Tamo imate čitave teme :"Najbolji ginekolog", pa u određenom gradu ili čak kraju grada, ako je veći. Iznose se pozitivna, ali i negativna iskustva.
Delimično, ovo mogu da pripišem ženskoj solidarnosti, ali i ovde postuju i žene i muškarci i kad neko zatraži preporuku za stomatologa, obično je ne dobije ili dobije PP, mada ne vidim zašto se ne bi pisalo javno o jednim, a o drugima ne ?
Zdravlje zuba jeste bitno, ali vidim da se zubi koji su i u jako lošem stanju mogu sanirati i dovesti do toga da su nalik prirodnim. Čak se i bezubost može srediti uz pomoć implantologije i protetike. Posledice koje ostavljaju zubi koji su u lošem stanju na pojedine organanske sisteme, pa time i čitav organizam je priča za sebe i ne bih je potezala ovom prilikom.
S druge strane, odmakle promene na ženskom reproduktivnom sistemu su, nažalost, ireverzibilne, odn. završavaju se, u velikom %, letalnim ishodom, pa, opet žene preporučuju ginekologe ( ovde mislim na redovne preglede kojima se podvrgava svaka žene koja vodi računa o zdravlju, ali samim tim i intervencije, vođenje trudnoće, porođaj...).
Naravno, izbor lekara, sad govorim o svim specijalnostima, pa i o stomatolozima, je odgovornost onog pacijenta koji prihvata preporuku nepoznate osobe sa foruma.
Jednostavno nije mi jasno, jer deluje iracionalno, pojedini stomatolozi se mogu reklamirati tako što neko piše pozitivno o njima, ali to važi i za druge grane medicine.
Sumnjam da ću dobiti odgovor, ovim razmišljanjem želim da potaknem da se javno piše o stomatološkim ordinacijama i pojedinim stomatolozima.
Niko se nije setio da slika svoje zube pre i posle intervencije, pa da vidimo. Evo ja ću, samo da smislim šta i kod koga i tako pišemo pod nickovima, uostalom to su naši zubi.
Zašto da ne ?