Anestezija
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 3:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
anestezija
Pozdrav svima! Mene zanima da li je opsta anestezija zaista toliko stetna koliko neki tvrde, u pricama tipa "skracuje zivot" itd? Meni licno deluje da je to preterano, ali ipak ja nisam strucna, pa otkud znam....
I jos nesto me zanima - koliko je vremena potrebno organizmu da se oporavi od nje? Odnosno ukoliko su neophodne dve operacije u opstoj anesteziji, koliko vremena je potrebno da prodje izmedju njih?
Unapred hvala na odgovorima !

I jos nesto me zanima - koliko je vremena potrebno organizmu da se oporavi od nje? Odnosno ukoliko su neophodne dve operacije u opstoj anesteziji, koliko vremena je potrebno da prodje izmedju njih?
Unapred hvala na odgovorima !

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 3:28 pm
Ja sam ih imala 2 do sada, mada je to bilo davno, pre 5 god. Secam se da je osecaj budjenja bio nesto najneobicnije sto sam do tada dozivela, kao da sam jedno vreme bila u slici Salvadora Dalija, predmeti su se slivali jedni u druge, onako bas nadrealisticki, pomalo zastrasujuce ali isto toliko i zanimljivo.
Nadam se da ce mi neko strucan odgovoriti koliko vremena treba da prodje izmedju dve opste anestezije, ako uopste postoji neki takav uslov
Poz svima
Nadam se da ce mi neko strucan odgovoriti koliko vremena treba da prodje izmedju dve opste anestezije, ako uopste postoji neki takav uslov
Poz svima

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
a da izadjesh ti malo napolje, ma sunce, ana vetar, mani se foruma, postacesh frik za medicinu i hipohondar!Dower napisao:Jao kako bih voleo da me anesteziraju, jao kao bih to voleo....
zeleti anesteziju bez potrebe nije normalno stanje uma! podseca malo na zelju za probavanjem droga!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Niko nikada nije izmerio da li i koliko anestezija utiče na skraćenje životnog veka bolesnika, a i kako bi? Da li je štetna? Pa svakako je štetnije ne operisati bolesnika ukoliko je to već indikovano!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:35 pm
Uh pa sada zeleo bi da vidim kakav je to osecaj, a dovoljno sam inteligentan da znam da droge imaju losher dejstvo na mozak, koga ne dam za sve anestezije na svetu.tamaraft napisao:a da izadjesh ti malo napolje, ma sunce, ana vetar, mani se foruma, postacesh frik za medicinu i hipohondar!Dower napisao:Jao kako bih voleo da me anesteziraju, jao kao bih to voleo....
zeleti anesteziju bez potrebe nije normalno stanje uma! podseca malo na zelju za probavanjem droga!

- razocarana
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
- Kontakt:
SVAKA CAST ZA OVE POSTOVE O ANESTEZIJI!!!eh da sam to imala gde da procitam prosle godine pred opeaciju i ove pred drugu operaciju ne bih sigurno imala napade panike i od nervoze sebe ubijala nocima da se necu probuditi iz anestezije jer mi je prosle godine to bio sasvim nepoznat osecaj i naravno da je usledio strah i panika!!bukvalno ste opisali u detalj kakav je osecaj i celu tu proceduru!!!
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Ne bi trebalo da postoji anestetik u tom obliku u javnoj prodaji,mada se desavalo da se nadje,hvala bogu po nasim apotekama mozes da nadjes sta god ti dusa pozeli,radi se tacnije o dugotrajnom relaksantu,a za ovako nesto zaista treba da postoji zatvorska kazna...ljudi vole da se igraju....batulica napisao:Znam da u apotekama moze da se kupi spoljasnji anestetik (krema, gel...)
a da li je u javnoj prodaji dostupan anestetik koji se upotrebljava
injekcijom ili neki anestetik za totalnu anesteziju ?
I jos nesto, niko na ovoj temi nije napisao kako u stvari deluju anestetici,
hemijski ?
Duša tvoja ako jednom
mimo volje sama krene
tražit spokoj, mir i ruke
dušu moju, tražit mene
a ne znade kud da krene
kad je ovi puti lazu
tad stihovi nek joj kažu
što ih svija struna moja
da zna, to sam ja...
mimo volje sama krene