kiseonikom i da sam bila prikljucena na aparate.Kad god sam htela da skinem masku aparat se cuo i sestrica je odm doletela ivracala mi je masku na lice,dok drugi pacijenti nisu imali takvih problema.Napominjem da mi je srce u redu tada bilo.Da li je moguce da mi se nesto izdesavalo a da oni nisu nista rekli?Kako doktor anesteziolog odedjuje ko ce da dobije spinalnu anesteziju ako totalnu? 

-
- Aktivan član
Da zaboravi da kazem da sam celu noc imala masku sa kiseonikom i da sam bila prikljucena na aparate.Kad god sam htela da skinem masku svesno ili nesvesno,aparat se cuo i sestrice odmah dolete i vracaju masku na usta,dok drugi pacienti nisu imali takvih problema.Napominjem da mi je srce u redu tada bilo.Da li je moguce da se nesto samnom izdesavalo ada oni nisu nista rekli?Kako doktor anesteziolog odredjuje ko ce da dobije spinalnu ako totalnu anesteziju? 

opsta anestezija se daje normalno,samo uz dobru pripremu i vecu opreznost od mogucih komplikacija....uglavnom sve prodje bez vecih problema....
Duša tvoja ako jednom
mimo volje sama krene
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
mimo volje sama krene
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am
Ja bila do sada 5 puta pod opstom anestezijom. Nikad nista nisam sanjala, ali sam po budjenju odmah dobijala strasnu potrebu da postavljam razna pitanja. Odmah bih kretala sa pitanjima doktorima sta i kako dalje, nakon operacije.
Imala sam svaki put osjecaj da moram sto prije sve to da saznam. Onda bi na red dosli ''moji'' koji bi cekali da se ja probudim. Pa sam kretala sa pitanjima na njih. Gdje, sta kako i sl.
Zivo me zanima zasto
Imala sam svaki put osjecaj da moram sto prije sve to da saznam. Onda bi na red dosli ''moji'' koji bi cekali da se ja probudim. Pa sam kretala sa pitanjima na njih. Gdje, sta kako i sl.
Zivo me zanima zasto